Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-05-2011, 21:58
Jolly Jocker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Jolly Jocker Jolly Jocker isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Atatürkçülük Anketi

Sizler için özenle hazırladığım aşağıdaki ankete katılabilirsiniz. Anketteki numaralandırılmış ifadeleri kendi fikirleriniz doğruldutusunda; ''Katılmıyorum'', ''Kısmen Katılıyorum'' ve ''Katılıyorum'' yanıtlarıyla değerlendiriniz. Katıldığınız ifadeler sizdeki kemalizmin birer göstergesidir. Bu anketin şıklarında Atatürkçülük denen akımın temel karakteristikleri özet halindeki ifadelerde sıralanmıştır. Siz de, içinizde bir nebze de olsa Atatürkçülük varsa onu tespit edip mücadele edebilirsiniz. Unutulmamalıdır ki tedavi için önce teşhis gerekir. O halde artık anketimizi görelim.

Atatürkçü Düşünce Anketi

Aşağıda numaralandırılmış ifadeleri cevaplandırınız;

1- Laiklik, din devlet işlerine karışmazken, devletin dini zapturapt altına almasına denir. Dinin devlet gözetimine alınması için başka inanç ve düşünce sahibi bireylerden de vergi alınmasında bir sorun yoktur. Dinlere karşı tarafsız tutum takınmak yerine, egemen dini devletleştirerek onun ''çağdaş'' bir yorumunu tüm topluma dayatmak da laiklik olarak görülebilir.

2- Devlet halkın hizmetinde değil, halk devletin hizmetinde olmalıdır. Liderlerin otoritesine biat edilmelidir. Neyin aydınlanma çerçevesinde değerlendirilebileceğine lider karar verir ve aydın bir elit grubu tüm toplumu yönlendirmekte serbest olmalıdır. Halk, başıboş bırakılmaya gelmez. Halkın içinden, tabandan başlayan bir mücadeleyi hedeflemek de fazlasıyla ütopiktir. Tek çözüm, gerektiğinde despotik yollar da kullanarak belli bir elitin toplumu dönüştürmesidir. Devlet, yol göstericidir, toplumun beynidir.

3- Feodal dönemden kalan ulusal sorunları, diğer ulusları bir şekilde yok ederek ve asimile ederek çözmekte bir sakınca yoktur. Tek dile sahip olmak ve tek bir millet olmak şarttır. Unutulmamalıdır ki herşey vatan içindir. Vatan söz konusu olduğunda, insan hakları dahil başka hiçbir şeyin önemi kalmaz.

4- Cumhuriyetin kurulduğu yıllarda dünyada demokrasi kavramı bilinmemekteydi. İnsan hakları da bilinmiyordu. Sınıf mücadelesi ve emeğin hakları da bilinmeyen şeylerdi. Zaten o yıllarda Anadolu toprakları baştan başa köydü. Ama bunlar da oldukça farklı köylerdi. Sınıf ayrımları bulunmuyordu. Kaynaşmış meslekler bulunuyordu. Bu yüzden, cumhuriyeti kuran kadro, yapabileceğinin en iyisini yapmıştır. Daha iyisi olamazdı.

5- Türkiye'de işsizlik, uzun çalışma süreleri, çalışanların haklarındaki gerilik, söz ve ifade hürriyetindeki eksiklikler, askeri-bürokratik aygıt, kontrgerilla yapıları, insan hakları ihlalleri v.s.'nin fazla bir önemi yoktur. Vardır ama talidir. Asıl önemli olan irtica tehlikesidir. Laiklik güvenceye alınmadan başka hiçbir şey yapılamaz. Herşeyin sırası vardır. Laikliği güvenceye almak da en başta ordunun görevidir. Ordu, laik cumhuriyetin ve devletin bekası için toplumun üzerinde sürekli bir kontrol mekanizması kurmakla ve gerektiğinde müdahale etmekle görevlidir. Ordunun emperyalizmle ve sermaye düzeniyle olan bağları, geçmişte yaptığı gerici darbeler v.s. yüzünden suçlanmasının yeri ve zamanı değildir. Laikliğin büyük kalelerinden biri olduğu için ordunun savunulması gerekir. Ama Kürt bölücülüğüne karşı din birliği bir ilaç olacaksa bu da sonuna dek desteklenmelidir. Bunun irtica tehlikesini güçlendirme olasılığı ise fazla önemli değildir. Mesele vatansa gerisi teferruattır.

6- Halkı kendi haline bırakırsan ya şeriatı ya komünizmi getirmeye kalkar. Halk ya din sömürüsü ya da yoksulluk edebiyatı yapanların peşine takılır. Halkın bunlara kanmaması için elit kesimlerin ve ordu başta olmak üzere bir takım kurumların her daim tetikte olması gerekir. Cumhuriyet, laiklik ve demokrasi halka bırakılmayacak kadar değerlidir. Bu yüzden vesayet düzeni bir gerekliliktir.

7- Ordunun disiplini devlet ve toplum hayatında da egemen olmalı, milliyetçilik ve üstlere itaat bir erdem olarak yüceltilmelidir. Devletle o ya da bu nedenle ters düşen görüşlere kendini ifade hakkı verilemez. Aksi halde komünizm, dincilik ve bölücülük gibi akımlar güçlenebilir. Devletimiz her tür isyankar talebi gücünü göstererek bastırmakla mükelleftir. Bu uğurda yapılan insanlık dışı uygulamalar tali önemdedir.

8- Mustafa Kemal Atatürk bir dahidir, eşsiz bir adamdır, onun gibisi bir daha gelmez. Bu topraklarda güzel olan herşey onunla mümkün olmuştur, bütün olumsuzluklar da ondan sonrakilerin onu anlamaması sebebiyledir. Atatürk'ün ilkeleri ve sözleri milletimiz için birer ışıktır. Onun yolundan ayrılmak, kişinin vatan sevgisinden şüphe etmeyi gerektirir.

9- Aslında bütün dünya halkları ve devletleri Türklerden nefret etmektedirler. Çünkü hepsi içten içe Türklerin ne kadar asil ve yüce bir millet olduğunu bilmektedirler. Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur. Ulus devletimizin bekası herşeyden önemlidir. Onun bekasını sağlamak için soy kırımlardan darbelere dek çok çeşitli şeyler yapılmış olabilir. Bunlar, son tahlilde, öyle gerektiği için yapılmıştır. Türk olmayan ya da daha doğrusu, kendini Türk olarak tanımlamayanlar iç tehdittir.

10- Cumhuriyetin kuruluşuna yönelik tüm bilgi Nutuk'ta bulunabilir. Nutuk, tümüyle objektif ve bilimsel bir kitaptır. Orada yazan herşey kesinlikle doğrudur.

11- Yabancı ve uluslarası sermaye halkları sömürürken, milli sermayemiz saflığını korumuş ve her zaman için millet sevgisiyle hareket etmiştir. İşçiler ve patronlar aynı gemidedir. Bunun aksini iddia ederek toplumu sınıflara bölenler, ülkemizin altına dinamit koymuş olur. Anarşizm, sosyalizm v.b. akımlar dış mihrakların milletimizin birlik ve beraberliğini sarsmak için kullandığı bölücü ve hain akımlardır.

12- Türkiye çok partili hayata çok erken geçmiştir. Çok daha uzun bir süre tek parti yönetimi olmalıydı. Toplumun çoğunluğu bizim gibi düşünene dek askeri bir diktatörlük ya da tek partili bir despotik rejim kurmak hakkımızdır.

13- Modernleşme en başta giyim kuşamla başlar. Ağalara vekillik verilmesi, feodalitenin tasfiye edilmemesi v.b. şeylerin ise fazla önemi yoktur. Önemli olan dünyaya kendimizi nasıl gösterdiğimizdir.

14- Gayrı müslimler başta olmak üzere, dış güçlerin iç işlerimize karışmak için mazeret olarak kullandığı her kesim ülkemizden temizlenmelidir ki devletimiz güvende olsun. Buna çeşitli gerekçelerle karşı çıkanlar, dış güçlerin işbirlikçisidir. Alevilerin de islam dışı görülmesi, milletimizin birliğini bozmaya yönelik bölücü ve dış güçlerin oyunu olan bir görüşü yansıtır. Bu yüzden, Diyanet İşleri başta olmak üzere pek çok kurum eliyle islam tekleştirilme yoluna gidilmiş, bu dorultuda Alevi ibadethaneleri yasaklanmış ve cem ayinleri de kovuşturmaya tabi tutulmuştur. Bunda bir sorun yoktur, çünkü aleviliğin asimile edildiği şey 'gerici' bir sünnilik değil 'çağdaş' bir Türk sünniliğidir. Hıristiyanlar ise ulus devletin bekası için temizlenmiştir. Laiklik gereği her bireyin inanç özgürlüğü vardır ama sünni müslümanlığın dışına çıkanlar dış güçlerin kullanımına açık hale gelerek devletimiz için tehdit oluşturabilirler.

15- Benden farklı düşünen, Atatürk'ü ve devleti benim sevdiğim kadar sevmeyen herkes büyük bir yanılgı içindedir. İşbirlikçi, Türk düşmanı, bölücü, anarşist, şeriatçı ya da hain olması büyük olasılıktır. Bu yüzden böylelerine hakaret etmek, haklarını kısıtlamak ve hatta şiddet uygulamakta herhangi bir sorun yoktur.

16- Ordunun, devleti ve cumhuriyetin temel niteliklerini muhafaza edebilmek için gerekirse toplumu dev bir kışla haline getirmeye, kontrgerilla örgütleri kurmaya, aydın ve öğrencileri suikastlerle öldürmeye, faili meçhul kalan ölümlere sebep olmaya, işkencehaneler kurmaya, darbeler yapmaya hakkı vardır.

17- Düşüncelere olan saygı en başta sembollerine saygı duymakla başlar. Bu yüzden Atatürk resimleri, heykelleri ve Anıtkabir büyük bir saygıyı hak eden, milletimiz için adeta kutsal olan yapılardır. Bugün heykeline önem vermeyen, yarın da düşüncelerine uymaz. Atatürk, hitabesinde gençlere çeşitli vazifeler sıralamıştır. Gençlerin bu vazifelere dört elle sarılması ve Atatürkçü çizgideki devlet büyüklerinin sıralayacağı yeni vazifelerin erleri olması vatanseverliğin açık bir göstergesi olacak ve ülkemizi yükseltecektir.

18- Düşünmemize fazla gerek yoktur. Zaten bir deha olan Atatürk, en temel şeyleri bizim yerimize düşünmüş ve en doğru kararı vermiştir. Bize düşen, onun gösterdiği yolda ilerlemek ve onun çizdiği sınırları aşmamak kaydıyla düşünmektir.

Konu Jolly Jocker tarafından (05-05-2011 Saat 22:10 ) değiştirilmiştir.
Alt 05-05-2011, 22:20
taylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
taylan taylan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayın Freddie uğraşacak başka şeyler bulmanı umut ediyorum. Okyanus ötesinden icazet aldığını düşünmeye başlıcam artık...

http://evrimteorisi.org
Hayat Değişimdir...
Alt 05-05-2011, 22:23
Jolly Jocker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Jolly Jocker Jolly Jocker isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

taylan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın Freddie uğraşacak başka şeyler bulmanı umut ediyorum. Okyanus ötesinden icazet aldığını düşünmeye başlıcam artık...
Keşke üstteki ifadelerin arasına; ''Atatürk'ü eleştiren herkes 'okyanus ötesinin' işbirlikçisidir. Tabularımıza lef edilemez!'' cümlesini de ekleseymişim.

Dine laf eden herkesin Şeytan'ın tohumu olduğuna inanan dindarlara benzemeniz ne acı.
Bir dini bırak, bir başkasına sarıl.
Atatürkçüler dinsiz yapamaz mı?
Alt 05-05-2011, 23:06
Kıdemli Üye

Benim bir tabum yok sayın freddie. Bugüne kadar Atatürkçülüğü bu kadar yerlere vuran sosyalistlere rastlamamıştım. "En gerçek yol gösterici bilimdir" diyen bir liderin düşüncelerini savunuyor olmanın bir tabu olduğunu düşünmüyorum.

Ben Türküm, Atatürk de aklımın ve sağduyumun kabul ettiği bir düşünce adamı bir asker ve bir liderdir. Tüm dünyanın diğer devrimci liderlerine de saygım sonsuzdur. Ülkemin yarım kalmış aydınlanma devrimini yine kemalist düşünce tamamlayacaktır. Sİz de elinizde kızıl bayraklarınızla taksim meydanında uygun adım yürürsünüz.

Hayat Değişimdir...
Alt 06-05-2011, 03:05
Violadagamba Violadagamba isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

1- Katılmıyorum.

Ayrıca laik değil ateist devletten yanayım.

2- Kısmen katılıyorum.

3- Kısmen katılıyorum.

4- Kısmen katılıyorum.

5- Kısmen katılıyorum.

6- Katılıyorum.

7- Kısmen katılıyorum.

8- Kısmen katılıyorum.

9- Kısmen katılıyorum.

10- Katılmıyorum.

Yine de Nutuk sağlam bir belgedir.

11- Katılmıyorum.

12- Katılıyorum.

13- Katılmıyorum.

14- Alevilik hakkındaki laflar dışında kısmen katılıyorum.

15- Çok çok az katılıyorum.

16- Çok çok az katılıyorum.

17- Kısmen katılıyorum.

18- Katılmıyorum.
Alt 06-05-2011, 23:30
Kıdemli Üye

M. Kemal diyor ki:

- Biz büyük savaşlar görmüş, büyük bir milletiz.. Ama savaşçı değil, barışçı felsefeyi benimsemiş bir milletiz. ... Kendimizi dünyadan soyutlayamayız. Dünya nimetlerinin emperyalist ülkeler tarafından zaman zaman pervasızca paylaşıldığını ve bu paylaşma esnasında gelişmemiş ülkelerin tarihten silindiğini hafızalardan silmek kadar gaflet olamaz. Dünyanın bugünkü durumu hiç de parlak görünmüyor. Her ülke, gençliğini bir başka ideolojiye sahip olarak yetiştirme gayreti içinde. İtalya faşizm ideolojisine dört elle sarılmış. Bu ülkenin diktatörü olan Mussolini ülkesinin sekiz milyon faşist gencinin süngüsü üzerinde yaşadığını haykırıp duruyor... Almanya'da Hitler'in yaratarak geliştirmekte olduğu Nazilik de faşizmin bir başka, bir büyük tehkileli benzeridir. Hitler bir ırkçıdır. Dikkat buyurunuz, milliyetçi demiyorum, ırkçıdır diyorum. Alman ırkını en üstün ırk olarak gören bir mecnundur. Tekmil Alman gençliğini peşine takmış, onlara bu ideali aşılamıştır."

Atatürk'ün İzinde Bir Ömür Böyle Geçti, Sabiha Gökçen, s.155

M. Kemal gibi bir liderle gurur duyuyorum.

Hayat Değişimdir...

Konu taylan tarafından (06-05-2011 Saat 23:35 ) değiştirilmiştir.
Alt 06-05-2011, 23:54
Kıdemli Üye

“Mustafa kemal sosyalist değildir. Fakat, görülüyor ki iyi bir örgütçü,yüksek anlayışlı bir önder.Ulusal burjuva ihtilalini yönetiyor. İlerici akıllı bir devlet adamı. Bizim sosyalist devrimimizin önemini anlamış olup, Sovyet Rusya’ya olumlu davranıyor.O, istilacılara karşı bir kurtuluş savaşı yapıyor. Emperyalistlerin gururunu kıracağına, padişahı da yardakçılarıyla birlikte silip süpüreceğine inanıyorum.Ona, yani Türk halkına yardım etmemiz gerekiyor.”
Bütün sosyalist dünya Türk Ulusal Kurtuluş savaşını emperyalizme karşı önde gelen bir savaş olarak nitelemektedir.

Vladimir İliç Lenin
Rus İhtilali Lideri, 1921

Yakın ve Orta Doğu'da ilk cumhuriyet, doğuşunu O'na borçludur. Bu cumhuriyet, birçok ulusun milli özgürlük savaşalarına ışık tutmuştur. Atatürk'ün yönetimindeki Türkiye'nin uluslararası otoritesi yükselmiş ve ülkesi dünya siyasetinde önemli bir rol oynamaya başlamıştır.

Nikita S. Kruşçev
Sovyetler Birliği Başkanı, 1963

Hayat Değişimdir...
Alt 07-05-2011, 00:00
westergaard westergaard isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

freddie mükemmel yazmışsın
helal olsun
arada "emperyalizm, sermaye" falan diye komunistlik de yapmasaydın iyi olurmuş ama olsun

kemalizmi bir insan bu kadar iyi özetleyebilirdi
Alt 07-05-2011, 00:57
AlbatrosS AlbatrosS isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

taylan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
"Mustafa kemal sosyalist değildir. Fakat, görülüyor ki iyi bir örgütçü,yüksek anlayışlı bir önder.Ulusal burjuva ihtilalini yönetiyor. İlerici akıllı bir devlet adamı. Bizim sosyalist devrimimizin önemini anlamış olup, Sovyet Rusya'ya olumlu davranıyor.O, istilacılara karşı bir kurtuluş savaşı yapıyor. Emperyalistlerin gururunu kıracağına, padişahı da yardakçılarıyla birlikte silip süpüreceğine inanıyorum.Ona, yani Türk halkına yardım etmemiz gerekiyor."
Bütün sosyalist dünya Türk Ulusal Kurtuluş savaşını emperyalizme karşı önde gelen bir savaş olarak nitelemektedir.

Vladimir İliç Lenin
Rus İhtilali Lideri, 1921

Yakın ve Orta Doğu'da ilk cumhuriyet, doğuşunu O'na borçludur. Bu cumhuriyet, birçok ulusun milli özgürlük savaşalarına ışık tutmuştur. Atatürk'ün yönetimindeki Türkiye'nin uluslararası otoritesi yükselmiş ve ülkesi dünya siyasetinde önemli bir rol oynamaya başlamıştır.

Nikita S. Kruşçev
Sovyetler Birliği Başkanı, 1963
Beni Tanıyan Herkesin Size Söyleyeceği Gibi, Makbul Biri Değilim. Kötü Adamı Sevdim Hep, Kanunsuzu, Hergeleyi. İyi Işleri Olan Sinek Kaydı Traşlı, Kravatlı Tiplerden Hoşlanmam. Ümitsiz Adamları Severim, Dişleri Kırık, Usları Kırık, Yolları Kırık Adamları. İlgimi Çekerler. Küçük Sürpriz Ve Patlamalarla Doludurlar. Adi Kadınlardan Da Hoşlanırım; Çorapları Sarkmış, Makyajları Akmış, Sarhoş Ve Küfürbaz Kadınlardan. Azizlerden Çok Sapkınlar Ilgilendiriyor Beni. Serserilerin Yanında Rahatımdır, Çünkü Ben De Serseriyim. Kanun Sevmem, Ahlak Sevmem, Din Sevmem, Kural Sevmem.Toplumun Beni Şekillendirmesinden Hoşlanmam.

c. bukowski...
Alt 07-05-2011, 01:14
Squall - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Squall Squall isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bukowski rulezzz.Hey freedie... kemalist olma ihtimailn var mı dostum???

Önerilen Siteler