Merhaba,
Sn.evren34,aşağıdaki alınlıladığım mesajınızı ben yazmış olsam...
|
Bütün Forum sakinlerinin(inanan,inanmayan) Kandilini en içten dileklerimle kutlarım sağlıcakla kalın
|
ve aşağıdaki gibi bir tepki almış olsam...
|
Sizin kandiliniz kutlu olsun, olsun da, inanmayanın ki neden olsun? Neden inanmayan birinin olmayan kandilini kutlama ihtiyacı hissettiniz anlayamadım. İslamı şirin gösterme çabası sezinledim ya, hayırlısı
Sizinki kutlu olsun
|
Aşağıdaki gibi bir nevi Murphy yasalarındaki şekliyle " Vurdun kırılmadı daha büyük çekiç al " kuralını uygulamam...
biz yaratılanı severiz yaratandan ötürü  inanan inanmayan fark etmez bize islam şirindir ayırt etmesini bilene hani tartışma ortamındaki anlayış varkı meselesi
sevgili dostum iyi kandiller sağlıcakla kalın
|
Bunun yerine daha ilk tepkide PARDON derim ve ilk mesajımı düzeltirim...Ve...
" Kabul eden arkadaşların Mevlüt Kandilini " kutlarım şekline getirim...
Tabii ki bu tarz meselesi diyebilirsiniz,acizane " suça teşvikten suçlu durma düşmemek " adınadır düşüncem...
Ayrıca Kur'an'da kutlanabilir gece olarak görüne sadece ve sadece KADİR GECESİDİR...Yoksa Mevlüt Kandili,Regaip Kandili,Beraat Kandili,kutlama yapılması gereken olaylar değildir.Nedeni ise ŞİRKİN çok ince bir çizgi olmasıdır.Övülenin övülmesi " ayyuka çıkarılırsa " kantarın topuzu ŞİRKE kayar...
Ancak diğer taraftan da bu tarz özel geceler veya günlerde,iyi şeylerin yapılması da kötü değildir.Nasıl ki " Anneler günü,sevgililer günü,babalar günü... " kötü olmadığı gibi...
Ama dedim ya ince çizgiyi bilebilmek son derece önemlidir...Ve " bu tarz gece kutlamaları " ,toplumların oluşturdukları kutlamalardır...
Sağlıcakla kalınız...