andora´isimli üyeden Alıntı
sad44. ayet
Şöyle dedik: “Eline bir demet sap al ve onunla vur, yeminini bozma.” Gerçekten biz Eyyûb’u sabreden bir kimse olarak bulduk. O ne güzel bir kuldu! O, Allah’a çok yönelen bir kimse idi.
Bu hikayeyi baştan itibaren bir inanıra anlattım. Bir demet sap ile eşine vurması hakkındaki düşüncelerini sordum. Saçma buldu. Böyle yeminden mi dönülür dedi. Çok saçmaymış.
Bu hikayenin ayet olduğunu, Kuran'da yer aldığını söyledim. Şaşırdı ve kızmaya başladı. Sonrasında olabilir demeye başladı ve ayeti nasıl savunurum arayışına girişti.
|
Sayin andora, ne yazik ki, Halkimiz'in cogu kuran'in icinde ne var bilmiyorlar, yalniz'ca
"kuran" olarak
ismini biliyorlar baska bir sey de bilmezler.
Insanlarin kücükken beyinlerine din denilen, virus islenmese, ve insanlarin olgun caga gelindiginde ellerine kuran'i verip okumasini tavsiye etseler, o zaman bu kitaba kimse inanmaz böyle sacma bir sey mi olur diyecekler'dir, zaten diyorlarda.
Inanir birisine sordugunuz zaman, müslümanmisiniz? verdigi cevap da gayet tabii ki elhamdüllüllah müslümanim. Ama nasil bir müslüman? kuran'daki müslüman'mi yoksa kafasindaki hayal ettigi müslüman'mi?
Iste sizin de bahsettiginiz kisi de kafasinda'ki hayal ettigi müslüman.
Ah bir bilseler önceden bunlari. benim de bir bacanagim var kendisine kabe hakkin da soru sormustum. Aldigim cevap söyleydi; Muhammedin kabri icinde oldugu.
Bununun böyle olmadigini kendisine anlatinca, ve bana, ya o zaman icinde ne var pekii dedi.? Hic bir sey yok kara bir tastan haric! güya Allahin evi'ymis
kim oraya
girerse emniyette olur korunurmus diye yanitladim.
Bacanagim buna cok sasirmisti ve bu cok sacma bir sey nasil olur!! diye basta itiraz da bulundu ve daha sonra da, bu benim dinim ve yanlista olsa dogru da olsa inanmak zorundayim dedi.
Süre gelen inanc odur ki, yanlista olsa bundan vazgecemezler, siz buna müptala'mi deyiniz dinkoholik'mi deyiniz ne derseniz deyiniz, görünen o ki, Insanlik bunun pencesine cok kötü yakalanmis kurtulmasi da cok zor.
Saygilar