Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-02-2011, 20:15
lars vilks lars vilks isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Standart Muhammed'in hesabına göre hamilelik altı ay çıkıyor

Kütubu Sitte'de Hudud başlığında çok ilginç bir hadis Kuran'da bir matematik hatasını ortaya seriyor. Muhammed'in matematiğinin zayıf olduğunu zaten meşhur miras ayetlerindeki çarpıklıktan, sonra da "sekiz çift hayvan" deyip dört çift saymasından (erkekli dişisiyle keçi, koyun, sığır, deve) vesaire zaten biliyorduk. Tabiki Fussilet Sure'sindeki "yer ve göklerin yaratılışını" anlatan ayetlerin de hesabı tutturamayıp toplamda altı değil sekiz güne denk geldiğinden de haberdardık. Ama bunu daha önce farketmiş miydiniz? Beraberce okuyalım:
1581 - İmam Mâlik diyor ki: "Bana ulaştığına göre, Hz. Osman (radıyallâhu anh)'a evliliğinin altıncı ayında doğum yapan bir kadın getirildi. Derhal recmedilmesini emretti. Ancak Hz. Ali (radıyallâhu anh):
"- Cenab-ı Hakk, Kur'an-ı Kerim'de "(İnsanın anne karnında) taşınma ve sütten kesilmesi (müddeti) otuz ay. dır..:" (Âhkâf 15) buyuruyor. Keza bir başka âyette de: "Anneler çocuklarını iki tam yıl emzirirler. (Bu hüküm) emmeyi tamam yaptırmak isteyenler içindir.."( Bakara 233) buyurmaktadır. Bu durumda hamilelik müddeti altı aydır." Bu açıklama üzerine Hz.Osman (radıyallahu anh) kadının geri gönderilmesini emretmişti, ancak kadın recmedilmiş bulundu."

Muvatta, Hudud 11 (2, 825).

http://www.enfal.de/kutub/hudud.htm

Alt 26-02-2011, 23:31
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Lokman-14

Ve Biz, insana anne ve babasına (bakmasını) vasiyet ettik (farz kıldık). Onu, annesi zorluk üzerine zorlukla taşıdı. Ve onun sütten kesilmesi iki yıldır. (Hem) Bana (hem) anne ve babana şükret! Dönüş, Bana'dır.

Ahkaf 15
İnsana, anne ve babasına ihsanla davranmasını vasiyet ettik. Annesi onu güçlükle taşıdı ve onu güçlükle doğurdu. Ve onun taşınması ve sütten kesilmesi 30 aydır. Nihayet erginlik çağına ulaştığı zaman 40 yaşını tamamladı. Şöyle dedi: “Rabbim! Bana, anne ve babama verdiğin ni'metlere şükretmekte, Senin razı olduğun salih amel (nefs tezkiyesi) yapmakta beni başarılı kıl. Ve zürriyetimi ıslâh et. Muhakkak ki ben, Sana tövbe ettim ve muhakkak ki ben (Sana) teslim olanlardanım.”
Bu ayete göre bebeğin anne karnında taşınmasıyla,sütten kesilmesi 30 aymış.

Bakara=233:-Emzirmeyi tamamlamak isteyenler için- anneler çocuklarını iki tam yıl emzirirler. Onların (annelerin) yiyeceği, giyeceği, örfe uygun olarak babaya aittir. Hiçbir kimseye gücünün üstünde bir yük ve sorumluluk teklif edilmez. -Hiçbir anne ve hiçbir baba çocuğu sebebiyle zarara uğratılmasın- (Baba ölmüşse) mirasçı da aynı şeyle sorumludur. Eğer (anne ve baba) kendi aralarında danışıp anlaşarak (iki yıl dolmadan) çocuğu sütten kesmek isterlerse, onlara günah yoktur. Eğer çocuklarınızı (bir sütanneye) emzirtmek isterseniz, örfe uygun olarak vereceğiniz ücreti güzelce ödediğiniz takdirde size bir günah yoktur. Allah’a karşı gelmekten sakının ve bilin ki, Allah, yapmakta olduklarınızı hakkıyla görendir.

Daha önce tartışılmıştı.

Hesap hatası net.Ayetler vereyim daha faydalı olur.
sütten kesilme (emzirme süresi)iki yıl, yani 24 ay.Hamilelik ve emzirme süresi 30 ay.Bu durumda hamilelik 6 ay oluyor. Demekki eskiden kadınlar 6 ayda doğuruyormuş.

Şimdilik saygımla gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 26-02-2011, 23:39
kasarsis kasarsis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Buradaki durum en az 6 ay denebilir yani 6 aylıktan önce canlı doğmaz anlamında
Bu yüzden 6-9 ay arası normal doğum anlamı çıkar
bunda da bir sorun olmaz

Allahsız, dinsiz dediler; ama kitapsız diyemediler...
Alt 26-02-2011, 23:51
Üye

kasarsis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Buradaki durum en az 6 ay denebilir yani 6 aylıktan önce canlı doğmaz anlamında
Bu yüzden 6-9 ay arası normal doğum anlamı çıkar
bunda da bir sorun olmaz

Bu anlamı ayetin neresinden çıkarıyoruz bi açıklasanızda bizde bilsek. Yoksa olmayan anlamlar yükleme özelliği ile yeni ayet mi üretiyorsunuz.

Alt 27-02-2011, 04:24
Lynx Lynx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Daha önce tartisilmisdi ! Ve Müslümanlar hamilelikde ilk üc ay eziyetli olmadigini öne sürdüler !

Sacma ama baska secenekleri yok !

Bu toprakta bir kalp çarpar hakkın bilimin aşkına
Bir kalp çarpar her bedende Cumhuriyet uğruna
Bir çarpar ki hep ileri Mustafa Kemal adına
Öyle çarpar ki ritmine cümle alemler aşina
Alt 27-02-2011, 06:02
Hasan Akçay Hasan Akçay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ahkâf 15:
karında taşınması ve sütten kesilmesi 30 dolunaydır
hamluhu ve fisâluhû selâsûne şehrâ

Bakara 233:
2 HAVL emzirirler - yurdu’ne HAVLEYN… (2:233)

2:233’teki HAVLEYN 2 havl demek. HAVL ise MEVSİM gibi bir dönem. Yani MEVSİM nasıl 4 dolunaylık bir dönem ise HAVL de 10 dolunaylık bir dönem. Bakınız: Ayman http://free-minds.org/forum/index.php?topic=9188.msg194100#msg194100

Buna göre anneler evlatlarını tam 20 dolunay emzirirler (2:233).

Kuranen geçerli olan, güneş yılıdır* (12:47). YIL kelimesinin Arapçası ise ÂM ve SENE. Bu iki kelimenin kullanıldığı yerler farklı. Ama konu o değil burada. Şunu bilelim yeter: HAVL yıl değil "10 dolunaylık dönem"dir. Hesabımızı ona göre yapalım.

Sevgi ile,
Hasan Akçay

*Benim bununla ilgili bir çalışmama göz atmak istenirse: http://www.soncemre.com/index.php?topic=2666

Konu Hasan Akçay tarafından (27-02-2011 Saat 06:08 ) değiştirilmiştir.
Alt 27-02-2011, 10:19
Hasan Akçay Hasan Akçay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

MEVSİM nasıl 3 dolunaylık bir dönem ise HAVL de 10 dolunaylık bir dönem. O halde 2:233'tek VE VÂLİDÂTU YURDU'NE EVLÂDEHUNNE HAVLEYN "annneler evlatlarını 2 HAVL emzirirler" demek. Yani 20 dolunay.

Sırası gelmişken, Kasas 27'deki hicac - حجج da böyle yanlış okunan bir kelime. HİCAC aslında "hac"cın çoğuludur ama mevcut meallere göre YIL anlamına geliyor.

alé ente'cürenî semâniye HİCAC

Diyanet: sekiz yıl bana bana çalışmana karşılık
Doğrusu: sekiz HAC bana hizmet etmene karşılık

HAC büyük pazar demek, PANAYIR. Anlaşıldığına göre olayın geçtiği Medyen'de böyle büyük bir pazar kuruluyor. Genç Musa'nın Şuayb'a kaç yıl hizmet edeceği o pazarın bir yılda kaç kez kurulduğuna bağlı. Örneğin eğer iki kez kuruluyorsa 4 yıl hizmet edecek, dört kez kuruluyorsa 2 yıl.

Sevgi ile,
Hasan Akçay
Alt 27-02-2011, 11:56
allame
Üye Değil

Hasan Akçay´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ahkâf 15:
karında taşınması ve sütten kesilmesi 30 dolunaydır
hamluhu ve fisâluhû selâsûne şehrâ

Bakara 233:
2 HAVL emzirirler - yurdu’ne HAVLEYN… (2:233)

2:233’teki HAVLEYN 2 havl demek. HAVL ise MEVSİM gibi bir dönem. Yani MEVSİM nasıl 4 dolunaylık bir dönem ise HAVL de 10 dolunaylık bir dönem. Bakınız: Ayman http://free-minds.org/forum/index.php?topic=9188.msg194100#msg194100

Buna göre anneler evlatlarını tam 20 dolunay emzirirler (2:233).

Kuranen geçerli olan, güneş yılıdır* (12:47). YIL kelimesinin Arapçası ise ÂM ve SENE. Bu iki kelimenin kullanıldığı yerler farklı. Ama konu o değil burada. Şunu bilelim yeter: HAVL yıl değil "10 dolunaylık dönem"dir. Hesabımızı ona göre yapalım.

Sevgi ile,
Hasan Akçay

*Benim bununla ilgili bir çalışmama göz atmak istenirse: http://www.soncemre.com/index.php?topic=2666
Sana verilen emekler helali hoş olsun.
mükemmel bir çalışma olmuş; ellerinize sağlık. Allah razı olsun.

Demişsiniz kİ."hesabımızı ona göre yapalım:"

hamallığınızı yapalım, ne demek.

Yapıyorum:

2 havl, aktardığınız kaynağa göre: 10 dolunaylık dönemse;

10x28x2= 560 gün.

30 dolunay: 30x28= 840 gün.

farkı bulalım: 840-560= 280
280/30 (bugünkü ay hesabına çeviriyoruz)= 9,333 ay.

Hesap hatasını yapan kitap değil, bizim gibi bir beşer olan hazreti Ali veya aktaran şahıslar olabilir.

mükemmel diyorum başka da bir şey demiyorum.

Alt 27-02-2011, 19:24
wildhilt wildhilt isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

hmmm buda tutmadı. şimdi bütün matematik dehalarımız ve bilim üstadlarımız (!) yeni hatalar (haşa) aramak zorunda kalacaklar.
Alt 27-02-2011, 21:34
Üye

Hasan Akçay´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
MEVSİM nasıl 3 dolunaylık bir dönem ise HAVL de 10 dolunaylık bir dönem. O halde 2:233'tek VE VÂLİDÂTU YURDU'NE EVLÂDEHUNNE HAVLEYN "annneler evlatlarını 2 HAVL emzirirler" demek. Yani 20 dolunay.

Sırası gelmişken, Kasas 27'deki hicac - حجج da böyle yanlış okunan bir kelime. HİCAC aslında "hac"cın çoğuludur ama mevcut meallere göre YIL anlamına geliyor.

alé ente'cürenî semâniye HİCAC

Diyanet: sekiz yıl bana bana çalışmana karşılık
Doğrusu: sekiz HAC bana hizmet etmene karşılık

HAC büyük pazar demek, PANAYIR. Anlaşıldığına göre olayın geçtiği Medyen'de böyle büyük bir pazar kuruluyor. Genç Musa'nın Şuayb'a kaç yıl hizmet edeceği o pazarın bir yılda kaç kez kurulduğuna bağlı. Örneğin eğer iki kez kuruluyorsa 4 yıl hizmet edecek, dört kez kuruluyorsa 2 yıl.

Sevgi ile,
Hasan Akçay
Sayın Hasan Akçay;

Bu açıklama oldukça mantıklı.Aşağıdaki mesaj daha önce tartışılan bu konuda yazdığım mesajlardan biri idi ve sayın müslüman arkadaşlar farklı açıklamalar peşine düştüğünden güme gitmişti.

tevbe-36

Muhakkak ki; Allah'ın kitabında (ifade edildiği üzere)
ayların adedi, Allah'ın indinde semaların (göklerin) ve yerin yaratıldığı gün (zaman) 12'dir (12 olarak dizayn edilmiştir). Onlardan dördü haram (aylar)dır. Bu (dîn), kayyum olan dîndir. Artık onların içinde (o aylarda) nefslerinize zulmetmeyin. Onların hepinizle savaştığı gibi müşriklerin hepsiyle savaşın. Ve biliniz ki, muhakkak Allah, takva sahipleri ile beraberdir.

Şimdi bu ayeti niye yazdım. Yanlış hatırlamıyorsam bu ayet gelene dek mekke ve cıvarında bir yıl 10 ay olarak hesaplanıyordu.(bu bilgi yanlışsa lütfen düzeltin ve konuya devam edelim) Bu aylarda ay takvimine göre 29 gün . Eğer Bu mantıkla düşünür isek 2 yıl 20 aydır, hamilelikte 9 veya 9,5 ay cıvarına gelir. Yani yuvarlak hesap ile 30 ay sayılması belki bundan olabilir diyorum.

Bu arada bununda tam 30 aya denk olmaması ayrı bir konu. Duruma göre tartışalım.

Şu 6 ay hamilelik, yok ilk üç ay sayılmaz mantıksızlıklarını aşmanızıda rica ederim.

http://www.turandursun.com/forumlar/...t=21031&page=5

Linkinde 50. mesaj
Demiş idim.Sizinde oldukça geniş açıkladığınız şekliyle bu konuda bir çelişki olmadığını söyleyebiliriz.Bilgiye dayalı açıklamanız için teşekkürler.

Önerilen Siteler