Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-07-2011, 23:45
Jolly Jocker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Jolly Jocker Jolly Jocker isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Futbolda Şike

Son günlerdeki şike skandalları hakikaten ilginç. Yani şike yapılması değil, bunun üzerine gidilmesi ilginç. Yıllarca dur dur, tam Fener şampiyon olmuşken 'temiz futbol' işlerine girmeye kalk! Bu savcılar Galatasaray'lı mıdır nedir? Başbakan da nasıl Fenerliyse, kulübe bir gram hayrı dokunmadı. Önce gitti Cimboma bedavaya stat yaptı, şimdi Feneri ligden düşürüyor.

İyi ki Türk takımı tutmuyorum da 'enternasyonal' takılıp zaten renklerine hasta olduğum İnter'imi tutuyorum. Hiç şikeyle işi yoktur, öbür ikisi(Milan ile Juve) şike yapar; İnter'im ise hep hakkıyla...

Darısı Fener'in başına...

Ama yine de Fenerbahçe'nin başına gelen bu olaya bir açıdan sevindim. Biraz şakayla karışık ve fazlasıyla abartılı bir yorum olacak belki ama, Fenerbahçe'nin milyonlarca taraftarı var. Fanatiği çok olan bir klüp. Ulen ister misiniz kimsenin yapamadığını Fener yapıp AKP'yi hükümetten düşürsün!

Yok yok, kesin Ergenekon var bu işin arkasında!

Ben FB yöneticisi olsam, eğer suç kanıtlanırsa(ki öyle görünüyor), ceza almaya hiç itiraz etmem, sorumluların kulüple ilişiğinin derhal kesilmesini talep ederim ve önümüzdeki sezon kümede maç yapmaktansa bir sezon sahalardan men edilme cezasını yeğlerim. İkinci ligde oynayacağıma bir sezon oynamam daha iyi. Koskoca Fenerbahçe sonuçta...

Öte yandan Fener'in en akıllıca hareketi, bu şike soruşturmalarının geçmişi de kapsaması ve diğer ikisini de(Galatasaray ve Beşiktaş'ı) yutması için bastırmak olacaktır. Eğer işi sıçıp batırdıysan, dönüşü de yoksa, o zaman boku mümkün olduğunca yayıp herkesi ortak edeceksin. Fener batıyorsa öbürlerini de yanına çeksin bari.

Türk futbolunun vehametini gösteren asıl soru şu aslında: Bu hengamede hangi kulüp ellerinin temiz olduğunu iddia edebilir?

Öte yandan, bu tür konuların, her ne kadar önemsiz olmasalar da, daha önemli politik meseleleri unutturmak için de kullanılabildiğini göz ardı etmemek gerekiyor. Hükümetin gündem değiştirme manevralarına Fener meze yapılıyorsa vah ki ne vah!..
Alt 05-07-2011, 23:51
VraeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VraeL VraeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

aziz yıldırım şikeden sorumlu genel müdürü aramış hal hatır sormak için:

hacı naberr yaaa nasssı gidiyo demiş.

buda gacı anlamış, alınmış üstüne, çekmiş fişini...

her zaman oluyor böyle şeyler, hiç şaşırmadım.
takım makımda tutmuyorum...
Golü farklı amaçlar için kullanıyorum (.
Alt 06-07-2011, 00:32
kharon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kharon kharon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Freddie´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
önümüzdeki sezon kümede maç yapmaktansa bir sezon sahalardan men edilme cezasını yeğlerim. İkinci ligde oynayacağıma bir sezon oynamam daha iyi. Koskoca Fenerbahçe sonuçta...
Aynı sezon içinde iki kere hükmen yenik sayılan takım bir alt lige düşürülür, eğer fenerbahçe 1.lige düşürülürse ve sizin dediğinizi yaparsa 2.lige düşer, bir yıl oynamayalım seneye üst lige çıkalım diye birşey olmaz, ya şampiyon olup çıkar ya da playoff oynayarak..

Önceden yasa olmadığı için bu konuların üzerine gidilemiyordu, bildiğim kadarıyla şike/teşvik konularını sadece futbol federasyonu tahkim kurulu araştırıyordu ve kurulun kararı yargıya gidemiyordu. yeni yasa olaya karışanların cezalandırılmasını istiyor,yargı gereken cezaları ilgili kişilere verir ama ligden düşürme hak mahrımiyeti vs.. cezaları yine federasyon verecek.

Saygılar

Ne kadar az bilirseniz, onu o kadar şiddetle savunursunuz. B.Russell
Alt 06-07-2011, 01:03
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator

Ahlen, bu kadar ileri gidilmesi beni şaşırttı. Bu tarz şeylerin Türk futbolunda var olduğu herksin bildiği bir şeydi ama kimse adam akıllı bir şey yapmıyordu. Sadece yasa değişikliği midir bugün bu kadar üzerlerine gidilebilmesinin sebebi?

Bir de Aziz Yıldırım "çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" gibisinden bir şeyle suçalanıyor sanırım. Olay sadece şikeden mi ibaret? Fazlası mı var? (Gerçi Aziz Yıldırım'ın zaten mafya olduğu da yıllardır söylenegelen bir şey, en azından yasalara saygılı bir adam olmadığı kesin.)

Yoksa mevcut iktidarın savcıları insanları artık standart olarak bunlarla mı suçlamaya başladılar?

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!
Alt 06-07-2011, 02:14
Üye

Sn.Murteddd,

Futbol konusunda bence yasa değişikliği, federasyon başkanlarınıda futbol camiası seçiyor sonuçta, bundan önceki iddiaların üzeri bir şekilde kapatılmış olabilir, tahkim kararları yargıya götürülemediğinden inceleme yapacak başka kurum da yoktu.

Aziz Yıldırım'ın on beş ayrı suçtan sorgulandığı iddia ediliyor,şike dışında başka suçlamalar olabilir, benim tahminim de bu yönde.

Ceza kanununa göre üç kişi fikir birliğine varıp ortak bir suç işlemişse çete kapsamına giriyor, suçluların çete olup olmadıklarına savcımı karar veriyor yoksa kanunmu emrediyor bilmiyorum.

Saygılar,

Alt 06-07-2011, 15:09
Olimpiyat Olimpiyat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ben bir g.saraylı olarak olaya çok lokal bakıyorum..

kız arkadaşım fenerli ve onu kızdırmak için süper bir bahanem var artık

olaya gelince, fenerbahçe suçlu olsa bile, İtalya da dünyaca ünlü Juventus un başına gelen Fener in başına zor gelir(bir alt lige düşürülme olayı)

o kadar cesur değil bizimkiler..
Alt 06-07-2011, 16:23
Üye

Olimpiyat´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
o kadar cesur değil bizimkiler..
Cesaretle alakalı değil, talimatlar ne derse o yapılır, şike yapıldığına dair mahkeme kararı çıkarsa, federasyon talimatları uygulamak zorunda,bugün fenerbahçeyi alt lige gönderemeyen federasyon, yarın başka bir takım şike yaparsa onu da alt lige gönderemez,federasyon şikeye prim vermiş olur.

Fifa ve Uefa var bide onlara durumu nasıl anlatacaksınız ? bizim ülkemizde şike yapıldı fakat biz talimatı uygulamadık derseniz, milli takım ömür boyu fifa organizasyonlarına, türk takımlarıda uefa organizasyonlarına katılamayabilir.

saygılar

Alt 06-07-2011, 17:05
Olimpiyat Olimpiyat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

o kadar cesur değil derken, mümkünse örtbas ederler manasında demiştim..yani önemli olacak kimi ayrıntıları görmezden gelip, yüzeysel bir kaç ceza ile geçiştirebilirler manasında demiştim..
Alt 06-07-2011, 18:49
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Futbolda Şike
Genel toplum ahlakımızın ve dürüstlük anlayışımızın genel bir göstergesi. Şaşırana şararım...Bu kafayla çok çağdaş oluruz.
Alt 06-07-2011, 19:25
Allahtekdir Allahtekdir isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Aziz yıldırımdan beklerdim )

Önerilen Siteler