02-08-2006, 20:25
|
|
Üye
|
|
|
|
İslam en güzel dindir o kadar!!!
Evet İslam en güzel dindir ve Muhammedde en süper peygamberdir. Bazı arkadaşlar sahih hadisler ve ayetlere dayanarak İslamı ya da Muhammedi eleştiriyorlar. Peki bu yaptıkları ayıp değilmi?
Evet belki Muhammed evlatlığının karısından hoşlanıp elinden almış, 9 yaşında bir kızla cinsel ilşkiye girmiş, cihad ettiği düşmanlarının erkeklerini öldürtüp kadınlarına tecavüz ettirmiş, Kurana kendini hibe etmek isteyen bütün kadınlar gelsin; hepiniz bana helalsiniz diye ayet koymuş, olabilir.
Ancak bütün bu yaptıkları Muhammedi eleştirmenizi gerektirmez. Çünkü Muhammed ganimetten aldığı hisselere ve on küsur defa evlenip, onlarcada cariye sahibi olmasına rağmen çok fakir bir insandı. Bütün gün aç gezerdi, yemek diye sirke suyu içerdi. Yaptığı evliliklerinde cinsellikle hiç bir alakası yoktu.
Ayrıca bundan sonra lütfen sahabenin Muhammed diye seslendiği adama Hz. Muhammed deyin. Hatta bütün Müslümanlara Hz. deyin. Böylesi daha uygundur.
Not: Bu başlığı tebliğci arkadaşlara yardımcı olabilmek için açtım. Genelde çok uzun yazdıkları için açtıkları başlıkları okumak zor oluyordu, ben onların adına kısalttım ve hafiften mizahi öğelerle süsledim. Yaşasın tebliğci arkadaşlar ve çeteleri. *
Lay beside me, tell me what they've done. Speak the words I want to hear, to make my demons run. The door is locked now, but it's open if you're true. If you can understand the me, than I can understand the you.
|

05-01-2007, 07:53
|
 |
Üye
|
|
|
|
Re: İslam en güzel dindir o kadar!!!
budizmde guzel bir din,,siddet yok en azindan..dene seversin..ben dinsizim ama sana yardimci olma baabindan soyledim..
son yazdiklarini okuyorum cok insancilsin..bazen dalga geciyorsun..muhammedin kucuk bir cocukla evlenmis olmasi buyuk bir hataydi...evlatlikta alabilirdi..ozellikle ebubekirin kizi..
neyse uzatmayayim..
Dinler afyondur, allah zayif insanlarin kafasinda yarattigi varolmayan birseydir..
|

11-01-2007, 22:38
|
|
Üye
|
|
|
|
Şöyle bir cevap sanırım yerindedir;
Sosyalliğin temeli şudur;
Biri "En güzel İslam" diyorsa, diğeri "hayır en güzeli totemizm" diyebilir.
Bende diyorum: Hayır, güzel değildir. Japonların milli dini Şintoizm'de İslamiyet'ten çok daha mantıklı, hoş, güzel şeyler bulabilirsin. Tabi araştırırsan. Tabi bizim toplumumuz en güzel dini baştan koymuş, ne gerek var araştırmaya...
İslamiyet dini çağına göre mantıklıydı. Fakat insanlar özgürleştikçe, bu tür şeylerin saçma oduğunu anladı.
Notuna cevap: Senin tebliğ dediğine biz empoze etmek diyoruz..
Tük gençliği Tanrı, peygambere kadar eleştirir, hiç bir dogmaya bağlı kalmaz. Atatürk'ün belirttiği gibi bizler eleştirerek yolumuzu devam ettireceğiz. İster inançlı olsun, ister inançsız olsun eleştirsin..
Örneğin, inançlı insanlardan bazıları töre cinayetini benimser, onu savunur, tanrısal yola bağlar. Bazılar da suçlar, eleştirir. Ama ikisi de inançlıdır..
Gibi..
-------------
Hz. olayına gelirsek. Hazreti kelimesi Arapça kelimedir ce saygı için kullanılır. Türkçe karşılığı "Sayın" dır. Sayın Muhammed deyin, diyebilirsin fakat burda kalkıpta Arapçayı savunmak, güzel Türkçe'mize hakaret olur.
Ayrıca Cumhuriyet dönemi kitaplara bakarsan, Atatürk imzalı tüm ders kitaplarında ve kişisel kitaplarında "Hazreti" olmadığını görürsün. İslam Peygamberinin adı "Muhammed" dir. İsteyen "Sayın" der istemeyen demez. Anlaştık mı ?
|

12-01-2007, 00:32
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
m. onur *allah bu gayretlerini boşa çıkarmaz inşallah.
*
* el-battu, kaz, alavezni,laz ,layetiru,uçmaz
|

12-01-2007, 02:57
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Ayrıca akla en yatkın olanı da....Şintoizm miş saçmalık.Budizm tam komedi ondan soora farelerle beraber aynı kaptan süt içeriz bu mu güzellik??sadece komik
İslamdan daha akılcı bir din varsa kabulüm...
|

12-01-2007, 04:04
|
|
Üye
|
|
|
|
beelzbb";p="´isimli üyeden Alıntı
Ayrıca akla en yatkın olanı da....Şintoizm miş saçmalık.Budizm tam komedi ondan soora farelerle beraber aynı kaptan süt içeriz bu mu güzellik??sadece komik
İslamdan daha akılcı bir din varsa kabulüm...
|
aynen senini düşündügün şekilde; din mi, saçmalık. Binlerce yıl önceki aklı evvellerin oyununa gelmek, beynini kiraya vermek, sadece komik.
|

12-01-2007, 04:30
|
|
Üye
|
|
|
|
Amerika'da bir mezarlıkta iki kişi varmış. İkisi de ölen yakınları için gelmiş. Biri budist, diğeri Hristiyan imiş.
Budist olan yakını olan mezara gitmiş ve baş ucuna bir tabak pirinç bırakmış. Hristiyan olan budist e bakıp alaylı alaylı gülmüş ve demişki;
"O mezardaki bunları ne zaman yiyecek?"
Budist kişi demiş;
"Senin ki mezarından çıkıp o koyduğun gülleri kokladığı zaman"
Söyleyin bakalım hangisi daha mantıklı.
İki net cevap var: "Hiçbiri" ya da "Hepsi" ...
|

12-01-2007, 06:43
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
sevgili beelzb, hiçbir inancın ritueli ,inançlısına saçma değildir.
mutlaka bir hikmeti vardır(inanana göre)
* * şimdi muhammed'in mirac hadisesini ,budiste anlatsan,senin düşündüğünü düşünür.
* * *geçenlerde yazmıştım islamda KELBİYYUN'cular var.köpekle aynı
yalaktan su içerler.
* * * Nedim Yılmaz anlattığıyla , bu tür düşüncelerin ,ne kadar saçma veya ne kadar doğru olduğunu özetlemiş.
* * * seni ,sadece bilgilendirmek amacıyla yazdım
|

12-01-2007, 10:38
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili Beelzbb
"Şintoizm miş saçmalık.Budizm tam komedi"
Çok yanlış tabirler. Kendini Budist birisinin yerine koy, Tanrısal bir bağlılıkla inanmış, de bakayım saçma.... İlkellerin hepsi ilkeldir ama malesef doğu felsefesinin temelinde ister saçma gelsin ister gelmesin, insan vardır.
Ortadoğu dinlerinde ise özne insan değildir...
Dinin güzeli olmaz bu bir, birbirlerine karşı bazı kriterlerle kıyası olur mu olur, bu kıyasda doğu dinleri batı dinlerini değil yarışmak, diskalifiye eder daha baştan.
Güzeli mi? kaşı kara, gözü ela, gidişi alımlı, bakışı çalımlı....
Forumu açan arkadaş muhtemel tebliğcilerin bu basitliğinden bıkmış. Çünkü İslam güzeldir, o kadar!! deyip cevap yazmış oluyorlar.
Tebliğ nedir, propagandadır. Empozdur, fikirlerin paylaşımına evet, propagandaya hayır. Burası bir platform burada her inanıştan, her renkden insanlar var ve şunu söyleyeyim, bizim fikirler ve tartışma üzerindeki etiğimiz, gerçekten toplumsal olarak içselleştirilmiş olsa idi, değil tebliğ, ben ve inancım her şeyin üstündedir diyenin dışlanmasınıda hiç ayrımsız, inançlı, inançsız demeden isterlerdi.
Ayrıca şuncacığı anlayamamam kaabiletsizliğide olmazdı, bana inanın, yemin ederim ben tanrıyım, bana inanmayanı yakarım, yıkarım, insan hayaline gelecek işkenceler ile, sonsuz bir ızdırap veririm..
Siz hiç işkncede beni öldürün diyen insan duydunuz mu? Peki ya bir fil hikayesi var bilirmisiniz. Hani bir yarışmada, bir başka hayvana işkence ile, ben filim, ben filim dedirten işkenceyi...
Birde onu alalım bakalım, ben insanım, ben insanım nasıl diyebileceğiz? Dedirtiyor mu? Ben basit bir kulum, ben basit bir kulum, neolur yakma beni, ne olur öldürme, ne olur, ben kulum, ben kulum, ben kulum, ben kulum, ben köleyim, ben köleyim, ben köleyim, diz çökerim, EFENDİM.....
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

12-01-2007, 15:57
|
|
Üye
|
|
|
|
islamın en güzel din olduğu bi gerçek ama tam olarak öyle de denemez, şöyle belirtmek daha uygun sanki: eğer dinden anladığımız bu dünyada gidilcek en düzgün ve doğru yolsa islam gerçek olan tek dindir( tabi bu benim inancıma göre, herkese göre deişir bu haliyle)
ama bu gerçeği belirtirken o kadar!!! diye bitirmemizin de hiçbir mantığı yoktur bu dediğimiz sonuçta zorla kabul edilmesi gereken bi şey değildir ki sonunda kestirip atmamız gereksin..
keşke herkes gerçek anlamıyla ( yobaz, bağnaz olmadan, düşünerek ve bu gerçeğin farkına bizzat vararak) müslüman olsa ve en güzel şekilde hayatını ve ahiretini yaşasa diye bi dilekte bulunmak yakışır müslüman olana sanki..
|