Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-06-2011, 11:19
bakkalmahmud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bakkalmahmud bakkalmahmud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Diyanet den beklentilerim

Diyanet diye bir kurumumuz var bitceden cok güzel bir pay kapiyor ama hicbirise yaramiyor halkin cikarina fetvalar cikarsa cok iyi olur.
Cogunuz kendisini fesetmesini isteyecak ama ben kendisini fesetmesini istemiyorum bu insanlara bir coban öylede böylede lazim .
Diyanetden beklentilerim alevi sunni dinli dinsiz ayrimina hergün fetva cikararak son versin.
Ikinci beklentim üretimdede tüketimdede paranin adil dagilimi yönünde cokca fetvalar.
Ücüncü beklentim cocuklarin belli bir yasa kadar rahat birakilmasi,daha dört bes yasinda cocugun kafasini arapca kuranin icine sokmanin hicbir mantigi yok,cocuk sizin kacmiyor bunu enazinda oniki yasina erteleyin.
Diyanet isterse cok seyi degistirebilir,güclü bir kurum.

"Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır." - Lucius Annaeus Seneca
Alt 03-06-2011, 11:27
TUBA TUBA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

düşüncelerine katılıyorum ve ayrıca şunu da belirtmek istiyorum
RTÜK : şimdiki hükümetin izlerini çok taşıdığını tv seyrederken anlayabiliyoruz
kanaatimce RTÜK ün özel olması gerekir ve hükümetlere göre şerbet vermemelidir
Alt 03-06-2011, 13:21
Firestorm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Firestorm Firestorm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Hiç bir beklentim yok direk kapatılsın, çok gereksiz bir kurum illa cematleri kontrol edicekseler bir kontrol mekanizması kurulsun yeterli olucaktır. Dikkat edin sadece kontrol, gerekli yerler de müdale yargının işi olsun...
Alt 03-06-2011, 15:07
Kıdemli Üye

TUBA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
düşüncelerine katılıyorum ve ayrıca şunu da belirtmek istiyorum
RTÜK : şimdiki hükümetin izlerini çok taşıdığını tv seyrederken anlayabiliyoruz
kanaatimce RTÜK ün özel olması gerekir ve hükümetlere göre şerbet vermemelidir

Desteyin icin tesekkürler tuba,bende seni destekliyorum ,hatda rtük kaldirilmalidir,neyden korkuyor bu insanlar? rtük neyden koruyabilir? bence insanlar korkulariyla mutlaka yüzlesmeli.
Ayrica diyanetin tporak konusundada adil bi fetva vermesini bekliyorum,madem hersey allahin neden herseyi özgürce kullanamiyoruz?allahmi engel oluyor?,islam bicak gibi,ekmekde kesersin adamda kesersin, hertarafa kullanilabilir yani,diyanet güclü bir kurum isterse dini kullanip herkesi mutlu mutlu yasatabilir.

"Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır." - Lucius Annaeus Seneca
Alt 03-06-2011, 15:19
TUBA TUBA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Hokitoki´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Desteyin icin tesekkürler tuba,bende seni destekliyorum ,hatda rtük kaldirilmalidir,neyden korkuyor bu insanlar? rtük neyden koruyabilir? bence insanlar korkulariyla mutlaka yüzlesmeli.
Ayrica diyanetin tporak konusundada adil bi fetva vermesini bekliyorum,madem hersey allahin neden herseyi özgürce kullanamiyoruz?allahmi engel oluyor?,islam bicak gibi,ekmekde kesersin adamda kesersin, hertarafa kullanilabilir yani,diyanet güclü bir kurum isterse dini kullanip herkesi mutlu mutlu yasatabilir.
aslına bakarsan diyanetten önce devleti yönetenlere söylemek gerekir bu konuları

malum hükümetin tavrı çok önemli bu konularda ,şayet hükümet çıkarı uğruna dinle devleti yönetmek niyetindeyse ve bu tip kurumlarda bunların ağızına bakıyorsa ,en baştaki kişilere bakmalı derim
Alt 03-06-2011, 23:09
redyellow redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Diyanet diye bir kurumumuz var bitceden cok güzel bir pay kapiyor ama hicbirise yaramiyor halkin cikarina fetvalar cikarsa cok iyi olur.
Cogunuz kendisini fesetmesini isteyecak ama ben kendisini fesetmesini istemiyorum bu insanlara bir coban öylede böylede lazim .
Diyanetden beklentilerim alevi sunni dinli dinsiz ayrimina hergün fetva cikararak son versin.
Ikinci beklentim üretimdede tüketimdede paranin adil dagilimi yönünde cokca fetvalar.
Ücüncü beklentim cocuklarin belli bir yasa kadar rahat birakilmasi,daha dört bes yasinda cocugun kafasini arapca kuranin icine sokmanin hicbir mantigi yok,cocuk sizin kacmiyor bunu enazinda oniki yasina erteleyin.
Diyanet isterse cok seyi degistirebilir,güclü bir kurum.
hem devletin resmi bir kurumu olan DİYANET'den bahsediyorsunuz, hem 4-5 yaşındaki çocuğa kuran öğretilmesinden bahsediyorsunuz.

Afedersiniz ama hangi ülkede yaşıyorsunuz siz?

Türkiyede yaşıyor iseniz Türkiyede 4-5 yaşlarındaki çocuklara DİYANET kurslarında kuran öğretmenin YASAK olduğunu bilmeniz lazımdı!

Bir de "4-5 yaşında çocuğun kafasını arapça kuranın içine sokmanın hiç bir mantığı yok" dediğiniz gibi "4-5 yaşında çocuğun kafasını bale'nin, kemanın, buz pateninin, piyanonun, gitarın vs. içine sokmanın hiç bir mantığı yok, çocuk sizin kaçmıyor ya bunu enazında oniki yaşına etleyin" diyebilirmisiniz?

yoksa sizin düşündüğünüz çocuklar değil de kuran öğretilmesi mi?
Alt 04-06-2011, 22:17
Kıdemli Üye

redyellow´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
hem devletin resmi bir kurumu olan DİYANET'den bahsediyorsunuz, hem 4-5 yaşındaki çocuğa kuran öğretilmesinden bahsediyorsunuz.

Afedersiniz ama hangi ülkede yaşıyorsunuz siz?

Türkiyede yaşıyor iseniz Türkiyede 4-5 yaşlarındaki çocuklara DİYANET kurslarında kuran öğretmenin YASAK olduğunu bilmeniz lazımdı!

Bir de "4-5 yaşında çocuğun kafasını arapça kuranın içine sokmanın hiç bir mantığı yok" dediğiniz gibi "4-5 yaşında çocuğun kafasını bale'nin, kemanın, buz pateninin, piyanonun, gitarın vs. içine sokmanın hiç bir mantığı yok, çocuk sizin kaçmıyor ya bunu enazında oniki yaşına etleyin" diyebilirmisiniz?

yoksa sizin düşündüğünüz çocuklar değil de kuran öğretilmesi mi?

Sayin redyellow,4,5 hadi 6,7 olsun,cocuklarin kafalarinin arapca kuranin icine sokuldugu türkiyenin bir gercegi,,beni 8 yasimda cirakliga yolladilar keske öldürselerdi,bütün arkadaslarim disarda oynarken ben calismak zorundaydim bunu bin yasima gelsem gene unutmam,her cocuk cocukdur ve doya doya cocuklugunu yasamalidir,,,4,5 yasinda diyanet kuranin icine sokuyor demiyorum ,,diyanet bunun yanlis oldugunu o koyunlara anlatmali,bunun yanlis oldugunu bir bilim adami anlatsa kimse tinlamaz ama diyanet anlatirsa ciddiye alirlar,ayrica dansdir baledir müzikdir bunlar tanrilara has seyler deyil bunlar insanlara has seyler ve hayatimizin bir parcasi,,tanrilar tanri olsun birakin bizler insan olalim.
Benim diyanetden gercekden beklentilerim var ,en azinda bu insanlara sahip ciksin ve bazi koyunlar sahtekarlarin kucagina düsmesin,yolacaksa diyanet yolsunda bütceye yük olmasin.

Alt 05-06-2011, 00:01
redyellow redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hokitoki:

Türkiye cumhuriyetinde ilkokul 5i bitirmeyen yani 12 yaşından aşağı çocuklara diyanetin kuran kurslarında kuran öğretilmesi YASAKTIR!

Lütfen bilerek yazın.

beni 8 yasimda cirakliga yolladilar keske öldürselerdi,bütün arkadaslarim disarda oynarken ben calismak zorundaydim bunu bin yasima gelsem gene unutmam,her cocuk cocukdur ve doya doya cocuklugunu yasamalidir
çıraklık ile eğitimi, kuran eğitimini, din eğitimini niye birbirine karıştırıyorsunuz ki?

Ayrı ayrı konular bunlar.

Din eğitimi küçük yaşta başlar, unutmayın: ağaç yaş iken eğilir.

Sizin bu mantığınız yanlış.

İlkokul eğitimi niye 6-7 yaşında başlıyor sizce?

Siz iktidar felan olursanız ilkokulu 15 yaşında başlatın da görelim eğitim oluyor mu olmuyor mu?

Her çocuk çocuktur tabi ve mutlaka çocukluğunu yaşamalıdır ama bu asla eğitime, din eğitimine vs. engel değildir, hem eğitimini alır hem çocukluğunu yaşar. Sadece ve sadece aman canım çocukluğunu yaşasın der ve bırakırsanız o çocuktan hayır gelmez.
Alt 05-06-2011, 00:20
Kıdemli Üye

Sayin redyellow,diyanet yapiyor demiyorum,yapana bir fetvayla engel olsun diyorum,,,,hani konyada bir kuran kursu cökmüsdüde ölen kiz cocugunun babasida,bizim kizimiz discoda ölmedi demisdi....o kiz cocugu kac yasindaydi?.
sizin mantiginiza göre islami egitim almayan cocuk ya hirsiz olur ya katil,,,bu mantiklimi?

Alt 05-06-2011, 06:33
Winchester - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Winchester Winchester isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Birinci cümlede inananları koyun yerine koyup, hemen akabinde ayrımcılıktan bahsetmek ne kadar abes değil mi ?
Şimdi sizce kim ayrımcılığa son vermeli ?

Önerilen Siteler