AsiMelek´isimli üyeden Alıntı
benim ailem süleymancıların en büyükleriyle baya bi alakalı.beni küçüklüğümden beri tamamen dini bir şekilde yetiştirdiler.12 yaşıma kadar pek bir şey sorgulamadım ama dini çok sevmiyordum.sonra ilk önce hadislerdeki hata ve çelişkileri fark ettim.anneme bunu söylemeye çalıştım ama beni susturdu ve bana kızdı.ben de gizli devam ettim.yavaş yavaş bize tanrı gibi gösterdikleri üztazın sahtekar olduğunu anladım.zaten çok açıktı bunu nasıl anlamıyorlar bilmiyorum.devamı gelince sonun da bir gün anladım ki ne din ne de allah var.bu bana kısa bir şok yaşattı.bir daha dua etmeyecek olmak çok tuhaf gelmişti bana.sonra alıştım ve daha önceki salaklığıma çok acıdım.şimdi 13 yaşımdayım. babam beni liseye göndermeyip süleymancıların kuran kursuna göndermek istiyor.arapça öğrenmem için.sonra kuran kursunda hoca olup geleceğimi ve veteriner olma hayallerimi mahfedecek.tabi ki ben bir şeyler yapmazsam.zor olacak.ondan nefret ediyorum.keşke ölse.
|
bak simdi Sevgili melek insanlardan nefret edersen teistlerden hicbir farkin kalmaz.baban ayni benim babam gibi toplumunun kurbani ona dayatilan dusuncenin kurbani.iyi ya da kotu degil sadece oyle programlanmis bunun tersine bir fonksiyonu yok bir nevi robot.
veterinerlik hayaline gelince sana senden baska yardimci olabilecek adam yok su an su konumda.ama lise egitimi zorunlu diye biliyorum ben.yani baban mecburi yollamak zorunda seni liseye.4 yil iyi bir calismayla sadece burslarinla gecinip okuyacak bir puani cikardin mi hayat senindir.
benim ailemde asiri dindar universiteyi kazandigimda Nurcularin cemaatine girmeyi reddettim cok karsi ciktilar.okumam birakirim bu puani koyde coban olurum dedim Hoca oglunu okutmadi derler rezil olursun dedim hic bozmadim cizgimi blofte yapmiyordum acikcasi sonra kabul etti ama hic para yollamadi nereyse cemaate gir o zaman veririm dedi ben yine bozmadim cizgimi okula gittim geldim kitap okudum odamda bilgisayarimda yoktu.cok zorlu zamanlardi ama simdi iyice yumusadi alisti duruma,boyle olacagini biliyordum zaten ne kadar beyni yikanmis olsada biyolojik olarak genlerinin yarisini verdigi bir homo sapienden bu kadar nefret etmesi dogasina aykiridir, biliyordum.simdi arada surtussekte iyiyiz.tayyipci rolu yapiyorum yutuyor oyle idare ediyoruz iyide para yolluyor

yakinda bir yazilim firmasinda isde bulucam iyice duzene girecek hayatim.
umutsuzluga kapilma yani hersey duzelir.sen cok birsey istemiyorsun tek istegin insanca yasamak.olur insallah