Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-06-2011, 11:01
mahirzz mahirzz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Wink Evrim Teorisi İle Bu Açıklanamaz Bence : KARPUZ

karpuz

evet yanlış yazmadım, karpuz. hani şu sulu karpuzdan bahsedeceğim. bunu evrim teorisi ile açıklamayız diyorum.

karpuz nedir ?

öncelikle "canlı" dır.

evrim teorisine göre, evrilmiş olmalı. peki neden kendini değil de bizi düşünerek evrilmiş ?

inceleyelim:
Karpuz (Citrullus lanatus), kabakgiller (Cucurbitaceae) familyasından tek yıllık bir bitki türü.

İşte karpuzun zararları ve faydaları…
  • En önemli özelliği unutkanlığı gidermesidir.
  • Kansere karşı en fazla koruyan meyvedir.
  • Kanı temizler, böbreklerdeki kum ve taşların atılmasını sağlar: Çünkü içerdiği sıvı oranı nedeniyle karpuz, idrarı büyük oranda artırır.

Yaz sıcağında en lezzetli serinleme yollarından biri olan karpuzun birçok hastalığın deva olduğu ve iyi bir besin olduğu kesin. Kanser çeşitlerine karşı olan tedavi edici ve koruyucu etkisinin yanı sıra kalp fonksiyonlarının ve kan Basıncının düzenlenmesine de yardımcı olduğu biliniyor.

Ayrıca karpuzun, bol miktarda C vitamini ve antioksidan özelliği ile çeşitli kanser türlerine karşı etkili olan beta-karoten içerdiğini belirten uzmanlara göre, içerdiği yüksek potasyumun da kalp fonksiyonlarının ve kan basıncının düzenlenmesine yardımcı oluyor.

Uzmanlar, aynı zamanda iyi bir lif kaynağı olduğundan bağırsak hareketlerini düzenleyen ve Bağırsak Kanserini önlemede rol oynayan karpuzun çekirdeklerinin de, içinde bulunan cucurbocitrin adlı Madde ile kan basıncını düşürmeye ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olduğunu kaydetti.

YANİ KARPUZUN ÇEKİRDEĞİ RAHATLIKLA YENİLEBİLİR.
Küçükken hep ayırırdım bir tane bile bırakmazdım. Şimdi hop götüroyorum

Ayrıca, yağ ve kolestrol içermediğinden ve kalorisi de düşük olduğundan yaz aylarında yapılan diyetlerde özel bir yeri vardır.

Karpuzun içeriğinde bol miktarda bulunan laykopen Maddesi, vücudu kansere karşı koruyor. Laykopen maddesinin kansere karşı koruyuculuğu A vitamininden 2 kat, E vitamininden 10 kat daha fazla.

Laykopen maddesi ise antioksidan özelliği sayesinde, serbest radikaller denilen zararlı toksinlerin sağlıklı doku ve organlara bağlanmasını engeller. Laykopen, doku ve organlara bağlanarak zararlı maddelere karşı koruma sağlar. Bu nedenle karpuz, kansere karşı koruma sağlayan en önemli besinlerden biridir.

Karpuzdaki potasyum, böbreklerin daha iyi çalışmasını ve böylece böbrekler tarafından vücuttan Sodyumun atılmasını hızlandırır. Fazla sodyumun vücuttan atılması sonucunda da kan Basıncı dengelenir, kalp işlevleri düzenlenir ve kalp krizi riski azaltılır.

kaynak :
http://www.internethaber.com/karpuz-...risi-15821.htm
http://tr.wikipedia.org/wiki/Karpuz

Bir canlı yani burada örneğin karpuz neden başka bir canlıya faydalı olmak gibi bir çalışma içine girmişdir.

Karpuzun mantığı şu mudur: Ben neslimi devam ettirebilmek için insana yalakalık olsun diye hem ona lezzetli hem de faydalı olup, yalakalık yapayım ve insan da beni bolca eksin. tabii ortada biçmek de olacak ama, neslim devam eder en azından

Ya da :

Allah dünyayı yaratırken onun içinde insana faydalı olacak, sağlığına iyi gelecek ilaçlarda yaratmışdır, ve yerken zorluk olmasın diye de tatlı yapmışdır.

pek saygılarımla..

İlim ilim bilmektir / İlim kendin bilmektir / Sen kendini bilmezsin / Ya nice okumaktır
Alt 22-06-2011, 11:07
yalnizs yalnizs isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

he he çok komiksiniz. kabak karpuz diye bişey var duydunuz mu. bu iki bitki aynı kökendendir almasa kabak köklerine karpuz aşılandığı zaman meyve vermez. köken aynı demek bir tatihsel atadan evrimleşerek gelmek demek.
Alt 22-06-2011, 11:11
Üye

karpuz sanki bir ilaç değil mi , bir tek üzerinde barkod etiketi eksik..

hadi bakalım insanlık bundan faydalı bir yiyecek yapabilmiş mi bak..

yada yiyecek yapabilmiş bir bak... 1 gr..

hala diyorsunuz ki evrildi kendi kendine, tasarımı dizaynı görmezden gel.. bak nasıl da karpuz yapmış allah, paketine kadar yapmış, süper bi paketleme sistemi var değil mi..

hijyenik, ve güzel..

hangi fabrikaysa kalite notunu 10 üzerinden 10 veriyorum..

İlim ilim bilmektir / İlim kendin bilmektir / Sen kendini bilmezsin / Ya nice okumaktır
Alt 22-06-2011, 11:12
yalnizs yalnizs isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

arkadaşım doğanın birçok yaratığı ilaç zaten, neden sadece karpuz? siz diyorsunuz ki ilahi güç ilaç diye yarattı insana verdi, olur mu böyle şey ilahi güç zehirlileri de yarattı ne şimdi onlar da öldürüyor bizi
Alt 22-06-2011, 11:18
TUBA TUBA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

mahirzz kusura bakma ama sen cidden küçülmeye başladın

bu ne yahu karpuz muhabbeti ,ne kadar komiksin arkadaşım

karpu tabiki ervimsel süreçte oluşmuştur diğer tüm meyve ve sebzeler gibi

çok önemli bir besin kaynağı olduğundan bahsediyorsun ,peki kivi ,ceviz ve her türlü doğal besin ne işe yarıyor? bunlarında insan sağlığına faydası vardır

NOT : bu arada unutmadan karpuz şeker hastlarına yasaktır ihtivasında şeker olduğu için ,anlaşılan her zaman faydalı bir besin değilmiş keza her besin için bu durumdan bahsedebiliriz ,bi laf vardır azı karar çoğu zarar
Alt 22-06-2011, 11:19
TUBA TUBA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

mahirzz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
karpuz sanki bir ilaç değil mi , bir tek üzerinde barkod etiketi eksik..

hadi bakalım insanlık bundan faydalı bir yiyecek yapabilmiş mi bak..

yada yiyecek yapabilmiş bir bak... 1 gr..

hala diyorsunuz ki evrildi kendi kendine, tasarımı dizaynı görmezden gel.. bak nasıl da karpuz yapmış allah, paketine kadar yapmış, süper bi paketleme sistemi var değil mi..

hijyenik, ve güzel..

hangi fabrikaysa kalite notunu 10 üzerinden 10 veriyorum..
ohooo sen cidden kusura bakma ama cahilsin be arkadaşım

eminim uzaydan gelen dünya dışı bir varlık içinde şifadır karpuz zuhahahah
Alt 22-06-2011, 11:30
Üye

tmm TUBA küçüldüm, bak karpuzla örnek verdim saol sen başka örneklerde verdin.. sen de büyülttün beni,

bak allah ilacımıza kadar yaratmış dünyada..

--------------------------------------------------------

sayın yalnizs bakış açınız yanlış örnekleyeyim mi:
bir eczaneye gidiyorsunuz, her türlü ilaç var, bir çoğu size faydalı, ancak size faydalı olmayan çok ilaç var.. bilmem anlatabildim mi,, her bulduğunu ye diyen yok sana zaten, karpuz senin için bak, o kendi kendine kendini insan için mi tasarladı,

karpuz evrilmiş, içine kansere bağırsaklara kalbimize faydalı şeyleri almış..

karpuz şifa olduğunu bilim diyor, bilim adamları, tıp uzmanları diyor sayın TUBA, saçmalıyorsun, yani, karpuz işde öle sade su dolu bir süngermi sandın sen onu

ne tasarım ama dimi. işde inanmayan biri ancak böyle gözleri görmez olurmuş ya, kuranın bu sözünü de doğrultuyorsunuz. teşekkürler..

Alt 22-06-2011, 11:32
Üye

şeker hastası bak adamın lakabında "hasta" lafzı var. biraz bilimden anlasan bu örneğin anlamszı olduğunu anlayacaksın. ama deney ve bilimsel metottan anlamazsan bu örnek normal olabilir senin için...

Alt 22-06-2011, 11:36
Dark_Prince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dark_Prince Dark_Prince isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Örneğin Patates zehirliymiş evvel zaman içinde fakat bugün bir birçok yararı var.İnsanlar evrime müdahale edebiliyorlar bildiğim kadarıyla(Tarım Devrimi,Tarıma Geçiş).Daha birçok örnek sayabilirim bitkilerin evcilleştirilmeleriyle ilgili,birçok bitki böyle yararlı hale getirilmiş.

Cahillik ettiysem bağışlayın,evrim işlerine kafam hiç çalışmaz

Tanrı'nın Adımlarını İzle Ama Asla Takip Etme!

Blog Facebook
Alt 22-06-2011, 11:40
Greatestlieevertold Greatestlieevertold isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

aspirin al mahir, karpuz gibi her derde devadır o da, yada şarap için,, hergün 1 bardak, karpuz gibi olursun, kan gelir suratına.

Önerilen Siteler