Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-07-2006, 08:07
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Allaha öneriler

Ben bu pilavı yemiyorsam tek suçlusu ben miyim? Ahçıbaşının hiç mi kabahati yok?

Allah önerilerimi ciddiye alır mı bilmem ama ciddiye alır da hatalarını düzeltirse işte o zaman inanırım. İnanmasam bile bu durumun tek suçlusu ben olurum, istediği gibi yakabilir...

Nacizane önerilerim:

Bir daha din göndereceksen lütfen özgün bir din olmasına dikkat et. Eski mısır dininde yasak olan domuz etini kendi dininde de yasaklamanın ne gereği vardı? İbadethaneler(tapınaklar) kurban vermeler, cenaze töreni düzenlemeler, dua edip yardım beklemeler hep insanoğlunun icad ettiği işler... Lütfen insanların uydurduğu dinlerle senin dinin arasında fark olsun.

Eğer meseleyi tek kitapla halletmek niyetindeysen fazla detaya girme. Ama "yok ben en ince ayrıntısına kadar izah edicem, insanlara miraslarını nasıl dağıtacaklarını bile ben söyleyecem" diyorsan o zaman işi tek kitapla bitirecem demiyceksin. Resmi gazete gibi düzenli aralıklarla yeni vahiyler gönderip günahları haramları değişen dünyaya uygun şekilde sürekli güncelliyceksin...

Bana sorarsan öyle miras gibi mevzulara hiç bulaşma... Hem bu "mülk edinme", "mülkün miras yoluyla devri" gibi meseleler insanoğlunun kendi arasında, kendi kafasına, kendi ihtiyaçlarına göre icad ettiği şeyler. Sana ne bunlardan? Zaten senin bu meselelerden anlamadığın da kuran'dan belli oldu. Senin verdiğin hatalı oranları düzeltecez diye ömerle sahabeler az kafa patlatmadı. Neyse sonra "avliye" diye bi oyun icad ettiler de senin 1/8 dediğini evirip çevirip 1/9 yapmayı başardılar. Böyle ufak meselelerle uğraşacağına konumuna yakışır meselelerle uğraş. Bu ufak sorunları biz kendi aramızda çözeriz, o kadar da akılsız değiliz...

Ne o öyle inanmayanları cehennemde yakarım, inananları, kurallara uyanları karıya kıza boğarım tavırları. Tehdit ve rüşvet hoş şeyler değil. Pek çok insanda bu yöntemlerin ters teptiğini senin de artık anlamış olman lazım. Allah olan sensin, lütfen daha yaratıcı bir çözüm bul ama böyle ucuz sindirme politikaları sana yakışmıyor. İnsanları tehdit ederek, onlara rüşvetler vererek dediğini yaptırmak ancak bir mafya babasına yakışan tavırlar.

Eğer bu cenneti ve cehennemi adaleti sağlamak için yaptıysan hiç adil bir iş olmadığını söylemeden geçemeyeceğim. Ben sırf sana inanmadım diye tecavüzcülerle, katillerle aynı kaderi paylaşıp ateşlerde yanacaksam adalet bunun neresinde? Domuz etini yasaklamak, nuhun gemisi hikayeleri uydurmak gibi şeyleri bizden alacağına adaleti bizden al. Kişiye özel cehennem ve cennet yaptırmalısın. (Tabii bütçenin sonsuz olduğunu varsayarak bu öneride bulunuyorum ama sınırlı bir bütçeyle de daha adil çözümler üretilebilir)

Aynı ayeti üst üste defalarca gönderme. Bir defada anlarız.

Sözlerinde tutarlılık olmasına dikkat et. Öyle bi "müslüman olmayanlar cennete giremez" diyip sonra vazgeçip "müslüman olmayan da cennete girebilir" deme. Eğer daha karar vermediysen önce iyice düşün taşın kesin kararını belirlediğine emin ol, ondan sonra bize söyle.

Bi de uçsuz bucaksız kainatın yaratıcısı olarak kişiye özel ayetler yollama mümkünse. Herkes okuyo o ayetleri, senin ebu leheb adlı şahısla aranda sorunlar varsa kendisiyle öbür tarafta halledersin. Bize ne ebu leheb den? Tanımayız etmeyiz... Ayrıca "ayşe suçsuz, kocasını boynuzlamadı" anlamındaki bir ayet de beni niye ilgilendirsin ya? Hayır şu anda lübnanda binlerce masum çocuk ölürken kılını kıpırdatma gereği hissetmiyorsun da ayşenin namusuna laf edilince olaya el koyuyorsun. Pes doğrusu...

Deveyi sen yarattın da kutup ayısını başkası mı yarattı? Hep deve, hep deve... Yahu azıcık da başka hayvanlardan bahset. Takılmış şu çöl hayvanlarına gidiyorsun. Sanki dünyada başka hayvan türü yokmuş gibi... Bir dişi deveyi öldürdüler diye bir kavmi helak ettim diyorsun. Şimdi marifet mi bu?

devam edecek...

m.kara
Alt 30-07-2006, 10:00
ibrahim_z ibrahim_z isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ibrahim_z - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Re: Allaha öneriler

bomba *olmuş devamını bekliyoruz
Alt 30-07-2006, 10:03
deli_cevat deli_cevat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

muhahahaha
abi gelişine çok sevindim hadi hayırlısı

Gelenek ve Gelecek 'Ne Yapmalı'cılarındır
Alt 30-07-2006, 12:19
aldostu aldostu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

---ExClusivE yuvaya döndü---

Artık bundan sonra her kim dönerse işte onlar yoldan çıkmışların ta kendileridir.

İyi ki döndün sevgili Dostum Ex.

Çok da tatlı ve bomba gibi döndün..

Dönenlere, yoldan çıkmış diye bakanlara aldırma.. 8O

Hatadan dönmek,doğruya dönmek erdemdir.

Bizim 68 kuşağının, tekdüze solcularının bir dönem
ağızlarına pelesenk ettiği ettiği bir laftı bu: Dönek.

Arayış içerisinde olmak ve doğruyu bulduğunda ,
dönmek erdemdir..

İyi ki döndün sevgili Ex.
(bak biz de vesilenle bir çift laf ettik eski dostlarımıza... :? )

Bir daha bu kadar uzun ayrılma,sebebi ne olursa olsun,
unutma burada seni sevenler var.
Nasihatlerinin tutulacağına dair de pek inancım yok.
Kral, kendi adına konuşanların ne dediğine pek aldırmıyor,
verdiği vadenin sonuna kadar !

Aldostu.

Sevgilerimle
------------------------------------------------------------------
Nefret etme, İntikam alma, Kızma, Korkma
İnsan inançla, barışla, gerçekle, ve sabırla kazanır.
Alt 30-07-2006, 12:37
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

exlusive sen bu isi iyi biliyorsun galiba en iyisi akil vermektense sen bir din yap.aha da *site sana.yaz burada kimsenin dinine ilismeden.
kafana gore,nefsine gore,her an guncel konularda,insanlarin hosuna gidecek ve herkesi celbedecek bir din nasil guzel olmazmiydi.haydi bir gayret tum imkanlarin da var ayni anda binlerce kisiye teblig edebilirsin ve de daha *simdiden bu kadar sevenin var.bence harika olur.musluman olmasam belki ben de denerdim.niye olmasin ciddi ciddi buradakilerle de ortaklasa yeni bir din yapmak.buyuk proje.
deveyle felan ugrasmazsin,istedigin gibi de yonlendirirsin.ilahi olmasi da gerekmez ve beklenilmez zaten.haydi gorelim seni.vaktini baskalarini elestirerek bosa harcama kendin yeni ve guzel seyler yap .he ne dersin.
Alt 30-07-2006, 12:44
Üye

abi adam akıl veriyo ben Allahım demiyoki

Alt 30-07-2006, 13:06
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

cevatim,
Allaha akil verdigine gore Allahi tanimiyor demektir.
Allahi tanimiyorsa da haksiz rekabet yok demektir,kendi yasitlariyla ayni sartlara haiz.insan ve insan.
begenmedigi bir peygamberin yaptigini o yapamayacak mibu zamanda bu imkanlarla.
hem birine akil vermek demek en azindan o konuda ben senden daha akilliyim demektir.Allahtan daha akilli bir adam da daha iyisini yapar herhalde .
Alt 30-07-2006, 15:25
Üye

abi şu noktada söyliyim eğer exclusivenin elinde tanrısal yetenekler olsaydı daha iyisini yapardı bence bu ne biçim dünya böyle heryer kan savaş işkence baskı zulum

Alt 30-07-2006, 17:32
Üye Değil

Sevgili exclusive,
Yuvaya hoş geldin. Anladığım kadarıyla aynı kuşaktan sayılırız. Eskilerden olduğunu biliyorum. Geçmişe dönüp takılmanın bence bir anlamı yok. O geçmişte kalmıştır. Önemli olan içinde bulunduğumuz anı en iyi şekilde değerlendirmek gerektiği düşüncesindeyim. Ve sevinçle görüyorum ki bu yazınızla bunu yapıyorsunuz. Kim ne derse desin arkadaşım siz inandığınız doğrularınızı yazmaya devam ediniz.

Asırlardır insanlarımız bu dogmalarla uyutulmuş ve adeta bu dogmalarla dünya yaşanılmaz bir duruma getirilmiş. Her gelen dogma kendisini üstün görmüş ve bunu da zorla başkalarına kabul ettirmeye çalışmış. Bu dogmalar kişisel çıkarlara alet edilerek insanlar sömürülmüş ve halen sömürülmeye devam edilmektedir. Tabi tüm bunlar olup biterken insanoğlu tüm bu olup bitenlere seyirci kalamazdı. İşte bu noktada insan aklı devreye girmiştir. Bu zeka sayesinde bunlara dur denilmiş ve ikinci plana atılmıştır dogmalar. Ne zaman ki
bu dogmalar ikinci plana atılmış o zaman insanlığın gelişimi başlamıştır ve günümüze kadar gelmiştir.

Şunu belirtmek istiyorum. Bu dinlerin insanlığın sorunlarını çözemediği artık kanıtlanmıştır. Çünkü olmayan bir güç insanlığın hangi sorununu çözebilir ki...Tam tersine ayak bağı olmuştur. İşte geriye tek bir gerçek kalıyor. Kendi sorunlarımızı ancak insan olarak biz insanlar çözebiliriz. Aynı senin de yaptığın gibi aklımızı ve mantığımızı kullanarak.

Allah diye bir doğa üstü güç yaratılmış. Güya her şeye hakim. Bakıyoruz elinde bu gücü olmasına rağmen dünyadaki adaletsizliğe seyirci kalıp ben öbür dünyada sizlere adaleti sağlayacağım masalını kullarına yutturmaya çalışmıştır. Ve bu bir sınavdır aldatmacasını kullanarak. Ve bu saf kulları bu dünyada adaleti sağlayamayan bir gücün öbür dünyada adaleti nasıl sağlayabileceğini düşünemiyorlar.

Bizler aklımızı ve mantığımızı kullanmaya devam edelim. Çünkü bizler karanlıklara ışık tutanlarız. Bu ışık sayesinde insanlık önünü görmeye başlamıştır. Kim ne derse desin bu ışık sayesinde insanlığın yolu açılmıştır. Tüm baskılara ve kıyımlara rağmen. O bilimin gücüne dudak bükenler şunu iyi bilsinler ki bilimin yol göstericiliğinde dünya yaşanılır bir duruma gelmiştir. Bunu anlayabilmek için geçmişe bir göz atmaları yeterlidir diye düşünüyorum. Tarihe bir baksınlar hangi bedeller ödenerek bu güne kadar geldiğimizi rahatlıkla görebilirler.

Sonuç olarak sığınak arayacağımıza kendi gücümüze güvenelim. Kendi gücümüze güvendiğimiz sürece aşamayacağımız engel yoktur.
Alt 30-07-2006, 17:37
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ayrılık bitti artık. Özlemişim ya hepinizi... Aldostu amcam, deli_cevat ikinize de ayrı ayrı teşekkür ederim güzel sözleriniz için...

Sorogren vaktiyle kurandan daha düzgün bişeyler karalama girişimimiz oldu bu sitede. Hatta daha kötüsünü de yazmayı deneyelim demiştik. Sanırım ikincisi bizi daha çok zorladı...

Aslında insanoğlunun din uydurmadaki becerisini ve engin hayal gücünü yeniden kanıtlamaya gerek yok. Ne tanrılar, ne inançlar uydurmuşuz. Sadece eski mısır dininde bile yüzlerce tanrı ve her birinin farklı farklı hikayeleri, farklı farklı ibadetleri, ritüelleri, ruhban sınıfları vs. var.

Adamlar eski yunanda tanrıların birbirleriyle münasebetlerinde yeni gelişmeler uydurup halka ilan edecek uzmanlar eğitmişler. Bu iş ömür boyu devam eden ciddi bir meslek olmuş. Şimdi ben şurada bir kaç saatte bi din uydursam bu adamlar kadar başarılı olabileceğimi hiç sanmıyorum.

m.kara

Önerilen Siteler