Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-07-2011, 18:35
TurkceRap TurkceRap isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Kadınlar "kendiniz için" birşey yapın

Bu yazımda ne Ataerkil toplumdan, ne sözüm ona "erkek hegamonyasın"dan, Ne namus bekçilerinden, ne lanet olası ggelenek-töre ya da adına her ne deniliyorsa onlardan bahsetmeyeceğim.

Dünya genelinde durum nasıl bundan da bahsedebiliriz, fakat; ben daha çok ülkemizdeki duruma değinmek istiyorum ve bunun için bir soruyla başlayalım.

içinde yaşadığınız toplum baskısından memnunmusunuz?

Bu yazıyı okuyan istisnasız her kadının "Hayır" ddiye bu soruyu yanıtlayacağından eminim.

Ama bense bir erkek olmama rağmen tam tersini düşünmeye başladım.

hatta zaman zaman biz erkeklerin kadınların hakları için en azından Türkiyede kadınlara göre daha fazla mücadele ettiğimizi düşünüyorum.

sadece bu forumda bile aratın, kadın haklarıyla ilgili dile getirilen görüşlerin çoğu erkekler tarafından yazılmıştır.

iyi de o zaman bu işte bir terslik yok mu? yani biz geleneklere lanet ederken, toplum baskısını yerden yere vururken, eğer kadınlar hayatın her alanında yer almak için kendileri yeterince gayret göstermiyorlarsaa, sadece kaderlerine şükrediyorlarsa...

Konuyu biraz daha genişletelim.

Gerçekten şöyle bir düşünün, kaç kadın ekonomistimiz var? Kaç yazarımız, gelmiş geçmiş baş bakanımız, bakanımız, iş kadnımız.

Yok demiyorum ama gerçekten kaçtane?

Peki bu ülkedeki kaç kadın muhafazakar bir partiye oy vermiştir, kaçı daha özgürlükçü görüşleri olan bir partiye?

"Kadınmıydı, kızmıydı bilmem" benzeri son derece onur kırıcı bir söz sarfeden başbakan'a kaç kadın tepki gösterdi?

Sanırım hiç ya da en azından ben bilmiyorum.

bırakın göstermeyi tam aksine mitinglerine kaç kadın katılmıştır?

Bir zahmet onu da Yotube'dan seçim mitinglerinin video'larına bakarak siz söyleyin.

Eğitimsizlikten vs dem vurulacaktır, Sizce bu yeterli bir argumanmıdır?

Yani bu ülkenin eğitimli kadınları son derece hayatın içinde, çevresinde olup-bitenlere ya da hemcinslerinin sorunlarına yeterince duyarlı insanlarmıdır ki, Eğitimsizlikten dem vuralım?

Bu zamana kadar hem Türk hem yabancı kız arkadaşlarım oldu, (Sadece bu konuda olmamakla beraber) Bizim kültürümüzde malesef kadınların çok fazla sanal sorunları olduğunu, fakat; önemli bir çoğunun aslında daha gerçek sorunlar da gerekli katılımı göstermediğini en azından yeni yeni düşünmeye başladım.

Belki tam uymayan bir örnek olucak ama, ne demek istediğime belki yardımcı olur.

Birgün Ben, Amerikalı gay bir arkadaş ve Slovenyalı normal bir kız arkadaşım bir yerde otururken, normalde pek burada yazdıklarımızın aksine ideolojik takılmayan apolitik tipler olsak da bir yerden konu açıldı ve konu bir şekilde Avrupada bazı ülkeleri yöneten Sosyal Liberal/Sosyal demokratlara geldi.

Şimdi düşünüyorumda, Türkiyede çıkıp sokağa yüz kadına sorsak kaçı "Sosyal demokrasi"nin ne olduğunu mantıklı cümlelerle anlatabilir?

Kaçı Marija gibi ben kariyer yapmak, birşeyler başarmak istiyorum diyebilir?

Kaçı oy atmaya dahi gitmeyecek kadar apolitik takılan, ama benim diyen Liberteryen'e taş çıkaracakBir Güneydoğu Asya ülkesinden olan eski kız arkadaşım gibi refah devletini yerden yere vurabilir?

Üzgünüm ama sadece bir avuç.

Burada toplumumuzdaki erkeklerin çok iyi entellektüel birikime sahip olduğunu söylemiyorum elbet, ama sadece Televizyon ekranlarında gördüğünüz ünlü isimlere bile bakmanız yeterli.

Magazin tayfasından bahsetmiyorum, o yukarıda bahsettiğim, ekonomist, yazar şu, bu, gerçekten bunların kaçta kaçı kadın?

ASlına bakarsanız, bu fark bu ülkedeki farklı etnik kökenlerden gelen kadınlar arasında bile var.

Bdp ile diğer partileri kıyaslamanız bile yeterli...

Yazının başlığında da söylediğimiz gibi "Kadınlar kendiniz için birşey yapın!".

Çünkü çoğunlukla erkeklerin ve bir avuç cesur kadının mücadelesi yeterli değildir.

Kadınlarımızın da erkeklerimizin de, hangi cinsiyet, inanç ya da etnik kökenden olursa olsun, daha fazla araştıran, daha fazla sorgulayan insanlar olması dileğiyle.

Konu TurkceRap tarafından (01-07-2011 Saat 18:41 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler