Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-08-2006, 15:43
NedimYilmaz NedimYilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart İlk İnsanın Öyküsü

Hristiyanlık, İslamiyet gibi dinlere göre ilk insan pat diye yeryüzüne gönderilmiş, biz insanoğlu ondan üredik. Yani başlangışta kardeşler çiftleşti, ardından günümüze 7milyarlık nufüs oluştu.

* *Bir de bilime göz atalım. Evr im kuramını bir kenara bırakıp tarihsel buluntular üzerine konuşalım.

* *Şimdi milyonlarca önce bulunan insan kafataslarına baktığımızda beyin hacmi 400cm3, şimdi 1600 cm3. Yani zekamız son derece gelişti bu milyonlarca yıl içinde. Asırlar içinde tekerlek bulundu, ateş bulundu, el baltaları yapıldı..

* *Baktığımızda şu an şempanzelerin beyin hacmi 400cm3. (milyonlarca yıl önce de 400cm3 dü, değişmedi) Yani insanın milyonlarca yıl önceki zekası şimdiki şempanzelerin zekasıyla eş değerdi. O zaman ki zekamızın düzeyini şimdiki şempanzelere bakaran anlayabiliriz.

* *Gelelim ilk insan ademe. Milyonlarca yıl önceki zekamız bir şempanzenin ki kadar ise, ilk iinsan olan Adem'in zekası şempanzenin zekasından bile daha düşük olacaktır. Çünkü asırlar geçtikçe insanın beyin hacmi büyüdü, bu artık bilimsel bir gerçek.

* *Düşündürücü olan Adem'in taş yontacak zekası bile yok iken, konuşacak kadar akla sahip değilken, nasıl peygabmer olduğu, nasıl dünyaya gönderilerek sınava tabi olduğu.

* *Ayrıca başka bir konu, Adem'in Havva ile çiftleşerek insanoğlunun yayılması. Bugün biliyoruz ki, bırakın kardeşleri, uzak akrabalarla bile ilişkiye girdiğimizde doğacak çocuklar %87lik ihtimalle sakat doğuyor, ayrıca İslamiyet dinine göre bu tür ilişkiler yasak..

* *Bunları düşündüğümüzde ilk insana dair görüşleri nasıl yorumlarsınınız.

* *Görüşlerinizi bekliyorum.
Alt 05-08-2006, 18:29
Aqura Aqura isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: İlk İnsanın Öyküsü

Nedim her ne kadar senin gibi düşünsemde bir konuda yanılıyorsun bence. Eğer Adem'le Havva gerçekten yaratıldıysa genetik olarak mükemmel yapıda olmalılardır ve bunun sonucu onların çocuklarında ve onlardan doğacak çocuklardada genetik bozukluk görülme riski yoktur. Ayrıca senin biyolojik bilgine güvendiğim için sormak istiyorum evrimin belirli bir döneminde sadece XX kromozu olduğu ve erkeklerinde buna sahip olduğu daha sonraları buradaki Xlerden birinin körelerek Y'ye dönüştüğü söylenir. İnsanlar için böyle bir değişim olmuş olması mümkün müdür?(Havva'nın Adem'den yaratıldığının söylendiği göz önüne alınırsa...)
Alt 05-08-2006, 19:32
Üye Değil

Sevgili Nedim,
Mantık olarak iki insandan türediğimiz ve bugün yedi milyara yaklaştığımız bir gerçektir. Şimdi ilk önce bilimsel olarak düşünüldüğü zaman Adem ile Havva öyküsü bir masaldan öteye geçemez. Bence bunun üzerinde durmak gerekir. Şimdi eğer bu masalı kabullenip bununla ilgili sorular sormak bu masalları kabullenme anlayışını getirmez mi? Bence olmayan bir şey hakkında tartışmak doğru değildir.

En başta akıl ve mantık olarak Adem'in tanrının ol demesiyle ve ruhuna üflemesiyle dünyaya geldiği mantıksızlığı üzerinde durmak gerekir. Bu mantıksızlığa prim tanımamak gerekir. Akıl ve mantık sınırları içerisinde böyle bir şeyin olamayacağı temel alınarak hareket edilmelidir. Bunun bir masal olduğu ve gerçekle bir ilişkisinin bulunmadığı vurgulanmalıdır. Bunu tartışmak yerine bilimsel düşünceden hareketle evrim teorisi tartışılmalıdır.

Şimdi onlara istediğiniz kadar soru sorun. Bu bir şeyi değiştirmeyecektir. Çünkü hareket noktaları tanrıdır. Hani kuranda ayın peynirden oluştuğunu söylese ben buna inanırdım diyen bir zihniyete sorduğun soruların yanıtını alamazsınız. Çünkü onlar işin kolayına kaçıp her şeyi tanrıya havale etmişlerdir. Yaratan tanrı mükemmel yaratmıştır deyip işin içinden çıkarlar. Bu tanrı nasıl yarattı. Hangi oluşumlardan geçti vb. sorular sorulamaz. Sordukları zaman dinlerinden olacaklarını biliyorlar.

Ben iddia ediyorum. Bu dini sorgulayan bu dinden çıkacaktır. Bu bir gerçektir. Çünkü bizler bu aşamalardan geçerek buralara geldik. Ve bir şey daha iddia ediyorum ancak cesur insanlar sorgular. Ve bu cesur insanlar sayesinde insanlık günümüze kadar gelebilmiştir. Sevgilerimle...
Alt 05-08-2006, 20:57
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

sayin uye,

"Hani kuranda ayın peynirden oluştuğunu söylese ben buna inanırdım diyen bir zihniyete sorduğun soruların yanıtını alamazsınız"

kimse sizin her sorunuza cevap vermek zorunlulugunu hissetmiyor.her gecen tranwaya binecek halimiz yok.amma daha soruyu sormadan cevabimi biliyorsunuz buna ne denir bilmiyom.

"Ben iddia ediyorum. Bu dini sorgulayan bu dinden çıkacaktır. Bu bir gerçektir. Çünkü bizler bu aşamalardan geçerek buralara geldik."

siz ne kadar bu dinin icinde idiniz merak ettim.ciktim diyebilecek kadar icine girmismiydiniz.eger oyleyse burada ideolojistlerinizce iddia edildigi gibi size asin,kesin,bilime inanmayin,kadinlari soyle yapin,gerici olun felan diyen oldumuydu.bu dinden biri olarak bu ogretileri ben sizin dedikleriniz sekilde almadim da ondan soruyorum.aldiginiz ders neydi din *adina.as,kes mi-haksizlik yapma mi,hirsuizlik yapma mi.
Alt 07-08-2006, 09:49
liopleurodon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
liopleurodon liopleurodon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bir kaç yanlışta ısrarcı olmayın. İnsanlar, orman dışına çıkmış yaratıklardır. Bu nedenle fosillerine daha kolay raslanabilir. Şempanzeler ise orman yaratığıdır ve çok çok ender fosilleri bulunur. Elimizde bir miylon veya daha öncesine ait, bir şempanzenin beyni şu kadarmış diyebileceğimiz bir fosil yok. Çünkü, şempanzelerin yaşadığı bölge, milyonlarca yıl içinde ya çok fena değişti, ters yüz oldu, ya da hala aynı orman olarak duruyor.

İlk İnsanların, genetik olarak mükemmel olmaları imkansızdır. Bu durumda, hiç bir çekinik gen olmaması gerekir. Bu ise, eşeyli üremeyi imkansız kılar. Sonuçta, mesela incir sineklerine musallat olan bitlerde, bu durum gözlenir ve onlar eşeyli üremezler. Dahası, öyle olmuş olsaydı, bizim bunu mevcut DNA içinde takip edebiliyor olmamız gerekirdi.

Adem ile Havva, yaşamış olsalardı, bunun izlerini kolayca bulurduk. DNA bunun kaydını tutardı. Bazı temel, her insanda mevcut olan mutasyonları izleyerek, Mitokondrial DNA üzerinden kadınların, Y kromozomu üzerinden erkeklerin geçmişi izlenebilir. Bu durumda herkeste mevcut olan mutasyonun diğer mutasyonlarla olan adımına bakarak bir zaman tahmini yapılabilir. Bu şekilde herkesin atası olan bir dişi ve erkeğe dair kanıtlar çıkarılmıştır. Sorun, bu dişinini erkekten yüz binlerce yıl önce yaşamış olmasıdır. Kısaca, Havva Ademi hem hiç görmemiş, hem yaşamış, çoluk çocuk sahibi olmuş, ölmüş gitmiştir. Onun bilme kaç yüüzncü torunlarından biri ise Adem ile karşılaşmış.. Dahası bu "insanları" bugün görsek, müzeye koyardık, insana fialn pek benzetemezdik. İlk insanın (görünce, evet, bu bir insan diyebileceğimiz) ortaya çıkışı bu Adem ve Havvadan yüz binlerce yıl sonrasına, 100 bin yıl kadar önceye tekabül eder.
Alt 23-12-2006, 23:34
simonuniti simonuniti isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Aqura";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Nedim her ne kadar senin gibi düşünsemde bir konuda yanılıyorsun bence. Eğer Adem'le Havva gerçekten yaratıldıysa genetik olarak mükemmel yapıda olmalılardır ve bunun sonucu onların çocuklarında ve onlardan doğacak çocuklardada genetik bozukluk görülme riski yoktur. Ayrıca senin biyolojik bilgine güvendiğim için sormak istiyorum evrimin belirli bir döneminde sadece XX kromozu olduğu ve erkeklerinde buna sahip olduğu daha sonraları buradaki Xlerden birinin körelerek Y'ye dönüştüğü söylenir. İnsanlar için böyle bir değişim olmuş olması mümkün müdür?(Havva'nın Adem'den yaratıldığının söylendiği göz önüne alınırsa...)
Burda biraz dusunmek gerekir.arkadas X zaman la korelmis Y olmus olabilr diyor.Tamam dogru mantikli......

Ancak erkek kromozonlari XY dir kadinlarinki XX dir.

o zaman Adem deformasyon gecirmis oluyor.Ya da diyer bir deyimle Adem havvadan turemis oluyor.

--islamdaki inanc Havva'nın Adem'den yaratıldığının söylendiği göz önüne alınırsa--
Alt 23-12-2006, 23:54
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

bilim ise bize bunun tam tersini söyler. Şayet temel bir formasyon varsa bu dişidir. Yani adem in havva dan yaratılmış olması gerekir. Adem ve havva masalı bu anlamda tamamen ters yüz edilmelidir.

* * * *Adem ile havva nın çocukları ile çiftleştikleri ise gerçektir. İlkel sürü de sınırsız bir seks vardı. Ana baba ile degilse bile kardeşler arası cinsel ilişki mitolojiye yansımıştır. Osiris İsisin hem kardeşi hem kocasıdır. Gaia yaratııgı oglu olan Uranosla çiftleşip Rhea yı, Zeus u dogurmuştur. Daha sonra Rhea, Zeus çiftleşmiştir.

* * * *saygılarımla
Alt 24-12-2006, 00:27
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

"bilim ise bize bunun tam tersini söyler. Şayet temel bir formasyon varsa bu dişidir. Yani adem in havva dan yaratılmış olması gerekir. Adem ve havva masalı bu anlamda tamamen ters yüz edilmelidir."
Erkeklerin göğüsleri de buna bir kanıt olsa gerek.
Alt 24-12-2006, 14:14
simonuniti simonuniti isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

dilaver";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bilim ise bize bunun tam tersini söyler. Şayet temel bir formasyon varsa bu dişidir. Yani adem in havva dan yaratılmış olması gerekir. Adem ve havva masalı bu anlamda tamamen ters yüz edilmelidir.

Adem ile havva nın çocukları ile çiftleştikleri ise gerçektir. İlkel sürü de sınırsız bir seks vardı. Ana baba ile degilse bile kardeşler arası cinsel ilişki mitolojiye yansımıştır. Osiris İsisin hem kardeşi hem kocasıdır. Gaia yaratııgı oglu olan Uranosla çiftleşip Rhea yı, Zeus u dogurmuştur. Daha sonra Rhea, Zeus çiftleşmiştir.

saygılarımla
‘Erkeksiz döllenme’den hamile kaldı
Bilim insanları, Komodo sürüngenlerinde dişilerin erkek tarafından döllenmeden yavru dünyaya getirebildiğini ortaya çıkardı.

haberin devamı

Burdan anlasilacagi uzre bir canlinin erkekten yaratilmasi cok sacma...!!! Disiler canli familyasinin olusmasinda etkin bir role sahiptir.Erkek olmasa bile....
Alt 24-12-2006, 17:14
Üye Değil

dünyanın yaşı 4.5 milyar yıl olarak tahmin edilmekte, bu yaşın 8/7 lik bölümü yeryüzünün soğuması, kııtaların oluşması ile geçmiştir, yeryüzündeki tüm canlıların biyolojik evrim süreci yaklaşık olarak 4 milyar yıla tekebul eder, ancak hareketli aktif canlıların gezegendeki
yerlerini alması son 100 milyon yılda olmuştur.
soyumuzun ilk evreleri olan primatlar yaklaşık olarak 65 milyon yıl önce gezegendeki yerlerini aldılar, yani öyle ********** nin dediği gibi 6 günde dünya oluşturulup 7 günde adem havva salınmamıştır, gezegen üzerindeki tüm canlılar soylarının devamını sağlamak için sürekli olarak evrim geçirirler, evrime neden olan şey, çevresel etkenlerdir, koşullardır.

Gandalf. Hakaret etmeden de derdimizi anlatabiliriz. Kavga etmek mi düşüncelerimizi paylaşmak mı istiyoruz?
neutrino

Önerilen Siteler