Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-03-2011, 15:57
endulus endulus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Halkın evrime bakışı

Bu listeyi yeni gördüm. 2006 da national geographic tarafından yapılmış bu anket. Halk arasında evrimi kabul edip etmedikleri konusunda avrupanın birçok ülkesi ve amerika da yapılan anketler sonucu tabii ki Türkiyem en düşük orana sahip sonrasında ise amerika var. Bazı mallar diyecek ki ulan amerikanın bile yarısı inanmıyor onlarda mı salak. Evet onlar da salak. Çünkü orada özellikle yaratılışçılar evrim konusunda halkı şüpheye düşürmek için akıllı tasarım diye bir saçmalık ortaya attılar.

http://news.nationalgeographic.com/n...evolution.html
Alt 09-03-2011, 21:19
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Bill Maher, Religulous'da sanırım bu listeden bahsediyordu. Amerika'da durumun içler acısı olduğunu göstermek için 32 ülke arasında (sayı biraz eksik ya da fazla olabilir) Abd'nin evrim karşıtlığı konusunda Türkiye'den sonra ikinci olduğunu söylüyordu.

Ps: Türkiye'de %25leri bulduğunu pek sanmıyorum.

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!
Alt 09-03-2011, 21:35
oguzay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
oguzay oguzay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Harun Kahya, evrimle ilgili nette katletmedigi bir tane belgesel videosu kalmadi. Kitaplara bile el uzatti ve cogunu katletti. Sitede bircok üni. talebesi, katledilen bu videolardan beslenerek, burada bilgilerini sergiliyorlar.

Bulun bana bir tane Tr düblaj evrimle ilgili bir belgesel, hemen linkini verin de seyredeyim. Yok! Belki de vardir; ama zor bulursunuz.
Alt 09-03-2011, 23:11
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Sayın Harun Yahya'nın yayımladığı kitaplarda vb. dökümanlarda yer alan canlılığın karmaşık yapısıyla ilgili bilgiler ABD'deki Hristiyan yaratılışçılardan alıntı hatta kopyadır.

Sunum şekilleri,olgulara bakış açısı ve ince,ayrıntılı bilgiler Amerikalıların ürünleridir. Sayın Harun Yahya bir yerde bunu itiraf etmektedir de.

Der ki Sayın Mehdi "Kitaplar benim önüme gelir,tercüme edilir ve ben onları yorumlayarak yazarım. " Kendisinin yazdığı bir kitap yoktur aslında.Var olan kitabın editörlüğünü yapıp kendi nicki ile yayımlamaktadır.

Anketin gerceği ne kadar yansıttığını bilmiyorum.Ama İskandinav ülkelerinde dinin aşırı kan kaybettiğini ve insanların bilimsel açıklamalara güveninin arttığını kimi yerlerde okumuştum.

Saygılarımla
Alt 10-03-2011, 09:31
Ascendent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ascendent Ascendent isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Vatandaşa Sorduk: "Evrim"

-Bence evrim insanın kendine yakışanı giymesidir...
Alt 10-03-2011, 13:44
ahmetsln - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ahmetsln ahmetsln isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Amerika ile sonlarda olmamıza hiç şaşırmadım ama mısır gibi ülkelerden bile geriyiz yahu.

Bu şahısta önündeki eski öss yeni ygs/lys sınavına girmek için çalışıyor. Çok çalışması gerektiği için pek nette olabilir.
Herkese saygılar sevgiler, mutlu vakitler.
Alt 10-03-2011, 18:51
mahirzz mahirzz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

öncelikle konuşma tarzınız hoş değil, "mal, ulan, salak" gibi kelimeler olmadan bilimsel bir araştırma sonucunu vermenizi daha hoş karşılardım. o yüzden sunuş tarzınız ve kötü agresifliğinizden dolayı değeri eksilere gitmiş olan bir bilim araştırması oldu gözümde..

öncelikle insanlar farklı fikirlerde ise onlara saygı duymamız gerektiğinin farkında mısınız ?
yoksa aksi halde tersi durum ile orta çağ mantığını yakalamakta çaba sarfetmiyeceğinizi düşünmek isterim..

amerika kelimesinin yanına "bile" kelimesi eklemeye gerek yok, çünkü zimbabwe de olsa insanların farklı fikirleri olabilir, ve fikirlerinden dolayı insanlara yukarıdaki kelimeler ile hitap etmeyede gerek yok kanımca.

Önerilen Siteler