Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-02-2011, 20:00
Ascendent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ascendent Ascendent isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Standart Burda bir eşitsizlik var, büyük bir tane üstelik

Peygamber Hz. Muhammed çevresindekilere, o dönemin insanlarına pek çok mucize gösteriyor. Birlikte çölü geçerlerken, yolun yarısında ellerindeki, tek su kaynağını kaybediyorlar ve peygamber ibriği alıp elinden çeşme gibi su akıtıyor içine. Olaya tanık olanlar "500 kişiydik hepimize yetti su ama değil 500, 100.000 bile olsaydık yeterdi" diyor. Bunun gibi daha niceleri...

Hz. Muhammed bu insanlara inanmaları için elle tutulur gözle görülür, somut kanıtlar sunmuş. Tanrının varlığını ispatlayan, başka hiçbir şekilde açıklanamayan ve insanı doğrudan imana yöneltebilecek şeyler bunlar.

Ortada Hz. Muhammed zamanında yaşayıp bu gibi şeylere tanık olan insanların çağı ve Hz. Muhammed öldükten sonra hiçbir mucizenin gerçekleşmediği bir çağ var. Öyle bir çağ ki, mucizelerin olduğunu sadece Kuran'dan okuyabiliyoruz. Ve bu mucizeler öyle absürd mucizelerki inanmak için kişinin mutlaka tanık olması gerekir. Bu tanıklık da malesef sadece Muhammed'in yanında olan belirli bir kesime sağlanmış.

Bu bir eşitsizliği beraberinde getiriyor. Kendisine tanrının varlığına dair %100 somut,elle tutulur gözle görülür kanıt sunulan insanlar paçayı yırtıyor peki ya bizler? Ya Muhammed öldükten sonra bu mucizelerin hiçbirine tanık olamadığımız gerçeği? Bu çok büyük bir eşitsizlik.

Ama asıl bomba: Nerede kaldı büyük imtihan? Nerede kaldı "eğer Allah bize varlığına dair somut bir kanıt sunsaydı zaten o zaman imhitanın mantığı kalmazdı" argümanı? Değil mi?

Bir eşitlikten söz edebilmemiz için ya mucizelerine ara vermeyecekti, bugün bile bize Ay'ın ikiye bölünüp Hira dağına düşmesi, Muhammed'in elinin çeşme gibi akması, kütüğün konuşması gibi mucizeler sunması gerekecekti ya da Hz. Muhammed zamanındaki insanlara ve bugün bizlere hiçbir zaman hiçbir mucize göstermemiş olması gerekirdi. Aksi taktirde imtihan mantıksız olur, düpedüz belli bir çağın insanını kayırmadır.

Gel gelelim işin aslına.Mucizelerin bugün olmaması ve bizlerin geçmişte yaşamış insanların aksine mucizelere sadece okuyarak ulaşabilmemizin altında yatan sebep bunların hiç gerçekleşmemiş olması ve bunlara hiçbir insanın aslında tanık olmadığıdır. Kuran'da anlatılan mucizelerde dikkat ederseniz hep bir kitlenin varlığına, peygamberin veya Allah'ın mucizelerine şahit olan toplulukların varlığına vurgu yapılır, onların olay karşısında şaşkınlıklarına, donup kalakaldıklarına ve söylemlerine yer verilir. Burda amaç olayın gerçekleştiği konusunda karşıdakini ikna etmektir.

Tıpkı bugün alışveriş sitelerinde çok kullanılan bir yöntem olan "Bakın bu ürünü satın alanlar ne demiş" köşeleri gibi. Kişinin adını, fotoğrafını, yaşını ve meslek grubunu yazarlar ve ürünü aldıktan sonra ne gibi kolaylıklar sağladığını uzun uzadıya anlatır kişi. Bu müşteri çekmede çok etkili bir yöntemdir. Kuran'ın uyguladığı da bu yöntemden başkası değildir.

Bu konuda benzer görüşleri olan arkadaşlar varsa dediklerime katkıda bulunabilirler.
Alt 21-02-2011, 21:52
baris baris isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

bu konudaki düşüncelerimi uzun uzun yazmışsınız.Bende aynısını düşünüyorum.

Bu konuda dindar kesime soru yönelttiğimde '' Kuran mucizedir'' cevabını alıyorum.Neye göre mucize anlayamadım bi türlü.Başkasına görede başkasının kutsal kitabı mucize.

Şimdi o zaman ortaya şu iki tablo çıkıyor

atıyorum adamın birisi kalkıyor hindistan bana geliyor,elinde bir kitap var,sonrada bana ''zamanında burda bir kişi yaşadı,mucizeleri vardı,asıl tanrı bizim tanrımızdır,gel sende inan'' diyor.

adamın birisi arabistandan kalkıp bana geliyor,elinde bir kitap var,sonrada bana ''zamanında burda bir Peygamber yaşadı,mucizeleri vardı,Allah birdir Muhammed onun kulu ve elçisidir'' diyor

sonuç =bu iki adamında bahsettikleri Kutsal kişilerin mucizelerini görmedim.İkisininde gerçek olma ihtimali var.

(Bu örnekleri hristiyan ve musevilere görede uyarlayabiliriz ama uzatmamak için yapmıyoru )

Allah en adaletli olduğuna göre beni niye bu ikilemlerin içinde bırakıyor.Tamam bıraktı diyelim,peki ben başka taraflara gitmeye meyilli olan bu yolda,onun istemediği yoldan gidersem beni neden sonsuz ateşe atıyor ?

Ben niye ayın ikiye bölündüğü yerde sınav olmuyorum da bugün yaratılışın tam zıttı olan evrimin bahsedildiği bir zamanda sınav oluyorum.

Bi tarafta görmediğim mucizeler,diğer tarafta önüme belgeleriyle konan evrim teorisi.

Ölünce bana verilen akıl nimetine uyduğum için mi ceza alıcam yoksa görmediğim mucizelere inanmadığım için mi ceza alıcam ?
Alt 21-02-2011, 23:00
Vandidad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Vandidad Vandidad isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Aslında değindiğiniz noktanın bir bölümüne katılıyor bir bölümüne ise katılmıyorum. İnançlı kişilerin bakış açısına göre peygamberler mucize gösterebilme yeteneğine sahip kişilerdir. Bu durumda inançlı kesimdeki insanların bakış açısına şaşmamak gerekir. Ayrıca 7. yy'ın ilk çeyreğinde peygamberliğini ilan etmiş ve o zamanda yaşamış bir kişinin mucizelerinin yanında varlığından da şüphe ile bahsetmek bence çok doğru bir düşünce tarzı değil. Böyle bir kişinin yaşadığı da ortaya konulan ayetler ve tarihi hikayeler ile kabul edilebilir bir boyutta insanların önüne sunuluyor.

Katıldığım nokta ise bahsedilen mucizelerin tutarsızlıklarıdır. Aynı zamanda günümüzde hiç bir şekilde var olmamalarıdır. O dönemde inançlı insanlara muhammedin elindeki suyu gördün mü? diye sorulduğunda görmediği halde şahitlik yapabilecek kadar inanmış bir kitle karşımıza çıkıyor. Mevcut eğitim seviyeleri ve bilgi düzeyleri de olabilirlik çıkarımını yapamayacak düzeyde olduklarını gösteriyor. Bu durumda muhammedin elinden 100 bin kişiyi doyurabilecek bir suyun varlığına inanmaları ya da altı taşlarla doldurulmuş büyük bir kayanın havada uçtuğunu düşünmeleri kadar doğal bir sonuç olmadığı aşikar olarak görünüyor.

Ne diyebilirim, aynı o zamandaki gibi şu an da tanrı inancı eğitimsiz kesimi kolaylıkla kandırabilirken, akademik eğitim almış insanları kandıramıyor. Şu an bile cinlere meleklere inanan insanlar aramızda mevcut. Ne diyebilirim, mucize insanın görmek istediği şeylerdir ve inanan ve eğitimsiz bir akıl şu an bile mucize görebilir.

Huzur Sizlerle Olsun...

Tanrılar hayatıma müdahale etmediği için huzurluyum. Ya siz?
Alt 21-02-2011, 23:53
RENAULTFERRARİ RENAULTFERRARİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Sayın Ascendet !
yazının tamamını okumadım ! leb demeden leblebleyi anladım zannediyorum ve size yazıyorum

YANILIYORSUN !

Ebu cehil Kurulmamış bir dini kurdurtmamak istiyordu
Eğer Ebu cehil günüğüzde yaşasaydı Efendi hazretleri olurdu ?

Çünkü bugün İslam kurulmuş kainata kökünü salmış bir Din
o zaman öyle kurulmuş bir din değildi..
Ebucehil bu davanın 14 asır süreceğini zannetmiyordu
bir gün tenha bir yerde kaşılaştılar..
hani a'ma geldi yüzünü ekşitti.. kella (haşa) bunlar birer öğüttür zikridir diye beyan edilen kuranda bahsedilen hadise var ya
işte o gün ebucehil
Sen öyle zannedebilirsin ya muhammed
ama ben senin bu davayı kabul ettireceğini zannetmiyorum hele yanında bu kimsesizlerle bu davanı Cihana kisraya kaysere zenginlere kabul ettirebileceğini zannetmiyorum dedi..

eğer Ebucehil kurulmamış değil Kurulmuş kökünü salmış Bir islamı karşısında görseydi EFENDİ HAZRETLERİ OLURDU
Alt 22-02-2011, 00:10
EciRna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
EciRna EciRna isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dogru bazi bilgilere tarihte yasanmis olaylara anca okuyarak ulasabiliyoruz, mesela Hitler yahudileri yakarken ben yanlarinda degildim veya Fatih istanbulu feth ettiginde burdan kac kisi orada bulundu ve sahit oldu istanbulun fethine vs vs..hepsini sayamam simdi... bilemiyorum yani ozaman tüm tarih kitaplarini yakalim, bu bilgilerin cogu sahte günümüze kadar ulastiran tüm insanlar belkide yalan söylüyor, sizin tezinize göre

''BİLİMSİZ DİN TOPAL,DİNSİZ BİLİM KÖRDÜR ,, ( A. EINSTEIN)
Alt 22-02-2011, 01:05
baris baris isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

EciRna´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Dogru bazi bilgilere tarihte yasanmis olaylara anca okuyarak ulasabiliyoruz, mesela Hitler yahudileri yakarken ben yanlarinda degildim veya Fatih istanbulu feth ettiginde burdan kac kisi orada bulundu ve sahit oldu istanbulun fethine vs vs..hepsini sayamam simdi... bilemiyorum yani ozaman tüm tarih kitaplarini yakalim, bu bilgilerin cogu sahte günümüze kadar ulastiran tüm insanlar belkide yalan söylüyor, sizin tezinize göre
tamamda hitlerin yahudileri yaktığı gerçeği ispatlanabiliyor,fatihin istanbulu fethettiği gerçekliği ispatlanabiliyor

İlk mesajıma İslami görüşün cevabı nasıl olur ?
Alt 22-02-2011, 01:10
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

RENAULTFERRARİ´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın Ascendet !
yazının tamamını okumadım ! leb demeden leblebleyi anladım zannediyorum ve size yazıyorum

YANILIYORSUN !

Ebu cehil Kurulmamış bir dini kurdurtmamak istiyordu
Eğer Ebu cehil günüğüzde yaşasaydı Efendi hazretleri olurdu ?

Çünkü bugün İslam kurulmuş kainata kökünü salmış bir Din
o zaman öyle kurulmuş bir din değildi..
Ebucehil bu davanın 14 asır süreceğini zannetmiyordu
bir gün tenha bir yerde kaşılaştılar..
hani a'ma geldi yüzünü ekşitti.. kella (haşa) bunlar birer öğüttür zikridir diye beyan edilen kuranda bahsedilen hadise var ya
işte o gün ebucehil
Sen öyle zannedebilirsin ya muhammed
ama ben senin bu davayı kabul ettireceğini zannetmiyorum hele yanında bu kimsesizlerle bu davanı Cihana kisraya kaysere zenginlere kabul ettirebileceğini zannetmiyorum dedi..

eğer Ebucehil kurulmamış değil Kurulmuş kökünü salmış Bir islamı karşısında görseydi EFENDİ HAZRETLERİ OLURDU
Dediklerinden tek bir kelime anladıysam Arap olayım(!). Ben diyorum Konya, sen diyorsun...
Alt 22-02-2011, 01:12
EciRna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
EciRna EciRna isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

baris´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
tamamda hitlerin yahudileri yaktığı gerçeği ispatlanabiliyor,fatihin istanbulu fethettiği gerçekliği ispatlanabiliyor
Mesela nasil ispatlanabiliyor...?

''BİLİMSİZ DİN TOPAL,DİNSİZ BİLİM KÖRDÜR ,, ( A. EINSTEIN)
Alt 22-02-2011, 01:13
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Siz önce sadece bir belirli bir çağda, belirli bir kesime mucize göstermenin diğer insanları bu mucizelerden mahrum bırakmanın ne derece eşit olduğunu ve büyük imtihanın tarafsızlığını bozup bozmadığını söyleyin.
Alt 22-02-2011, 01:13
Astur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Astur Astur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ben bu mucize iddialarını efsane olarak görüyorum, ama bir an için hepsinin doğru olduğunu kabul edelim...O dönem insanları bin çeşit mucize görüp inanmışlar, bizim ise mucizesiz inanmamız bekleniyor. Bu haksızlık değil mi? Onlarınki can, bizimki patlıcan mı? Bence Ascendent'ın söylemek istediklerinden biri de buydu.

A skeptic is one who prefers beliefs and conclusions that are reliable and valid to ones that are comforting or convenient, and therefore rigorously and openly applies the methods of science and reason to all empirical claims, especially their own. A skeptic provisionally proportions acceptance of any claim to valid logic and a fair and thorough assessment of available evidence, and studies the pitfalls of human reason and the mechanisms of deception so as to avoid being deceived by others or themselves. Skepticism values method over any particular conclusion.
–Dr. Steven Novella, The New England Skeptical Society

Önerilen Siteler