YasasinBilim´isimli üyeden Alıntı
sayın Karaca;
bir laf vardır: "ne yersen onu s.ç.rsın."
sizdeki durum da öyle.
Bir de benden dinleyin.
1) İbrahim'den Muhammed'e kadar olan bütün soy putperesttir.
2) Kabe'yi yapan ve içini putlarla dolduran İbahimdir.
3) Mekke'de Kabe'nin anahtarı ve putları koruma görevi Muhammed'in kabilesindedir.
4) şimdi şu isimlere dikkat: (siz de belirtmişsiniz)
Abduluzza (anlamı Uzza'nın kulu): Muhammedin amcası (lakabı ebu leheb)
Abdullah (anlamı Allah'ın kulu): Muhammedin babası (Allah 3 önemli putun babası olan putun adı)
Abdumenaf (anlamı Menaf'ın kulu): Muhammedin dedesi. Menaf (ya da Menat), Kabedeki putlardan Ay tanrısı Allah'ın kızlarından biri. diğer kızlar Lat ve Uzza'dır.
saksınızı bir nebze olsun sulayabildiysem ne mutlu bana.
saygılar...
|
EL CEVAP;
1. Hz. İbrahim ( A.s ) putperst olsa kuran şöyle demez di;
67 - İbrahim, ne yahudi, ne de hıristiyandı; fakat o, Allah'ı bir tanıyan dosdoğru bir müslümandı, müşriklerden de değildi.
68 - Doğrusu onların İbrahim'e en yakın olanı, ona uyanlar, şu Peygamber ve iman edenlerdir. Allah da müminlerin dostudur. 1.
2. Hz.ibrahim kabenin içini putla doldurduysa neden şöyle dua etti;
35 - Hatırla ki; Bir zaman İbrahim şöyle demişti: "Rabbim! Bu şehri güvenli kıl! Beni ve oğullarımı putlara tapmaktan uzak tut!
36 - "Rabbim! Çünkü onlar (putlar) insanlardan birçoğunun sapmasına sebep oldular. Şimdi kim bana uyarsa, o bendendir; kim bana karşı gelirse, artık sen gerçekten çok bağışlayan ve çok merhamet edensin.
37 - "Rabbimiz! Ben çocuklarımdan bir kısmını namazı dosdoğru kılmaları için, senin Beyt-i Haram'ının yanında, ekinsiz bir vadiye yerleştirdim. Artık sen de insanlardan bir kısmını onlara meylettir. Ve onları bazı meyvelerle rızıklandır ki şükretsinler. 2.
3. Şimdi san islam öncesi arabistan da hngi puta tapılıyordu DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NDAN veriyorum ha!!!
türkiyenin resmi idni kurumundan bak;
İBRAHİM SARIÇAM, HAZRETİ MUHAMMED ( SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM ) VE EVRENSEL MESAHI, DİYANET YAYINEVİ, ANKARA,2004 SAYFA; 52;
a- Hübel: Kırmızı akik taşından imal edilen, insana benzeyen bu put Kureyş halkının savaş ilahıdır. Kâbe’de bulunan putların en büyüğü olan Hübel’i Amr b. Luhay’ın Şam’dan getirdiği rivayet edilir.
b-Lât: Taif’de meskun olan Sakif kabilesinin putudur.
c-Menat: Medine’de bulunan Evs ve Hazrec ile civar müşrik kavimlerin putudur.
d-Uzzâ: Bir kaya parçası veya ağaç şeklinde olan “Uzza” çok kuvvetli anlamına gelir. Sağlam ismi verilmesine bakılırsa madeninin ağaç değil de kaya olması ihtimali daha kuvvetli görünür. Mekke yakınlarında ki Gatafan kabilesinin putu idi.
e- Yâgus: Arslan şeklinde olan Yâgus, Tayy kabilesinin putu idi.
f-Yâug: At şeklinde olan Yâug, Yemen’de yaşayan Hemedan kabilesinin putu idi.
g- Nesr: Kartal suretinde olan Nesr, Zulkuba kabilesinin putu idi.
h- Vedd: Sevgi anlamına gelen Vedd Beni Kelb kabilesinin putu idi.
ı- Süvâ: Hüzeyl kabilesinin putu idi.
i- Usaf ve Nâile: Kureyş kabilesine ait putlardı. AYRICA BAKNZ 3.
KAYNAK;
1. KURAN-I MUCİZİL BEYAN; AL-İ İMRAN SURESİ; 67-68. AYET-İ CELİLE
2. KURAN-I MUCİZİL BEYAN; İBRAHİM SURESİ; 35-36-37. AYET-İ CELİLELER
3. NE'ŞET ÇAĞATAY, İSLAMDAN ÖNCE ARAP TARİHİ VE CAHİLİYE ÇAĞI, ANKARA ÜNİVERSİTESİ. BASIMEVİ, ANKARA 1963, SAYFA; 98, HAYATİ ÜLKÜ, BAŞLANGIÇTAN GÜNÜMÜZE İSLAM TARİHİ, AKİT YAYINLARI 1979, SAYFA; 48,