Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-06-2011, 15:39
AL-İLAH AL-İLAH isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Dİnler varolmasaydi Şuan bİzler varolabİlİr mİydİk?

darkmasturbater´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
...kısa süreli bir zevk için başkasına zarar veriyoruz uzun zamanda türümüz yok oluyor.mantıklı mı mantıklı.ama sadece zevk için yaşayan canlılar değiliz.olsaydık doğal seleksiyon bir güzel elerdi.
Ateist arkadaşımızın bu sözleri üzerine düşündüm de, evrimsel süreçlerce insan beyninde tanrı, ölüm sonrası ilahi adalet, sonsuz yaşam vs içeren dinler uydurulmasaydı, her şeyin yanılsamalardan ibaret olan tek bir yaşamdan ibaret olduğu herkes tarafından çok çok önceleri farkına varılmış olsaydı, bizler varolabilir miydik sizce?(:
Alt 20-06-2011, 17:01
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Tabi ki var olabilirdik; ustelik tek yasamin bu dunyadan ibaret oldugunu bilince, daha dusunen bir varliga yarasir bir sekilde, olmayan hayali varliklara yaranmak icin degil, birbirimizi daha yararli olabilmek icin calisirdik zannediyorum.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 20-06-2011, 17:11
Özgürcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Özgürcan Özgürcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Aslında psikolojik zorluklar altında kalırdık.
Çünkü insanlarda inancı sağlayan bir gen var ve bu Danimarka'daki genom araştırmalarında ortaya çıktı. Bu tanrıya bir kanıt değil, şöyle ki bu genin asıl görevi hani çocukken biri bize bir şey söyler de o bize bir kural gibi gelir ya, onu sağlamak. Ancak ilk dinleri de bunun oluşturduğu düşünülüyor.

Örnek verecek olursak
Ge Hannom vadisine bir grup insan gider ve orada ölür,
Ge-Hennom'a gidersen ölürsün! Sakın oraya gitme!
Ge-Hennem'e gidersen yanarsın!
Cehenneme giden insanlar kötülük yapmış ve öleceklerdir.

Ya da,
-Benim karım çok güzel, kimse ona baksın istemiyorum, o yüzden onun kafasına bir örtü geçirdim
-Kafasına örtü geçirilmiş kadınlar, tanrıya hizmet eder.
-Güzel kızları tanrıya hizmet etmesi için getirin ve kara çarşafla örtün(sümerliler) onlar erkeklerin bakireliğini bozup tanrıya hizmet edecekler.
-Evlenen kızlara yan bakılmasın diye kara çarşafla örtün, gözleri bile gözükmesin!
"-Mümin Kadınlara da söyle:

** Bakışlarını yere indirsinler, /Hain bakışlardan sakınıp, zerafetlerini koruyarak önlerine baksınlar

** Irzlarını/ eteklerini korusunlar/ Namus ve iffetlerini korusunlar, bellerine sahip olsunlar

** Süslerini/zinetlerini, görünen kısımlar müstesna açmasınlar. /Kendiliğinden görünenler dışında zinetlerini açmasınlar"

Sonuçta Abbasi devrinde Arapların bilimsel alanda gelişmesinden islam dini biraz sorumludur.
Aynı şekilde din bir çeşit hayatta kalma duyusuydu, bundan dolayı en eski kavimlerin yaşadığı Afrika'da ateist bir kabile bulamazsınız (kesin konuşmayayım belki vardır) ...
Ancak zamanla bu din kavramı çığırından çıkmış, insanlar birbirlerini urban etmye, sonradan zamana göç yollarını değiştiren insanlar kendi dinlerini daha üstün görmeye, başkalarına haçlı düzenlemiştir.
Bundan dolayı bence artık modern çağ'da dine ihtiyaç kalmadı.
Prof. Dr. Richard Dawkins'e göre de zaten bir asır içerisinde din kavramı tamamen yok olacak...
Alt 20-06-2011, 17:14
TUBA TUBA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

çok daha iyi varolabilirdik ,nihayetinde ölüm sonrası başka yaşamın olmadığını bilmek bu dünyadaki yaşantını daha değerli kılar ,dolayısıyla bir başkasınında buna hakkı olduğunu düşünür ve ona göre de diğer tüm canlılara karşıda daha anlayışlı olursun
sonuç olarak ,daha güzel yaşamaya ve yaşatmaya çalışırsın
Alt 20-06-2011, 17:50
ereninthenature - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ereninthenature ereninthenature isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ben dinleri gayet gerekli buluyorum.yani eskiden öyleydi işlevini bitirdi.dinler cahilin evreni açıklama çabasıdır şimdi gerek yoktur ve bu benim yorumumben derim ki dinler olmasaydı düzen kurulamazdı, toplum birleşemezdi ve sonuç olarak bilimsel bir gelişim olmazdı.bu kadar erken bu konumda olamazdık yani dinler olmasaydı var olamazdık.

ama ben şimdi önceden de belirttiğim gibi Afrika'da ya da Afganistan'da açlıktan , yoksulluktan , hastalıktan bitap düşmüş bir insana dinin yalan , uydurmadır diyemem.çünkü bu o insana feci bir mutsuzluk yükleyecektir kanısındayım.yavaş yavaş yaşam kalitemizi arttırdıkça yani gün gelipte herkesin karnının güzelce doyduğu , sağlık , eğitim ihtiyaçlarının güzelce karşılandığı bir toplum gelirse o zaman din yok olur ya da yok olsun isterim.şu an değil.

Science is not only compatible with spirituality; it is a profound source of spirituality.
-Carl Sagan

All ideology is toxic because ideology is a kind of insult to the gift of human free thinking.
-Terence McKenna
Alt 20-06-2011, 18:05
Üye

Darkmasturbater'a katılıyorum.
Din, ihtiyacı olan insana gerekli huzuru sağlar. En faza huzur sağlayan din budizm'dir, ikinci olarak da islamdır.
Bundan dolayı namastere yogasını (namazı) kılmak iyi bir şey...
Alt 20-06-2011, 18:12
ereninthenature - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ereninthenature ereninthenature isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Özgürcan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Darkmasturbater'a katılıyorum.
Din, ihtiyacı olan insana gerekli huzuru sağlar. En faza huzur sağlayan din budizm'dir, ikinci olarak da islamdır.
Bundan dolayı namastere yogasını (namazı) kılmak iyi bir şey...
huzurun yanında Kuran ayetleri içinde hadislerde filan ebced hesabı yapmak için matematiği geliştirdiler.matematiğin temeli islam ülkelerinde atıldı kim karşı çıkabilir ki.tabi bütün matematikçiler müslüman değildi Hayyam amcayı unutmamak lazım

Science is not only compatible with spirituality; it is a profound source of spirituality.
-Carl Sagan

All ideology is toxic because ideology is a kind of insult to the gift of human free thinking.
-Terence McKenna
Alt 20-06-2011, 18:23
Üye

Tabi o da var,
Kur'an: Basic Maths learning text book
Alt 20-06-2011, 19:08
yalnizs yalnizs isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ne alakası var ya biz varız diye dinler var.
Alt 21-06-2011, 03:24
Subliminal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Subliminal Subliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ne alakası var?
Dinler, insanlık tarihi boyunca savaşlara sebep olmuştur.Yeryüzünde evrensel barışı sağlayamamıştır. Gelişmenin önünü her zaman tıkamayı becermiştir. İnsanoğluna asla huzuru sağlayamamıştır, ulaştığı heryerde sıkıntı yaratmıştır. Geri kalmışlığın sembolü olmuştur.Gidilebilecek bakacağımız yegane rota bilimdir akıldır.

Tüm gerçekler üç aşamadan geçer. Önce alaya alınırlar; sonra kendilerine şiddetle karsı çıkılır; ve son olarak ise doğruluklarının çok açık olduğu ilan edilir.

Önerilen Siteler