Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-02-2011, 16:47
Evren34 Evren34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Kandil Kutlaması

Bütün Forum sakinlerinin(inanan,inanmayan) Kandilini en içten dileklerimle kutlarım sağlıcakla kalın
Alt 14-02-2011, 21:56
pervane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pervane pervane isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ben de islam aleminin hem gaz lambasını, hem de ampulünü kutluyorum!
Kafama takıldı kandili neden kutluyoruz? kandiller yandığı için diye geçiştiriyorlar konuyu, ama bunun kaynağı da ışık ile ilgili bir tapıma dayanıyor ise, ne olacak kandilin sonu!
Kandiliniz kutlu olsun.
Alt 14-02-2011, 22:12
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Evren34´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bütün Forum sakinlerinin(inanan,inanmayan) Kandilini en içten dileklerimle kutlarım sağlıcakla kalın
Değerli dostum Evren34 ;

Sizin kandiliniz kutlu olsun, olsun da, inanmayanın ki neden olsun? Neden inanmayan birinin olmayan kandilini kutlama ihtiyacı hissettiniz anlayamadım. İslamı şirin gösterme çabası sezinledim ya, hayırlısı

Sizinki kutlu olsun...

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 14-02-2011, 22:15
Evren34 Evren34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

AerA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Değerli dostum Evren34 ;

Sizin kandiliniz kutlu olsun, olsun da, inanmayanın ki neden olsun? Neden inanmayan birinin olmayan kandilini kutlama ihtiyacı hissettiniz anlayamadım. İslamı şirin gösterme çabası sezinledim ya, hayırlısı

Sizinki kutlu olsun...
biz yaratılanı severiz yaratandan ötürü inanan inanmayan fark etmez bize islam şirindir ayırt etmesini bilene hani tartışma ortamındaki anlayış varkı meselesi
sevgili dostum iyi kandiller sağlıcakla kalın
Alt 14-02-2011, 22:32
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Evren34´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
biz yaratılanı severiz yaratandan ötürü inanan inanmayan fark etmez bize, islam şirindir ayırt etmesini bilene, hani tartışma ortamındaki anlayış varkı meselesi
Kutlayacaksanız kendi kandilinizi kutlayınız. Bu hususda ciddiyim.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein

Konu AerA tarafından (14-02-2011 Saat 22:40 ) değiştirilmiştir.
Alt 14-02-2011, 22:50
troyya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
troyya troyya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

kandil diye bir şey yok...uydurmadır hepsi...Utanmasalar her gün kandil icat edicekler...
Alt 14-02-2011, 23:24
bursali68 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bursali68 bursali68 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Merhaba,

Sn.evren34,aşağıdaki alınlıladığım mesajınızı ben yazmış olsam...

ve aşağıdaki gibi bir tepki almış olsam...

Sizinki kutlu olsun
Aşağıdaki gibi bir nevi Murphy yasalarındaki şekliyle " Vurdun kırılmadı daha büyük çekiç al " kuralını uygulamam...

biz yaratılanı severiz yaratandan ötürü inanan inanmayan fark etmez bize islam şirindir ayırt etmesini bilene hani tartışma ortamındaki anlayış varkı meselesi
Bunun yerine daha ilk tepkide PARDON derim ve ilk mesajımı düzeltirim...Ve...

" Kabul eden arkadaşların Mevlüt Kandilini " kutlarım şekline getirim...

Tabii ki bu tarz meselesi diyebilirsiniz,acizane " suça teşvikten suçlu durma düşmemek " adınadır düşüncem...

Ayrıca Kur'an'da kutlanabilir gece olarak görüne sadece ve sadece KADİR GECESİDİR...Yoksa Mevlüt Kandili,Regaip Kandili,Beraat Kandili,kutlama yapılması gereken olaylar değildir.Nedeni ise ŞİRKİN çok ince bir çizgi olmasıdır.Övülenin övülmesi " ayyuka çıkarılırsa " kantarın topuzu ŞİRKE kayar...

Ancak diğer taraftan da bu tarz özel geceler veya günlerde,iyi şeylerin yapılması da kötü değildir.Nasıl ki " Anneler günü,sevgililer günü,babalar günü... " kötü olmadığı gibi...

Ama dedim ya ince çizgiyi bilebilmek son derece önemlidir...Ve " bu tarz gece kutlamaları " ,toplumların oluşturdukları kutlamalardır...

Sağlıcakla kalınız...

" Kötülüğün galip gelmesi için iyi insanların hiç bir şey yapmaması kafi " Edmund Burke
Alt 15-02-2011, 00:12
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Yav 1400 yıl önce peygamberin doğduğu gün, peygamberin ana rahmine düştüğü gün (burası çok enteresan) negün nerden biliyorlarmış, günümüzde bile milyonlarca insanın doğum günü 1 ocak diye kaydedilmiş bilinmediği için. Peygamberin babasının anasını şey ettiği günü nerden biliyorlarmış, ya her gün 3 posta yaptıysa.

Müslüman kardeşlerin kandillerini kutlarım ama ampullerini patlatcem bu biline...

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 15-02-2011, 00:41
troyya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
troyya troyya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

walla´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yav 1400 yıl önce peygamberin doğduğu gün, peygamberin ana rahmine düştüğü gün (burası çok enteresan) negün nerden biliyorlarmış, günümüzde bile milyonlarca insanın doğum günü 1 ocak diye kaydedilmiş bilinmediği için. Peygamberin babasının anasını şey ettiği günü nerden biliyorlarmış, ya her gün 3 posta yaptıysa.

Müslüman kardeşlerin kandillerini kutlarım ama ampullerini patlatcem bu biline...
facebooktaki begeniyi istiyorum on numara + 10 walla kardeşim...adamın doğum günü değil yılı belli degil yahu ne kutlu dogum haftası bu

Önerilen Siteler