Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-03-2011, 15:17
imansiz imansiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Allah Her Yerde midir?

Bu konu kafama hep takilmistir allah sonsuz buyukluktedir derler hep.yani allah su anda benim yanimdami?ve ayni anda cinde fabrikada gomlek diken bir vatandasindami yaninda bu allah?

Varmi boyle bir sey musluman arkadaslar?Dogrumu bu inaniyormusunuz Allahin her yerde olduguna?
Alt 24-03-2011, 15:30
Psiko Psiko isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Eğer Tanrıya yakarıyorsanız
ve
Tanrı galaksinin dışında uzaklarda bir yerdeyse ve duanız ışık hızında yol aldıysa, Tanrı'nın karşılık verebilmesinden çok uzun zaman önce kemikleriniz toprak olurdu.
Ama eğer Tanrı--Tanrıyı nasıl tanımlarsanız tanımlayın--her yerdeyse duanız yolculuk etmek zorunda kalmazdı."

Yıldızları ve çocukken onların bana verdikleri cesareti ve benim onlara verdiğim düşünceler ve anıları düşündüğüm kadar Tanrıyı düşünmemiştim.
Cleve ve ben, her ikimiz de uzun bir an boyunca sessiz kaldık.
İkimizin arasındaki masanın üzerinde duran ses kayıt aletine baktım ve makaraların yavaş yavaş döndüğünü gördüm.
Yeniden yıldızların ilgisi üzerine düşündüm ve,
"Temel algılama, bilincin köklü bir biçimde YENİDEN TANIMLANMASINI öneriyor," dedim.

"Bilinç düşüncesi gibi insanların tekelinde olan bir şeyin kaldırılacağını mı kastediyorsunuz?" Bir an durakladı, sonra sözlerine devam etti:
"Batı bilimi bilinçte beynin rolünü olduğundan fazla büyütür.
Bütün kitaplar atomun bilinci üzerine yazılmıştır.
Bilinç tamamıyla farklı bir düzeyde varolabilir.
Uzaktan izleme, yani uzak bir yerden durumları tanımlama üzerine bazı oldukça iyi araştırmalar yapılmıştı.
Bedensel ölümden sonra yaşama üzerine çok daha iyi araştırma yapılmıştı.
Bunların tümü bilincin özellikle beyinle bağlantılı olarak düşünülmemesi gerektiği düşüncesinin önemine işaret eder.
Bu da kendimizi içine tıkılmaktan kurtarmamız gereken bir başka deli gömleğidir
."

Jeannette'in bana bir keresinde anlattığı başka bir öyküyü düşündüm.
Rusya'nın kuzeyinde yaşayan yerli bir gruptan bir şamanla görüşüyormuş.
Adam ona önceki yıl karibu türü geyiklerin oldukça geç kaldığını anlatmış.
Avlanmaya çıkanlar et bulamadan geri dönmüşler.
Şaman transa girmiş ve sonrasında avcılara nereye gitmeleri gerektiğini söylemiş.
Avcılar açıkça belirtilen vadiye gitmişler ve geyikleri bulmuşlar.
Jeannette ona bir çevirmen aracılığıyla, "Onların nerede olduklarını nasıl bildiniz?" diye sormuş.
Adam ellerini açık bir biçimde önünde tutmuş ve, "Siz parmaklarınızın nerede olduklarını nasıl biliyorsunuz?" demiş.

Cleve sözlerine devam etti: "Beynin bellekle ilgisi olabilir, ancak bu kadar çok anının orada biriktirilip saklanmadığı konusunda güçlü deliller gösterilebilir."
http://www.turandursun.com/forumlar/...en+eski&page=7
Bitkiler cevap verir başlığından bir parça idi bu.
O konuyu-Bitkiler cevap verir- tamamen okumanızı öneririm naçizane

Kendin için istemediğini,başkaları için de isteme.
Alt 24-03-2011, 15:41
allame
Üye Değil

imansiz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu konu kafama hep takilmistir allah sonsuz buyukluktedir derler hep.yani allah su anda benim yanimdami?ve ayni anda cinde fabrikada gomlek diken bir vatandasindami yaninda bu allah?

Varmi boyle bir sey musluman arkadaslar?Dogrumu bu inaniyormusunuz Allahin her yerde olduguna?
Herkesin inandığı kendine tabi.

O bakış açısı, yani her yerde olduğu görüşü, her şeyi yaratmış olduğundan ve "her şeyin bir ruhu olması" ilkesinden hareketle, baktığın her şeyin aslında Allah'ın bir parçası olmasından kaynaklanır. Bu durumda bizler de Allah'ın birer parçasıyız.

Hallac-ı Mansur'un En El Hak (ben Allah'ım) demesindeki espiri budur. Ama henüz onu söylerken insanlar -teori nedir, yaklaşım nedir- algılayacak düzeyde olmadıklarından kafasını kesmişler o ayrı dava.

Ben o görüşte değilim. Yani o da aslında bir yaklaşımdır ve islamın içindedir, ama ben Allah'ın her yerde oluşunu, meleklerinin her yerde oluşuna bağlarım. Bir de, evrenin dışındaki 7 küresel göğü düşünürüm. bu göklerin dışına çıktığınız zaman, tamamı kendisi olan bir bölge.

Yani nasıl düşünelim: şimdi elimizde bir top olsun. bu topun içinde 6 tane daha iç içe küre. en içteki evren.

Şimdi bu topun dışı nedir? olduğu gibi hava. bu oda kadar hava. işte 7 kat gök o topsa, o geri kalan hava ve sonsuzluğun tamamı Allah'ın kendisi.

Yani, bir çeşit ne durumu var? Biz aslında Allah'ın içindeyiz.

Dolayısıyla her taraf kendisinindir.

İşte ne diyoruz: Allah rahmandır, Rahimdir.

Yani her tarafta kendisi vardır zaten. biz onun içindeyiz.
Alt 24-03-2011, 15:47
Üye

Benim anlamadigim allah mekandan munezzihtir deyip allah heryerdedir diye nasil konusuyorlar?

he eger allah mekandan munezzihse kendine kurani kerimde zaten mekan vermis arsin ustundeki tahtinda oturuyormus allah.eger bir taht varsa allahta o tahtin icine sigiyorsa demektirki allah her yerde degildir.
Alt 24-03-2011, 15:57
allame
Üye Değil

Benim anlamadigim allah mekandan munezzihtir deyip allah heryerdedir diye nasil konusuyorlar?

he eger allah mekandan munezzihse kendine kurani kerimde zaten mekan vermis arsin ustundeki tahtinda oturuyormus allah.eger bir taht varsa allahta o tahtin icine sigiyorsa demektirki allah her yerde degildir.
yanlış meallere bakarsan kafan karışır.

ben işin mentalitesini söyledim.

bu mantığa uygun olmayan meal hatalıdır.

burada arkadaşlar genelde hatalı meali görünce kuranın tümünü yargılıyor, öyle değil.

işin mantığını bilin, meali yani o ayeti sorgulayın.

bu mantığa uyduğunu göreceksiniz.

Buradaki inançlı kişiler de genelde böyle yapıyor.

İslamın mentaliteleri ve ilkelerini bildiğimizden dolayı, bir ayet karşımıza gelince o ayetin islamın neresinde olduğuna bakıyoruz, sonra o ayette kastedilenin ne olması gerektiğini islam mentalitesinden sorgulayıp ayetin gerçekte o manada olduğunu önce kendimize ispatlıyoruz, sonra da başkalarına ispatlamaya çalışıyoruz.

bu mesele de Allah'ın her yerde olması, her şeyin kendisi ve etrafımızı tümden kuşatmasından kaynaklanıyor. Üzerinde çelişkide olduğunuz Ayetleri bu mantıkla incelerseniz mütefsirlerin nasıl çuvalladıklarını kendiniz de tespit edebilirsiniz. zaten görmüşsünüzdür buradan inançlı kişiler kuranı değil ama sürekli olarak çatır çatır tefsirleri düzeltiyoruz gene de yetişmiyor.

bir çok din adamı yıllardır tefsirleri düzeltmeye toparlamaya çalışıyor, halen bitmiş değil , sürüyor.

şöyle düşünelim: Hamdi yazır'a kadar bir mealimiz bile yoktu. yani 100 senelik meal mazimiz var. bu uzun bir süre gibi görünüyor ama -derinlik oluşması açısından- yetersiz bir süredir. mealler günlük hayatla çarpışacak, sürtünme oluşacak ki çıkıntılı yerleri törpülensin ve güzelleşsin. en az 300 yıl ister. ya da şimdiki gibi işi gücü bırakıp bu işe gönül veren kişiler yapıyorlar. bakalım bitirdikleri zaman sonucu göreceğiz. var çok kişi bu işe çalışıyor.

yeterli değil.

daha iyi olacağız inşallah.
Alt 24-03-2011, 15:59
Psiko Psiko isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sual: Allahü teâlânın Rahman ve Rahîm isimlerinin anlamı nedir?
CEVAP
Rahman ism-i şerifi, dünyada dost olsun düşman olsun, layık olsun olmasın, mümin olsun kâfir olsun, bütün yaratıklara rızk ve sayısız nimetler veren anlamındadır.

Rahîm ism-i şerifi ise, ahirette yalnız müslümanlara merhamet eden demektir.
Bir âyet-i kerime meali:
(Ey günahı çok olan kullarım, Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin! Allah günahların hepsini affeder. O, Gafûr’dur, Rahîm’dir.)
http://www.netkeyfim.com/islami-bilg...ni-anlami.html

Rahman : Mübalağalı merhamet de denir.Merhameti HERŞEYİ AŞMIŞ HERŞEYİ KAPLAMIŞ.
Her yerde ve her zaman Rahim'in önünde olagelmiştir
Büyük balık küçük balığı yutar vari.

Kendin için istemediğini,başkaları için de isteme.
Alt 24-03-2011, 16:09
Üye

allame´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
yanlış meallere bakarsan kafan karışır.

ben işin mentalitesini söyledim.

bu mantığa uygun olmayan meal hatalıdır.

burada arkadaşlar genelde hatalı meali görünce kuranın tümünü yargılıyor, öyle değil.

işin mantığını bilin, meali yani o ayeti sorgulayın.

bu mantığa uyduğunu göreceksiniz.

Buradaki inançlı kişiler de genelde böyle yapıyor.

İslamın mentaliteleri ve ilkelerini bildiğimizden dolayı, bir ayet karşımıza gelince o ayetin islamın neresinde olduğuna bakıyoruz, sonra o ayette kastedilenin ne olması gerektiğini islam mentalitesinden sorgulayıp ayetin gerçekte o manada olduğunu önce kendimize ispatlıyoruz, sonra da başkalarına ispatlamaya çalışıyoruz.

bu mesele de Allah'ın her yerde olması, her şeyin kendisi ve etrafımızı tümden kuşatmasından kaynaklanıyor. Üzerinde çelişkide olduğunuz Ayetleri bu mantıkla incelerseniz mütefsirlerin nasıl çuvalladıklarını kendiniz de tespit edebilirsiniz. zaten görmüşsünüzdür buradan inançlı kişiler kuranı değil ama sürekli olarak çatır çatır tefsirleri düzeltiyoruz gene de yetişmiyor.

bir çok din adamı yıllardır tefsirleri düzeltmeye toparlamaya çalışıyor, halen bitmiş değil , sürüyor.

şöyle düşünelim: Hamdi yazır'a kadar bir mealimiz bile yoktu. yani 100 senelik meal mazimiz var. bu uzun bir süre gibi görünüyor ama -derinlik oluşması açısından- yetersiz bir süredir. mealler günlük hayatla çarpışacak, sürtünme oluşacak ki çıkıntılı yerleri törpülensin ve güzelleşsin. en az 300 yıl ister. ya da şimdiki gibi işi gücü bırakıp bu işe gönül veren kişiler yapıyorlar. bakalım bitirdikleri zaman sonucu göreceğiz. var çok kişi bu işe çalışıyor.

yeterli değil.

daha iyi olacağız inşallah.
ayetlerin birbiriyle cakistigi her yerde anlamlarin yanlislgina vurgu yapiyorsun.1400 senedir senden baska kimse bu meallerin yanlisligini farketmedimi?b u mealleri yapan kisiler arapcaya cok hakim isin erbabi kisiler.senin arapca bilgin nedir bilmiyorum.

egitimin nedir?bu meallerin yanlis oldugunu kesin biliyormus gibi bizlere anlatman eger o ayette allah senin dedigini kastetmiyorsa seni kafir yapar.bunu biliyormusun?

her ayetin anlamini baska yere cekiyorsun ama senin cektigin yerde 1400 senedir islam alimleri hic bir aciklama yapmamislar.

allah kurani kerimde size bu kitabi apacik indirdim diyor eger allah dediyse suyun ustunde arsi arsi omuzlayan melekler ve tahtinda allah oturuyor bunda baska bir anlam iddia edicek hic bir sey yok.allah direk mekan vermis yer vermis nasil isledigini anlatmis anlattigi konu o kadar acikki ayetteki o ani gozunde canlandirabiliyorsun.bu aciklikta yazilmis bir ayete baska anlam yuklemen senin icin pek hayirli degil.
Alt 24-03-2011, 16:13
allame
Üye Değil

Bir ayet en güzel, -senin anladığın manaya- gelir.

rahman ur rahim.

rahmanirrahiym.

rahman ve rahim.

Türkçeye şöyle çevriliyor: "rahman ve rahim".

sen nasıl anlıyorsun?

işte o anladığın şey, doğrusudur. ancak mütefsirler -kendi inanışlarından, içsel çekincelerinden ötürü- bunu öyle çeviremezler. -yemez yani, riskine giremezler.-

gördüğün gibi allamede yiyır bişey de olmiyır. çünkü doğrusu budur da o yüzden.

o yüzden sen rahat ol. insanlar "o öyle çevirdi bu böyle anlattı" filan diye sayıklayıp duracaktır sen işin mantığına göre git, boşver mütefsir nasıl tefsir ederse etsin.
Alt 24-03-2011, 16:14
Üye

Burda iki ateisti islama ikna edecegim diye kurani kerimi kafana gore yorumlama bence.bize bisey olmaz ama sen dinden cikarsin allaha sirk kosmus olursun.

kurani kerim hakkinda cok iyi bilgilere sahip degilsen burda yazilan ayetlere kendince aciklama getirme bence.bence bu anlatilan su anlama geliyor bu anlama geliyor demen senin sahsi fikirlerin olmaktan cikip islami bagliyor.bu noktada yaptigin her yanlis seni kafir yapar.

eski bir musluman olarak sana tavsiyelerim.

insanlar goruyor ayette ne yazildigini hic biri anlayamiyorda sen anliyorsun acayiop acayip baglantilar kuruyorsun.
Alt 24-03-2011, 16:15
Dark_Prince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dark_Prince Dark_Prince isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Aslında İslam'a göre insanların Allah olmaları gerekir çünkü ruh Allah'ındır.İslam'da çelişkili gördüğüm konulardan biriside budur,insan Allah'tır ama insana Allah demek en büyük günahlar arasındadır.İsa'ya tanrı denmesinin hiçbir sakıncası olmamalıdır İslamcılar için.Bana göre de Tanrı enerjisinden(ruh) yaratmıştır insanı o yüzden kendimi New Age'ci Deist olarak tanımlarım.Fakat İslam'daki ''şefaat'' inancı Allah'ın heryerde olduğu inancıyla,bir ineğin uçmasının mantıkla çelişeceği kadar çelişmektedir.

Tanrı'nın Adımlarını İzle Ama Asla Takip Etme!

Blog Facebook

Önerilen Siteler