Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-07-2006, 17:33
che61 che61 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

che61 - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Re: kuran a göre dünya bir sınav yeri ama nasıl

şimdi kuranda yazıyoki biz insanları sınav için dünyaya gönderdik.ama allah ın sıfatlarından olan her şeyi bilmesi olayı var.yani olmuş olacak herşeyi bilmesi.yani bize verdiği aklı olumlu yada olumsuz kullanacağımızı biliyor.yani yaşadığımız süre içinde neler yapacağımız biliyo.e ööle ise bu sınavın ne amacı var .zaten belliki sonucu.diyolarki öğretmen olsan ve çok gerzek bi öğrenciyi sınav yapmadan bırakabilirmisin diye.aynı şey değil arkadaşlar.umarım daha matıklı bi yanıt verirsiniz.bu nedenle çok arkadaşımla tartıştım ama hala daha tatmin edici bir yanıt alamadım
Alt 22-07-2006, 17:59
turok turok isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sevgili che61 ,

* *Eger dunya hayati olamasaydi gunah isliyecek *mekan ve ortam olmayacagindan herkesin cennete gitmesi gerekirdi . Ama allah ayetlerinde buyurdugu gibi cehennemi insan ve cin kullari ile doldurmak icin yaratdigindan dunyada belli bir sure yasamamiz gerekmektedir ki cehenneme gidecek gunahlari isliyelim.allah ayni zamanda dunyaya gelen kullarinin kalplerini gozlerini kulaklarini muhurleyerek onlarin isteseler bile cennetlik olamalarini engelleyerek bu sinava birde torpil karistirmakdatir ki bu ayri *bir konudur. Yani kisaca bizim dunyaya gelisimiz sibav icin degil cehennemin yaradilis islevine uygun olmasi icin gerekli kosullarin var olmasi(gunahkar insanlarin olmasi) icindir

PS: Sevgili mephisto her topicde sen !))))) nasil yetisiyorsun bu kadar konuya anlayabilmis degilim , klavyene kuvet !)))
Alt 22-07-2006, 20:42
mep
Üye Değil

sevgili che.
bir kısım insanların cehennem için yaratıldığını,birkısım insanların kalplerinin mühürlü, kulaklarının ağırlıklar konulmuş olduğunu,Allahın dilediğini azdırıp dilediğini doğru yola koyduğunu daha bir sürü şeyi düşününce,bir kontenjanın söz konusu olduğunu görüyoruz.Dolayısıyla sınav mantığı pek geçerli değil bence.

sevgili turok her yere yetişmeye çalışıyorum ama bu gün pc de sorun var,
o yüzden siteden uzak kalıyorum zaman,zaman sevgiler.
Alt 22-07-2006, 23:14
Üye Değil

Sevgili Che61,
Aramıza hoşgeldin. Başlıktaki yanlışlıklar tarafımdan silinmiştir. Umarım memnun olmuşsunuzdur.
Soruna gelince. Sen allahsın. Güya her şeye kadirsin. Tüm kullarından melekleri vasıtasıyla olup bitenlerden güya haberi var. İstediğini doğru yola getirme gücün ve kudretin var. Tüm bunlara rağmen niye sınav var. Aklını ve mantığını kulanan bir kişi için bu bir çelişkidir. İstediği zaman kalbi mühürlüyor,dilediğini saptırıyor. Ondan sonra da diyor ki ben sizi sınav yapacağım. Yahu sınava ne gerek var. Sen zaten her şeyi belirlemişsin. Bu sınavın hiç bir mantığı yok ki. Ben öğretmendim. Bence öğrenci sınavı bir saçmalıktı. Yıl boyu derse giriyorum. Hangi öğrencinin ne durumda olduğunu gayet iyi biliyorum. Tutup da bir de sınav yapmanın bir anlamı yok ki. Hatta belki zararı da vardı. Çocuk belki o gün derse çalışmamıştır. Onun için öğrencilerime derdim ki aldığınız not önemli değil. Önemli olan derse katılımınızdır. Ve onunda gereğini yapardım. Burdan nereye geleceğim. Allahı benim yerime koy. Kullarını tanıyor. Hatta yönlendiriyor. Buna rağmen ben sizi sınava tabi tutacağım diyor. Böyle saçmalık olur mu? Ama sen bunu imanlı kullara anlatamazsın. İstediğin kadar söyle onlar yine bildiklerinden şaşmaz. Kuran ay ikiye yarıldı demişse ay yarılmıştır. Ne anlatsan da boş...Çünkü onların gözünde bu allahın kitabıdır. Allah ne demişse o doğrudur. Tartışması bile yapılmaz. Onun için din bir tabudur. Bu tabuyu sorgulasa sorgulasa düşünen,okuyan,araştıran insanlar yapabilir. Ve böyle de oluyor. Tüm dinlerde dogmatizm vardır. Bundan dolayı dinler insanlığın gelişimi önünde hep bir engel oluşturmuştur. Hep derim ne zaman bu dinler ikinci plana atılmış o zaman insanlık rahat bir nefes almıştır...Sevgilerimle...
Alt 22-07-2006, 23:21
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

arkadaşlar bakın dini *meseleleri anlatırken baen o andaki mevzuya uygun bir cevap verilir ama bu cevap tek cevap değildir.sadece cevaplardan biridir.Allahın insanları dünyaya gönderme sebebi sadece imhihan değil ki,şimdi aklımıza gelen gelmeyen bir sürü hikmeti vardır.çok merak eden risale-ı nura başvurabilir.
Burası ebedi hayatımızın bir hazırlık sınıfı statüsündedir.
ayrıca oradaki dertsiz tasasız ve hastalıksız hayatın ne kadar kıymetli olduğu ancak burada gördüklerimizle anlam kazanır.
cennette yan gelip yatarken sana deseler kii "bak buranın kıymetini bil,fakirlik hastalık zulum gibi şeylere muhatap değilsin" ne anlardık biz bundan,hiçbir şey anlamazdık ve sağlık ve varlığın da şimdiki hava gibi hiç nimetiyetini anlamazdık.kitaplardan teorik olarak mutsuzluğu okuyan ile gerçekten mutsuzluğu yaşayan insan bir olumu.biri afaki bir mutsuzluktan ne anlarsa geröekten yaşayan ondan bin misli belki daha iyi anlar sorunları.
hem insanları bir elekten geçirmezsen gerçekten daha iyi yerleri hakedenlere haksızlık olmaz mı herkesi aynı yerde beraber tutmak.
Allah bilse bile bizim neticemizi diğer hikmetler ve bizim için son ana dek şans olması aöısından bir dünya hayatımız olmalı bence.
Alt 23-07-2006, 05:20
MADDECİ MADDECİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

al bu konu daha once gecti burdan

https://turandursun.com/modules.php?n...&p=34228#34228
Alt 23-07-2006, 05:40
MADDECİ MADDECİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bu soyuyu bende sordum. aldigim en mantikli cevap........allah bildigi icin insanlar kaderlerini oynamazlar . insanlar kaderlerini oynadiklari icin allah bilir .biraz dusun

eyer allah bu sınavi yaratmasaydi yaratmadigini bilecekti

(soru) sen senin varoldugunu neden biliyorsun varoldugun icin mi biliyorsun yoksa bildiyin icin mi var sin ?
Alt 22-04-2017, 03:58
Engse Hohol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Engse Hohol Engse Hohol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sürü mantığını sorgulama zamanı; Sürü psikolojisinin hakim olduğu yerlerde sorgulama yapılamaz, muhakeme yürütülemez, sarf edilen sözler mihenge vurulamaz. Bir mümin, siyasi bir mücadele uğruna niçin islami imanını ortaya koyar?

İslam siyasi bir ideoloji mi, yoksa din mi? İslam'dan bahsettiğimizde siyasal-sosyal bir ideolojiden bahsediyor olacağımızı bilmemiz gerekiyor. İslam kanunu şeriat ile Yahudi kanunu halakha arasında oldukça güçlü benzerlikler mevcut. Hem şeriat hem de halakha bireysel ve toplumsal yaşamla ilgili yasalardan oluşuyor. Ve bu geleneklere göre ‘yasalar' ve ‘dini kurallar' arasında net bir ayrılık yok. İslam dini allah'a dua eden ve hayatlarını kutsal bir yazıt doğrultusunda yaşamaya çalışan insanların inandığı antik bir gelenek.

islamın yıkıma uğraması karşısında müslümanların, el-lah'ı ayakta tutundurabilmek için yalanlar söylemeleri kaçınılmazdır. hohol : aesir

Önerilen Siteler