Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-07-2006, 16:17
Üye Değil

Standart BÜTÜN PEYGAMBERLER İSLAM'I ANLATMIŞTIR

Kuran, Hz. Adem'den beri gelen bütün Peygamberleri müslüman (müslüman İslam olan demektir. Arapçada başa gelen "mü" takısıyla "İslam" kelimesinden türemiştir) olarak tanıtır. Müslüman kelimesi Allah'a teslim olmayı ifade eder. Ayrıca bu kelime barışta, emniyette olmayı da ifade eder. Sami dil alimlerinin vardığı kanaate göre İbranice "Şalom" kelimesi, Arapça "İslam" (Selam da aynı kökten gelir) kelimelerinin hepsi Samice'deki tek ve aynı kökten, yani "Şlama" kelimesinden türerler ve aynı anlama sahiptirler. Türkçe'de biz yanlış olarak Müslüman, İslam ifadelerini sadece Peygamberimize uyanlar için kullanıyoruz. Bu kelimeler Türkçe'ye anlamları daralarak girmişlerdir. Oysa bu kelimeler bütün Allah'ın gönderdiği dinlere uyanları ifade eder. Kuran'ın kullandığı bu kavramlara Eski Ahit'te şöyle rastlıyoruz.

Selametle (İslam'la) gelen Peygamberin söylediği eğer çıkarsa onun gerçekten Efendinin gönderdiği Peygamber olduğu anlaşılır. Eski AhitYeremya 28, 9

Tercümede "Selametle" diye çevrilen bu kelimenin Eski Ahit'in orijinal dilinde "İslamla" aynı anlama geldiğini gelmektedirrr. Tarihsel olarak Hz. Musa'dan sonra gelip de 1 Allah'ın varlığını, 2 Allah'tan başkasına tapmamayı, 3 Bütün Peygamberlerin onaylanmasını, 4 Ahiret gününe inanmayı, 5 Güzel ahlâkı savunmayı; öldürmeye, çalmaya karşı durmayı ve zayıfların, yetimlerin gözetilmesini söyleyen ve bunu dünya çapında yerleştiren iki Peygamberden biri Hz. İsa, diğeri Peygamberimiz Hz. Muhammed'dir. Eski Ahit'te geçen ifade, bir Peygamberin söylediklerinin çıkmasının ve Peygamberin İslam'la gelmesinin; O Peygamberin doğruluğunu göstereceğini söylüyor. Peygamberimiz'in söyledikleri sonucu milyarlarca insan, Allah'ı sevmiş, Allah'ın kudretinin sonsuzluğuna inanmış; Allah'ın, Peygamberimize verdiği kitapta tüm söylenenlerin doğruluğu ise tarihin ilerlemesi ve bilimin gelişmesiyle anlaşılmıştır. Eski Ahit'in hiçbir yerinde ise Hz. Musa'dan sonra Peygamber gelmeyeceğine dair bir açıklama yoktur. Hz. Muhammed'in Peygamberliğinin doğruluğunu Eski Ahit'e inanan bir kişi, sırf bu ifadeden bile anlayabilir. üstelik Eski Ahit, bir Peygamberin selametle (İslam'la) gelmesini şart koşarken, İslam ismi en çok Hz. Muhammed ile *bütünleşmiştir.
Alt 13-07-2006, 16:27
liopleurodon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
liopleurodon liopleurodon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: BÜTÜN PEYGAMBERLER İSLAM'I ANLATMIŞTIR

Yahudi ne demektir bir fikrin var mı? acaba "SELAMET" mi islam dan gelir, islammı selametten gelir? VE hatta, "El ilah", yani "Al--lah" ile "Al-lat" filan aynı şeyler olabilir mi? İlah, tanrı demektir malum. Arapça ilah, türkçe tanrı yani..

Dahası, Musa denen adam kimdir? Nerde yaşamıştır? Böyle birisinin yaşadığına dair herhangi bir emare var mı? Var, ama bu anlatılan musa hikayesine hiç mi hiç benzemiyor. Mesela, denizin yarıldığı filan yok gerçek hikayede.

Yada ibrahim, ismail vs. vs. kimdir bu peygamberler? Peygamberliklerine dair açık bir işaret var mıdır? Allah neden peygambere ihtiyaç duyar? Mesela, bir TV yollasa cebrail ile, bir tanede DVD, millete ahanda budur diye gösterse olmaz mıydı?
Alt 13-07-2006, 17:28
Üye Değil

Allah neden peygambere ihtiyaç duyar?
İnsan, irade sahibi bir canlı demi hocam. Dilediği şeyi konuşabiliyor; birkaç heceye mahkûm değil. İstediği yöne gidebiliyor; belli bir mekâna hapsedilmemiş. Ve insan, toplum hayatı süren bir varlık; diğer insanlarla çok yönlü münasebet halinde.

İşte insan, bu irade ve hürriyet nimetiyle birlikte büyük bir imtihana tabi tutulmuş. Cennet ve cehenneme o aday kılınmış.
Yol kavşağına o oturtulmuş. Öte yandan insan, canlısıyla ve cansızıyla, âlemdeki bir çok varlığın karakterlerini adeta bünyesinde toplamış. Taş gibi sert de olabiliyor, pamuk gibi yumuşak da. Kurnazlıkta tilkileri, merhametsizlikte canavarları çok geri bırakabiliyor. Öyle ise, her yöne gidebilen, dilediğini yapabilen, doğru ve yanlış hareket edebilen ve çok farklı ve hatta birbirine zıt şeyler söyleyebilen bu varlık için bir rehber gerekiyor.

Bu yol gösterici, “akıl” olamaz. Çünkü akıl, şu varlık âlemini kimin yarattığını, insandan neler istediğini, hangi işlerden razı olduğunu, ölüm ötesinin hangi beldeye çıktığını ve böyle daha nice soruları cevaplandıracak güçte değil. İşte insan aklının metafizik sahadaki bu acizliği, insana yol gösterecek bir başka rehberi gerekli kılar. Bu rehber ise peygamberdir.

Peygamber, Cenâbı Hakkın razı olduğu insan modelidir. Taklit edilmesiyle hakikate ve hidayete kavuşulan örnek şahsiyettir. Ve peygamber, ismet sıfatına sahiptir. Yani, ondan, Allahın razı olmayacağı hiçbir söz, fiil ve hareket sâdır olmaz. O, bu noktada ilâhî bir murakabe ve rabbanî bir sigorta altındadır. Hem sözleri, hem işleri, hem de hâlleri insanlar için birer hidayet meşalesidir. “Resul” sıfatıyla insanlara sadece hakkı, doğruyu, güzeli emreder ve bunlara “abd” sıfatıyla, en ileri seviyede, kendisi uyar nitekim. burdan alarak hz. muhammedin dini nasıl yaşadığına bi göz atın isterseniz
Alt 13-07-2006, 18:00
Üye

Garip, son derece garip...

Bir çok kavim bilinir, geçmişte ve günümüzde yaşamış. Bunlar bir peygamber geldiğine dair bir kayıt yoktur. Hala putlara tapanları filanda vardır. Ama bunların "doğru" olarak insani halleri, senin şu saydığın peygamberimsi hallere uyar. Bir peygamber onlara bunu öğrettiyse, o peygamberden neden bir iz kalmadı? O öğretmediyse, kim öğretti? yoksa bunlar, DNA'mızda kodlanmış sosyal yapının bir yansıması olmasın?

Diyorsunki, insan şu varlık alemini kimin yarattığını bilmek iste, peygamberde onlara öğretir. Bakıyoruz, yanlış öğretmiş. Atmış tutturamamış peygamberler. Dahası, biz öğrendikki, bu varlık alemi yaratılmamış. Onun bir zamanlar yok olduğuna dair, hiç bir emare yok. Şimdi sen çıkar big bang filan dersin, bu siteden bir ton başlık çıkar, aç önce onları oku...

Bende diyorum ki, bir paygamber gönderip mucize filan yaratacağına, doğrudan bir TV gönderse olmaz mıydı? Bu bir tarafıdır. Diğer tarafı şudur. Bir tanrı var mıki, bizi böyle imtihana filan tabi tutsun? Önce bir tanrı olduğunu ve bunun bizi imtihana tabi tutmak istediğine emin olmalısın. Oysa yok bir şey. Aklınca bir takım safsatadan ibaret argümanlar ortaya koyup, sonra da bunları bir tanrıya bağlıyor, sonrada o bizden şunu sitiyor, bunu istiyor atıp tutuyorsun.

Muhammedin dini nasıl yaşadığını biliyoruz, merak etme. Biraz önce kocasını öldürdüğü kadını ile çadır içinde yaşadı dinini. Evlatlığının karısı ile yaşadı, bilmem artık 69 işinde filanmıydı? İsterseniz patent isteyin ispanyol pozisyonu için, Aişe, hayız zamanlarında peygamberin bu pozisyonda icraat ettiğini söyler..

Ya başka? Ganimetin 1/5'i benim.. İyi, hoşta, ganimet nedir biraderim? Çapulculuk, üstüne birde yandiğini köle etmek, malına mülküne el koymak ne güzel bir ahlaktır değil mi?

Eskiden bilinmeyenler çok, ama cidden çookk. Ama insan nedenselliği bir şekilde keşfetmiş. Fakat "Bu yağmur neden yağar" gibi sorulara cevap getirememiş. Tanrı tasvirleri böyle ortaya çıkmış. Sonuçta bazı çatlak tipler bilhassa, bu noktada kendilerini tanrının elçisi filan gibi gösterip irşada çıkmış hepsi bundan ibaret. Ne var elimizde? Bir ahlak sistemi mi? Bu sistem günümüz ahlak anlayışından ne kadar berbat, bir bak istersen? Yaratılışa, tanrıya filan dair bir şeyler mi? hiç bir şey. Bu konuda masaldan başka bir şey yok. Madem niyetin, insanın nasıl ortaya çıktığını anlatmak, kandrıma adamları.. De ki, sizin meninizde bir tohum vardır. Bu kadından gelenle birleşir. Bu tohumlarda 23 iplikçik olur. Bunlar birleşir ve 46 iplik çocuğu bir zerreden başlayıp yapar vs. vs. Anlat neyse doğrusu, niye böyle, yok kemikler yaparız, üstüne et geçiririz filan, yalan yanlış atıyorsun?

Dahası niye peygamber filan? Musa denizi yardığında orada olup, mucizeyi görebilenler varken, bizim suçumuz ne? Ne bileyim, gücün mü yetmedi, mesela yıldızlara her gün başka bir ayet yazsan, 4 karı helaldir filan şeklind eanlatsan gökyüzünde olmaz mıydı? İmtihan sırrı mı kalkardı ? Peki peygamber için, o devrin adamları için neden kaldırdın o sırrı?

Biraz mantıklı ol. Gör, bir masaldan başka bir haltı yok bu din dediklerinin... Tanrı filan yok. Çünkü olmasına gerek yok. Olmasını gerektiren herhangi bir şey yok..
Alt 13-07-2006, 18:41
Üye Değil

hocam eğer allah yoksa bu hayatın bir anlamı kalmıyor az bir akıl sönük bir fikir az bir ömürle burdan göçüp gidiyor hayat bu kadar manasız olabilirmi sizce
Alt 13-07-2006, 19:06
Üye

Hayatın anlamı olduğunu kim söyledi sana? Bir hikaye anlatayım dur..

Amerika'da zengin adamın biri para kazanmaktan bıkmış, artık para pul zevk vermez olmuş. Yollara düşmüş hayatın anlamını aramaya çıkmış. Yeni dünya eski dünya dolaşmış. Varını yoğunu harcamış, en sonunda bir ipucu bulmuş. tibetin yüksek dağlarından birinde yaşayan bir ulu bilge bu sorunun cevabını biliyormuş..

Vurmuş kendini tibet dağlarına, o dağ senin, bu benim ararken nihayet bilgeye ulaşmış. Sormuş, "Sen hayatın anlamını biliyor musun?". "Evet" demiş bilge.. "70 yıl aradım ve onu buldum, 20 yıldırda onunla birlikteyim..". Bana da söyle demiş bizimki. Gel demiş bilge..

Gitmişler, bir küçük pınarın başında durmuşlar, bilge "Aha demiş, hayatın anlamı bu.." Bizimki sükutu hayala uğramış. "Yok demiş, olamaz bu hayatın anlamı.." Bilge demiş ki, "Hadi, gerçekten mi öyle? Doğru mu söylüyorsun?".. Bizimk başlamış, ben şöyle bulutların üstüne, amazonun membaına vs. gittim, vs. v.s bu olamaz kesin...

Bilge durmuş.. "Tüh, demek bana söyleyen çoban yanlış söylemiş.. 20 yıl boşuna beklemişiz başında.."

Sizinki de bu aslında. Hayatın anlamını bulduk sanıyorsunuz, kendinizi avutuyorsunuz..

Olaya iki açıdan bakmak önemli. Felsefi ve bilimsel açıdan. Bilimsel açıdan biz maddenin ta kendisiyiz ve madde için anlam, bilgi, tesadüf, his filan gibi bir şey yok. Fizik kanunu dediğimiz şeyler var o kadar. Maddi insan, biyolojik olarak anılır ve onun için hayatın anlamı aslında hayatta kalmak ve bu sayede DNA'sının, yani genlerinin devamını sağlamaktır.

Felsefi açıdan bakarsak, hayatın anlamı, hayatı yaşamak olabilir. Cennet, huriler vs. masallarıyla kendimizi kandrımanın alemi yok. Hayat bir şekilde bizi bulmuş. Bunu yaşamak, insan olarak yaşamak, bizi biz yapan genetik dürtülerimizin ardında hayatımızı mutfak ile hela arasına döşenmiş bir borudan fazlası olarak yaşamak gerekiyor. Bu ise, ancak kendimizi aşarak olabilir. Yani, iyi insan olacağız. Genelerimiz bizi sosyal insan yapıyor. Yani, yardımlaşan insan olacağız. Biz meraklı yapan genlerimizde var. Yani öğreneceğiz. Bilim yapacağız. Tıpkı genlerimizin evrimle bize bu yetenekleri bahşettiği gibi bilgileri biriktirip, bizim devamız olacak olan yeni nesillerin daha daha iyi olmasını sağlayacağız. Biz aya gittik, onlar başka galaksilere gidecek. Oralarda, yeni hayatlar filizlendirecek. İşte belki hayatın anlamı bu...

Ama unutma. Maalesef, madde (ve enerjiden) ibaretsin. Ve bu evrende "anlam" diye bir şey yok. Kendine bir sordun mu? Hayatın neden bir anlamı olsun? Sence, hiç bir faydası olmayan, kimsenin besin listesinde yer almayan, basit bir deniz süngerinin 10000 (on bin) yıldır yaşıyor olması, anlamlı mı? Peki bu 10 bin yılı buzulların altında doğduğu gibi kalarak tüketmiş olması, sence de akla ziyan değil mi? Bu sünger, insanlar ev yapmayı öğrenirken oradaydı, yaşıyordu. Musa devrinde gene yaşıyordu, isa devrinde de, muhammed devrinde de.. Tahminen bir 7000 yıl daha yaşayacak.. Peki yaşayacakta ne olacak? Varlığını bile belki yeni öğrendin..

İşte, hayatına anlam katabilecek, o deniz süngerinden ötesi olabilecek kapasiten var. Şimdi, dilersen hayali bir Allahın kulu olmakla anlam kattığını düşün, kendini avut. Bunun zararı yok, bolca dopamin salgılar, mutlu, huzurlu olursun. Polyannacılığın bir versiyonu ile yaşar gidersin. Yada, gel, gerçekten hayatına bir anlam kat. Sen şimdi, bir komuşunun evinde ekmek olmasa, bir çuval yiyecek götürsen, güya allah razı olacak, cennette bir huride daha payına düşecek. Güya iyilik mi yaptın, güya, insan olmanın, insani davranmanın tadına mı vardın? Hayır, kendine yatırım yaptın. Ama ben götürdüğümde, bu tamamen beni insan yapan, o deniz süngerinden ayıran ve hayatıma anlam katan bir şey oluyor. Benim böyle yapmaktan hiç bir çıkarım yok. Ya senin? Sen, insan olarak yaşamanın doyumunu tattım bu hayatımda diyebilecek misiniz, gözlerini kaparken? Hayır, bir masal ardında, cennette açacağım gözümü diye, mutlu, huzurlu ama, geride insan olma onurunu bırakamadan yokolup gideceksin..

Haa, birde, bu sayfaları okuyanlar olacak belki, X yıl sonra. İşte diyecekler, eskiden insanlar böyle salakmış. Bunlar ölümlü imişler, ölür giderlermiş. Bunu kabullenemediklerinden, böyle masallar uydurup avunup durmuş zavallılar diyecek birisi.. Öbürü de, boş ver bu avanakları, gel gidelim, X'in X bininci doğum gününde parti varmış... diyecekler. Ve siz, eski devirlerin insanlık onuru bırakamamış, bilgiyi değil, hayallerini körüklemiş zavallıları olarak, şu kınadığın engizisyoncular gibi tarih yaprakları arasındaki kara leke olarak kalacaksınız.. İşte size geleceğiniz..

Beğenmeyebilirsin, ama, gerçekler acı. Ve bunlar, aksini gösteremeyeceğin kadar gerçek..
Alt 13-07-2006, 19:17
Üye Değil

hocam ilk öncelikle şunu itiraf edeyimki sorumla ilgilenmeniz ve karşılığınıda böyle güzel(acı olsada) cevaplandırmanız beni sevindirdi bir diğeri ben islamiyeti tüm varlığımla benimsemiş birisi değilim sanırım inancımı anlattıklarınız ışığında tekrar gözden geçirmem gerekli .
kendinize iy bakın iy akşamlar
Alt 13-07-2006, 19:49
deli_cevat deli_cevat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

inanamıyoruuuuuuuuum kemal abi hayret hala sorgulama yeteneğinizi kaybetmemişsiniz ben o kadar başlığı görünce geldi bi tane daha mücahid demiştim neyse utandırdınız beni

Gelenek ve Gelecek 'Ne Yapmalı'cılarındır
Alt 13-07-2006, 20:06
Üye Değil

cevat kardeşim bağışla deli demekten sıkılıyorum
ne dersin sende böylemisin sana che nin aslında hiçte öyle tanıtıldığı gibi duygusal bir karakter olmadığını aslında acımasız bir katil ve basarısız bir ekonomist ileri görüşlülükten yoksun bir devlet adamı olduğunu söylerlerse hemen savunurmusun yoksa birazcık *onların fikirlerinide sonu hüsran bile olsa *dinlermisin *eğer dinler ve söylediklerini tartarsan bilki karakterlerimiz birbirine yakınhadi kal sağlıcakla
Alt 13-07-2006, 20:29
deli_cevat deli_cevat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sevgili kemal abi ilk olarak çok güzel bir deyim kullanmak istiyorum
el aleme verir aklını kendi yutar salkımı turan dursun çok iyi derecede klasik arapça bilmesine tamamıyla sahih hadis kitaplarıyla çalışmasına yorumsuz olarak hadisleri sunmasına sonra kendi görüşünü bildirmesine bir çok konuda islamcılardan cvp alamamasına rağmen hala birileri çıkıp Turan Dursun 'un Saçma İftiraları die başlık açmasına ama genede benu mustalık gazasına bir cvp werememesine rağmen bana tutup che acımasızdır katildir che başarısız bir ekonomisttir
dar görüşlü bir devlet adamıdır derse bunun cevabını tabiki veririm
che acımasın bir katildir; halkların katillerine hiç acımamıştır hele çocukları napalmlarla yakanlara daha çok acımamıştır hele hele bir evin tüm fertlerini katletme olayını şarkı yaparak gitarla söyleyen bir çapulcu ordusunun neferlerine daha çok acımamıştır
che başarısız bir ekonomisttir; che bir koministtir ve ideal komün düzeni içerisinde para yoktur herkes ürettiği kadar tüketir komün düzenini benimsemiş bir insandan ekonomist olması zaten beklenemez ki başarısız bir ekonomist olması onun devriminin değerinin küçültmez mesela dünyanın en iyi kalp ameliyatı yapan doktoru kuantum fiziğinden anlamıyor diye onun ameliyatlarını önemsiz sayamayız
che ileri görüşlüdür;
Biliyorum ki tertemiz devrimlerin kokusu
Bereketli kanatlarla dolduracak beynimi
Biliyorum ki hayata gecmesi mumkun olmayan
Duslerle oynamak gibi zevkleri birakacagim

Biliyorum ki olumsuz bir carisma gununde
Benimle omuz omza can verecek halk cocuklari,
Ve eger ben kesin zaferi goremessem eger
Halklarin ugrunda savastigi yuce amaclarin
Insanligi en yuksek gelcege goturmek icin
Varligimla olesiye mucadele verdigimdendir
Eski zulum kabugunun tuylerini yolarken