Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-07-2011, 23:40
Violadagamba Violadagamba isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart İslâm'ın Sonu Ne Zaman Gelecek?

Kestirme bir soru soracağım, öngörüsü olanlardan düşüncelerini öğrenmek istiyorum.

Ayetler ortada, hadisler ortada...

Bir birinin gırtlağına çöken mezhepler, binlerce tarikat ortada...

Badeleyenler, Deniz Fenerleri, Çalıntı Bosna Paraları, sömürgecilerle işbirliği, terör, mezar evleri ortada...

Bu delilik / İslâm bir zaman, hem de yakın bir zaman ölmeye mahkûm; ama bu delilik ne zaman ölmeye başlayacak?
Alt 13-07-2011, 23:45
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

delilik insanın doğasında var.
insan tür olarak zaten yarı-şizofrendir.

normal dağılımı böyledir.
yani ortalama, sağlıklı bir insan teki zaten yarı-şizofrendir.

islamın ölmesini beklemiyorum.
şekil değiştirecektir.
isim değiştirecektir.
evrimleşecek ve yaşamaya devam edecektir.

en azından ben yaşarken.
Alt 14-07-2011, 00:14
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Hayir ne islam, ne diger dinler, hicbir zaman olmeyeceklerdir.

Olmeleri de gereksiz ve fasizan bir ayrintidir.

Zira o resimde saydiklarinizin tumu, insanin dogasinda bulunan , insanin en ozgun halleridir.

Sadece adi degisecektir buyuk ihtimalle.
Alt 14-07-2011, 00:38
Violadagamba Violadagamba isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bir hastanede inanılmaz bir rezalet yaşadım. Artık bu İslâmcı çetenin mensupları insan kasaplarına dönüşüp kendilerinden olmayan insanların canına okuduklarına tanıklık ettim.

Sorumun temelinde bu kâbustan, İslâm kabusundan kurtulma ihtiyacı vardı.

Bu rezalet, bu kâbus, bu çeteleşme, İSLÂM ne zaman bitecek?!!

Alt 14-07-2011, 01:09
ahura mazda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ahura mazda ahura mazda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yaşadığın bu dönemde yükselerek artacaktır.
Alt 14-07-2011, 01:10
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sevgili arkadaşım .insanlık denen, olay yok olduğunda oda yok olacak buna eminol

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 14-07-2011, 03:53
upuaut upuaut isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

Violadagamba, kestirme soruna ben de bir kestirme yanıt vermek istiyorum.

Aslında kendi sorun için birkaç neden ortaya koymuşsun ama sonucu kestirememişsin. Ya da ileri sürdüğün nedenlerle sonucu kestirebiliyorsun ama bunu bize onaylatmak istiyorsun gibime geldi bana.

Neyse, sen de biliyorsun ki sorduğun soru gerçekte inançtan çok, ülkemizdeki siyasetten ve bu siyaseti belirleyen küresel siyasetten kaynaklanmaktadır. Şöyle ki: Yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi Atatürkçülük ve Kemalizm idealleri üzerine oturtulmaya çalışılmış ve buralardan çıkan sonuçlara göre siyaset yapılıyordu. Bu, 1930'lardan 1990'ların başına kadar sürdü. Özellikle 2. Paylaşım Savaşı sonrasında ortaya çıkan Soğuk Savaş Dönemi (1945-1989)'nde çok işe yaradı bu iki büyük ideal. Fakat bu idealleri taşıyabilmek için Atatürk'ün

"Cumhuriyet, fikren, ilmen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli bekçiler ister."

sözünde geçen her bakımdan yüksek karakterli insanlara ihtiyaç vardı.

Peki ülkemizde bu tür insanlar var mıydı?

Bence yoktu. Yoktu, çünkü ülkemizin siyaseti belirleyen kişiler Avrupa'nın sınır jandarmalığına soyunmaktan ve Sovyetler için ABD'nin jandarmağını yapmaktan başka hiçbir iş yapamadılar. Onlar da biliyordu ki bu idealler üzerinde yürütülen siyasetin bir ömrü vardı ve 1990'da bu siyasetin miadı dolacaktı. Bir filmde görmüştüm; 1943'te bir Nazi karargahında bir subay çekli dolabından çıkarttığı şampanyayla kutlama yapmaya çalışırken, yanındaki subay bu başarının geçici olduğunu ve yakında herşeyin sona ereceğini söylüyordu.

Şimdi yaşı 40'ın üzerinde olanlar, ülkemizdeki bu dönemin son tanıklarıdırlar. Kimse yalan söylemesin; 1980'lerin başında Özal'ın başbakan olmasıyla bir dönüşüm süreci içine girdik (ki buna "Karşı Devrim" deniliyor) ve bu dönüşüm sürecindeki çatışmaları hepimiz gördük.

Peki Sebahattin Önkibar'ın bugünkü köşeyazısındaki,

"NERELERE SAKLANDINIZ!

Bu gençleri alkışlayın!

Irak’ta bir buçuk milyon Müslüman öldürülüp onbinlerce mümin hanımefendinin ırzına geçildi.
Bir grup genç hariç, bütün Türkiye bu kahpeliği seyretti.
Ermenistan’a cici görünmek için Azeri kardeşlerimiz aşağılandı.
Bir grup genç hariç, bütün Türkiye bu rezaleti görmezden geldi.
Libya’da Haçlı armadası hâlâ Müslüman avı yapıyor.
Bir grup genç hariç, bu alçaklığı sokakta protesto eden yok!
Emperyalizm pençesini Suriye’ye geçirdi!
O bir grup genç hariç, toplumdan yine tık yok!
O bir grup genç Türkiye Gençlik Birliği üyeleridir ve ben onları alkışlıyorum.
Sahi bu ülkenin milliyetçileri, mukaddesatçıları neredesiniz!
Cuma Namazı sonrası Yeşil bayrak açan sözde İslamcılar neredesiniz!
Mazlum milletler için yürüyenler neredesiniz!"

müslümanlar kimdir? diye bir soru soracak olursanız, bu aşağılık kişilerin herhalde kendi halinde müslüman olduklarına inanmazsınız. Bu kişilerin, ABD ve AB'den fonlanan ve dini kullanarak halkı kendi taraflarına çekmeye çalışan ve bunda da büyük başarı sağlayan kişiler olduğu hepimizin malumudur.

İşte bu sonuçla ya da senin tabitinle söyleyecek olursam, bu delilik İslam ölmese bile, ona tabii olanları güzelce parçalayacak ve bu onların sonu olacak. Çünkü parça parça olmuş bir İslam'ın kimseye bir faydası yoktur. Bu durumda İslam'ın yaşaması mümkün değildir. Yaşanan şey ise, İslam'ın bir türevidir.

Bana gelince, ben Çanakkale Savaşı'ndaki ve Kurtuluş Savaşı'ndaki dedelerimizin yaptıklarını bir türlü unutamuyorum. Onlara ihanet edebilmem mümkün değil!
Alt 14-07-2011, 07:51
Voltaire Darwin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Voltaire Darwin Voltaire Darwin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Saçma bir yaklaşım olabilir belki, ancak dinlerin evrim kronolojisine bakarsak tek tanrılı dinlere geçişten sonra evrimleşmesi ve bu noktaya gelmesi yaklaşık bir 3000 yıl almış. Evrim teorisinin çıkışı ve dinlerin karşısına somut delillerin sunulabilmesini göz önüne alırsak ve teknolojinin bu hızla gelişmesini de hesaba katarsak en fazla "3" jenerasyon daha öngörüyorum.

100 ya da 150 yıl mı yapar? :-)

Elbette bu Türkiye gibi bir ülkede. 3. dünya ülkeleri sanırım çok daha uzun bir zaman alacak.

Dünya hala bu düzende olursa...

Yaşamı en değerli kılan yanı, bir sonu olduğunu ve bir tekrarı olmadığını bilmektir....
Alt 14-07-2011, 08:06
upuaut upuaut isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

Voltaire Darwin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saçma bir yaklaşım olabilir belki, ancak dinlerin evrim kronolojisine bakarsak tek tanrılı dinlere geçişten sonra evrimleşmesi ve bu noktaya gelmesi yaklaşık bir 3000 yıl almış. Evrim teorisinin çıkışı ve dinlerin karşısına somut delillerin sunulabilmesini göz önüne alırsak ve teknolojinin bu hızla gelişmesini de hesaba katarsak en fazla "3" jenerasyon daha öngörüyorum.

100 ya da 150 yıl mı yapar? :-)

Elbette bu Türkiye gibi bir ülkede. 3. dünya ülkeleri sanırım çok daha uzun bir zaman alacak.

Dünya hala bu düzende olursa...
Herodot, ünlü "Tarih" adlı kitabında kendisine gösterilen 341 Mısır Kralı heykeli sonrasında oturmuş yanındaki Mısırlı Rahipler ile bir hesap yapmış ve 3 nesil için 100 yıl bir ömür biçmiştir.

Herodot bu hesabı "2. Kitap: Euterpe"de şöyle anlatır: "Buraya kadar anlattıklarım Mısırlılar'dan ve Mısırlı Rahipler'den dinlediklerimdir; dediklerine göre, ilk Kral'dan sonra sonucuncu Kral olan bu Hephaistos rahibine kadar 341 insan kuşağı ve bu kuşaklar sayısınca büyük Kral ve Rahip gelmiştir. 300 kuşak 10,000 yıl demektir; çünkü 3 kuşak 100 yıl yapar;geri kalan 41 kuşak da 1340 tutar. Toplam, 11340 yıl ve bu süreç içinde, hiçbir Tanrı insan kılığında görünmemiş, bana öyle dediler"

Konu upuaut tarafından (14-07-2011 Saat 08:15 ) değiştirilmiştir.
Alt 14-07-2011, 15:31
SHADOWofGODonEARTH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SHADOWofGODonEARTH SHADOWofGODonEARTH isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Avrupa'da 100-150, Ortadoğu'da bayağı var, 500 sene bitmez heralde ortadoğu'da.. benim fikrim..
Ama Allah da er geç Zeusluğu tadacak, bu kaçınılmaz..

Anadan doğma müslümanım;
o vakit anadan doğma budistler kesin cehennemliktir.

Önerilen Siteler