el nino´isimli üyeden Alıntı
türklerin bu konuda kürtlerin seviyesine ulaşması için daha kırk fırın ekmek yemesi lazım. ölen onüç askere tepki olarak bazı şehirlerde toplanıp beylik slogan atan birkaç yüz kişilik grupların yaygara kopartılacak bir tarafı yoktur. halbuki hakkariye pkklı ölüsü gelince şehrin yarısı sokağa dökülüyor. üstelik kürtler kuru kuru slogan da atmıyorlar. ellerinde molotoflar, havai fişekler vs. ile sağa zola zarar da veriyorlar. geceleri insanların arabalarını kundaklıyorlar. bireysel silahlanma türklerden daha fazla. bu yaygarayı gören de türkler yollarda kürtlere saldırıyormuş, dükkanını arabasını vs. yakıyormuş sanır. ileride olası bir sivil çatışmada türk tarafı sayıca çok olmasına rağmen hantallığının, örgütsüzlüğünün ve donanımsızlığının sonucuna katlanacaktır. zaten ordunun tasfiyesi tamamlandıktan sonra libyayı ve suriyeyi karıştırıp iç savaş çıkartan güçler bu sefer projenin türkiye ayağını başlatacak ve kürtlerin düğmesine basıp ortaya sürecek. şimdiyle kıyaslanamayacak boyutta bir isyan ve kargaşa ortamı olacak.
|
* sen hiç türkçe şarkı söylüyor diye organize biçimde linç kampanyaları düzenleyen ''kürt siyasal hareketi'' gördün mü?
- ben gördüm ama... yalnızca kürtçe klip çekmek istedi diye linç edilen, kovulan ve organize medya terörüyle harçlanan kampanyalar gördüm...
* sen hiç ''düğün halayı çekiyor'' diye ideolojik halay çekilmekten yargılanan TÜRK gördün mü?
- ben alanlarda yalnızca halay çektiği için yargılanan adamlar gördüm ama...
* sen hiç ''türkçe konuştu'' diye organize dayaklar yiyen türk gördün mü?
- ben kürtçe konuştu diye dayak yiyen çok adam gördüm ama...
* sen hiç henüz 12 yaşında 14 kurşunla delik deşik edilmiş bir ''terörist'' gördün mü?
- ben gördüm...
* sen hiç diyarbakır'da türkçe konuşurken bile sağa sola bakan, tedirgin olan bir TÜRK gördün mü?
- ben birçok kentte kürtçe konuşurken tedirgin olan, hatta birçok kentte konuşamayan kürtler gördüm ama...
* bu ülkede hiç türkçe şarkı söylemek yasak oldu mu?
- bu ülkede kürtçe şarkı söylemenin yasak olduğu çook uzun yıllar oldu ama...
* bu ülkede türtçe şiir, roman yazmak yasak oldu mu hiç?
- kürtçe oldu ama...
* 80 küsur senenin 70 senesinde, hatta yer yer şimdi bile yasaklanmış bir dilin-kültürün-kimliğin oldu mu senin?
* 80 küsur senede yarattığınız nefret bu değilse nedir? ne bekliyordunuz? varlığı kart-kurt diye hep aşağılanmış insanlar ''isa''yı mı oynamalıydı? on yıllardır ohallerde bakkala giderken bile panzerler, askerler, özel harekatlar gören çocuklar büyüdü... okulda bilmedikleri dili konuşamadıkları için dayak yiyen, aşağılanan onlarcası... 13'ünde taş attı diye aylarca cezalar alanlar... abileri, babaları, kardeşleri, amcaları, ablaları tavizsiz bir savaşın kurbanları... onuru, haysiyeti, kimliği en az türkler kadar önemli ve değerli çocuklar-insanlar değil mi onlar?
* ''bağımsızlık tutkunu türkler''in yanında kürtler ''kölelik düşkünü'' mü? dilleri ve kültürleri yasaklanıp eşit kabul edilmiyorlar diye göbek mi atmaları gerekiyor? her birinin analarından öğrendiği dili unutup türk olmaları mı isteniyor? anayasada sahip oldukları kimlik ve statülerinin ''eşit biçimde tanınması'' yetecek oysa... kendi topraklarında ve komşu bölgelerde ''misafir olmadıkları''nı... eşit olduklarını hissetmekten gayrı bir talepleri var mı? herkes kadar ''sahip'' olmayı istiyorlar... herkes kadar değerli ve önemli... herkes gibi takdir görmek istiyorlar...