Psiko´isimli üyeden Alıntı
Gözlemleriniz sonucu oluşan tespitlerinizde son derece haklısınız.
Ancak Tolstoy'un şu sözünü de yabana atmamak gerekiyor gibi.:
"Herkes dünyayı değiştirmek ister,ama kendini değiştirmeyi düşünmez."
Yaşamda herkes bir hayattan sorumludur.
O da kendi hayatı.
Yaşamı bir başkasını değiştirmek için harcıyorsak,
o güzelim değerli vaktimizi boşa harcıyoruz demektir.
Belki biz olumlu yönde değişirsek,
bunu farkeden bir başkası da kendini değiştirmek lüzumu hissedebilir.
|
hic unutmam kucukken mahallede toplanirdik hadi cumaya gidiyoruz diye 11 12 yaslari bazi arkadaslar bizle gelirken aniden dur anneme bisey soyluyecegim aaa sunu evde unuttum filan diye bahane bulup sivisirdi.israrla evine giderdik hadi ezan okunacak filan gelmezlerdi.
bir gun giderken arkadaslardan biri dediki kurtlar annesiyle bile ciftlesiyorlarmis dedimki o ne yaw aleviler annesiyle kizkardesiyle sex yapiyor.
daha sonra bidaha benle arkadaslik etmediler sonradan dusundum megerse bu en samimi arkadaslarim aleviymis.
bugun bu dusuncede biri oldugumu gordugumde bayagi sasiriyorum.aslinda 11 12 yasindaki bir cocugun hatasi degil tabii bu bu bizim toplumumuzun sapiklik derecesine varan irkciliginin bir sonucu.
bizim alt komsular aleviymis 80 li yillar 8 10 yaslarindayim annemlerle komsular toplanmis dedikodu yapiyorlar alt katta hep toplanip mumsondu yapiyorlar diyo annem.daha sonra anneme sordum dediki aleviler boyle toplanirlar isiklari sondururler kim kimi tutarsa onla yatar.vayy be dedim bizim pakize teyze neymis.
17 li yaslarda karsi komsumuz aleviydi super otesi bir insandi bizle cok samimi oldular icli disli olduk o yaslarda aleviler hakkinda olumlu dusuncelerim filizlenmeye basladi.
ama asil su andaki fikirlerime ulasmam 20 li yaslardan sonra basladi.toplumun beynime yerlestirdigi ve gercek sandigim bu pisliklerin temizlenmesi yillarimi aldi.
ama dusundugumde beni simdiki ben yapan benim... bir seylerin uzerinde dusunmek lazim arastirmak lazim koyun gibi sana ne verilirse bu dogrudur bundan boyle dusunmeye gerek yok dedimmi bu is turkiye gibi toplumlar doguruyor.
hadi ben dusundum kurtuldum ama bizim toplum ne olucak?bu sapik fikirleri nasil temizleyecegiz?
bir sey daha eklemek istiyorum avrupada yasayan bir turk vatandasina en ufak bir sey olsa kiyamet kopuyor ooo turklere hakaret etti vay soyle yaptilar sapik irkcilar filan mansetlere cikiyor ama bu kadar asiri tepki vermemizin altindaki esas sebep bence ustun irk oldugumuzu sanmamiz yani bu yapilan en ufak yanlisa verilen tepki bu ustun irktan olan turk evladina nasil bu sucu islersin sen kim oluyorsun dusuk irk gibi
gel gelelim bir azinliga hakaret etmek mesele degil ermenimisin lan oglum gibi laflar soylerler tartismalarda hatta.
ermeni hakaret olarak kullanilabilir cunku soyleyen turktur ermenilerinde bunu kabullenmesi gerekir cunku turkler ustundur gibi bir mantalite var.
bu sapikliktan bir an once kurtulmamiz lazim.dunyada bu kadar acik acik irkci olan ve irkciligin problem degil ovunulecek bir sey oldugu baska bir ulke yoktur bence.