Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Fizik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-02-2011, 04:15
zocor zocor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Standart Zocor'un big bang kuramıyla yaratılışı ilişkilendirmesi

no_panik´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
çok sihirli bir sözcük şu sorgulama. ben sorguladım, ben mantığı mı kullandım, ben amuda kalktım ateist oldum. iyi de bana göre bende sorguluyorum, bende mantığı mı kullanıyorum ara ara bende amuda kalkıyorum ama ateist olamıyorum yada olmam mı gerekiyor onuda anlayabilmiş değilim. aslında soru basit eğer sizin ki sorgulamaysa benim ki ne, veyahut benim ki sorgulamaysa sizin ki ne. yada en önemlisi sorgulayan her insanın aynı sonuca ulaşması mı gerek. biraz da şu sorgulama işini sorgulayın. bir sahiplendiniz bu kelimeyi yanına yaklaşamıyoruz artık.
Bende sorguluyorum sorguluyorum daha önce materyalizm söylemi yani evrenin her zaman var olduğu söylemi yıkılıp çöpte yerini aldığını görüyorum, sorgulamaya devam ediyorum karşıma bigbang çıkıyor inceliyorum "hiçlik" patlamış YOKTAN varoluş oluşmuş duvara tosluyorum ateist olamıyorum.

Bilim bilim diyorlar yine sorguluyorum sorguluyorum karşıma YOKTAN hiçlikten oluşmuş fizik kuralları karşıma çıkıyor yine duvara tosluyorum yine ateist olamıyorum.

Evrim evrim diyorlar araştırıyorum sorguluyorum canlılar beslenemediklerinde hayatta kalmak için türden türe geçerken evimleşmek zorunda iseler 100 milyon sene bu canlılar mevcut hallerindeyken nasıl aç kalabiliyorlar da türlerini devam ettirip üzerine de evrimleşebiliyorlar diyorum yine duvara tosluyorum yine ateist olamıyorum.
Eğer evrim gerçekse neden dünyanın herhangi bir yerinde ilkel bir hayat başlamıyor diyorum sorguluyorum sorguluyorum yine cevap alamayıp duvara tosluyorum sonuş yine hüsran..!

Biz daha detaylı sorguluyoruz o yüzden ateist olamıyoruz hocam hata bizde !
Alt 05-02-2011, 04:22
ulpian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ulpian ulpian isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

zocor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sorgulamaya devam ediyorum karşıma bigbang çıkıyor inceliyorum "hiçlik" patlamış YOKTAN varoluş oluşmuş duvara tosluyorum ateist olamıyorum.!
Bu nasıl bir ''sorgulama'' ve ''inceleme'' merak ettim.

Big bang kuramına göre ''hiçliğin'' patadığını, maddenin ''yoktan'' varolduğunu hangi kaynaktan okudunuz, lütfen paylaşın.
Alt 05-02-2011, 06:58
Yasaklandı

ulpian´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu nasıl bir ''sorgulama'' ve ''inceleme'' merak ettim.

Big bang kuramına göre ''hiçliğin'' patadığını, maddenin ''yoktan'' varolduğunu hangi kaynaktan okudunuz, lütfen paylaşın.
Sanırım bu sıralar bilimi baya bir uzaktan takip ediyorsunuz..

Arno Penzias, who was the first, along with Robert Wilson to detect the cosmic background radiation (for which discovery the pair received a Nobel prize in 1965), comments on the beautiful design in the universe:
Astronomy leads us to a unique event, a universe which was created out of nothing, one with the very delicate balance needed to provide exactly the conditions required to permit life, and one which has underlying (one might say "supernational") plan.3

Türkçesi;

1965'te Nobel ödülü kazanan Arno Penzias, evrendeki bu olağanüstü tasarım karşısında şu yorumu yapmaktadır:
" Astronomi bizleri çok olağanüstü bir olaya götürmektedir: Hiç yoktan yaratılmış bir evren. Hayatın oluşmasına
izin verecek gerekli şartları tam olarak sağlayacak hassas bir denge ile kurulmuş, bu amaca yönelik bir plana
sahip olan bir evren.
(Hugh Ross, The Creator and the Cosmos, s. 122-23 Hugh Ross, The Creator and the Cosmos, s. 122-23)
www.leaderu.com/science/ross-justright.html

Hawking ile yapılan br röportaj;
Evren, HİÇLİK'ten kendiliğinden doğdu.

Big Bang sırasında Evren çok küçük, çok sıcak ve çok yoğundu. Bu duruma hangi başlangıç koşullarının uygulanması gerektiğini hayal etmek çok zor. Bu sorunu ele almanın yöntemi bir tür uzay boyutundan başka bir şey olmayan hayali zamana gitmek ve Evren’in sınırı olmadığını varsaymaktır. Böylece başlangıç koşullarını arama gerekliliği ortadan kalkar. Normal zamana dönerek, hiçlikten kendiliğinden doğan bir evren bulunur.
http://www.genbilim.com/content/view/6858/36/

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin (ESAM) Çarşamba konferanslarının bu haftaki konuğu Fizik Yüksek Mühendisi Taşkın Tuna oldu. Bilimin ışığında evrenin serüvenini ele alan Tuna, konferansa katılanları keyifli olduğu kadar düşündürücü bir yolculuğa çıkardı.
"Her şey yoktan var edildi"
Madde ve enerjinin 'hiçlikten' geldiğini dile getiren Tuna, şöyle konuştu: "Evrenin belirli bir yaşa sahip olması, evreni oluşturan tüm yıldız adalarının, galaksiler, güneşler ve dünyanın bir zamanlar mevcut olmadığı anlamını taşır. Böylece yaş kavramı bizi bir başlangıcın var olduğu sonucuna götürür. Bu başlangıca, Big Bang veya tüm dünya dillerine tercüme edildiği gibi, 'Büyük Patlama' ismi veriliyor. Big Bang 'yaratılış olayı', sadece dünyamızın veya güneş sistemi ile buna bağlı güneş sisteminin yaratılışı demek değil; tüm evrenin ve aslında evren maddesi demek olan atomların ve atom altı parçacıkların bir hiç'likten ortaya çıktığını, yani yaratıldığını; yoktan var'a, hiç'likten hep'e dönüştüğünü; İslami verilere göre konuşursak, 'vahdet' denilen birlik, teklik ve mutlakıyet âleminden, 'kesret' denilen, çokluk ve izafiyet âlemine; daha açık bir ifade ile soyuttan somuta iniş ve geçişin gerçeğini izah ve ispat eder."
http://webcache.googleusercontent.co....google.com.tr

Bunlar yeter mi ?

Yetmezse NTV Bilim Dergisi'nden okumaya devam edebilirsin;

Tüm Alan Denklemi.
“TÜM ALAN” enerji, madde ve hiçlikten oluşan değerlerin bütünüdür. Einstein in kütlesel çekim alanından sonra tüm evreni saran kuantum alanı başlar; kuantum alanı enerjinin en küçük birimlerini yorumlar. peki kuantum alanın alt değerleri nelerdir? Bu sonsuza kadar devam edebilir mi acaba? Elbette enerjiyi parçalara ayırdığımızda duracağı bir nokta ve sınır vardır. O nokta hiçliktir. Enerjinin en alt birimleri hiçlik sınırında sentez çizgiden geçerler. ya hiçliğe doğru yada enerji ve madde evrenine doğru hareket ederler. sentez çizgi enerji ve hiçlikten oluşmuştur. Enerjinin bütünlüğünü kaybettiği ya da kazandığı yerdir. Sentez çizginin evrendeki yeri de kuantum alanının bittiği dış sınırdır. Özetle enerjiden oluşan tüm evrenin sınırlarını çevrelemiştir. Sentez çizgiden sonra hiçlik ve sonsuzluk başlar. Hiçlik ve sonsuzluk, sentez çizgi (üreteç) in tedarikçisidir. Sabit ve mutlak olan hiçlik ve sonsuzluktur. Evren geçicidir. evren yapılanırken izlediği tüm yolları, yok olacağı zamanda yapılandığı yolları geri izleyerek sonsuzluğa katılacaktır.

http://www.ntvbilim.tk/
Alt 05-02-2011, 07:09
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Birinci link Hıristiyan bir siteden, üçüncü link Milli Görüş'e ait Milli Gazete'den.

Dördüncü linkin konuyla bir ilgisi yok.

İkinci linkte ise Hawking'in görüşlerine yer verilmiş. Kendisi evrenin hiçbir yaratıcı irade olmadan oluştuğunu anlatıyor.

Her halükarda big bang kuramının, kuram olarak ''yokluktan oluşma'' ile ilgisi yok.
Alt 05-02-2011, 07:24
errata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
errata errata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

zocor, senin sorunun ilkokul matematiği bilgisiyle yüksek lisans tezi yazabileceğini düşünmen. Maalesef bunu aşmak için de hiç bir çaban yok. Zira sen bir şeyler öğrenmek için zaman/emek harcarsan kim gelip burada boş laf üretecek değil mi?

Tüm bu saydığın bilim konularını incelediğini söylemen ve arkasından "ama ateist olamadım" diyerek eklemen bile olaya nasıl alakasız boyutlardan baktığının en "iri" göstergesi. Bir kere bilim kelimesinin bile anlamından, bilimin ne işe yaradığından, daha da kötüsü konunun çapından bihabersin. Sana daha evvel de söyledim, bir arabanın nasıl çalıştığını adam akıllı öğrenmeye çalışmak bile haftalarını alacak iken koca koca fizik, biyoloji kuramlarını öyle bir çırpıda bildiğini öğrendiğini düşünmek en düzgün tabiriyle kendini kandırmaktır.

Sen kendini kandırdığın gibi, birde kalkıp burada insanları yoldan çevirmeye çalışıyorsun. Peki sunduğun şey nedir? Sunduğun şeyi de tarif edemiyorsun. İşin ilginci, içindeki herne ise onu soğutamadığından, sürekli olarak inanç dünyandaki safsataları ölçülebilir mekanizmalarla dünyada bilimselliğe tahvil etmeye çalışıyorsun. Onu doğal olarak beceremeyince yine öteki tarafa geçip başlıyorsun vaaz vermeye. Kendi içinde çelişik ve hiç bir şeye cevap veremeyen bir paradoksun, kendince sabit gerçeklerin içinde çırpınıp duruyorsun.

Bu yalnızca senin de değil, tüm cehaletinin farkında olmayan, bilimselliği bir din sanan inanırların sorunu. Bilimi içselleştiremediğinizden geriye kalan ilkel yöntemlerle koskoca kum havuzunundan iki kum tanesi çekip her şey hakkında fikir sahibi olabileceğinizi, bu kadarının yeterli olabileceğini düşünüyorsunuz.

Kendi kanaatimce sizinle uğraşmak, bir şeyleri anlamanızı beklemek gerçekten vakit kaybı, fakat neticede herkes sizin gibi değil. Burada yazdıklarımızı okuyup kendince bir öğrenme mesaisine girebilecek, bundan verim alabilecek çok insan var. Herne kadar bu tip şeylerin forum alanlarında oldukça verimsiz işlediğini bilsem de insanlara farklı ufuklar için yol gösterebilme ihtimalini önemsiyorum.
Alt 05-02-2011, 15:33
Yasaklandı

Birinci link Hıristiyan bir siteden, üçüncü link Milli Görüş'e ait Milli Gazete'den.

Dördüncü linkin konuyla bir ilgisi yok.

İkinci linkte ise Hawking'in görüşlerine yer verilmiş. Kendisi evrenin hiçbir yaratıcı irade olmadan oluştuğunu anlatıyor.

Her halükarda big bang kuramının, kuram olarak ''yokluktan oluşma'' ile ilgisi yok.
Pes artık bu kadar olur, daha hangi bilimsel kaynakların linkini koyacağız..

Birinci linkte de görüldüğü gibi Nobel Ödülü almış bir astrofizikçi'nin kitabından birebir alıntıdır, hristyan linki diyerek kendinizi kandırabilirsiniz ama insanları kandıramazsınız.

İkinci linkte Hawking'in genbilim sitesindeki röportajdan alıntı, evrenin HİÇLİKTEN varolduğunu belirtmiş, ondan sonrada kendi görüşü olarak "kendliğinden" demiş..Benden "hiçlikten oluşan evren linki" istediğiniz size Hawking'den APAÇIK olarak evrenin HİÇLİKTEN oluştuğunu söylediğine dair link koydum.

Üçüncü linkin Mİlli Görüş gazetesinden olması maleseef birşeyi değiştirmiyor, başka kaynaklarda da bu haber yazıyor, oralardan link versem doğrumu olmuş olacaktı Bu açıklamayı yapan da bir fizikçidir.

Son olarak dördüncü linkin konu ile alakası yok demenize baya güldüm açıkçası.. Bu sizin bilimle ne kadar alakalı olduğunuzu gösteren talihsiz bir mesaj olmuş..
Madde zaman Bigbang ile yaratılmıştır, bunu bile bilmiyorsanız benim sizle tartışmanın bir anlamı yok zaten..

Ateizm açısından ne acıdır ki daha önce evren kainat herzaman vardı diyen, maddenin ezeliyetini savunan (inancı gereği savunmak zorunda kalan) Metaryalizm artık çöplükteki yerini almıştır.

Size tavsiyem daha geniş sorgulayın, üsstteki mesajımda da belirttim bizler daha geniş sorguluyrouz o yüzden ateist olamıyoruz..
Alt 05-02-2011, 15:39
Yasaklandı

jiro´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
zocor, senin sorunun ilkokul matematiği bilgisiyle yüksek lisans tezi yazabileceğini düşünmen. Maalesef bunu aşmak için de hiç bir çaban yok. Zira sen bir şeyler öğrenmek için zaman/emek harcarsan kim gelip burada boş laf üretecek değil mi?

Tüm bu saydığın bilim konularını incelediğini söylemen ve arkasından "ama ateist olamadım" diyerek eklemen bile olaya nasıl alakasız boyutlardan baktığının en "iri" göstergesi. Bir kere bilim kelimesinin bile anlamından, bilimin ne işe yaradığından, daha da kötüsü konunun çapından bihabersin. Sana daha evvel de söyledim, bir arabanın nasıl çalıştığını adam akıllı öğrenmeye çalışmak bile haftalarını alacak iken koca koca fizik, biyoloji kuramlarını öyle bir çırpıda bildiğini öğrendiğini düşünmek en düzgün tabiriyle kendini kandırmaktır.

Sen kendini kandırdığın gibi, birde kalkıp burada insanları yoldan çevirmeye çalışıyorsun. Peki sunduğun şey nedir? Sunduğun şeyi de tarif edemiyorsun. İşin ilginci, içindeki herne ise onu soğutamadığından, sürekli olarak inanç dünyandaki safsataları ölçülebilir mekanizmalarla dünyada bilimselliğe tahvil etmeye çalışıyorsun. Onu doğal olarak beceremeyince yine öteki tarafa geçip başlıyorsun vaaz vermeye. Kendi içinde çelişik ve hiç bir şeye cevap veremeyen bir paradoksun, kendince sabit gerçeklerin içinde çırpınıp duruyorsun.

Bu yalnızca senin de değil, tüm cehaletinin farkında olmayan, bilimselliği bir din sanan inanırların sorunu. Bilimi içselleştiremediğinizden geriye kalan ilkel yöntemlerle koskoca kum havuzunundan iki kum tanesi çekip her şey hakkında fikir sahibi olabileceğinizi, bu kadarının yeterli olabileceğini düşünüyorsunuz.

Kendi kanaatimce sizinle uğraşmak, bir şeyleri anlamanızı beklemek gerçekten vakit kaybı, fakat neticede herkes sizin gibi değil. Burada yazdıklarımızı okuyup kendince bir öğrenme mesaisine girebilecek, bundan verim alabilecek çok insan var. Herne kadar bu tip şeylerin forum alanlarında oldukça verimsiz işlediğini bilsem de insanlara farklı ufuklar için yol gösterebilme ihtimalini önemsiyorum.
Sn. jiro,

Ateizmin bodyguard köpeği gibi yanında gezdirdiği bilim artık kendisine saldıran bir unsur olmuştur.
Burada sorgulamaktan bahsedenlere turan değil biraz daha bilimle alakadar olmalarını tavsiye ederim.

Burda daha maddenin ve zamanın bigbang ile yaratıldığından bir haber insanların gelip de "sorgulamaktan" bahsetmeleri çok komik.
Alt 05-02-2011, 17:31
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Burda daha maddenin ve zamanın bigbang ile yaratıldığından bir haber insanların gelip de "sorgulamaktan" bahsetmeleri çok komik.
''bir haber'' değil, ''bihaber'' demek istediniz sanırım. Evet, bizler madde ve zamanın bingbang ile 'yaratıldığından' bihaberiz. Zira big bang zaten böyle birşey demiyor.
Alt 05-02-2011, 18:50
AhbAp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AhbAp AhbAp isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bende sorguluyorum sorguluyorum daha önce materyalizm söylemi yani evrenin her zaman var olduğu söylemi yıkılıp çöpte yerini aldığını görüyorum, sorgulamaya devam ediyorum karşıma bigbang çıkıyor inceliyorum "hiçlik" patlamış YOKTAN varoluş oluşmuş duvara tosluyorum ateist olamıyorum.
Bu sorgulama tarzını ben de merak ettim. Ne diyorsunuz mesela, "Ne var ne yok? Nasıl gidiyor?" gibilerinden mi? Kuran'a sorduğunuz en sert sorulardan 3 tane örnek verirseniz bizlere, belki biz yanlış soruları sorup "sapıklardan olmuşuzdur", biz de doğru sorular ve net yanıtlarla hidayete ereriz.

Önemli bir ayrıntı daha var; dinden çıkınca ateist olmuyorsunuz. Ateist olmak başka bir şeydir.

"Yoktan varoluş" ile ilgili duvara toslayışınızı Kuran okurken de yaşıyor musunuz? Zira bilimin değil, İslam'ın iddiasıdır bu. "Ol" deyip oldurmak falan. Siz yoksa Kuran'ın sadece resimlerine bakıyor, yazıları es mi geçiyorsunuz?

Meryem 67: İnsan, daha önce hiçbir şey değil iken kendisini yarattığımızı düşünmez mi?

Yukarıdaki ayeti aynı zamanda "evrimle İslam uyuşmaktadır" diyen arkadaşlara da ithaf etmek isterim.

When You Kill A Man, You're A Murderer
Kill Many And You're A Conqueror
Kill Them All And You're A God!

----------------

war is over
(if you want it)
Alt 06-02-2011, 00:08
Yasaklandı

''bir haber'' değil, ''bihaber'' demek istediniz sanırım. Evet, bizler madde ve zamanın bingbang ile 'yaratıldığından' bihaberiz. Zira big bang zaten böyle birşey demiyor.
Aşağıdaki bilimsel makale senin söylediklerinin tam tersini söylüyor, zaman ve madde bigbang ile yaratılmıştır.

Bilim adamları böylesine kompleks bir yapıya sahip olan evrenin oluşumu hakkında tarih boyunca değişik fikirler ve teoriler ortaya atmışlardır. Fakat diğer konulardaki anlaşmazlıklara rağmen günümüzde evrenin başlangıcı konusu, bilim adamları arasındaki tam bir fikir birliği ile "Big Bang" adı verilen teoriye dayandırılmaktadır. Bu teori evrenin 10-20 milyar yıl önce "yoktan var edildiğini" ileri sürmektedir. Yani zamanımızdan 10-20 milyar yıl önce madde ve zaman yokken "Big Bang" adı verilen büyük bir patlama ile aniden madde ve zaman yaratılmıştır

Tarih: 01-08-2002
www.bilimveteknoloji.com (http://www.akat.org/sizin_icin/evrin...isi/index.html)

Materyalizmin son kırıntıları olan sizlerin artık kaçacak yeri de kalmadı artık bilimi de inkar etmeye başlamışınız ne kadar trajik.
Biliyorum içinizden "nerden çıktı bu big bang " dediğinizi duyar gibiyim ama yapacak bir şey yok.

Önerilen Siteler