Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-05-2011, 15:02
dragonwar dragonwar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Eşcinsellik Geni Kusursuz Yaratılışa Gölge Midir?

Tıp da geniş tartışmalara neden olan eşcinsellik kendi içerisinde dünya genelinde 1990`lı yılların başlarına kadar eşcinselliği psikolojik sapıklık olarak nitelendiren tıp, bu tarihten sonra eşcinselliği hastalık olarak görmekten vazgeçmiştir. Eşcinselliğin bir hastalık, bozukluk ya da eksiklik olmadığını, 3 farklı cinsel yönelimden birisi olduğunu ve doğuştan ya da 3 ile 4 yaşlarına kadar belirlenen, kişinin kendi seçmediği bir durum olduğu tıp bilim tarafından tespit edilmiş ve çoğu ülkede bu durum kabul görmüştür.[4] Eşcinsellik semavi dinlerin tamamında ise yasak olarak görülmektedir.

Kaynak:WİKİPEDİA

İnsanlarda ve Kara Sineklerde Eşcinsellik Geni
Amerika'da yapılan bir araştırmanın sonucunda, meyve sineklerinde eşcinsel davranışa yol açan bir gen bulundu.
Amerikan basınında yer alan habere göre, Chicago'daki Illinois Üniversitesi'nden biyolog David Featherstone, bu küçük sineklerde eşcinsel davranışa neden olan bir geni keşfettiklerini, araştırmalarında ayrıca ilaçla eşcinselliğin ortadan kalkmasını sağlayabildiklerini açıkladı.
Featherstone ve meslektaşları, "kör cinsiyet" veya "GB" adını verdikleri bu geni keşfettiklerinde, meyve sineklerinde yetersiz beslenmeyle ortaya çıkan kas distrofisini araştırıyorlardı.
İnsanlarda da var

İnsanlarda da benzer bir genin bulunduğunu, ancak varsa insandaki eşcinsel davranış genini neyin etkilediğinin bilinmediğini belirten Featherstone ve meslektaşları, bulgularını Nature dergisinin Neuroscience ekinde yayımladı. Bulgulara göre, GB'si mutasyona uğramış erkek sinekler biseksüel olurken ve eşcinsel davranışlar gösterirken, bunlar, diğer sineklerin erkek mi, dişi mi olduğunu anlatan ve "feromon" adı verilen kimyasal kokuyu ayırt edemiyor. Meyve sineklerinin elma suyuna bir ilaç katarak, "sinapsis" adı verilen sinir hücresi bağlantılarının zayıflamasını sağlayan araştırmacılar, böylece birkaç saat içinde, sineklerde eşcinsel davranışa neden olan GB mutasyonunu durdurdu.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/2007/12/12/yasam/yas06.html

DOĞADA EŞCİNSELLİK
Newsmedical 1500 canlı türünde homosexsuelliğe rastlanıldığını söylüyor. Kaynakları inceleyebilirsiniz:
http://www.news-medical.net/news/2006/10/23/20718.aspx
http://en.wikipedia.org/wiki/Homosexual_behavior_in_animals
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mammals_displaying_homosexual_behavior

Lut kavmi yahut incilde "Sodom ve Gomore" diye geçen olayı bilmekteyiz. Eşcinsellik sadece insanlarda değil doğa da pek çok canlı türündede görülmektedir. Üstelik genetik olduğu ve kişinin kendi seçmediği bir durum olduğuda bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Peki, eşcinsel genleri yaratan ve doğada pek çok canlıda eşcinsel yönelimlere izin veren Tanrının, "siz eşcinselsiniz sapıtmışsınız" diyerek bir topluluğu helak etmesinin mantığı nedir? Tanrının eşcinsellik geni yaratması "ahlaklı Tanrı" ve "kusursuz yaratılış"a gölge değil midir?

Bir gerçektir ki, sadece bu konu "tek başına" dinlerin ne denli geçersiz ve saçma olduklarını göstermektedir. Sen gel eşcinsel yarat, sonra da "sen sapıtmışsın" de. Hangi akıl ve mantık bunu kabul edebilir mi?
Alt 11-05-2011, 15:49
vivident vivident isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

bir insan doğarken eşcinsel olabilir ama yasaklanan eşcinsellik değil,eşcinsel ilişkidir..
eşcinsel ile eşcinsel ilişki cok farklıdır.
saygılarımla...
eşcinsel olarak doğan,ama ıslamda yasaklandığı için ilişki yaşamayan cok sayıda insan var..
ben içki içmek istiyorum,ama günah oldugu için içemiyorum gibi...bu benım alkolık oldugum anlamına gelmez..
Alt 11-05-2011, 15:55
calvuss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
calvuss calvuss isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

alıntı : vivident
eşcinsel olarak doğan,ama ıslamda yasaklandığı için ilişki yaşamayan cok sayıda insan var..

Siz nereden biliyorsunuz ilişki yaşayıp yaşamadıklarını ? Size eşcinselim ama allah korkusundan kimseyle ilişki yaşamıyorm diyen biri oldumu hiç ?
Alt 11-05-2011, 16:02
istatistik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
istatistik istatistik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

vivident´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bir insan doğarken eşcinsel olabilir ama yasaklanan eşcinsellik değil,eşcinsel ilişkidir..
saygılarımla...
ben içki içmek istiyorum,ama günah oldugu için içemiyorum gibi...bu benım alkolık oldugum anlamına gelmez..
Kişinin doğasında olan bir davranışı kişiye yasaklıyor yani. Peki madem yasak, kişilerde bu genin ne işi var? Bu bir testtir diyecekseniz tüm insanlarda bu yönlü bir genin aktif olması gerekmez mi? Tanrı bazı kullarına farklı testler uygulamak zorun da mı? Bu kullara özel bir garezi mi var?

Dinler çoğunluğun korkusu ve azınlığın kurnazlığı üzerine kuruludur. (Stendhal)

SERBEST KALEM
Alt 11-05-2011, 19:39
Üye

Hadi onu geçelim, 1500 canlı türünde görülen eşcinsel yönelimler nedir? Tanrı hayvanları da mı test ediyor? Bu testte sapıtmış olan binlerce canlı türü mü mevcuttur? Lütfen bunu da cevaplandırınız.
Alt 11-05-2011, 20:28
Lynx Lynx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

vivident´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
saygılarımla...
Oww tabi canim heteroluk ile hereto iliskide bambaska !! Onlarda cok farkli

Yaw ben hayatimda Müslüman kadar kivrak bir yaratik görmedim ! Sizlere insan bile diyemiyorum cünkü insanlik cok uzak bir hastaliginiz var ! Tipki virüs islemis bir zombi gibisiniz !

Neyin yasak oldugunu ! Dogaya neyin ters oldugunu , neyin anormal oldugunu senden , senin gibi zihniyetten ögrenecek degiliz !

Konuda adi gecen Escinsellige sebeb olan bir gende olabilir ! Bu genetik bir vaka ise genleri mutasyona cevirerek cok degerli su Allahiniz ( zaten yemedigi bir halt kalmamis ) Ne istiyor yarattiklari canlidan sen ilk önce suna bir cevap ver !!!

Kurana bakarsak bile tam olarak yasaklanmis bir durum yok ! Sirf hosuna gitmemis diye helak etmis ama ben yasakladim diye birsey dememis !

Kuranda adi gecen bir baska ayette ise livatayi yasakladim demis ama burda kadin ile erkekgin arkadan iliskisinden bahsetmis nede olsa kivrak müslümanlar bu ayetide kivirarak genel olarak escinsellerin arkadan iliskisine maal etmis !

Sen o livata ayetinde erkeklerin arkadan iliskiye girmesini yasakladim diye bir tabir cikaramayacaksan bosuna yasak diye karsima cikma !

Sözde yasak kadin ile erkekege mi yoksa erkek ile erkege mi verilmis gelde sen bana anlat sunu !! Sayet müslümanlari bununla kandirabilirsin ama Ateistleri kendiniz gibi saf sanmayiniz !

Eger bir insan gerizekali degilse ! Madem livata yasaklamis diye bundan escinsel iliskiyi cikartiyorsan SORARLAR ADAMA !

ORAL ILISKI

NE GÜNE DURUYOR ????

Kadin escinseller kuranda bile gecmiyor ! Bugün niye gay dan cok lezbiyen var ? Hadi onlarida gectik onlarda LIVATA yapacak organ yok o halde liavatayi escinsel üzerine nasil yorumlarsin sen acikla bana bakalim

Sakin beynine islemis kivirma virüsleri cikma karsima ! Direkt sorularima cevap ver ! Ondan sonra kendinde gör bakalim yasakmiymis degilmiymis !!!

Bu toprakta bir kalp çarpar hakkın bilimin aşkına
Bir kalp çarpar her bedende Cumhuriyet uğruna
Bir çarpar ki hep ileri Mustafa Kemal adına
Öyle çarpar ki ritmine cümle alemler aşina

Konu Natan tarafından (11-05-2011 Saat 20:38 ) değiştirilmiştir. Sebep: yazı puntosu
Alt 11-05-2011, 21:30
Üye

Ben soruma bir karşılık almadım. Lütfen, şu konuda bizi tatmin ediniz. Yok bu konu bizi aşar diyorsanız, mümkünse bizi tatmin edebilecek biri bulunuz. Zira, ben de kıvırttırma sanatı yaptığınıza kanaat gelmek üzereyim.
Alt 12-05-2011, 10:00
ironrose ironrose isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

dragonwar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben soruma bir karşılık almadım. Lütfen, şu konuda bizi tatmin ediniz. Yok bu konu bizi aşar diyorsanız, mümkünse bizi tatmin edebilecek biri bulunuz. Zira, ben de kıvırttırma sanatı yaptığınıza kanaat gelmek üzereyim.
Daragonwar " bir insan doğarken eşcinsel olabilir ama yasaklanan eşcinsellik değil,eşcinsel ilişkidir..
eşcinsel ile eşcinsel ilişki cok farklıdır." Diyen birisinden tatmin edici cevap bekleyemezsin.

Adamın kabul ettiği şeye bakarmısın. Sözde yaratıcı birini eşcinsel yaratabilirmiş ama yüce yaratıcı tarafından eşcinsel yaratılan kişi bu yaratılışının gereği eşcinsel ilişkiye giremezmiş. Yuh demek dışında birşey gelmiyor elimden
Alt 12-05-2011, 10:14
vivident vivident isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

bir insan eşcinsel olarak yaratabilir,ama dedıgım gibi yasaklanan eşcinsel ilişki olup olup,kadın-erkek farketmez livata haramdır..
buarada forumlarda gay olup,ALLAH yasakladıgı ıcın ilişkiyi yaşamadıgını yazan ınsanlar mevcuttur.
mesela suanda bekarım,istesem cok sayıda güzel kızla beraber olalabilirim.ama kendımı frenliyorum.
önemli olan iradedir..gerisi tefferuat..
Alt 12-05-2011, 10:22
ironrose ironrose isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hayvanlardaki eşcinsel davranışlar hakkında :
http://tr.wikipedia.org/wiki/Hayvanl...C4%B1%C5%9Flar

Yüce!! mevlam onları da sınava tabi tutsun diye eşcinsel yaratmış.
Kusursuz yaratanın ilminden sual olunmaz. Yersen

Önerilen Siteler