Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Dinsel İnançlardan Nasıl Kurtuldum?

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-05-2011, 01:06
Re-laX Re-laX isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Dini Terk Edişim.

Sayın arkadaşlar;

Bundan yaklaşık olarak 6-7 ay kadar önce islamı araştırmaya başladım.Yabancı sitelerden ve yabancı kaynaklardanda olmak üzere (yabancıların islama bakış açısı genelde islam=terörizm şeklinde),bir çok kaynaktan araştırdım.bulduğum çelişkileri anlatmıyorum şimdi zaten siz biliyorsunuz onları,
Ve daha önemlisi neden dünyada müslüman ülkeler hep diğer ülkelere göre geri kalmış,bu konu çok önemli bilirsiniz dinler zamanla çağa ayak uyduramaz hale gelir.Bu dönemlerde eğer dinlere reform yapılmazsa çağın gerisinde kalmak kaçınılmazdır.islam ülkeleri bir zamanlar dünyada söz sahibi iken zamanla bu özelliğini kaybetti neden mi çünkü çağa ayak uyduramadı ve gereken reformları yapmış olan avrupalı hristiyan ülkelerin gerisinde kaldı.Ayrıca osmanlı imparatorluğunun yıkılmasındaki baş etkende islamdır.detaylarına fazla girmeyecem isteyen olursa ayrıca açıklarım.
Fakat yahudilerin dünyada kişisel olarak bu kadar başarılı bireyleri nasıl çıkarttığını anlayamıyorum.fakat onlarda doğru düzgün bir devlet kuramamış israil daha yeni kluruldu.
Bazı arkadaşlar türkiye deki türk ahlakının islamdan geldiğini zannetme yanılgısına düşebilir eğer içinizde bir müslüman ülkeye giden varsa bunu görmüştür açıkça türkiye ile arasındaki farkı.
Bütün bu etkenler deist olmama yetti.Ayrıca türklerin islama nasıl geçirildiği araştırılması gereken bir konudur.
Fazla detaylara girmedim umarım açıklayıcı olmuştur.
Alt 05-05-2011, 16:43
düşünsel düşünsel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Re-laX´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ayrıca türklerin islama nasıl geçirildiği araştırılması gereken bir konudur.
sayın relax ,

biz türklerin öze dönüşü giden yoldur bence.

ilk duyduğumda inanmak istemedim ama sonra kılıç zoruyla mülümanlaştırılmak hiçte mantıksız gelmedi. bunu anladığımda çok sinirlendim. dini terkedişim hızlandı?

zaten bu devirde kime güvenilir ki. evrim teorisi çöktü diyen bioloji hocama mı? muhammedin mucizelerini anlatan din hocama mı? isteyerek müslüman olduk diyen tarih hocama mı?

güzel kardeşim seni kutluyorum ve burada kalıcı olmanı dilerim.

unutma doğru kararı verecek kişi sensin bir başkası değil.
Alt 05-05-2011, 21:11
Olimpiyat Olimpiyat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

.
Fakat yahudilerin dünyada kişisel olarak bu kadar başarılı bireyleri nasıl çıkarttığını anlayamıyorum..
Korunma gayesi ile olabilir.Sayıları az ve katliamlara uğradılar..Hayatta kalabilmek için uyguladıkları genel eğitim politikasından kaynaklanabilir..
tahmin ediyorum sadece
Alt 20-10-2011, 21:58
hasanbinali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hasanbinali hasanbinali isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart Deist oldun ha!

Deist oldum diyorsun yani Tanrı vardır ama gerisi yalan!
Peki sen bir insan olarak hayatında kaç kez sınavdan geçiyorsun???
yok lise sınavıydı, yok üniversitesi, yüksek lisansı, doktorası filan...
onun haricinde bir de ilköğretimden itibaren her dönem onlarca sınav...
sonra da kalkmış diyorsun tamam tanrı var ama ölünce toprak olucaz!
bak şimdi doğru söyledin toprak olacaksın Kur'an ı Kerim'in deyimiyle "aslına döndürüleceksin" peki bunu kabul ediyorsan tanrının insanları imtihan etmiyeceğini nereden çıkardın???
Ankebut Suresi ayet 2 - İnsanlar, imtihandan geçirilmeden, sadece "İman ettik" demeleriyle bırakılıvereceklerini mi sandılar? 3 - Andolsun ki, biz onlardan öncekileri de imtihandan geçirmişizdir. Elbette Allah, doğruları ortaya çıkaracak, yalancıları da mutlaka ortaya koyacaktır.

Şimdi gelelim başa, insan ki birbirini ömrü boyunca imtihan ediyor. belki 3 belki 5 yıllık rahata erecek diye kendini paralıyor. siz tutmuş da Allah'ın sonsuz kalacağımızı vaad ettiği cennet ve cehennem için bizi imtihan etmeyeceğimizi mi sanıyorsunuz???
yine Ankebut süresinden devam edelim:
18 - Eğer (size tebliğ edileni) yalan sayarsanız, bilin ki sizden önceki birçok milletler de yalan saymışlardı. Peygambere düşen yalnız açık bir tebliğdir.
19 - Allah'ın mahlukunu ilk baştan nasıl yarattığını, sonra bunu tekrarladığını görmediler mi? Şüphesiz bu, Allah'a göre kolaydır.
20 - De ki: "Yeryüzünde gezip dolaşın da, Allah ilk baştan nasıl yaratmış bakın. İşte Allah bundan sonra (aynı şekilde) ahiret hayatını da yaratacaktır." Gerçekten Allah her şeye kadirdir.
21 - O, dilediğine azab eder, dilediğine rahmet eder. Ancak O'na döndürüleceksiniz.
22 - Siz ne yeryüzünde, ne de gökte (Allah'ı) aciz bırakamazsınız. Allah'tan başka bir dost ve yardımcı da bulamazsınız.
23 - Allah'ın âyetlerini ve O'na kavuşmayı inkâr edenler var ya, işte onlar benim rahmetimden ümitlerini kesmişlerdir ve onlar için acıklı bir azab vardır.

Kur'an-ı Kerim'in Allah kelamı olduğuna dair tüm ispatları şu linkte bulabilirsiniz:
http://www.kuran-ikerim.org/index.php?s=cat_open&cid=56

Allah sizleri yanlış yolunuzdan döndürüp hidayete erdirsin. Amin....
Hasan bin Ali

Sayın arkadaşlar;

Bundan yaklaşık olarak 6-7 ay kadar önce islamı araştırmaya başladım.Yabancı sitelerden ve yabancı kaynaklardanda olmak üzere (yabancıların islama bakış açısı genelde islam=terörizm şeklinde),bir çok kaynaktan araştırdım.bulduğum çelişkileri anlatmıyorum şimdi zaten siz biliyorsunuz onları,
Ve daha önemlisi neden dünyada müslüman ülkeler hep diğer ülkelere göre geri kalmış,bu konu çok önemli bilirsiniz dinler zamanla çağa ayak uyduramaz hale gelir.Bu dönemlerde eğer dinlere reform yapılmazsa çağın gerisinde kalmak kaçınılmazdır.islam ülkeleri bir zamanlar dünyada söz sahibi iken zamanla bu özelliğini kaybetti neden mi çünkü çağa ayak uyduramadı ve gereken reformları yapmış olan avrupalı hristiyan ülkelerin gerisinde kaldı.Ayrıca osmanlı imparatorluğunun yıkılmasındaki baş etkende islamdır.detaylarına fazla girmeyecem isteyen olursa ayrıca açıklarım.
Fakat yahudilerin dünyada kişisel olarak bu kadar başarılı bireyleri nasıl çıkarttığını anlayamıyorum.fakat onlarda doğru düzgün bir devlet kuramamış israil daha yeni kluruldu.
Bazı arkadaşlar türkiye deki türk ahlakının islamdan geldiğini zannetme yanılgısına düşebilir eğer içinizde bir müslüman ülkeye giden varsa bunu görmüştür açıkça türkiye ile arasındaki farkı.
Bütün bu etkenler deist olmama yetti.Ayrıca türklerin islama nasıl geçirildiği araştırılması gereken bir konudur.
Alt 24-10-2011, 00:29
beki beki isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Osmanlı devletinin postundan 35 tane devlet çıkmıştır. Türkiye Cumhuriyeti devleti, bugünkü sınırları içinde, bu büyük imparatorluğun içinden çıkmış devletlerden sadece biridir. Osmanlı devleti deyince, ister tarihten husumet taşıyalım ister taşımayalım, bir gerçektir ki bu kadar sene birçok ülke, bugün devlet olan birçok halk bu devletin idaresinde yaşamıştır. Bu devletin tebâsı olmuştur, reayası olmuştur. O devirlerde pek çok şey almış, o devletin ayakta durması için de pek çok katkıda bulunmuştur."
Osmanlı 623 yıl yaşayan bir devletti. Cihan tarihinde böyle bir hanedanlık bulmak zordur. Osmanlı büyük bir medeniyet, büyük bir kültürdür.”
Alt 26-10-2011, 20:33
Dandelion Dandelion isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Tanrı kimseyle konuşmamıştır; bir aracıyla olsa dahi. Konuşsaydı bir ayrım yapmaz herkesle konuşurdu. Ben bir başkasından daha değersiz değilim, ben de onun yaratığıysam.

Tanrı o günah bu günah demez; o evreni enerji ile yaratmış. Yani evrendeki herşeyin enerjisi var (bilimsel olarak kanıtlıdır, enerji vardır. Buna da hayır yok denmez umarım) Bu sisteme göre kötü enerji kötü enerjiyi iyi enerji iyi enerjiyi topluyor. Yani ne demek, iyilik edersen iyilik gelir kötülük edersen kötülük gelir. Peki neye göre iyilik? Tabi ki evrenin muhteşem düzenini bozmayan ve bizim fiziksel, psikolojik huzurumuzu veren herşey iyi olandır. Tam tersiyse kötü. Böylece yaratıcı yarattığına müdahele bile etmeden kendi hakettiklerini evrenden alabilme düzenini kurmuştur (iylik eden iyllik kötülük eden kötülük bulur). Durağan sandığın maddenin dahi bir enerjisi vardır.

Tanrı kimseyle konuşmamıştır, Tanrı peygamber seçmemiştir. Seçseydi bu günümüzdeki gibi putlaştırmaya, tabulara, özgürlüklere ket vurmaya yol açardı (peygamberler putlaştırılıyor, yasaklar insan haklarına, insan onuruna, eşitliğe bakılmaksızın konuluyor, biri diğerinden elaltından üstün tutuluyor, korku veriliyor- ki korku yaratıcının verdiği zekayı köreltir...)

Tanrı kimseyle konuşmamıştır; bir aracıyla olsa dahi. Öyle olsaydı kadın ve erkeği ayıracak, doğuştan getirdiğimiz özelliklere aykırı kurallar sunmazdı.

Tanrı kimseyle konuşmamıştır, bir aracı olsa dahi. Ki zaten Tanrı'nın biriyle konuşarak insanlarla iletişim kurması mantık dışıdır. O kadar güçlü Tanrı kurallar, yasaklar silsilesi yerine insanlara istediğini yaptırmasını da bilirdi.

Tanrı'nın sınava tutma, cezalarını bazı belirli günlerde ya da günde verme gibi bir ihtiyacı yoktur. Yarattığı evren ve yaratıkları enerji taşır ve bu yolla zaten yaşarken bizler kötülüklerle de karşılaşırız. Ancak buna ceza gözüylede bakılmamalıdır, yaratıcının ceza verme derdi yoktur, tüm yaşadığımız kötülükler insanların AKILLARINI KULLANAMAYIŞINDANDIR...
Alt 30-10-2011, 00:11
uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
uyar uyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

beki´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
.........Cihan tarihinde böyle bir hanedanlık bulmak zordur. Osmanlı .... büyük bir kültürdür.”
var sevgili baki... ingiltere, fransa cin vs mesela .. keşke müzik sanat kültürü teşvik etseydi ama etmedi çöktü...

keşke osmanlı bilimi de takip edip kendini gelişmelerden uzak tutmasaydı ve çökmeseydi değil mi? ama çökmeyi sağlayan ve ona engel olan islam dinidir..

kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......
Alt 31-10-2011, 23:53
Üye

uyar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
var sevgili baki... ingiltere, fransa cin vs mesela .. keşke müzik sanat kültürü teşvik etseydi ama etmedi çöktü...

keşke osmanlı bilimi de takip edip kendini gelişmelerden uzak tutmasaydı ve çökmeseydi değil mi? ama çökmeyi sağlayan ve ona engel olan islam dinidir..
Islam tüm gelismelerden habersiz kal demiyor zaten dinsel bir nitelik gösteren Osmanlı Devletin’de otoritelerini kaybetmek istemeyen din
adamları devlet islerine karısmıs ve yenilik hareketlerine engel olmuslardir.

Herkes yeteneksız devlet adamlarının devletın basına gecmesı dıyecektır ama sonucta osmanlı yıkılma surecını bıle uzun zamanda yasamıs yanı anıden yok olmamıs.buda guclu ve oturmus bır yonetım sisteminin oldugunu gosterıyor.

Butun mesele parada sonuclanıyor.Malıye cokunce devlette beraberınde cokuse gecmıs ve kırım savasıyla bırlıkte dıs borc alınmaya baslayınca artık ipler tamamen elden gıdıyor,tam tersi osmanliyi 600 sene ayakta tutan islam dini olmustur.tabiiki 19yy basliyan sanayi devrimi de etki etmistir,
Sonuc itibariylen her geri kalmisligi islama baglamak dogru degildir islam tam aksine bilimi emreder.
Alt 01-11-2011, 17:23
uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
uyar uyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

beki´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
.dinsel bir nitelik gösteren Osmanlı Devletin’de otoritelerini kaybetmek istemeyen din adamları devlet islerine karısmıs ve yenilik hareketlerine engel olmuslardir.
......
Sonuc itibariylen her geri kalmisligi islama baglamak dogru degildir islam tam aksine bilimi emreder.
sevgili beki dostum.....

birinci söylediğinle ikinci söylediğin çelişmiyor mu??

kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......
Alt 01-11-2011, 23:00
Üye

uyar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sevgili beki dostum.....

birinci söylediğinle ikinci söylediğin çelişmiyor mu??
ben olayi tamamen osmanli yönetiminde bulunan sözde din adamlarina bagliyorum dinin kendisine degil yani sahsi nefsi yönetimlere.

Önerilen Siteler