Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-08-2006, 17:37
ben_ahhmak ben_ahhmak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Hayat ve Ölüm

Hayat ve Ölüm

Bu değişmez gerçeklerin en önemlisi ve en başta geleni hayat ve ölüm gerçeğidir.

Allah, Kitabı Kur'an-ı Kerim'de hayatı ve ölümü imtihan için yarattığım beyan etmektedir. Pek çok ayette bu husus ifade edilir. Sözgelimi Mülk suresi 67/2. ayetine göre hayat ve ölümün yaratılmasının sebebi amel yönünden kimin en iyi olduğunun belirlenmesidir. Ayrıca insanın yaratılışı, ona hayat verilişi, yaşayışının safhaları ve nihayet ölümü Kur'an'da açıkça ve uzunca işlenir, bütün bunların yaratıcısı Allah'tır.

Kur'an'da, dünyada hayatta iken öldürülen ve yine dünyada iken diriltilen olaylardan bahsedilir. Bu olaylardan bazısı Bakara suresinde, diğerleri ise Al-i İmran ve Maide surelerinde söz konuşu edilir.

Bunlar Bakara suresinin 55. ve 56. ayetlerindeki öldürme ve diriltme olayı, 72. ve 73. ayetlerindeki öldürme ve diriltme olayı, 243. ayette söz konuşu edilen olay, 259. ayette yüzyıl ölü kaldıktan sonra diriltilen kişinin durumunu açıklayan olay, 260. ayette Hz. İbrahimr17;in ölülerin nasıl diriltileceğini görmek istemesi olayı ile, Al-i İmran suresinin 49. ayetiyle Maide suresinin 110. ayetinde Hz. İsar17;nın (a.s.) elinde ölülerin diriltilmesi olaylarıdır. Buna ilaveten Ashab-ı Kehfde bu konuda zikredilebilir. Zira mağara ashabının durumu ölümden sonra dirilişe örnek olarak Kur'an'da yer alır.

Bütün bu olaylar ahiret hayatının varlığı, ölümden sonra dirilişin mutlaka vuku bulacağına dair somut deliller olarak Kur'an'da düşünen insanın idrakine sunulan hususlardır. Bunlar, öldüren ve diriltenin Allah olduğunu, hayat ve ölüm kanunlarını koyanın Allah'tan başkasının olmadığını beyan etmek içindir.

Her canlı ölecektir, ölen her canlı Allah'ın dilediği bir vakitte O'nun diriltmesiyle dirilecek ve dünya hayatının karşılığını alacaktır.
Alt 01-08-2006, 18:36
ravendi ravendi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Hayat ve Ölüm

Bakara:

6. Gerçek su ki, kâfir olanlari (azap ile) korkutsan da korkutmasan da onlar için birdir; iman etmezler.

7. Allah onlarin kalplerini ve kulaklarini mühürlemistir. Onlarin gözlerine de bir çesit perde gerilmistir ve onlar için (dünya ve ahirette) büyük bir azap vardir.

*Dünya hayatının karşılığını mühürlenmiş olanlar nasıl alacaklar.Bu kazananın ve kaybedinin önceden belirlenmiş olduğu bir yarışma durumuna düşümüyor mu.
*
*Şimdi varsayalım ki dirildik *8O *hesap soruluyor .Sen böyle böyle yaptın e benim suçum ne zaten herşey belirlenmiş.Ben bu oyunda sadece figüranım. *

*Bu nasıl bir imtahandır. 8O

ellerin kabesi var
benim kabem insandir
kuranda kurtaranda
insanoglu insandir!!!
Alt 01-08-2006, 21:48
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Mühürlenene kadar birçok aşamalar var evlat!!!

Kendilerine gelmiş hiçbir delil olmadığı halde Allah'ın âyetleri hakkında mücadele edenler gerek Allah yanında, gerekse iman edenler yanında büyük bir nefretle karşılanır. Allah, büyüklük taslayan her zorbanın kalbini işte böyle mühürler. (40/35)

Sözlerinden dönmeleri, Allah'ın âyetlerini inkâr etmeleri, haksız yere peygamberleri öldürmeleri ve "Kalplerimiz kılıflanmıştır" demeleri sebebiyle (onları lânetledik, türlü belâlar verdik. Onların kalpleri kılıflı değildir tam aksine küfürleri sebebiyle Allah o kalpler üzerine mühür vurmuştur; pek azı müstesna artık iman etmezler. (4/155)

Geride kalan kadınlarla beraber olmaya razı oldular, onların kalplerine mühür vuruldu. Bu yüzden onlar anlamazlar. (9/87)

Onlar, yeminlerini bir siper edinip Allah'ın yolundan alıkoydular. Doğrusu ne kötü şey yapıyorlar.
Bu, onların iman etmeleri sonra inkâr etmeleri dolayısıyla böyledir. Böylece kalplerinin üzerini mühürlemiştir, artık onlar kavrayamazlar. (63/2-3)
Alt 01-08-2006, 21:57
subzero subzero isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ya isterdim böyle bir şey olsun. Çünkü bu zamana kadar iyi bir insan oldum. Allah beni cezalandırmaz, ödüllendirirdi sanırım.
Ama arkadaş inanmak istesek de, mantıklı gelmiyor ve inanmıyoruz, kim sonsuza kadar cennette keyif çatmak istemez ? Kur'andaki vahişilik, nefret , sadizm, mantıksızlıklar inanmamızı engelliyor.
Alt 03-08-2006, 08:08
Üye Değil

sayın ahhmakktoran
öldüren ve diriltenin Allah olduğunu

Allah o zaman hem katil hemde melek mi şimdi?

Önerilen Siteler