Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-08-2006, 11:28
vacsmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vacsmt vacsmt isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart T.C nereye koşuyor ?

Şimdi son 10 yıldaki özellikle son birkaç yıldaki süreçi değerlendirirsek
gördüğümüz manzara şu:TV kanalları adeta birbiriyle yarışırçasına
"Sır kapısı","Maneviyat Dünyası" yada benzer adlarla kişileri uyuşturan
aklın ön planda olmayıp metafizik öğelerin yer aldığı sözde gerçek
hikayelerden esinlenerek yazılmış abuk programlar yayınlamaya başladılar.
Bunu TRT kanallarında artan dini programlar izledi.Evimizde ki
TV kanallarından bu görüntüler yansırken sokağa her çıkışımız da
ise türbanlı bayanların sayısının artmakta olduğunu gördük.1990 dan
beri sistematik bir biçimde öldürülen Atatürkçü;laik aydınlarımızı
ise hiç unutamadık zira her birkaç yılda bir bu süreçe bir yenisi eklendi.
Zincirin son halkası ise Danıştay saldırısıydı.Bu süreçte sadece devletin
laik yapısı dönüştürülmedi yapılan daha sinsice olmak üzere toplumun
dönüştürülmesiydi.Buna bir de son olarak 40 yıl aradan sonra Suudi
Kralının T.C'i ziyareti eklenebilinir.Tüm bu olan bitenlere kayıtsız kalamayan
Yargıtay Onursal Başkanı Vural Savaş'ın Türkiye Cumhuriyeti Çökerken
isimli kitabını gönderme yaparak sormak istiyorum....
T.C nereye koşuyor ???
Alt 05-08-2006, 11:53
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: T.C nereye koşuyor ?

Ayrıca kökten dinci özel kanalların sayısında da patlama yaşanıyor.

Bizim üst katta kalan 3 hıyar tıp öğrencisine her ay fettullahın "sızıntı" (sıkıntı) dergisi geliyo postayla. Yahu neden her ay, aynı eve, aynı dergiden 3 tane geliyo? Bunu hıyarlıkla bile açıklayamıyorum...

Halkım her seçimde dincilere oy atıyo...

Türkiye tuvalete koşuyo bence... s.çmaya!

Bu konuyu Cafe bölümünde açtığın iyi olmuş. Ne de olsa her kafede bi tuvalet vardır.

m.kara
Alt 05-08-2006, 12:14
deli_cevat deli_cevat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

abi ı dergi kaşıntı sızıntı sıkıntı felan değil parazit gibi bişey

Gelenek ve Gelecek 'Ne Yapmalı'cılarındır
Alt 06-08-2006, 18:10
Üye Değil

T.C. nereye gidiyor?

Yaşım çok fazla olmamasına rağmen , eskiden böyle miydi diye başlayacağım, kusura bakmayın.. Üniversiteyi yurtdışında okuduğum ve bir yıl da dışarıda çalıştığım için türkiye'de yaklaşık 5 yıl içinde sosyal hayatta beliren değişklikleri daha kolay farkettim sanırım.

Bundan 6 yıl önce, lisedeyken arkadaşlarla haftaiçi bi akşam bar çıkışında uzaylı bakışları ile sorgulanmazdık. Küpeli erkek arkadaşlarım gene tepki çekerdi ama yolda etek boyu veya piercing yüzünden dini nutuk atmaya çalışanlar olmazdı.

Çantama her an biri kapacakmış gibi yapışmaz, paranoyaklık alametleri *göstermezdim.

Türbanlılar mazlum rolündeydi gene, ama türbanlı olmayanlara karşı bir kin veya suçlama olmazdı gözlerinde.. *Mini etek giyenler, dinden çıkmış gözüyle bakılmazdı..

Ülkemde gene ayrımcılık vardı; sağcı, solcu, ülkücü diye; bu kadar saldırgan, bu kadar tahammülsüz değillerdi..

Bir üniversitede bir çocuk sevgilisinin elini tutuyor diye dayak yemezdi okulun ülkücü tayfasından... Üstüne üstlük okul yönetimi dayak yiyeni değil, dayak atanı savunmazdı..

Sanırım hoşgörüsüzlük arttı, mutaasıplık da arttı, bi o kadar da afedersiniz *görmemişlik arttı, dindarlık arttı dedik ama dinin günah gördüğü suçalrı işleme oranı da arttı..

Boşvercilik arttı, kolay yoldan zengin olma isteği, din dahil bütün ideolojileri araç olarak kullanılma durumuna getirdi.

Neyse, konuştukça karamsarlaştım... Tabi bunların yanında iyiye giden şeyler de var..

Gençlik yaklaşık bi on onbeş yıl süren uyuşukluk dönemini üzeirnden atmaya başladı. Artık yasak olduğu düşünülen konularda yazılıp çizilmeye başlandı.. Bir fikri uyanış var sanki.. En azından ben öyle umut ediyorum..
Alt 07-08-2006, 12:46
jayjay jayjay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İnsanların maddi durumu Türkiye'de her zaman kötü olmuştur. Bu insanları bir zamanlar sol görüş sahiplenmiştir. Ancak 12 Eylül askeri darbesinden sonra türk solunun ezilmesiyle meydan radikal islamcılara kalmıştır.

Arabistan'dan gelen milyar dolarlık para yardımları insanları biraz daha şeriat düzeni sempatisine kaydırmıştır. Bunun sonucunu bir kaç seçim önceki refah partisi'nin oy oranıyla gördük ardından takkiyeci AKP çıktı meydane. AKP işi diğerlerindne daha iyi yaptı. Suyu yavaş yavaş ısıttı ve kimse anlamadı. Bugün ülkenin kilit mevkilerine kendi adamlarını yerleştirdi. Bunun sonuçlarını şimdi değil 10 sene 15 sene sonra göreceğiz. İnsanların maddi durumları kötüye gittikçe dine sarılmalar sürecek, bu 40/50 yıl devam edecek (bu dünya koşullarında).
Alt 07-08-2006, 12:59
Üye Değil

Arkadaşlar,

T.C hiç bir yere koşmuyor. T.C siyasi ve ekomomoik bağımlılığımızın getirdiği bir takım sıkıntıları yaşamaktadır. Asıl üzerinde durmamız gereken sorun budur. Şöyle Demokrat partiyle başlayan ve günümüze kadar gelen iktidarlara bakıldığı zaman hepsinde bir icazet görmekteyiz. Bu icazeti alamayan bu ülkede iktidara gelememiştir. Bu icazeti dost ve müteffik olarak marşal yardımıyla ülkemize giren ve istediği gibi bizi yönlendiren ABD denilen emperyalist güçtür. Eğer bu gün AKP bu ülkede iktidarsa bu güçten aldığı icazetle iktidardadır. Hem de ortadoğu projesinde bir maşa olarak.

Şunu unutmayalım ki T.C diğer müslüman ülkelere benzemez. Çünkü bu ülke Atatürk devrimleriyle yoğrulmuş bir ülkedir. Bu ülkenin üçte birlik nufusuyla bu devrimlere bağlı Anadolu aleviliği olgusu vardır. Bu ülkenin demokrasiye inanan laik ve demokratik cumhuriyete sahip çıkan toplumsal gücü vardır.Bu ülkenin Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu silahlı kuvetleri vardır. Onun için diyorum ki karamsar olmaya gerek yoktur.

Önemli olan doğru tespit yapmak. Biliyorsunuz ekonomik bağımlılık beraberinde siyasi bağımlılığı getirmektedir. Ülkemizin önünde duran en büyük sorunu bağımsızlık sorunudur. Dünyanın başına musallat olmuş bu jandarmadam kurtulma sorunudur. Bağımsızlık ve özgürlük bizim karakterimiz olmalıdır. Asıl mücadele alanımız bu olmalıdır. Bunu çözdüğümüz zaman diğer sorunlarımız da çözülecektir.

Bu ülkenin duyarlı ve aydınlık kesimine seslenmek istiyorum. Artık elinizi taşın altına koyma zamanınız gelmiştir. Bana değmeyen yılan bin yaşasın zihniyeti terk edilmelidir. Bu yılan sırasıyla hepimizi sokacaktır. Dikkat ettiyseniz ülkenin aydınları sinsi ve planlı bir şekilde yok edildiler. Bunlardan biri de Turan Dursundu.Uğur Mumcu, Taner Kışlalı, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok gibileri bu surecin kurbanlarıdır. Bu ülkenin aydınlık güçleri yok edilerek bir karamsarlık yaratılmaya çalışılmıştır.

Karamsar olmaya gerek yok arkadaşlar. Bu ülkenin dinamik ve güçlü bir potansiyalı vardır. Önemli olan bu gücü harekete geçirmektir. İşte bize düşen görev de budur. Onun için biz burdayız. Bu ülke Atatürk Türkiye'sidir. Yılgınlığa karamsarlığa gerek yok arkadaşlar. Saygılarımla...
Alt 07-08-2006, 13:03
Üye Değil

çok güzel bir soru vacsmt
T.C nereye koşuyor?

Bence koşmuyor artık,paldır küldür yuvarlanıp gidiyor (belkide gitmiş)
nereye doğru gittiği de malum.
insanların çoğunun kaderci bir yaklaşıma sahip olduğunu bildiğim bir toplumda elbette insanların bir çoğu dine endeksli olarak yaşamakta.
tv programlarıda insanları etkilemekte tabii bu gözardı edilemez bir gerçek.
nedense Allah adına din adına işlenen cinayetlerde de hep aydınlarımız öldürüldü.Bu nasıl allah ve İnsan sevgisi ise işte bu da tartışılır.

Nereye ve nasıl koşuyor?
Nasıl'a gelince; ince ince kimsenin ruhu duymadan herşeyi çok iyi hallediyorlar maalesef..
Alt 07-08-2006, 13:10
Üye

ezkamo,

Bu ülkede öylediğin kadar alevi yok maksimum 10 milyon var.
Hem 3te 1i alevi olsa ne olur ki? Osmanlı kurulduğunda türkmen alevi nüfus, türkmen sünni nüfustan fazlaydı. Ama bugün ki duruma bak...

Bu ülke de alevileri takan yok ...
Alt 07-08-2006, 16:52
Üye

Sevgili Hocam uyarınız için teşekkürler,

Öncelikle ben o yönetici arkadaşın nickini de söylüyordum. Ancak başına bir kelimelik tanımlama ekledim. Çok mu? Habire (bazısında haksız yere) başlık kilitleyen bir yöneticiyi böyle tanımlamak daha doğru olur. Bu onun saygınlığını (varsa) düşürmez. Kendisi bu hareketlerle sadece ortama ben istersem olur istemezsem olmaz havası estirmeye çalışıyor.

K.C. konusunu o gelince görüşürüz. Merwe'ye forumlarda yanlış bi mesajım olmadı. Sadece fikirlerimi dile getirdim, ancak o buraya cevap yazmayı uygun görmedi.
Alt 08-08-2006, 08:58
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Atamızın GENÇLİĞE hitabesi ve yaşını düşünüyorum yeis'e kapılıyorum ama neyseki Billurlar,Merweler,Yavuzlar,Kayalar,Ravendiler,Aqu ralar,Deli_Cevatlar vb daha nice pırıl pırıl gençlerimiz var.

Beni niye unutuyorsun Psiko abi? :cry:

Önerilen Siteler