Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-03-2011, 04:19
YasasinBilim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
YasasinBilim YasasinBilim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Zebur diye bir kitap yoktur

sevgili arkadaşlar;

Müslümanlar 4 büyük (ya da 4 kutsal) kitap diyerek Tevrat, Zebur, İncil ve Kur-an'ı sayarlar. Çünkü Zebur, Kur-an'daki ayetlerde Allah'ın Davud peygambere indirdiği kitap olarak geçer.

Bu durum sadece Kur-an'a özgüdür. Tevratta ve İncilde böyle bir kitaptan bahsedilmez.

Ayrıca, Kur-an'ın Davud peygamber olarak bahsettiği kişi İbrani Kralı Davud'dur (Kral Süleyman gibi).

Tevrat (eski ahit) 39 bölümden oluşmaktadır ve tamamı Musa'nın ölümünden sonra kaleme alınmıştır. Yani tevrat diye bir kitap da inmemiştir aslında (İncil gibi).

Tevratın sonunda Davud'a ithaf edilmiş Mezmurlar (Şiirler) diye bir bölüm vardır ki bu bölüm Zebur olarak geçiyor, ayrı bir kitap değil.

Eğer Mezmurlar bölümü sırf Davud'a ithaf edildiği için ayrı bir kitap olarak değerlendirilecekse, Kur-an tarafından peygamber olarak nitelenen (ki o da Davud gibi bir peygamber değildir aslında) Eyub'a ithaf edilen bölümler niçin Zebur gibi bir kitap olarak değerlendirilmemiştir?

Hemen sadede geleyim:

Zebur, muhammedin Tevratı yanlış anlamasından kaynaklan bir hatası sonucu kutsal kitap olmuştur.

O zaman müslümanlara soralım. Zebur'a inananlar kimlerdir? Zebur'un getirdiği din nedir?

saygılar...

NOT: bu konu daha önce tartışıldıysa beni uyarın, başlığı kaldıralım. ben bir arama yaptım ve daha önce tartışılmadığını gördüm.

Alt 08-03-2011, 04:36
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dostum izninle intten bulduğum şu yazıyıda eklemek isterim...

4 Büyük Kitap Nedir?
  • Musa (a.s.)'a: Tevrat
  • Davut (a.s.)'a: Zebur
  • Isa (a.s.)'a: Incil
  • Hz.Muhammed (s.a.v.)'e: Kuranı Kerim gönderilmiştir.

Zebur
Zebur kelimesi sözlükte “Yazılı şey, kitap“ anlamlarına gelir. Hz. Davud(a.s.)'a gönderilen ilahi kitaptır. Içinde 150 sure olduğu, bu kitapta daha cok öğütler, dualar, ilahilerin yer aldığı ancak bugün elde hiç bir nüshası olmadığı, ancak “Mezmürlar“ adıyla Tevratin içinde yer aldığı söylenmektedir.

Ki bu bölüm senin belirttiğin gibi Davuta yönelik şiirlerdir.Yani iddia edilen Zebur yok ortalıkta.

Şimdilik saygımla gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 08-03-2011, 04:43
oguzay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
oguzay oguzay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Bilgiler icin tesekkürler sevgili YasasinBilim. Burada Tevrat(eski ahit) uzmani oldugunu söyliyen veya öyle oldugunu düsünen arkadaslar var, ama senin ki kadar daha bilgi aktaramamislardir.

Kisa ve öz. Damardan girmissin. Emegine saglik. Yanliz Zebur hakkinda ki bilgileri yetersiz buluyorum. Belli ki arastirmacisin. Bilgilerini aktarmani rica ediyorum, faydalanmak babinda.

Malum Zebur hakkinda pek fazla bilgimiz yok. Müslümanlarin da yok.

Simdiden tesekkürler.
Alt 08-03-2011, 04:46
Üye

aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Dostum izninle intten bulduğum şu yazıyıda eklemek isterim...

4 Büyük Kitap Nedir?
  • Musa (a.s.)'a: Tevrat
  • Davut (a.s.)'a: Zebur
  • Isa (a.s.)'a: Incil
  • Hz.Muhammed (s.a.v.)'e: Kuranı Kerim gönderilmiştir.

Zebur
Zebur kelimesi sözlükte “Yazılı şey, kitap“ anlamlarına gelir. Hz. Davud(a.s.)'a gönderilen ilahi kitaptır. Içinde 150 sure olduğu, bu kitapta daha cok öğütler, dualar, ilahilerin yer aldığı ancak bugün elde hiç bir nüshası olmadığı, ancak “Mezmürlar“ adıyla Tevratin içinde yer aldığı söylenmektedir.

Ki bu bölüm senin belirttiğin gibi Davuta yönelik şiirlerdir.Yani iddia edilen Zebur yok ortalıkta.

Şimdilik saygımla gittim...
teşekkürler dostum;

Ölüdeniz tomarları olarak adlandırılan ve Musa dönemine ait olduğu kesinleşmiş nüshalarda durum nedir acaba? araştırmak lazım.

Kanımca, o nüshalarda olsaydı internete böyle bir yazı koymazlardı (elde Zebur nüshaları olurdu). Demek ki Tevrat'tan çok sonra birileri tarafından eklenmiş.

Kral Davud ekletmiştir belki de . Tıpkı Ağustos ayının Julius Cesar'a nazire olsun diye Roma imparatoru Agustos tarafından yeniden adlandırılması gibi (latincede julius, julio; ingilizcede July temmuz demektir).

Bildiğim kadarıyla Mezmurlar bölümü, Davud'u öven şiirlerden oluşmuş 100 sayfalık bir bölüm.

sevgiler...
Alt 08-03-2011, 05:08
Üye

Basic´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
...
Emegine saglik. Yanliz Zebur hakkinda ki bilgileri yetersiz buluyorum. Belli ki arastirmacisin. Bilgilerini aktarmani rica ediyorum, faydalanmak babinda.

Simdiden tesekkürler.
teşekkürler.

benim de Tevrat hakkında çok detaylı bilgim yok. genel hatlarıyla biliyorum.
yeri geldikçe bulgularımı aktaracağım.

bu başlık altında, diğer arkadaşların da katkılarıyla daha çok şey öğreneceğiz.

yeter ki bazı müslüman arkadaşlarımız konuyu bulandırma adına Zebur'u Kur-an'ın eski bir versiyonu olarak sahiplenmesinler, Kral Davud'u islam peygamberi yapmasınlar.

saygılar...
Alt 28-12-2011, 04:33
Üye

<<güncelleme>>
Alt 28-12-2011, 12:52
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator

Bizim toplumuzda daha başka inançlarla ilgili İslam sayesinde yerleşmiş pek çok yanlış ve yaygın kanı var. Yahudilerin kutsal kitaplarının ismi Tevrat değil mesela. Daha doğrusu sanılanın aksine Tevrat o kitabın ilk bölümlerine verilen ad. Gerçi müslümanlar sadece o kısmın (belki bir de Zebur) ilahi kaynaklı olduğunu (Bugün tahrifata uğramış) savunuyorlar. Ama her ne olursa olsun ortada ''Yahudilerin kutsal kitapları eşittir Tevrat.'' şeklinde yanlış bir kanı var.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Tevrat

Tevrat, Tora veya Pentateuk, Tanah ve Eski Ahit'in ilk beş kitabına verilen isim. Musa'nın Beş Kitabı olarak da bilinir. Orijinal olarak İbranice yazılmıştır. Tanrı tarafından Musa'ya indirildiğine inanılan beş kitaptan oluşur.

İslam öğretisinde Museviliğin kutsal kitabının Tevrat olduğu görüşü egemen olmuştur. Oysa Tevrat, Musevi Kutsal Kitabını (Tanah) oluşturan 39 kutsal metnin sadece ilk beşinden ibarettir.

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!
Alt 29-12-2011, 00:03
upuaut upuaut isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart Ölü Deniz Parşömenleri'ndeki Zebur Parçaları

YasasinBilim´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
teşekkürler dostum;

Ölüdeniz tomarları olarak adlandırılan ve Musa dönemine ait olduğu kesinleşmiş nüshalarda durum nedir acaba? araştırmak lazım.

Kanımca, o nüshalarda olsaydı internete böyle bir yazı koymazlardı (elde Zebur nüshaları olurdu). Demek ki Tevrat'tan çok sonra birileri tarafından eklenmiş.

Kral Davud ekletmiştir belki de . Tıpkı Ağustos ayının Julius Cesar'a nazire olsun diye Roma imparatoru Agustos tarafından yeniden adlandırılması gibi (latincede julius, julio; ingilizcede July temmuz demektir).

Bildiğim kadarıyla Mezmurlar bölümü, Davud'u öven şiirlerden oluşmuş 100 sayfalık bir bölüm.

sevgiler...
Ölü Deniz Parşömeleri'ndeki Zebur

YaşasınBilim, Ölü Deniz Parşömenleri üzerinde yapılan incelemelerde, Zebur'un (Psalms) bazı bölümlerinin mevcut olduğu tespit edilmiş ama bunların Yeni Ahit (İncil)'de mevcut olmaması araştırmacıları derin derin düşündürtmüş ve araştırmaya sevketmiştir.

Örneğin, Ölü Deniz Parşömenleri'nde Psalm 151 vardır ve bu parçada Davud'un gençlik deneyimi tanımlanmıştır. Ama bu ve diğer Zebur parçalarının Ölü Deniz Parşömenleri'ne o zamanlardaki İsrail'in folklorik bir çalışması olarak eklendiği söyleniliyor.

Evet, görüldüğü gibi Ölü Deniz Parşömenleri'ndeki Zebur parçaları İncil'de yok ve bu da bu Zebur parçalarının daha sonra eklendiğini gösterir (Bak ama şok geçirme: Dead Sea Scrolls: The Untold Story)

Kuran'daki Zebur

Kuranda Zebur ile ilgili tahminen şu 4 ayet geçiyor:

3:184 - Eğer seni yalanladılarsa, senden önce açık deliller, hikmetli sayfalar ve aydınlatıcı kitap getiren peygamberler de yalanlanmıştı.

4:163 - Muhakkak biz, Nuh'a ve ondan sonra gelen peygamberlere vahyettiğimiz gibi, sana da vahyettik. İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a, torunlarına, İsa'ya, Eyyûb'a, Yunus'a, Harun'a ve Süleyman'a da vahyettik. Davud'a da Zebur'u verdik.

17:55 - Rabbin göklerde ve yerde olan kimselerin hepsini en iyi bilendir. Andolsun ki biz, peygamberlerin kimini kimine üstün kıldık. Davud'a da Zebur'u verdik.

21:105 - And olsun ki, Tevrat'tan sonra Zebûr'da da yeryüzüne ancak iyi kullarımın mirasçı olduğunu yazmıştık.

Soktum boruyu, sordum soruyu: Peki o zaman, Kuran'a bu Zebur parçalarını kim soktu?
Alt 29-12-2011, 20:52
upuaut upuaut isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart 20th Century Fox sunar: 20. Yüzyıl Masalları

Arkadaşlar, günümüzde artık Yahudiler ile Hıristiyanların büyük bir bölümü kutsal kitaplarının Mezopotamya mitolojisinden kaynaklandığını ve İsrail halkının tarihini anlattığını kabul ediyorlar ama dinlerine inanmaktan vazgeçmiyorlar (Bkz. Tarihte "Tanrı" Fikrinin Doğuşu).

Bir önceki mesajımda gördüğünüz gibi, Ölü Deniz Parşömenleri'nde yer alan Zebur parçalarının İncil'de ve Kuran'da olmaması, Kuran'daki Zebur paraçaların da Tevrat ve İncil'de olmaması, yani bir kitapta olan Zebur parçasının diğer kitaplarda olmamasına karşın Kuran'ın diğer kitapları tasdikleyici olma hükmünü düşürmektedir.

Bu konuda Kuran'da Ara'da (Aradığınız Kelime: tasdik yazarak ve 114 surede teker teker arayarak) Kuran'ın önceki kitapları tasdikleyen toplam 5 ayet ve kendisinden önceki peygamberleri tasdikleyen 1 ayet buldum. Bu ayetler şunlardır:

Bakara-41: Elinizdeki Tevrat'ıtasdik edici olarak indirdiğimize (Kur'an'a) iman edin. Onu inkâr edenlerin ilki olmayın. Âyetlerimi az bir karşılığa değişmeyin ve bana karşı gelmekten sakının.

Bakara-89: Kendilerine ellerindekini (Tevrat'ı)tasdik eden bir kitap (Kur'an) gelince onu inkar ettiler. Oysa, daha önce (bu kitabı getirecek peygamber ile) inkarcılara (Arap müşriklerine) karşı yardım istiyorlardı. (Tevrat'tan) tanıyıp bildikleri (bu peygamber) kendilerine gelince ise onu inkar ettiler. Allah'ın lâneti inkarcıların üzerine olsun.

Bakara-91: Onlara, "Allah'ın indirdiğine (Kur'an'a) iman edin" denilince, "Biz sadece bize indirilene (Tevrat'a) inanırız" deyip, ondan sonra geleni (Kur'an'ı) inkâr ederler. Halbuki o ellerinde bulunanı (Tevrat'ı)tasdik eden hak bir kitaptır. De ki, "Eğer inanan kimseler idiyseniz daha önce niçin Allah'ın peygamberlerini öldürüyordunuz?"

Enam-92: İşte bu (Kur'an) da, bereket kaynağı, kendinden öncekileri (ilahi kitapları)tasdik eden ve şehirler anasını (Mekke'yi) ve bütün çevresini (tüm insanlığı) uyarasın diye indirdiğimiz bir kitaptır.Ahirete iman edenler, ona da inanırlar.Onlar namazlarını vaktinde kılarlar.

Yusuf-111: Andolsun ki, onların kıssalarında akıl sahipleri için ibret vardır. Kur'an uydurulabilecek bir söz değildir. Fakat kendinden öncekileritasdik eden, her şeyi ayrı ayrı açıklayan ve inanan bir toplum için de bir yol gösterici ve bir rahmettir.

Fatır-31: (Ey Muhammed!) Sana vahyettiğimiz kitap (Kur'an), kendinden öncekinitasdik eden hak kitaptır. Şüphesiz Allah (kullarından) hakkıyla haberdardır. Onları hakkıyla görür.

Saffat-37: Hayır, öyle değil. O, hakkı getirmiş, (önceki) peygamberleri detasdik etmiştir.

Şu halde nasıl oluyor da, İncil, kendisinden önceki kitap olan Tevrat'ı (bu arada Tevrat da kendisinden önceki Zebur ve diğer kitapları) tasdik etmediği halde Kuran, kendisinden önceki Tevrat ve İncil'i tasdik ediyor? Yukarıdaki ayetlere göre, her ne kadar Kuran kendisinden öncekileri tasdik ediyorsa da, Zebur'un Tevrat'la karıştırılmasından dolayı Zebur'un anılmayıp yalnızca Tevrat'ın anılması nedeniyle Zebur bu kitaplar içinde üvey evlat mıdır?

Burada Yahudiler'in tek kutsal kitabının Tevrat olduğu gibi bir yanlış anlamayı önceki arkadaşlar güzelce açıklamışlardır. Yani Zebur Tevrat'tan ayrı bir kutsal kitaptır.

İkinci olarak, Oryantalistler yukarıdaki ayetler nedeniyle Kuran'ın kendi kendisine tasdikleyici olma özelliğini eleştirirler ve bu durumun diğer Kutsal Kitaplar'da olmadığını söylerler.

Üçüncü olarak, siz biliyor musunuz; Hristiyanlar tarafından hazırlanan "Tevrat,İncil,Kur'an ile ilgili bazı yanlış iddialar" sayfasında İncil'in bölümlerindeki tutarlılık yüzdelerinin;

Luka: %97.3
Yuhanna: %96.9
Elçilerin İşleri: %97.4
Romalılar: %96.4
1. Korintliler: %98.5
2. Korintliler: %96.9
Galatyalılar: %98.4
Efesliler: %98.1
Filipililer: %97.8
Kolosililer: %97.9
1.Selanikliler: %98.2
2.Selanikliler: %98.5
1.Timotililer: %98.6
2.Timotililer:%99
Titus:%99.2
Filimun:%98.2
İbraniler:%98.3
Yakup:%98.4
1.Petrus:%96.2
2.Petrus:%96.3
1:Yuhanna:%98.6
2.Yuhanna:%97.1
3.Yuhanna:%98.6
Yahuda:%97.8
Esinleme:%98.7

olduğunu ve aradaki yüzde farkların bazı öğretişlerle ilgili olmayan kelimelerin değişik şekilllerde söylenmesi ve bazı isim değişikliklerinden kaynaklandığını ve araya Ölü Deniz Parşömenleri'ndeki yalnızca bir Zebur bölümünü sokarsanız, yukarıdaki yüzdelerin nasıl bir spin atacağını? İncil'in değiştirilmiş olduğunu söylemek o kadar kolay bir şey değildir. Adamın alnını karışlarlar.

Demek ki Ölü Deniz Parşömenleri'nde mevcut olup İncil'de mevcut olmayan Zebur bölümleri Ölü Deniz Parşömenleri'ne sonradan eklenmiştir. Hristiyan din adamları ve araştırmacıları zaten bunun böyle olduğunu söylüyorlar. O zaman soru yön değiştiriyor ve Kuran'a yöneliyor: Zebur ile ilgili Kuran'a eklenen ve tahminen 4 tane ayet nasıl eklenmiştir? Bu ayetleri Ölü Deniz Parşömenleri'ndeki gibi kim ekledi? Çünkü Kuran'daki bu 4 Zebur ayeti ne Tevrat'ta, ne de İncil'de mevcuttur.

Doğru, Tevrat ve İncil tahrif edilmişti. Fakat tahrif edildiği iddia edilen İncil'in bölümleri arasındaki tutarlılık yüzdesinin yukarıdaki birbirine çok yakın ve hepsinin % 100'e çok yakın olmasını açıklamanız mümkün değildir. Bu da sizin iddianızı daha baştan çürütür.

20. Yüzyıl Masalları

Hatırlarsanız; 1959 yapımlı (ülkemizde vizyona Aralık 1961'de girdi) "Solomon & Sheba" adlı filmde (ki bu film 1960 yılının Top 10'una girdi ve 6. film olarak seçildi) İsrail Kralı Davut ve Süleyman birlikte yer almıştı.

İsrail Kralı Davut savaş öncesi son hazırlıklarını yaparken görülüyor. Kral Davut,düşman askerlerine karşı "yakıcı aynalar" kullanarak uçurumdan aşağıya düşürüyor ve bu sayede kolaylıkla (tereyağından kıl çekmek kadar kolay) büyük bir zafer kazanıyor, Photo: George Sanders.

Demek ki bu adamlar, hiç utanmadan ve sıkılmadan (tıpkı imzamdaki gibi) 20. Yüzyıl'da bizleri bu fimlerle kandırırken, bundan 2000-2500 yıl öncesindeki insanları da bu masalların yer aldığı kitaplarla kandırıyorlardı (Diğer masallar, pardon filmler için bakınız).

Ah, ah, ah! Yul Bryner (11 Temmuz 1920-10 Ekim 1985) ve Charlton Heston (4 Ekim 1923-5 Nisan 2008) amcalar, sizin film çevirdiğiniz zamanlara yaşımız yetmedi ama biz, bu filmleri sanki yeniymiş gibi kendi dönemlerimiz içinde seyrettik ve hafızalarımızda unutulmazlar arasında yer aldınız. Ama bunların bize bir masalsı film olduğunu neden söylemediniz?
Alt 30-12-2011, 02:04
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

upuaut´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Kuran'daki Zebur

Kuranda Zebur ile ilgili tahminen şu 4 ayet geçiyor:

3:184 - Eğer seni yalanladılarsa, senden önce açık deliller, hikmetli sayfalar ve aydınlatıcı kitap getiren peygamberler de yalanlanmıştı.

4:163 - Muhakkak biz, Nuh'a ve ondan sonra gelen peygamberlere vahyettiğimiz gibi, sana da vahyettik. İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a, torunlarına, İsa'ya, Eyyûb'a, Yunus'a, Harun'a ve Süleyman'a da vahyettik. Davud'a da Zebur'u verdik.

17:55 - Rabbin göklerde ve yerde olan kimselerin hepsini en iyi bilendir. Andolsun ki biz, peygamberlerin kimini kimine üstün kıldık. Davud'a da Zebur'u verdik.

21:105 - And olsun ki, Tevrat'tan sonra Zebûr'da da yeryüzüne ancak iyi kullarımın mirasçı olduğunu yazmıştık.

Soktum boruyu, sordum soruyu: Peki o zaman, Kuran'a bu Zebur parçalarını kim soktu?

Sayin Upuaut;

Pek sokulmus boru ve anlamli bir soru koymamissiniz ortaya.. Ki sizi her zaman daha derin arastirmaci yonunuzle biliriz.

Murted yukarda guzel bir ayrintiya dikkat cekmis.(Kitap isimleri anlaminda)

Siz, bu ve diger koydugunuz ayetlere iliskin; Tevrat gelen yerlerde aslinda hangi kelime olduguna baktiniz mi?

Ben soyle ustunkoru bir baktim, bazilarinda "zikir gordum", "sey" olarak da gordum.

Zaten cogu da diyanetin parantezleme hastaligina(Tevrat) ugramis.

Bu halde siz, hangi anlayisla Zebur'a uvey evlat muamelesi yapildigini soyleyebiliyorsunuz merak ettim acikcasi..?

Geleneksel sekliyle Tevrat olarak da alsak, Tevrat icerik olarak Zebur'u dislamaz ki? Bu kismi anlayamadim dogrusu..

Incil'in kendinden oncekileri tasdik etmesini beklemek anlamsiz olur. Zira butun olarak kabul eder hristiyanlar tum partlari..

Tarihe bakarsak, zaten Incil bahsi, neredeyse komple vahiy gonderilen bir aileden olusa gelmistir.

Zira yine dinsel tarihe gore, Kuran Muhammed'e vahyedilmis, fakat ayetle vs. sabit bir yardimci peygamber veya nebi filan verilmemis kendisine.. Yani Kuran tek basina bir kitap. Muhammed'de tek basina bir peygamber profili cizmekte tarihin icinde.

Oysa Ilk gelen kitaplar doneminde, peygamberler ve nebiler, uyaricilar(vahiy alanlar) veya kitap bolumleri pespese gelmis. Mesela Ibrahim, Lut'un cagdasidir Kuran'a gore..

Haydi Davud'un digerlerine gore bir ayricaligi mevcuttur, yahudi inanisinda ahit sandigi sebebiyle.. Zira Kudus'u kuran ve ahit sandigini oraya getiren kisidir. Davud kraldir, fakat ayni zamanda tanri tarafindan secilerek yonlendirilmis biridir metinlere gore.

Ahit sandigi bahsini acmama gerek yok sanirim. Ahit sandigi yahudi inanisinda ne denli onemliyse, islamiyette de oyledir.

Bu da Kuran'da muhtemelen yalnizca 1 ayetle sabittir. Ve haber verilir.

Bakara/248
Peygamberleri onlara şöyle dedi: “Onun hükümdarlığının alameti, size o sandığın gelmesidir. Onda Rabbinizden bir güven duygusu ve huzur ile Mûsâ ailesinin, Hârûn ailesinin geriye bıraktığından kalıntılar vardır. Onu melekler taşımaktadır. Eğer inanmış kimselerseniz, bunda şüphesiz sizin için kesin bir delil vardır.”

Bu baglamda muslumanlarin onune geleni peygamber olarak kabul etmis olmalari, tek basina Kuran'i ayetler acisindan baglamaz. Islam mantiginda son kitap olusu sebebiyle onculleri olan peygamber, nebi vs. tasdik etmesi normaldir. Sasilacak bir durum degildir.

Ustelik Zebur'un, yani Mezmurlar'in , Kuran'da gecmedigine kesin olarak emin misiniz?

Bu yonde bir calismaniz oldu mu?

Önerilen Siteler