08-07-2006, 05:40
|
|
Üye
|
|
|
|
İslam ve Ulus Bilinci
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/4717926.asp
Grafik iyi okunmuyor, ancak kırmızı sütunlar kendini dini kimliği ile ifade edenleri, mavi sütunlar ise ulus kimliğini ön planda tutanları temsil ediyor.
Tabloya baktığımızda müslümanlığın bulaştığı toplumların ulus bilinci konusunda Batı toplumlarından ne kadar geride kaldığı çok çarpıcı bir şekilde anlaşılıyor.
Anketin güvenilirliğinden tamamen emin olunamayacaksa da, zaten yakından bildiğimiz bir süreci, İslami ümmet fasaryası ile kitlelerin kandırılıp araplaştırılması sürecini mükemmelen yansıttığı için oldukça dikkate değer buldum.
İşin makrosu bu, bir de üstünde durmadan geçemeyeceğim mikrosu var: Deprem için önlem alacağına, gelen tsunaminin köpüklerinde Allah adı okumaya kendini adamış Endonezya dahi, bu ankete göre ulus bilinci bakımından Türkiye'nin çok ilerisinde!
Diyecek bir şey bulamıyorum. En iyisi gidip bir soğuk su içeyim.
|

08-07-2006, 06:59
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Re: İslam ve Ulus Bilinci
Yazik olmus Ataturkun ulusuna. Sebebini tartismaliyiz. Acaba millet kavrami, ummet kavramindan daha mi az guclu. Oyle ise, nasil anlatmaliyiz bu millete milletin ne oldugunu. Cehalet desek ,Endenozya'nin Turkiyeden daha fazla egitimli oldugunu zannetmiyorum. Millet ve din kavramlarini mi karistiriyorlar dersiniz? Ben eskilerde sahit olmusumdur, ne milletsin diye soruldugunda, muslumanim diyenlere.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

09-07-2006, 20:37
|
|
Üye
|
|
|
|
bunlar Osmanlı'dan kalma alışkanlıklar.Sonuçta 400 sene süren bir ümmet anlayışını kırmak kolay değil.Bir de tarikat sayısı çok fazla.Doğusundan batısına tonla gerici tarikat mevcut.Endonezyalıların din konusunda çok bilgili olduğunu bile sanmıyorum
Elbet bir gün Tanrı Dağı'na uçacağız
|

09-07-2006, 20:56
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
turkluk tam olarak ne demektir.uzerinde anlasilmis bir tanim var mi ben bilmiyorum.
bir insan turkiyede yasayip ben muslumanim diyorsa bu ulkedeki diger etnik gruplari daha genis bir kimlik altinda kucaklamiks demektir.
sadece ben turkum diyen ise,birkac gayri muslumu kendine dost cekmekle beraber musluman olan milyonlarca diger yurttasini dislamis olur.komsu koyde dogup yasayan insanlarin biri kendini turk olarak digeri ise turk disi olarak tanimliyorsa bunlara zorla turkluk kimligi asilayama calismaktansa zaten varolan muslumanlik kimligi daha birlestirici olur.
tabi ateistler bunun disinda kalir,ama onlari da herkes kalbinde musluman gibi biliyor ve davraniyor.konusurken onlar da muslumaniz lafina dahil oluyor.kimse onlari dislamaz.her musluman ailede bir ateoist olabilecegi gibi her ateistin de musluman bir akrabasi vardir sanirim.(alevilerin hz.aliyi allah *veya peygamber olarak gorenleri haric hepsi muslumandir bence.)
|

10-07-2006, 00:10
|
|
Üye
|
|
|
|
Sevgili Sorogren,
Türkçe konuşan türktür..Kimlik konusunda bilgi istiyorsan : Türklerin Tarihi - Büyük Okyanus'tan Akdeniz'e İki Bin Yıl----Jean-Paul Roux
Fransız bir tarihçi..hani faşizan bir yaklaşımla yazılmamış...
|

10-07-2006, 04:41
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Turk, dini ne olursa olsun degismez, bir milleti hatta bir irki temsil eder. Muslumanlik bir fikir' bir iman seklidir, baska bir dini sectiginde, turk, turklugunu kaybetmez. Yani bir insanin kendini, milliyetiyle degil, diniyle tanitmasi, bence, cahillik, hatta sacmaliktir.
|

10-07-2006, 05:17
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
larra,
"Sevgili Sorogren,
Türkçe konuşan türktür"
ben de bunu dedim sayilir.turkce konusmayanlar turk degilse niye turksun diye zorlayalim ki.
vartor,bir insandan kendi milliyetini tanimlamasini niye istiyor isek,ayni faydalarin daha fazlasini dini ile tanimladigi zaman aliriz.
canakkalede dusman da kendini diniyle tanitti sayilir zira her milletten dusman tek bir millet gibiydi,biz de her milletten musluman tek bir millet gibiydik.
biz musluman ust kimliginden hic zarar gormedikki.
|

10-07-2006, 17:48
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Din var oldukca, hacli ve ayli seferlerin sonu gelmeyecegini soylemek istiyorsun galiba. Insanlar icin, birbirlerini yemege etkin olan en buyuk nedenlerden biri olduguna katiliyorum. Ancak ,bu zihniyetin ortadan kalkmasina,kucuk capta da olsa,,dostlarima, iyi insanlara yazarak, izah ederek, katkida bulunmayi, bir insanlik gorevi addediyorum, sevgili,Mercan'li dostum.
|

13-12-2006, 00:14
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
dostum,buyugum vartor,
bu konuyu unutmusum nedense son sozu soylemissin.evvelki mesajlarda ne var tekrar bakamadim.
yazinin "kucuk capta da olsa,,dostlarima, iyi insanlara yazarak, izah ederek, katkida bulunmayi, bir insanlik gorevi addediyorum, sevgili,Mercan'li dostum" kismina katiliyorum.
her ne sebepten olursa olsun,her turlu savasi ve hir guru ortadan kaldirmak adina tabi ki cevremizden baslayarak kendimiz en basta olmak uzere,insanlari barisa ve kardeslige cagirmaliyiz.
ama fazladan biz muslumanlar dayanamayip,paylasimci oldugumuzdan bir de buldugumuz cenneti herkese haber verip,onu da paylasmak istiyoruz.aslinda hepsi bize kalsa daha iyi amma,napalim illa ekmegimizi bolusur gibi cenneti de bolusecez herkesle.bu yolda insanlara haber vermek sanki vazife gibi oluyo bize.ve bunu yaparken de kimsenin diline ve de dinine bakmadan hepsini cagiriyoruz.
|

16-12-2006, 12:34
|
|
Üye
|
|
|
|
ben türküm türk gibi düşünür, türk gibi konuşur, türk gibi yer, içerim
ben müslümanım müslüman gibi düşünür, müslüman gibi konuşur ...
vs vs
kendini bi topluma ait görmek ve o topluma sıkı sıkıya bağlanmak çok saçma. insan kendisi olamadan ulus da, ümmette olamaz
|