Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-07-2006, 01:56
MADDECİ MADDECİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Allah'a inanmayanlar ve inananlar ?

yavv allah kesinlikle yok diyen arkadaslar ve allah kesinlikle var diyen arkadaslar sizden hic anlamiyorum.

kardesim madem ki allah yok neyin pesindesin neyi sorguluyorsun niye soru soruyorsun hayatini yasa ?

aynisi kesin inanan arkadaslar icinde gecerli madem ki allah var diyorsun daha neyi merak ediyorsun da sorusturuyorsun namazini kil ?

ben kendim ikisindende degilim gun gelir de inanirsam veya inanmassam kesin bir karar verirsem bu siteye bir daha girmem ama daha benim boyle bir kararim yok onun icin sorgular sorusturrum.

?

başlıktaki imla hataları düzeltildi
K.C.
Alt 22-07-2006, 03:26
kage - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kage kage isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: ALlahha inanmiyanlar ve inananlar ?

sevgili maddeci,var ile yok arasında önce farklara bakalım.bu lonu hem çok basit hemde çok uzun hikaye.var ne demek?latince etimolojik anlamı "dışarda olan,dışında bulunan",türkçede ise etimolojik anlamını bulamadım ama bana göre anlamı "etrafında olan".yok ne demek? bi anlam bulamadım fakat en uygunu "önceden var olan daha sonra varlığı belli olmayan".şimdi konunun özüne bakarsak.dümdüz bi yoldasın.yürüyosun.yol sağa ve sola ayrılıyor.sen ne yapıyorsun şimdi.?soldaki yol tabelası "allah yok" .sağdaki yol tabelası "allah var".kendi tarihsel gelişimine bakarsan böyle bir yol ayrımını yeni farkettiğini anlamış olma durumundasındır.herkes için böyledir bu.bütün tarihsel gelişmeleri incelersen çok tanrılıktan tek tanrı ,tek allah inancına kayıldığjnı görmüşsündür.ve "allah var "diyenlerin insanlık adına neler yaptığı ve daha neler yapacağı ortada."allah yok" diyenlerin *ilk bakışta işi gücü yokta bununla uğraşır görünürler.oysa bu "allah yok" kavramı bizzat insanın kendi hayatını idare ve sevk edebileceğinin kısa bir anlatımıdır.ve bunun içinde sayısız reformlar,devrimler gerçeklenmiştir.ve sorun "allah var" diyen zihniyetin insanın hayatını sevk ve idaresini ne olduğu meçhul ! allahın kutsl kitaplarındaki yasalara tabi tutmasına neden olur.bu bütün dinlerde böyle olagelmiş böyle devam edegitmektedir.özetle bu sorunun cevabı, şimdiden sonraki hayatını ilgilendirdiği için önemlidir.ve "allah var "diyenlerin doğallıkla aralarındaki etnik,sınıfsal vs.farklar otomatik olarak gizlenir,sahte kardeşlikler oluşturulmuş ve sayısız kötü olaylar örnek gösterilerek bu sahtecilik devam etttirilir.bu zihniyeti tercih etmiş büyük nufusa sahip milyonlarca insan her yeni gelen dinlerle köleliğinin devamını sağladığının bile farkında değildir.bugünün çok uluslu,çok sınıflı toplumları bu durumda asla oluşamazdı ."allah yok "diyenler sadece bu dinsel zihniyetle mücadele ederler.yoksa "allah var"diyen bireylerle değil.
Alt 22-07-2006, 08:24
ulas1 ulas1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

MADDECİ

allaha inanamamak başka bişey yok saymak başka bişey T.D allaha inamıyordu ama yok saymadı yok saysaydı bugun aramızda olabilirdi.
insanlara senin allahın yok demekle bak inandığın tanrı din bu demek farklı bişey.

(Sevgi değil Saygı Mecburi)
Alt 22-07-2006, 09:10
Üye Değil

Sevgili Maddeci,
Bence güzel bir konuya temas etmişsin. Samimiyetimle söylüyorum ben inançların tartışılmasından yana değilim. Bırakın her kes inandığı gibi dilediği gibi saygı ve sevgi temelinde yaşasın. Ama senin de gözlemlediğin gibi dinler insanları rahat bırakmıyor ki. Allah adına insanlığı yönetmeye kalkıyorlar.
İşte bizim karşı çıktığımız nokta bu. Her kes sizin gibi düşünmek ve yaşamak zorunda mıdır? İnanıyorsan inancının gereğini yap. Başkalarından sana ne? Onların yaşamını ipotek altına almaya hakları var mı? İşte sorun burada. Ben bir ateist olarak inancım doğrultusunda hareket ediyorum. İnançlı insanlara da saygılıyım. Ama aynı saygıyı onlardan göremiyoruz. Her kes düşüncesinde özgür değil mi? Ben kalkıp allah yoktur desem başıma gelecekleri siz düşünün. Bıraksınlar onların inancına göre benim cezamı zaten allah verecek. Benim sorumlum da yine onlara göre allah değil mi? Ben allah yoktur desem her kes sanki bana mı inanacak. Toplumsal değerler hemen ortaya konuluyor. Ben ve benim gibi düşünenler bu toplumun bireyleri değil mi? Nerde kaldı düşünce ve ifade özgürlüğü. Bizler nasıl onlara saygılıysak onlar da bizlere saygılı olmak zorundalar. Kültür seviyemiz arttıkça demokrasiyi içimize sindirdikçe bunlar bu ülkede mutlaka bir gün gerçekleşecektir. Çağdaş uygar ülkelerde din eleştirildiği zaman kimse sokaklara dökülmüyor. Kimse de öldürülmüyor. Bu gün bu yaşadığımız sıkıntılar toplumsal cehaletimizden kaynaklandığı düşüncesindeyim. İkincisi aydınım diyen insanlar dürüstçe ortaya çıkıp düşüncelerini *söylemiyorlar. Eğer zamanla bunlar yapılmış olsaydı bu gün bu sıkıntıları yaşamıyor olacaktık. Kendimi de bunların içine katıyorum. Cesur hareket edemedik.İki yüzlülük yaptık. Ah biz ödlek aydınlar...diyorum.
Alt 22-07-2006, 22:46
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Cesur olanlarimiz tek tek katledilince, geriye cesur olmayan aydinlar kalmaz mi sevgili Ezkamo?
Sanal ortamda yazabildiklerimizi, hangimiz Taksim meydaninda halka hitaben soyleyebiliriz?
Fikir hurriyeti yalniz kanun kitaplarinda sikismis kalmis bir ulkede yasiyoruz. Zaten sesimizi duyuramamak degil mi en buyuk dezavantajimiz? Laik bir ulke *addedilen ulkemizde, diyaneti vergilerimizle besleyen kendi hukumetimiz degil mi? Allahin askerleri degil miydi daha dun danistayda laikligi korumak isteyenleri katleden.
Maalesef, aptalik derecesinde bir cesareti gerektirir ses cikarabilmek bu ulkede.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 22-07-2006, 23:29
aldostu aldostu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

İman, aşk gibidir,gözleri koreltir,beyni mühürler.
İmansızlık da, aşk gibidir,gözleri koreltir,beyni mühürler.

Aman sevgili dostlarım aman..
Cahil gibi cesur olmayın.
Şimdilik içinizde kalsın..

İnançsızlığınız doğru mu/yanlış mı , tartışmıyorum.
Ama açıklamanızı sizler adına,tedbirsizlik kabul ederim.

Hepiniz çoluk çocuk/ana baba sahibisiniz.
124.000 sene kadar sonra bunları açıkca beyan edebilirsiniz..

Ne kaldı ki şunun şurasında..
Alt 23-07-2006, 04:44
Üye

yazdiklarinizi okudum . simdi sizin icin siz oldukten sonra dunyada ne olmus ne olmamis ne onemi varki ? bence benim icin benden onemli birsey yokk herhalde herkes boyle ?

Ekmek teknesi dizisinde oynuyan kirli var bilmem bilirmisiniz. diyor ya DUNYAYI SEN MI KURTARACAN . *size sizden onemli bir sey yok isteyen inansin isteyen inanmasin.

bir arkadas ornek vermis sag yol tabelasi ve sol yol tabelasi bu yol ayriminda herkes birbirine soruyo hangi yol . gidip gelen yok ki . o yuzden ne senin soyledigin ne de benim soyledigim yol birbirinden farkli.

yani arkadaslar sesinizi duyurup ne yapacaksiniz size zorla namaz kildiran yok.

zorla kildirmiyan da yok ee daha ne istiyon ? dediyim gibi ben oldukten sonra ne olmus bana ne tamam insanda duygu var ve diyorsun yavv iste benim gibi dusunen o guzel insanlar rahat etsin yok yok hicte dogru degil rahat etmis etmemis ben yoksa neye yaradi ne anlami var ?
Alt 23-07-2006, 11:20
M.rted M.rted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Evet, ben de Tanri varligina inanmiyorum,

inancizligimi pekistirmek icin bu sayfaya giriyorum, ikincisi tanri varligina inanmamakla is bitmiyor tabii, ben kendim dine inanma zorlugu ile yetistirilidim, din endeksli egitlidim, bu bana tabiiki etki yapti, karakterime, kisiligime isledi, inanmamakla bunlardan insan soyunamiyor, bu benim ettigim tecrübe, sormak, sorusturmak, bilinciz düsündügüm, his etttigim seyleri bilinclestirmekle soyunuyorum, bunun icin site´nin diger üyeleri ile de bilgi ve görüs alisverisi yapiyorum,bazen tektarafli olsa bile.
Ücüncüsü, süphe icinde olan insanlar icin, diger insanlarin düsündükleri *bir ip ucu olabilir, tanri varligina inanmak veyahut inanmamak hususunda.
dördüncüsü, din ve dinsizlik insanin bireysel ve toplumdaki hayatini etkiliyor, yön veriyor, zorlama ile de, bunu tabiiki insan olarak digerleri ile paylasmak gerek.

Sorun samimi gelmiyor bana, soru icine büründürülmüs tenkid gibi, eger samimi ise, karl marx resmini hic hak etmemissin, karl marx´a da büyük haksizlik etmissin o zaman, ben kendim onun kitaplarini okumadim ama, bildigim kadari ile o insanlarin toplumculukdan veyahut toplumdan insanin kendi bireysel hayati icin bir seyler almak ve tabiiki birey olarak da topluma birseyler vermek di, ideali, bu site´de oldugu gibi.
Alt 25-07-2006, 20:59
Üye

arkadaslar kusura bakmayim ama bence her kes allahin var olup olmadigindan supesi var. herkes korkuyor kardesim .sade ce allahtan degil * OLUMDEN
Alt 25-07-2006, 21:33
meas_0 meas_0 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.

Önerilen Siteler