Son günlerdeki şike skandalları hakikaten ilginç. Yani şike yapılması değil, bunun üzerine gidilmesi ilginç. Yıllarca dur dur, tam Fener şampiyon olmuşken 'temiz futbol' işlerine girmeye kalk! Bu savcılar Galatasaray'lı mıdır nedir? Başbakan da nasıl Fenerliyse, kulübe bir gram hayrı dokunmadı. Önce gitti Cimboma bedavaya stat yaptı, şimdi Feneri ligden düşürüyor.
İyi ki Türk takımı tutmuyorum da 'enternasyonal' takılıp zaten renklerine hasta olduğum İnter'imi tutuyorum. Hiç şikeyle işi yoktur, öbür ikisi(Milan ile Juve) şike yapar; İnter'im ise hep hakkıyla...
Darısı Fener'in başına...
Ama yine de Fenerbahçe'nin başına gelen bu olaya bir açıdan sevindim. Biraz şakayla karışık ve fazlasıyla abartılı bir yorum olacak belki ama, Fenerbahçe'nin milyonlarca taraftarı var. Fanatiği çok olan bir klüp. Ulen ister misiniz kimsenin yapamadığını Fener yapıp AKP'yi hükümetten düşürsün!
Yok yok, kesin Ergenekon var bu işin arkasında!
Ben FB yöneticisi olsam, eğer suç kanıtlanırsa(ki öyle görünüyor), ceza almaya hiç itiraz etmem, sorumluların kulüple ilişiğinin derhal kesilmesini talep ederim ve önümüzdeki sezon kümede maç yapmaktansa bir sezon sahalardan men edilme cezasını yeğlerim. İkinci ligde oynayacağıma bir sezon oynamam daha iyi. Koskoca Fenerbahçe sonuçta...
Öte yandan Fener'in en akıllıca hareketi, bu şike soruşturmalarının geçmişi de kapsaması ve diğer ikisini de(Galatasaray ve Beşiktaş'ı) yutması için bastırmak olacaktır. Eğer işi sıçıp batırdıysan, dönüşü de yoksa, o zaman boku mümkün olduğunca yayıp herkesi ortak edeceksin. Fener batıyorsa öbürlerini de yanına çeksin bari.
Türk futbolunun vehametini gösteren asıl soru şu aslında:
Bu hengamede hangi kulüp ellerinin temiz olduğunu iddia edebilir?
Öte yandan, bu tür konuların, her ne kadar önemsiz olmasalar da, daha önemli politik meseleleri unutturmak için de kullanılabildiğini göz ardı etmemek gerekiyor. Hükümetin gündem değiştirme manevralarına Fener meze yapılıyorsa vah ki ne vah!..