bu konudaki düşüncelerimi uzun uzun yazmışsınız.Bende aynısını düşünüyorum.
Bu konuda dindar kesime soru yönelttiğimde '' Kuran mucizedir'' cevabını alıyorum.Neye göre mucize anlayamadım bi türlü.Başkasına görede başkasının kutsal kitabı mucize.
Şimdi o zaman ortaya şu iki tablo çıkıyor
atıyorum adamın birisi kalkıyor hindistan bana geliyor,elinde bir kitap var,sonrada bana ''zamanında burda bir kişi yaşadı,mucizeleri vardı,asıl tanrı bizim tanrımızdır,gel sende inan'' diyor.
adamın birisi arabistandan kalkıp bana geliyor,elinde bir kitap var,sonrada bana ''zamanında burda bir Peygamber yaşadı,mucizeleri vardı,Allah birdir Muhammed onun kulu ve elçisidir'' diyor
sonuç =bu iki adamında bahsettikleri Kutsal kişilerin mucizelerini görmedim.İkisininde gerçek olma ihtimali var.
(Bu örnekleri hristiyan ve musevilere görede uyarlayabiliriz ama uzatmamak için yapmıyoru

)
Allah en adaletli olduğuna göre beni niye bu ikilemlerin içinde bırakıyor.Tamam bıraktı diyelim,peki ben başka taraflara gitmeye meyilli olan bu yolda,onun istemediği yoldan gidersem beni neden sonsuz ateşe atıyor ?
Ben niye ayın ikiye bölündüğü yerde sınav olmuyorum da bugün yaratılışın tam zıttı olan evrimin bahsedildiği bir zamanda sınav oluyorum.
Bi tarafta görmediğim mucizeler,diğer tarafta önüme belgeleriyle konan evrim teorisi.
Ölünce bana verilen akıl nimetine uyduğum için mi ceza alıcam yoksa görmediğim mucizelere inanmadığım için mi ceza alıcam ?