Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Cevapla
 
Başlık Düzenleme Araçları Stil
  #1  
Alt 20-03-2011, 13:38
new age'ci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
new age'ci new age'ci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 14 Jan 2010
Mesajlar: 43
Standart Yaşam Okyanusun Derinliklerinde Başlamıştır

yerkürede yaşamın bugün bile okyanusların derinliklerinde rastlanan ve black smoker denilen baca benzeri yapıların etrafında gerçekleştiği sanılıyor.

bu kara bacalardan volkanik kaynaklı,çözülmüş metaller ve kükürt içeren kaynar sular fışkırıyor.okyanus suyuna karışmanın yarattığı ani soğumanın etkisiyle çözeltideki sülfit ayrışıyor ve kaynağın çevresine çökelti halinde iniyor.

demirsülfit,basit kimyasal maddelerden komplike yapılı organik bileşimler meydana getirmek için çok uygun bir katalizördür.

böylece kara bacaların koruyucu duvarlarına yapışan maddeler giderek daha karmaşık yapılı molekül zincirleri biçiminde birleşiyor.bu molekül zincirleriyse önce kendilerini kopyalamaya başlıyor ve nihayetinde koruyucu bir örtü geliştirmeyi başarıyor:hücre zarı ve duvarı,böylece ortaya çıkan ilk hücreler,yerkürede yaşamı başlatıyor.

Bakteriler Gelişmiş Yaşam Biçimlerinin Yolunu Açar

2,5 milyar yıl,belki daha da önce,yaşamın yerküredeki gelişimi çok önemli bir dönüm noktasından geçiyor.o zamana dek tek hücreli canlılar yaşam için gerekli enerjiyi bir dizi ışık gerektirmeyen kimyasal süreçlerle sağlamaktadır bu aşamada ek olarak fotosentez yeteneğini de geliştirirler ;böylece artık ileride bitkilerinde yapacağı gibi ışık enerjisinin yardımıyla karbondioksit ve suyu şekere dönüştürebilirler.

fotosentez yeteneğine sahip cyanobakteriler sığ sularda zamanla stromatolit denilen ve kireç çökeltisi ile cyanobakteri kolonilerinin karışımından oluşan yapılar meydana getirir.bu arada fotosentez sürecinin artık ürünü olarak oksijen ortaya çıkar.açığa çıkan oksijen uzunca süre suda çözülmüş haldeki demir ve kükürt bileşimlerine bağlanır ama bir noktadan sonra gaz halinde sudan yükselip,o döneme kadar hiç oksijen içermeyen atmosfere karışmaya başlar.artık bildiğimiz biçimiyle gelişmiş yaşam formlarının ortaya çıkması için gerekli koşullar sağlanmıştır.
GEO aralık 2005 sayısından alıntıdır.
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 20-03-2011, 19:05
zallas003 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
zallas003 zallas003 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 07 Aug 2010
Mesajlar: 47
Standart

Evet . National Geographic in bu konuda belgeseli vardı

"Din ve mantık kadar birbiriyle çelişen başka iki şey yoktur." Voltaire
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Önerilen Siteler


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mucize Yalanları Sitemiz Yayın Hayatına Başlamıştır.. prozac Servis Şartları & Site Duyuruları 20 12-09-2011 19:52
Monoton Bir Yaşam Ve Ben serdar-yildirim Edebiyat 0 08-09-2009 18:00
din ve yaşam iç içe... dolfen Konu-dışı 0 29-08-2009 21:11
Kıyafetsiz Yaşam Portakaloglu Konu-dışı 17 17-08-2009 02:59
hayat tesadüfen başlamıştır. harbiden bak. Aciz_bir_kul İslam 6 20-10-2005 15:26

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz forumu seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:25 .