19-01-2005, 06:31
|
|
Üye
|
|
|
|
DİN YOKTU ...ZATEN HİÇ OLMADI....
ATEİST TAYFASI, DİYORUM Kİ, ZATEN DİN YOK, KANDIRMACA, AMA YARATAN VAR, BUNU TARTIŞMAYA VAR MISINIZ?
HADİ BAKALIM ÇEKİN KILÇLARINIZI.
BANA YARATANIN OLMADIĞINI İSPATLAYANA ÖMRÜM BOYUNCA BEDAVA ÇALIŞMAYANA HAZIRIM, İSPATLAYAMAZSA.......O BANA ÇALIŞACAK..
SEVGİYLE VE DAİMA BARIŞIK KALMAK ÜMİDİYLE...
ALİBABA
|

19-01-2005, 12:31
|
|
Üye
|
|
|
|
SELAM ALİBABA
SEN KENDİNE KALİFİYE VE AZ MAAŞLI BİR ELEMAN ARIYORSAN BULURUZ O KOLAY .BÖYLE YOLLARA BAŞVURMA YANİ BUNU İÇİN.
NEYSE ŞAKA BİR YANA.....DAHA ÖNCEDE YAZDIK BU KONULARI VE DEDİK Kİ OLMAYAN ŞEY İSPATLANMAZ.VAR OLAN ŞEY VARLIĞINI İSBAT ETMEK ZORUNDADIR....
BANA ALLAH, YARATAN, EVRENİN SAHİBİ ADI HERNEYSE VARLIĞINI İSBAT EDEMEMİŞTİR.ÇOK DA KONUŞMUŞUMDUR O''NLA AMA NAFİLE.BİR ARA GİTMİŞ ARAPLARA GÖRÜNMÜŞ O DA GÖRÜNMEK DEĞİL YA ONDAN SONRA SAKLAMIŞ KENDİNİ.NEDEN???
"NE GEREK VAR.MADEM VARSIN BEN BURDAYIM DİYECEK NE YAPTIN BANA.KALDI Kİ GÖNDERDİĞİN İDDİA EDİLEN KİTAPLAR BİLE BENİ SENDEN DAHA Bİ UZAKLAŞTIRDI.MADEM VARSIN BUNA NEDEN DUR DEMEDİN DE BENİ SENDEN ETTİN " DEMEZLER Mİ ADAMA.BU ACİZLİK NİYE.!
SELAMLAR, SEVGİLER.
Gerçeklikle karşılaştırıldığında, bilimde vardığımız düzey ilkeldir, çocuk oyuncağıdır.Ama sahip olduğumuz en değerli şey de odur.
ALBERT EINSTEIN
|

19-01-2005, 16:03
|
|
Üye
|
|
|
|
İnançlılar işledikleri suçların hesabını Allaha veya yaratıcıya veriyor biz ise vicdanımıza veriyoruz.
Burdan yola çıkarsak insan hayalinde oluşan bir düşüncenin varlığı ispatlanamaz. Bende diyebilirim ki benim bir yaratıcım var ve sizin yaratıcınızı yok edebilecek güce sahip. Şimdi bunun aksini ispat edin dersem ne kadar doğru olur? Bunun aksini ispat edemezsiniz değil mi? Eee ispat edemiyorsunuz diye bu doğru mudur?
Şimdi yaratıcı düşüncesinin hayal ürünü olduğunu nerden çıkardın diye soracak olursanız. Tarihten bu yana gelen dinleri, yaratıcıları biliyoruz.İnsanın korktuğunda nasıl birilerinden yardım/destek almak gereğini hissettiğini biliyoruz. Sorunun üstesinden gelmek yerine yaratıcıya sığınmak insanoğlu için daha kolay bir iç rahatlama olmuştur.
Şarap sonsuz hayat kaynağıdır, iç;
Gençlik sevincinin pınarıdır, iç;
Gamı yakar eritir ateş gibi,
Sağlık sularından şifalıdır, iç.
( Ö.H )
|

19-01-2005, 19:12
|
|
|
GORUYORSUN ALIBABA
BEN BUNLARA KALAYI BASMAYAYIMDA KIME BASAYIM, AMA KENDIMI ZAPT EDIYOR VEDE KALAYI BASMIYORUM
ADAM VICDAN DIYOR, SUCUMU ORAYA BASTIRIYORUM DIYOR, SEN TUZA DERIMI BASTIRIYORSUN BRE DINGIL.
YANI ANLAYACAGIN BUNLARDAN ADAM OLMAZ, ZIRA LAF DINLEME HUYLARI YOK. SENIN O ABI DEDIGIN HACI YA TAM 4-DEFA ELESTIRI ILE KUFUR AYNI DEGILDIR, YAZILARINA DIKKAT ET DEDIM, ADAM BENI ONU KONTROL ETMEYE CALISMAKLA SUCLADI
YANI ADAM DIYORKI BEN ELSTIRI ALTINDA ISTEDIGIMI DERIM, ISTE BUNLAR BOYLE INSANLAR ALIBABA.
BU ARADA BENIM IMAN UZERINE BIR YAZIM VAR, ZATEN DINDAR OLUNMADAN ONCE IMAN ETMEK GEREKTIGINI BELIRTTIM ORADA ESAS OLANIN IMAN ETMEK OLDUGUNU SOYLEDIM, DININ UISE BIR BESIN DEPOSU OLDUGUNU SOYLEDIM, AMA DIN OLMADANDA IMAN DENEN VUCUDUN AYAKTA KALAMAYACAGINI IMAN DENEN VUCUDUN DINDEN BESLENMESI GEREKTIGINI BELIRTTIM
O YUZDEN ALIBABA, HERKIMKI AYAKLARI KOKAN BIRI YUZUNDEN ALLAHA OLAN INANCINI YITIRMISSE O ZAVALLIDIR DERIM BEN, ALLAHA OLAN BAG BASKA BIR BESER SEBEBI ILE KOPMAMALI.
KIRKIT
|

19-01-2005, 19:38
|
|
Üye
|
|
|
|
Sanırım Hacıya öfkeni kusamadın kendine destek arıyorsun abibabadan.
( Ö.H )
|

19-01-2005, 19:48
|
|
|
|
İnançlılar işledikleri suçların hesabını Allaha veya yaratıcıya veriyor biz ise vicdanımıza veriyoruz.
|
"Tiz vurun kellesini!" (Saka saka :wink: )
Ben bir inanan olarak Allah''tan cok vicdanima hesap veririm.Cunki dogal ortamlarda vicdan kavrami yoktur.Guclu ustun gelir ve zayifi ezer,hatta yok eder.Buda doganin kanunudur.Ayni cinsten varliklar bile bu kanunu uygular.Hatta insanlardan bile bu kanunu uygulayanlar vardir ve biz bunu yapanlari suclu olarak goruyoruz.Ateizmin savundugu Evrim Teorisine gore bunlar gayet dogaldir.
Birazcik dinlere bakis acimizi degistirelim.Mesela dinin adam oldurmeye bakis acisi kotumudur.Yada yetim hakkini korumaya bakis acisi guzel degilmidir.Paylasim konularinda bazi bazlar dinde yokmudur.Hirsizligi,dolandiriciligi,bosna ve deprem paralarinin hesabini soracagi dinin bizlere vermis oldugu bazi deger yargilari degilmidir.
Bence ateistlerde varolan bir cok deger yargilarinin kaynagi dindir.Yani vicdanin kavraminin kaynagi dindir.
Dusununki insanligin varolusundan bu yana hic bir din ortaya cikmadi.O zaman dunyanin hali ne olurdu?
Birde bakis acimizi uc gunlugune degistirelim.Mesela nukleer enerji ile elektrik uretip insanliga faydali olabilirsiniz yada bomba yapip binlerce insani ayni anda oldurebilirsiniz.
Ateistlerin dine bakis acisi nukleer bomba gibidir.Bunu bide elektrik enerjisine cevirelim.
Bir diger konu ise olmayan bir seyin ispati.Ben size su molekulunde bol miktarda helyum atomu vardir desem nasil cevap verirsiniz.Su molekulunde helyum atomunun olmamasini ispatlayamiyacakmisiniz.Bence olmayan seylerin olmadigi ispatlanabilir.Su molekulunun hidrojen ve oksijenden olustugu bilimsel bir ispattir.Teori degildir.
Maddenin baslangicina onyargisiz bakalim.Yani ben bu konuya inanan olarak degilde siradan bir gozlemci olarak bakiyorum.Bigbang maddenin nasil varoldugunu aciklamaz.Sadece ozgul kutle ve cekim kuvveti agirlikli bir teoridir.(Buradan big bang''i kucumsedigim sonucu cikmasin lutfen.)
Bu durumda maddenin baslangici hakkinda iki ihtimal ortaya cikiyor.
1-Madde sonsuz gecmisten bu yana vardir.O yaratilmamistir.Dogmamistir,dogurmamistir.Onun gecmisini anlamak bizim aklimiz cercevesinde mumkun degildir.Sonsuz bir gecmise sahip oldugu icin yapilacak bilimsel arastirmalar her zaman sonsuzlugun yaninda sifira esit olacaktir.Sonsuz sayida bin bang ve benzeri olaylar olma ihtimali oldugu icin one atilak her teori yetersiz olacaktir.Hic bir zaman sonsuz gecmise gidemeyecegimiz icin bir on kabulumuz olacak."Madde buyuktur,onu tasavvur etmek imkansizdir.O sonsuz bir gecmise ve sonsuz bir gelecege sahiptir."
Maddenin sonsuz gecmisini ve sonsuz gelecegini aciklamak imkansiz hale gelecek ve bilim bu konuda sonsuza kadar tikanacaktir.
2-Maddeyi sonsuz ilime sahip olan dogmamis dogurulmamis ve bizim aklimizla tasavvur edemeyecegimiz ustun bir varlik belli bir denge ve kurallar icinde yaratmistir.Maddenin baslangici ve sonu vardir.Ve bu yaratici madde ve canlilik hakkinda dusunmemizi veya bilimsel arastirmalar yapmamizi istiyor.Maddenin baslangici ve sonu oldugu icin bilimsel arastirmalarin onu acilmis olur.
Bu iki ihtimaldede sonsuzluk,ustunluk,yatilmamis olmak soz konusu.Ben bu iki ihtimalden ikincisini daha mantikli buluyorum.
|

20-01-2005, 01:15
|
|
Üye
|
|
|
|
Merhaba Yeni,
Evrenin sonlu olduğunu gösteren bir başka şeyde Entropidir. Entorpi sistemlerin bozulma ölçüsüdür. Her sistem sürekli bozulmaya gider. Örneğin güneş sürekli helyum’u hidrojene dönüştürerek varlığını sürdürür ama bu dönüşüm esnasında sürekli kütlesini kaybeder. Sonuçta belli bir eşiğe geldiğinde güneş paylayarak yok olacaktır.
Evreni ayakta tutan enerji dönüşümüdür. Yani ısının bir yerden diğer yere akışı, yıldızlar, sistemler, takım yıldızlarını, galaksileri ayakta tutar. Entori arttıkça yani bu ısı değişimi sürekli meydana geldikçe sistemler daha çok bozulmaya gidecektir. Bunun içinde bir eşik vardır. Artık evren de ısı akışı olmadığında yıldızları dolayısıyla sitemleri ve galaksileri ayakta tutan güçte ortadan kalkacaktır. Bu evrenin kendi içine çöküşü ve bigbangin tersi bir durumu oluşturur. Evren mutlaka bir gün bu sonu yaşayacaktır.
Şimdi eğer evren sonsuzdan beri var olması bilimsel açıdan imkansızdır. Entorpi bunun olmayacağını söyler. Eğer sonsuzdan beri var olsaydı, entropi yani sistemin bozulma oranı öyle bir noktaya gelecekti ki evren şimdiye kadar çoktan kendi içine çökmüş olacaktı. Oysa şu anda evren ayakta ve ilk patlamanın etkisiyle genişlemektedir.
Bu açıdan termodinamik kanunları da evrenin başının ve sonunun olduğunu bizlere söyler.
Coşkun’un olmayan şey ispatlanmaz sözüne gelince, başı ve sonu olan bir evrende yaşıyoruz. Böyle bir evrenin olması bile felsefik olarak bir yaratıcı fikrini ortaya atar. Ayrıca evrende var olan tasarım da bir yaratıcının açık bir göstergesidir. Tasarımdan öte hep söylediğim bir başka şey de canlılıktaki bilgidir. Her hücremizde DNA gibi bir bilgi bankası taşıyoruz.
Ateist forumlarda takip etmeye çalıştım. Antony Flew’un Allah inancını kabul etmesini hep alayla karşıladılar. Oysa o çok önemli bir gerekçeyi söylüyordu. DNA’nın evrimsel bir süreç içinde oluşamayacağını ve bu bilgi karşısında bir yaratıcıyı kabul ettiğini açıkladı. Sadece o değil, ilk DNA’yı modelleyen Frencis Crick’te böyle bir bilginin evrimle oluşamayacağını itiraf edenlerden.
Eğer bir yaratıcı için kendinizce delil arıyorsanız sadece DNA’nın yapısını incelemeniz yeterlidir.
Bilgi tasarımdan öte bir kavramdır. Doğada hiçbir mekanizma ne kompleks tasarımlara sahip canlılar ve sistemleri yaratabilir ne de DNA örneğinde olduğu gibi bilgi üretebilir. Tasarım ve bilgi bir aklın ürünüdür.
Bu tarz bir çok örneğin eğer insan samimi bir kalple düşünüp bakarsa çevresinde görebilir. İnsanlardan bu yaratılış harikalarını görmelerine rağmen inkar edenler olacaktır. Ben bunun da Allah’ın varlığının bir delili olarak görüyorum. Bu dünya hayatı bir imtihan yeridir. İman ne zeka ile ne de çok fazla bilmekle ilgili bir şeydir. Ayetin ifadesiyle ancak temiz akıl sahipleri sadece düşünüp öğüt alırlar.
Selamlar.
|

20-01-2005, 17:50
|
|
Üye
|
|
|
|
Şunu savunmuyorum: Müslümanlar vicdanlarına hesap vermez.
Ancak inançlılar için tek gerçek terazi, hesap günü, yüzleşme ahiret zamanı olur. Biz, bu kendimizle yüzleşmeyi yapıp yolumuza devam ediyoruz ancak inançlılar vicdanlarıyla yüzleştikten sonra olay burda bitmez onlar için yaratıcının yapacağı yargılama da önemlidir.Hatta en önemlisi yaratıcıya verecekleri hesaptır. İnançlı, vicdanıyla yüzleşmezse öteki dünyada yanacağını bilir bundan dolayı kötü bir şey yapmışsa bunu telafi etmeye çalışır.Bunun nedeni dediğim gibi öteki dünyada azap çekmemek içindir. Mesela bir inançlı, başkasının kalbini kırdığında yaptığı hatayı düzeltmeye çalışır. Bu hatayı telafi etmesinin nedeni gerçekten hümanist yanı olduğu için mi yoksa öteki dünyada yanmamak için midir? Bencil olan insanoğlu nasıl toplumsal yasaları bencilliğinden dolayı oluşturduysa yine bencilliğinden dolayı öteki dünyada yanmamak isteyecektir.
Bu dünyada din kavramı oluşmasaydı anarşizm hotlardı. İnanan insan zor zamanlarında yaratıcıya sığınmak yerine kendi kanunlarına göre oynardı. Bu da diğer halklar için yıkım olurdu.
Suyun içinde helyumun olup olmadığı ispatlanabilir çünkü su bizde mevcut bir madde. Onu analiz edebiliriz ancak yaratıcının hiçbir şeyi elimizde yok. Bazıları şey diyebilir: Tüm kainat var işte bundan iyi ispat mı olur?
Tüm kainat elimizde var ama bu yaratıcının var olduğuna dair bize kayda değer bir kanıt sunmuyor. Sadece bazı şeyleri bilmediğimiz için bunu bizden üstün biri yapmış olmalı sonucuna varıyoruz.
Big Bang teorisini savunan müslümanlar neden kitaplarında olan bu mucizeyi bilimsel olarak kanıtlandıktan sonra avaz avaz bağırmaya başladılar? Kuran bilimsel verilere yol gösterici midir yoksa bilimsel verilere kendini adapte eden bir mahsul müdür?
( Ö.H )
|

21-01-2005, 07:10
|
|
Üye
|
|
|
|
CANLARIM
YA, İNANIN Kİ HEPİNİZ KUCAKLANMAYA HAZIR HARİKA İNSANLARSINIZ....
SİZLERİ SEVİYORUM, TÜM İNSANLARI DA......
DARWİN...GÖÇTÜ..
BİG BANG...EFENDİM..NEYDİ?
BAYRAMIN 1. GÜNÜ GEÇTİ SAAT SABAH 5.30 ..
MEMLEKET MANZARALARI: ALLAH YOLUNDA KURBAN KESMEK İÇİN SAVAŞIRKEN, ÇANAKKALE MANZARALARI........
OFFF.GÜLEYİM Mİ, AĞLAYIM MI?
İNANANLAR, NE LEN BU? BU MANZARADA ATEİSTLERE MAHÇUP UZ...
ATEİSTLER, BU GÜN AÇ İNSANLAR İÇİN NE YAPTINIZ?
MÜHENDİS DEĞİLİM,ELLA GİBİ YAZAMAM, DOKTOR DEĞİLİM, HACI GİBİ ANALİZ YAPAMAM, AMA HALKTANIM, VE OKUDUM, İMANINA KADAR OKUDUM, SOKAKTAKİ GERÇEĞİ BİLİYORUM, ..
NOTHİNG,ELLA, COSKUN, YENİ, HACI, VE BİDAHA COSKUN;
EĞER BENİ İKNA EDEMEZSENİZ SOKAĞI EDEMEZSİNİZ..SONUÇ BU...
HAA..HALK OKUMADI...AMA ONUN SAĞDUYUSU VAR..BU NE DEMEK, BEN VE BENİM GİBİLER( İNANIN SİZDEN ÇOKUZ) HALKIN SAĞDUYUSU...
EVET NOTHİNG, BİZ VİCDANIMIZLA BAŞBAŞAYIZ.BEN AYRİYETEN YARATANIMLA HERGECE VİCDAN+HESAP YAPIYORUM, BEN MUTLUYUM, AMA BİR YARATAN VARETTİĞİM İÇİN DEĞİL, O ZATEN HEP ORADAYDI VE BEN ONU KEŞFETTİĞİM İÇİN. YOKSA EXTRA BİR VAZİFE BENİM İÇİN DE AĞIR OLUR.
MAZOHİST DEĞİLİM, AMA İÇİMDEKİ TANRIYLA YÜZLEŞMEK VİCDAN ARTI BİR MUHABBETE YOLAÇMASINA RAĞMEN BENİ KUTSUYOR, SEN BUNA HALA VE DOĞRUDUR VİCDAN DİYEBİLİRSİN.. BEN EXTRADAN YARATANIMLA BAŞBAŞAYIM DİYEBİLİYORUM.
ŞİMDİ ASLOLAN ASIL SORU? TABİİ Kİ BUNU TARTIŞMAK İÇİN YARATANDA HEMFİKİR OLMAMIZ LAZIM, YOKSA OLMAYAN BİR YARATANIN DİNİNİ BEN DE KABUL ETMEM.
YARATAN VAR MI YOK MU?
YARATAN VARSA DİNLER NEDİR? ŞİMDİ YARATAN BİRİ YADA BİRİLERİYLE İRTİBATA GEÇMEYE KALKSA, PEYGAMBERLER GİBİ,
BU MİLLET ONA MECZUP MU DER YOKSA PEYGAMBER Mİ, TABİİ Kİ DİN MUHABBETİNDE OLDUĞU GİBİ SON PEYGAMBER OLAYINI DA BİLMEKTEYİM,
1500 SENE ÖNCE GELEN BİRİNİ "PEYGAMBER, KUTSAL," İLAN EDEBİLEN BİZLER, NEDEN 1500 SENE SONRA BİRİLERİNE VAHİY GELMEYECEĞİNE İNANABİLİYORUZ? YANİ, BİZ FİKİR DEĞİŞTİREBİLİRİZ, YARATAN DEĞİŞTİRMEZ..YAHU, YILLAR İÇİNDE 100 KÜSUR PEYGAMBER DENEMİŞ YARATAN VARKEN, BİZ MİYİZ ŞİMDİ RACON KESECEK?
BU SORUM ATEİSTLERE DEĞİL, İNANANLARA, 1500 SENE ÖNCE GELENE İNANIYORSUNUZ DA, ŞİMDİ GELENLERİ REDDETMENİN MANTIĞI NEDİR..
BİZ BU SAATE ELBETTE PEYGAMBER TÜRETEMEYİZ, AMA 1500 SENE ÖNCESİNE YAZILAN VAHİYLERE DEĞİL DE TEVATÜRE TAPINMAYI SEÇİYORUZ DA, NEDEN BU SAATTE KONUŞULDU DİYENİ REDDEDİYORUZ?
1500 SENE ÖNCE GELENLERİ DAHA KİTAPTA OKUMADAN, HURAFEDEN BELLEMEYİ SEÇENLERLE NASIL UĞRAŞACAĞIZ.
BENCE ÖNCE KURANI DOĞRU ANLAYACAĞIZ...
ASMA KESMEYİ BIRAKACAĞIZ.
HURAFELERİ KATLEDECEĞİZ.
VE SONRA TEKRAR KONUŞMAYI SEÇECEĞİZ.
DİN ÜSTÜNE KAFAMIZDA KILIÇ SALLAYANLARA DA.......SİKTİR LEN DİYEBİLECEĞİZ.
BİZ O ZAMAN YAŞARIZ.ONLAR DA O ZAMAN ÖLECEKLER.
HERKESE SELAM
SEVGİYLE VE DAİMA BARIŞIK KALMAK ÜMİDİYLE...
ALİBABA
|

21-01-2005, 20:02
|
|
|
Merhaba nOthing
Ben olayi birde farkli bir yonden degerlendirmek istiyorum.Farkli yon su:Ateistlerin kafasindaki standart musluman tanimi nasildir?
Aylardir bu forumu takip eden bir insan olarak ateistlerin kafasindaki musluman tipini hemen hemen anlamis bulunmaktayim.
Uzun sakallari vardir bunlarin.Paraya daha cok taparlar.Namustan bahsedip arada baska kadinlarla isi gotururler.Kendi foyalari meydana cikmasin diye bilimi redderler.Ulkesini bir kac kurus ugruna satarlar.Zavalli insanlarin saf duygularindan faydalanip onlari somururler.Ve daha soylediginiz bir cok olumsuz seyler.......
Sanirim bu tanim ateistlerin musluman tanimina uymaktadir.
Unutulmamasi gereken ve gozden kacan cok onemli bir nokta var.Biz sizlerin anlattiginiz bu tip muslumanlara "munafik" diyoruz.Onlari sevmiyoruz.Onlari muslumanligin ve insanligin onundeki en buyuk engeller olarak goruyoruz.
Daha once bu forumda yazdigim bir hikayeyi buraya yapistiriyorum.Once buradaki muslumana bakis acimizi belirtelim ve daha sonra diger yazilarina bilgim dahilinde cavap vermeye calisacagim.
"Cocuk baklava calmis.Yillarca hapis yemis.Adam kirasini odeyememis ev sahibini oldurmus.Yetim sokakta buyumus kapkacci olmus.Tinerci olmus.
Zavalli asik parasi olmadigi icin sevdigi kizi alamamis intihar etmis.Okula gidememis bizim zavalli ferhat.Oysa hepimizden akilliydi.Karisini opmeyi unutmus.Ona bir hediye alamamis bir gun.Parasizlik askin icine etmis.Ruhu bozulmus.Is yok yok surunuyor zavalli.Umit''in bir gozu gormuyor,agliyor garip anasi!"ah! diyor zavalli birazcik param olsa actirsam oglumun gozunu,bak yasitlari evlendi nede guzel bakisiyorlar sevgilileriyle,ah oglum,Umit''im ne vardida hastalandin oglum,bilmiyormuydun fakirligin alin yazimiz oldugunu."Hasta oglu oglu Umit''ten baska umidi yoktu gariban ananin.Umit sevemez,Umit''in sevme hakki yok.Cunki ,cunki onun "bize oy vermezseniz size cennet yok"diyen kahpe akrabalari yok!
Rasim hoca imamdir.Sakalinin uzerindeki pilav taneleri ve koy yagi izlerinden baska gorunur bir kusuru yoktur.Hacca gitti.Mutlu oldu.Dayanamadi yine gitti.Daha cok mutlu oldu.Cenaze namazindan sonra aldigi para cok azdi.Sonra mevlutten sonra aldigi para dahada azdi.Yetmiyordu.zor durumdaydi mubarek.Hacca gidecek parasi yoktu.Diktigi binalari satamazdi.Olmazdi boyle bir sey.Birazcik daha para olsaydi hem hacca gedecekti,hemde son yaptirdigi dairelerin taksitlerini odeyecekti.
Bu ara isler kesat.Olen falan yok.Umit girdi devreye.Cirkin Umit.Sakalida gur degildi.Zaten tiras olmasina gerek yoktu.O kor gozuyle her zaman cirkindi,cirkin umit.Platonik bir ask yasiyordu dinsiz.Haddini bilmeden uzaktan sevmisti.Kor gozu yetmiyormus gibi umutsuz anasini kaybetti Umit.Namaz kilindi,topraga verildi anasi.Kuran okundu.Herkes dagildi.Rasim hoca bekliyordu,ayrilmamisti oralardan,sanki birseyler eksikti.O eksik sey Umit''in evindeydi.
Anasinin yillardir biriktirdigi minik bir para Umit''in umuduydu.Belki bir gun ,belki birazcik daha para olsaydi Umit''in gozunu actirabilecekti.Ama yooook.Rasim hoca bekliyordu.Dayanamadi "hadi Umit,hadi kardesim getir artik su parayi.Alti ustu bir kac milyon".
Dayanamadi Umit.Cirkin olmasi yetmiyormus gibi birde onurluydu.Onurluydu Umit.Cikardi verdi parayi.Verdi umidini.Verdi umidini.Verdi umidini.Kahrolasi Umit.Cirkin Umit.Allah belani versin Umit.
Ne vardi hic yasamasaydin.Ne vardi sevmeseydin,asik olmasaydin Umit.
Zavalli Umit.Zavalli onurlu"
|