Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-05-2011, 14:52
TurkceRap TurkceRap isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Tersine düşünüyoruz-1, Muhammed neden sure/dua okuyordu???

Arkadaşlar, Siz nasıl düşünürsünüz bilmiyorum ama, Belki bazılarınız hatırlayacaktır, Burada Muhammed'in cenazesiyle ilgili bir konu vardı.

Yanlış hatırlamıyorsam orada MUhammed'in ölüm öncesi öncesi durumunu da tartışmıştık.

Muhammed birşeyler okuyup vucuduna sürdüğ vs geçiyordu sanırım oraya koyulan metinlerde.

Şimdi benim demem o ki, Eğer Muhammed kendi yazdığı kitaba inanmasa neden hastalık anında böyle davranışlar göstermiş olablir?

Burada benim aklıma gelen tek şey öleceğini bilmemesinden dolayı, hastalığının iyileşeceğini düşünmesi.

Fakat, bu ihtimalde mantıklı değil, Çünkü, Ayşeye söylediği sözlerden, onu bırakıp gideceği için üzüntü duymasından öleceği ölüm ihtimalinin ihtimalinin kendisinin de farkında olduğunu anmlıyoruz.

O halde muhammed büyük olasılıkla sonrasını hesabetmemişti.

Bu durumda Muhammed'in de kendi söylediklerine inandığını söylememiz yanlış olmayacaktır.

bu konuda Sizlerin fikri nedir?
Alt 23-05-2011, 20:12
Özgürcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Özgürcan Özgürcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bence de. Zaten Muhammed'in amacı Arapların örgütlenip bir devlet oluşturmasıydı. Şu anda yaşasaydı eminim yarattığı şeyden dolayı dehşete düşerdi...
Alt 24-05-2011, 14:40
TurkceRap TurkceRap isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Özgürcan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bence de. Zaten Muhammed'in amacı Arapların örgütlenip bir devlet oluşturmasıydı. Şu anda yaşasaydı eminim yarattığı şeyden dolayı dehşete düşerdi...

Olabilir, fakat Sizce Muhammed kendi söylediklerine inanıyormuydu?

Aslında bu biraz da Muhammed ateistmiydi konusuna paralel götürelebilecek bir tartışma, fakat yine de insanın merakını celbediyor, Neden birşeyler okuyup ellerini vucuduna sürüyordu, belki de bunları çıkar için ortaya atmamıştı, Belki kendi de Peygamber olduğuna gerçekten inanıyordu.
Alt 24-05-2011, 14:49
OffSpring OffSpring isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

TurkceRap´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Olabilir, fakat Sizce Muhammed kendi söylediklerine inanıyormuydu?

Aslında bu biraz da Muhammed ateistmiydi konusuna paralel götürelebilecek bir tartışma, fakat yine de insanın merakını celbediyor, Neden birşeyler okuyup ellerini vucuduna sürüyordu, belki de bunları çıkar için ortaya atmamıştı, Belki kendi de Peygamber olduğuna gerçekten inanıyordu.
O konudada yazdım bu konudada yazıyorum.
Bence muhammed şizofren olabilir.
Tanrı ile konuştuğunu falan sanabilir.
Ama elimde % 100 diyebileceğim bir delil yok.
Buda demektirki bu benim şahsi düşüncemdir.
Kimse muhammedin ateist olduğunada , kendi yazdığına inandıgınada , mucizesi oldugunada delil bulamaz.
Çünkü olaylar söylenti yoluyla aktarılıyor bize.
Bizde söylentilere göre yorumluyoruz.
Alt 24-05-2011, 15:36
hackercesur hackercesur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Zeki bir insanmış vesselam. 1.5 milyar insanı bir taşa döndürerek (kıble) 90 derecelik açıyla domaltmayı başaran zeki ve uçkuruna düşkün bir insan. !
Alt 24-05-2011, 15:43
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator

hackercesur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Zeki bir insanmış vesselam. 1.5 milyar insanı bir taşa döndürerek (kıble) 90 derecelik açıyla domaltmayı başaran zeki ve uçkuruna düşkün bir insan. !
Öyle bir kastı olduğunu sanmıyorum. Görebilse bugünkü durumu şaşardı sanardım. Şeyh uçmaz, mürit uçurur ayrıca.

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!
Alt 24-05-2011, 15:50
Psiko Psiko isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

hackercesur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Zeki bir insanmış vesselam.
Hiç sanmam.
Bu sitede dahi öyle zeki insanlar var ki.
Ama en azından Muhammed kadar medeni cesaretleri olmaması acaip şaşırtıyor beni.

Musa çıkmış milleti kandırmış.
İsa da Muhammed de.
Bu durum
gözlemlenebilir,
tekrarlanabilirliği kanıtlanmış bir durum değil mi yoksa ?
Daha nasıl bir kanıt aranabilir ki bu sitedeki bazı zekası deha konumunda olanlar için yol gösterici olmasın,
bırakın milyarları en basitinden 10.000 kişiyi karşılarında "Dom" çamaşır suyu alma reklamı yapmak işlemi için teşvik ediyor olmasın ?

Kendin için istemediğini,başkaları için de isteme.
Alt 25-05-2011, 01:55
hlttgy13 hlttgy13 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sizi gidi komik insanlar yazdıklanızı görünce gerçekten gülüyorum bazıları dalga geçmek için böyle dedigimi düşünebilir ama cidden çok güldürüyorsunuz beni Allah tan o kadar çok korkuyorsunuzki sırf onun karşısında yalnız kalmamak için etrafınıza bir kaç kişi daha topluyorsunuz gücünüz yetecek ya sonsuza kadar yaşayacaksınız konusun konusun ulan ne kadar yüzsüz adamlarsınız başınız sıkıştıgında Allah diorsunuzda işiniz bitincemi dalga geçiorsunuz Hz.Muhammed diorsunuz salak diorsunuz abaza diorsunuz siz bi kere adam olsanız hadi müslümanlıgı geçtim ölü birinin ardından size cevağ veremeyen birinin arkasından aşşalayıcı bir şekilde konusmazsınız Hz.Muhammed yaşasaydı sizleri görünce eminim üzüntüden aglardı şeytan insanların içlerine nasıl işlemişte onların haberi yok diye ne yapıorsanız yapın neye inanıyorsanız inanın ama onun adına kötü sözlerde bulunmayın siz bırakın islamı eleştirmeyi önce kendi insanlıgınızı eleştirin!!!
Alt 26-05-2011, 01:22
ereninthenature - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ereninthenature ereninthenature isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hlttgy13´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sizi gidi komik insanlar yazdıklanızı görünce gerçekten gülüyorum bazıları dalga geçmek için böyle dedigimi düşünebilir ama cidden çok güldürüyorsunuz beni Allah tan o kadar çok korkuyorsunuzki sırf onun karşısında yalnız kalmamak için etrafınıza bir kaç kişi daha topluyorsunuz gücünüz yetecek ya sonsuza kadar yaşayacaksınız konusun konusun ulan ne kadar yüzsüz adamlarsınız başınız sıkıştıgında Allah diorsunuzda işiniz bitincemi dalga geçiorsunuz Hz.Muhammed diorsunuz salak diorsunuz abaza diorsunuz siz bi kere adam olsanız hadi müslümanlıgı geçtim ölü birinin ardından size cevağ veremeyen birinin arkasından aşşalayıcı bir şekilde konusmazsınız Hz.Muhammed yaşasaydı sizleri görünce eminim üzüntüden aglardı şeytan insanların içlerine nasıl işlemişte onların haberi yok diye ne yapıorsanız yapın neye inanıyorsanız inanın ama onun adına kötü sözlerde bulunmayın siz bırakın islamı eleştirmeyi önce kendi insanlıgınızı eleştirin!!!
sen hakaret olarak algılıyosun dimi eleştirileri.herşeyi eleştirmek hakkımız kimseye küfür ettiğimizde yok.bu konuşmalar normal bir insan olsa gıkın çıkmaz.
Alt 27-05-2011, 13:56
Dark_Prince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dark_Prince Dark_Prince isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

TurkceRap´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Muhammed birşeyler okuyup vucuduna sürdüğ vs geçiyordu sanırım oraya koyulan metinlerde.

Şimdi benim demem o ki, Eğer Muhammed kendi yazdığı kitaba inanmasa neden hastalık anında böyle davranışlar göstermiş olablir?
Öncelikle,Muhammed'in hayatı hakkında hiçbir bilgimiz yok.Hadislerden öğreniyoruz fakat onlar da uydurma,neredeyse hepsi.Belki Muhammed diye biri hiç yaşamadı bile,belki de melek gibi bir adamdı ya da hadislerden öğrendiğimizden daha kötü biri.

Okuyup-üflemek zaten hastalık tedavisinde tüm ilkel toplumlarda kullanılır,İslam'dan önce de kullanılıyordu,İslam'ın içine de girmiştir.Yani bişeyler sürüp okumasına filan şaşmamak gerek,Müslüman olduğunu göstermez.

Birde Garanik Olayını hatırlayın,nasıl 360 derece dönmüştü?

Tanrı'nın Adımlarını İzle Ama Asla Takip Etme!

Blog Facebook

Önerilen Siteler