Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kadın & İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-03-2011, 18:42
ahmetsln - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ahmetsln ahmetsln isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Bu da Oldu! Hüseyin Üzmez tahliye edildi!

Geçen yıl B.Ç. adındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanıp daha sonra serbest bırakılan ve tutuksuz yargılanan Hüseyin Üzmez'in tahliyesinin ardından kadın dernekleri ve federasyonlarından büyük tepki var.

Dipnot.tv'ye konuşan Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ve Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları derneği, Hüseyin Üzmez tahliyesi üzerinden kadınların hukuksal manada nasıl yalnız kaldığını aktardılar.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu / Canan Güllü

Türkiye'de yaşamaktan umudumu kestim. Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki Hüseyin Üzmez olayı tek mi? Siirt olayı var, Daha işimi bitirmedim diyerek cezai indirim alan tecavüzcülerle aynı ülkede yaşıyoruz. 7 ayda 253. Kadın cinayeti dün işlendi. Urfa'da günde iki kadın intiharı gerçekleşiyor. Bir profesör çıkıyor ve taciz olaylarında suç aynı zamanda kadınındır diyebiliyor. Adalet'in özellikle kadınlara yönelik davalarda nasıl sakat bir anlayışla işlediğini görüyoruz bu tahliyeyle.

Duyguları ve inancı yok edilmiş bir kadın olarak izliyorum son gelişmeleri. Hukuksal açıdan büyük eksiklikler var. Ben tacizciyi ve tecavüzcüyü koruyan bir ülkede yaşamak istemiyorum."

Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları / Neslihan Akbulut

Hüseyin Üzmez'i yargılandığı ve tahliyesine karar verilmesinin önünü açan bir dizi hukuk maddelerinin pek çok cinsel taciz, istismar, şiddet ve tecavüz vakalarında mağduru daha da mağdur edecek şekilde işlediğini görmekteyiz. Hüseyin üzmez'in faili olduğu istismar davası ziyadesi ile medyatik olduğu için tüm süreçlerinde gündemimizde kaldı. Fakat esefle görmekteyiz ki bu dava bu şekilde sonuçlanan ne ilk ve malesef ne de son olacak bir dava örneği. Kadın hakları alanında faaliyet gösteren bizler bu davaların bu şekilde sonuçlanmasını vicdanımıza sığdıramıyoruz. Kamu otoritelerinin çoğunlukla kadın ve çocuklara yönelen bu istismar ve şiddet olaylarına karşı hukuki yaptırımları artırıcı düzenlemeler yapmasını talep ediyoruz. Özellikle geleceğimiz olarak gördüğümüz çocukların böylesi cinsel istismarlara maruz kalması, tüm toplumu fesada uğratacak, toplumsal çöküntüye sebep olacak suçlar olarak görülmeli, değerlendirilmeli ve yaptırımlarının da bu ölçüde ağırlaştırılması sağlanmalıdır. 15 günlük hapis cezası ve tahliye bu suçun sonuçları itibariyle gerektirdiği cezanın yanında fail için adeta bir ödül olmuştur. Bu uygulamalara yol veren hukuki süreçlerin sorgulanması gerekmektedir.

Kaynak : http://www.internethaber.com/kadinla...#ixzz1G7KxnjH0

Bu şahısta önündeki eski öss yeni ygs/lys sınavına girmek için çalışıyor. Çok çalışması gerektiği için pek nette olabilir.
Herkese saygılar sevgiler, mutlu vakitler.
Alt 09-03-2011, 18:53
ednz ednz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Olması gereken olmuş. İçeride olması tuhaf bir durumdu zaten. Zira bu aralar kitap yazan, araştırma yapan insanlarla dolduruyorlar cezaevlerini. Kendilerinden olan, kişilik ve ahlak yoksunu insanları içerde tutmak gereksiz. Ne olmuş yani taciz, tecavüz varsa? Hem hakketmiştir. Malum dekolte giymek, türbanlı olmamak tecavüze uğramak, taciz edilmek için yeterli. Alt tarafı bir kadın, bir kız çocuğu... Çok da büyütmemek gerek.

Keşke Allah'a havale edebilsem ben de.

Dertli olmanın sırrı, dertli olup olmadığımızı düşünecek kadar boş vakte sahip olmamızdır. -Bernard Shaw
Alt 09-03-2011, 21:31
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Hüseyin Üzmez serbest

Hüseyin Üzmez serbest

Küçük yaştaki kıza cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan yazar Hüseyin Üzmez tahliye edildi. Duruşmada mahkeme heyetine “sizi seviyorum” diye seslenen Üzmez “Artık beni basında bol bol izlersiniz” dedi.

BURSA - Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, 2,5 yıldır tutuklu yargılanan Vakit gazetesinin eski yazarı Hüseyin Üzmez, taraf avukatları ve cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen B.Ç'nin babası Bekir Ç. katıldı. Tutuksuz yargılanan anne Livaze Ç. ise rahatsızlığı nedeniyle duruşmaya gelmedi.
İki tarafın avukatları da Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden gelen ve ''Üzmez'in akli dengesinin yerinde olduğu'' ifade edilen rapora, bir itirazlarının bulunmadığını belirttiler.
Mahkeme Başkanı Hakim Kadir Ünal'ın, son savunmasını sorduğu Hüseyin Üzmez, şunları söyledi: ''Hadisi şerifler der ki; 'Yalan söyleme'. Ben yalan konuşmuyorum. Burada sizin bilmediğiniz şeyler var. Sizi seviyorum. Bunu da 'size yalakalık olsun' diye söylemiyorum. Hazırlamış olduğunuz 360 sayfalık beraat kararı için sizi kutluyorum. 55 eserimle, 28 ödül aldım. Bu arada hanımdan ayrıldım, yuvam yıkıldı. B.Ç'nin babası burada, kendisi Kıbrıs kahramanı, şerefli ve namuslu insandır. Şerefim lekelendi. Beni şimdi tahliye etmenizi istiyorum.''

http://www.ntvmsnbc.com/id/25190532/

SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)

Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/

http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
Alt 09-03-2011, 21:35
Astur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Astur Astur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Türkiye'de hukuk değil guguk olduğunu her gün yeni örneklerle görüyoruz...

A skeptic is one who prefers beliefs and conclusions that are reliable and valid to ones that are comforting or convenient, and therefore rigorously and openly applies the methods of science and reason to all empirical claims, especially their own. A skeptic provisionally proportions acceptance of any claim to valid logic and a fair and thorough assessment of available evidence, and studies the pitfalls of human reason and the mechanisms of deception so as to avoid being deceived by others or themselves. Skepticism values method over any particular conclusion.
–Dr. Steven Novella, The New England Skeptical Society
Alt 10-03-2011, 18:56
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

durmak yok adalete devam.. gazeteciler içeri tecavüzcüler dışarı...

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 10-03-2011, 19:04
VraeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VraeL VraeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Artık ak parti, hüseyin üzmezi, hüseyin düzmez adıyla millet vekilliğine alabilir rahatça. Kadından sorumlu bakan bile olur kendisi.
Alt 10-03-2011, 19:41
naper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
naper naper isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

VraeL´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kadından sorumlu bakan bile olur kendisi.
Kadın ve aileden, rica ederim...Yakışır...

bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak,sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz
Alt 10-03-2011, 20:58
VraeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VraeL VraeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

naper´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kadın ve aileden, rica ederim...Yakışır...
ahh evet haklısınız sevgili naper, onu düşünemedim ben. Ama olsun, fikrin kökeni benden geliştirmesi ak partiden ^^
Alt 11-03-2011, 18:39
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Kadınlara 8 mart hediyesi. bence bu kadar büyütmeyelim, ne yapıyorlarsa doğru yapıyorlardır hemde demokrasi için.... Hem demokrasinin önemli engellerinden askerinde üzerine gitmediler mi? Türkiyede bilhassa 12 eylülde özellikle evren sayesinde kurumsallaşma iki kutba açılmadı mı? Bir eliyle Kemalist, milliyetçi evren, öbür eliyle dinsel gericiliği temsil etmiyor muydu? Hızla polis, asker kurumlarında şeriatçılar(cemaatler) örgütlenmedi mi.. Öyle yada böyle ordu kendi içindeki dinci kesimi irtica adı altında tasviye etmiyormuydu? Polis teşkilatında ise durum tam tersi değil miydi? Şimdi bu günde AKP geçmişin de acısını çıkartıyor olablir mi? Neden olmasın ki, AKP nin geldiği kaynakda -dinsel gericilik-bellidir, bunlar ne kadar değişmiş olabilirler ki? Belli mi? neden polis kurumlarında ki cemaat örgütlenmesine dokunmuyorlar, üstelik kimileride işkencecidir bunların... Zaten olmayacak bir şey şeriat söylemi idi, her ne kadar cemaatler şeriat özlemiyle örgütlendiyselerde, sermaye sayesinde bu yapılar bu gün stratejik anlamda çözülmüş durumdadır ve hepsi açık, gizli şirketleşme temelinde sisteme entegre oldular hemde fazlasıyla nemalandılar... Bu saatden sonra ye kürküm ye devri başladı.

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 12-03-2011, 03:55
egmont egmont isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Türkçe kurallarına biraz dikkat etsek mi ?
Anasayfada ''Buda Oldu! Hüseyiz Üzmez...'' yazısını görünce sanki adam Budist olmuş , ya da Buddha kılığına girmiş gibi bir izlenim edindim.

Önerilen Siteler