Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-07-2006, 15:53
M.rted M.rted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart bir dergide okudugum haber

Aklima simdi bir haber geldi, bir dergide okumusdum, irakli bir asker, yaralanip, bayiliyor, hastanede ayildiginda, karsisinda bir hemsire görüyor, onu bir huri, kendisini de cennette sanip seviniyor, ancak hemsire onun ölmedigini dünyada oldugunu söyleyince, cocuk gibi aglamaya basliyor.

Evet, bu Türkiye´li avrupa´li bir *insan müslüman olsun olmasin inanilmasi cok güc bir haber, sanki bir masal, ama iste araplarin yasadigi islam bu olmasi gerek, saf ve temiz islam, Türkiye ve avrupa´daki islam degisime ugramis, biz de türkiye´deki *islamin gercek öz islam oldugunu saniyoruz, *Atatürk´ün ve arkadaslarinin sayesinde bu degil.

Evet gercek islam´i yasamak isteyenlere bir misir seyahati tavsiye ederim, misir´da arap ülkelerin belki "en modern" devletlerinden biri, duydugum kadari ile sokakda bir kadin görmek, sanki sayisal lotto´yu tutturmak gibi imis.
Alt 23-07-2006, 17:53
Şamanist Şamanist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: bir dergide okudugum haber

Mısır yine fena değil. Modenlikte Lübnan'dan sonra Tunus ve Mısır ikinciliği paylaşıyor. Tabi Mısır'ın böyle olmasında orda Hristiyanların çok olması yatıyor. Ama yine de islam hukuku kısmen orda da var. Çok eşlilik var ve kadına miras hakkı epey sınırlı. Türbansız kadınlar az değil.Ancak her mahallede mal gibi bayanlara bakan adamlar var.

Elbet bir gün Tanrı Dağı'na uçacağız
Alt 23-07-2006, 19:16
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Mısırla ilgili iki kişiyle konuşmuştum. Birisi Kızıldenize giden bir Rus bayan arkadaştı. Kız geldikten sonra Arapların kadınlara ayı gibi bakıp, boyuna laf atmasını ve kadın cinsinden olup da yegane sokaklarda gezen olmalarını uzun zaman anlatıp durdu.

Diğeri ise hastanede yatarken tanıştığım Alman asılllı bi kadındı. Kocası Mısır'lıymış. Yıllardır Mısır'da yaşıyormuş. Aslında hıritiyan olmasına karşın çocuklarıyla ilgili bir takım sorunları Mısır'da çözebilmek için kimliğine "müslüman" diye yazdırmış. Kadın pek geveze bişeydi. Fazla soru sormaya cesaret edemedim.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 23-07-2006, 20:46
deli_cevat deli_cevat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

saf islam nası oluyo hakket saf vahşet saf katliam saf şeriat=terörizm
mi oluyo saflık

Gelenek ve Gelecek 'Ne Yapmalı'cılarındır
Alt 23-07-2006, 20:50
meas_0 meas_0 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Aklima simdi bir haber geldi, bir dergide okumusdum,

Derginin adı neydi mürted?

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 23-07-2006, 21:34
M.rted M.rted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Derginin ismi Der Spiegel idi meas, eger almanca biliyorsan ara sira spiegel.de´ye bir bak.

Haberin anlatmak istedigi bir sey var, o askerin hayattan kopuklugu, bütün umutlarini ölümden sonrakine baglamis, umudu, dünya´da bulamadigini, basaramadigini, "öbür dünya´da" sürüm ile kendisinin olmasi, hani karl marx´in bir sözü vardir, "din halkin esraridir" diye, tam iste gercekden, mantikdan, madde´den kopmus bir insan, bir esrarkes gibi.

psikometarapi, demek istedigim Türkiye´deki islam, az da olsa gene hayatin gereksinimleri ve gercekleri ile, yogrulmusdur,mantiksizligini, celiskiligini, kadindüsmanliligini, hayaleperestligini az da olsa kaybetmisdir, *bir alman feylefsof´un dedigi gibi islam dini daha kayniyor, hiristiyan dini gibi sogutlulmamis, umulurki o da olur, etkisini kaybeder.

Önerilen Siteler