30-07-2011, 17:12
|
 |
Üye
|
|
|
|
Yehova’nın Şahitleri'nin İnançları Hakkında Kısa Bilgi
Merhaba, bazı arkadaşların özelden bilgi istemesinden, inancımız hakkında yanlış veya eksik bilgilere sahip olduklarını görmekteyim. Bu sebeple aşağıda kısa bir özet bilgiyi herkese vermek istedim:
Öncelikle Yehova’nın Şahitlerinin inançları gizli değildir, yayınları yüzlerce dilde kolaylıkla elde edilebilir. Aşağıda temel inançlarımızdan bazılarını görebilirsiniz.
1. Kutsal Kitap
Yehova’nın Şahitleri ‘Kutsal Yazıların tümünün Tanrı ilhamı’ olduğuna inanırlar (2. Timoteos 3:16). Bir üniversitenin ilahiyat bölümünde doçent olan Jason D. BeDuhn, Yehova’nın Şahitleri hakkında şöyle yazdı: “Kutsal Kitabın içeriğiyle ilgili önceden herhangi bir varsayımda bulunmadan inanç ve ibadetlerini tamamen Kutsal Kitaba [dayandırırlar].” Onlar Kutsal Kitabı inançlarına uydurmaya çalışmazlar, bunun yerine inançlarını Kutsal Kitapla uyumlu hale getirirler. Aynı zamanda Kutsal Kitaptaki her şeyin sözcük anlamıyla anlaşılmaması gerektiğinin farkındalar. Örneğin yedi yaratılış “günü” aslında semboliktir ve çok uzun dönemlere işaret eder (Başlangıç 1:31; 2:4).
2. Yaratıcı
Gerçek Tanrı Kendine, O’nu sahte tanrılardan ayıran özel bir isim seçmiştir: Yehova (Mezmur 83:18). (Bazı bilginler ve çeviriler bu ismi Yahve olarak yazmayı tercih eder.) Tanrı’nın isminin İbranicesi, Kutsal Yazıların orijinal metninde yaklaşık 7.000 kez geçer. İsa örnek duasında bu ismin önemine dikkat çekerek şöyle dedi: “İsmin kutsal kılınsın” (Matta 6:9). Tanrı haklı olarak, yalnızca O’na tapınmamızı ister. Bu nedenle Şahitler Tanrı’ya tapınırken dinsel resim, heykel ya da başka bir nesne kullanmaz (1. Yuhanna 5:21).
3. İsa Mesih
İsa “Kurtarıcı”dır ve “tüm yaratılanların ilki” olduğundan “Tanrı’nın Oğlu” olarak adlandırılır (Elçiler 5:31; Koloseliler 1:15; Yuhanna 1:34). O, Tanrı’nın yarattığı bir varlıktır, Hıristiyan Âleminin öğrettiği gibi Tanrı değildir. İsa “Baba benden büyüktür” demişti (Yuhanna 14:28). O, yeryüzüne gelmeden önce gökte yaşıyordu, yaşamını kurban olarak verdikten ve diriltildikten sonra da göğe geri döndü. ‘Onun aracılığı olmadan Babaya kimse gelemez’ (Yuhanna 14:6).
4. Tanrı’nın Krallığı
Bu, gökte bulunan gerçek bir yönetimdir. Kralı İsa Mesih’tir ve “yeryüzünden satın alınmış” 144.000 kişi onunla birlikte yeryüzü üzerinde hüküm sürecektir (Vahiy 5:9, 10; 14:1, 3, 4; Daniel 2:44; 7:13, 14). O zaman dünya tüm kötülerden temizlenecek ve Tanrı’ya sadık milyonlarca kişi orada yaşayacak (Özdeyişler 2:21, 22).
5. Dünya
Vaiz 1:4 şöyle der: “Yeryüzü . . . . sonsuza dek duruyor.” Kötüler yok edildikten sonra yeryüzü cennete dönüştürülecek ve doğru kişiler orada sonsuza dek yaşayacak (Mezmur 37:10, 11, 29). Böylece İsa’nın duasında söylediği “yerde de Senin isteğin gerçekleşsin” sözleri gerçekleşmiş olacak (Matta 6:10).
6. Tanrı’nın gelecekle ilgili söyledikleri
‘Tanrı yalan söyleyemez’ (Titus 1:2). Dolayısıyla Tanrı’nın Kutsal Kitapta bu kötü ortamın sonuyla ilgili bildirdikleri de dahil söylediği her şey mutlaka yerine gelir (İşaya 55:11; Matta 24:3-14). Peki bu ortamın sonu geldiğinde kimler hayatta kalacak? 1. Yuhanna 2:17 “Tanrı’nın isteğini yerine getiren sonsuza dek kalacaktır” der.
7. Yönetimler
İsa, “Sezar’a ait olanı Sezar’a, Tanrı’ya ait olanı Tanrı’ya ödeyin” dedi (Markos 12:17). Yehova’nın Şahitleri buna uygun olarak, yaşadıkları ülkenin kanunlarına Tanrı’nın kanunlarıyla çelişmediği sürece uyarlar (Elçiler 5:29; Romalılar 13:1-3).
8. Duyuru işi
İsa, bu ortamın sonu gelmeden önce ‘Krallığın iyi haberinin’ dünya çapında duyurulacağını söyledi (Matta 24:14). Yehova’nın Şahitleri hayat kurtaran bu işe katılmaktan onur duyarlar. Elbette dinleyip dinlememek herkesin kendi seçimidir. Kutsal Kitap şöyle der: “Dileyen ücretsiz olarak hayat suyu alsın” (Vahiy 22:17).
9. Vaftiz
Yehova’nın Şahitleri sadece, Kutsal Kitabı ayrıntılı olarak inceleyip Tanrı’ya O’nun bir Şahidi olarak hizmet etmek isteyen kişileri vaftiz ederler (İbraniler 12:1). Bu kişiler, kendilerini Tanrı’ya adamanın sembolü olarak suya daldırılarak vaftiz edilirler (Matta 3:13, 16; 28:19).
10. Ruhban sınıfı
İsa, takipçilerine “hepiniz kardeşsiniz” dedi (Matta 23:8). İsa’nın ilk takipçileri arasında ruhban sınıfı yoktu; Kutsal Kitabın kısımlarını kaleme alanlar bile bir üstünlüğe sahip değildi. Kutsal Kitaptaki bu örneği izleyen Yehova’nın Şahitleri arasında da kimse diğerinden üstün değildir.
Not: “Yehova”, Yehova’nın Şahitlerinin ürettiği bir isim değildir. Tanrı’nın ismi yüzyıllar önce, Kutsal Kitabın yazıldığı dillerin dışındaki birçok dile “Yehova” diye çevrilmiştir. Örneğin Kutsal Kitabın 1666’da Sultan IV. Mehmed’in tercümanı Ali Ufkî tarafından yapılan Türkçe çevirisinde “Yehova” ismi yüzlerce kez geçmektedir. Ne yazık ki günümüzdeki bazı Kutsal Kitap çevirmenleri, Tanrı’nın ismi yerine “Tanrı” ve “Rab” gibi unvanlar kullanarak Kutsal Kitabı yazdıran Yehova Tanrı’ya büyük saygısızlık ediyorlar.
Saygılarımla
"İnsanların size nasıl davranmasını istiyorsanız, siz de onlara öyle davranın."
Jesus Christ
Matta 7:12
www.jw.org
|

04-08-2011, 21:31
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Kısa bir eleştiri
Madem forumda bir Y.Ş dostumuz var, kendisine soralım. Geçerli bir yanıt alırsak çok seviniriz. Zamanında şöyle demiştim: Yehova Şahitlerinde KAN NAKLİ YASAĞI
Yehova şahitlerinin Kan nakli konusunda açıklamaları sürekli değişmekte,çelişki yaratmaktadır.
Bir alabilirsiniz diyorlar ,bir alamazsınız. Sonra tekrar fikir değiştiriyorlar. Ardından "alınmaması "yönünde bir fikirde sabiteyi yakalıyorlar. Ancak sonraki dönemlerde yine değişebilir.
Üstelik bu açıklamaları da güya Tanrıdan gelmektedir.
Tanrı birbiriyle ÇELİŞEN vahiyler gönderir mi ?
Hayır .Sorun Yehova Şahitliği denen TARİKATTA!

Bakın 1945 yılında bir problem yok. Evet alınabilir denmiş,
1945 den 1982 ye kadar olan zaman zarfında "alınabilir "denilen kısımlar " HAYIR ALINAMAZ" deniyor.bazı kısımlar kabul ediliyor, bazıları reddediliyor,yıllar sonra görüş değişiyor .
ya ileride de değişirse ?
olan yine Y.Ş.nin muritlerine oluyor.
Bu sapkın tarikat insanlara ZARAR vermekte !
Yehova Şahitleri Yukarıda resmedilen çocukları, inançları uğruna ÖLDÜRDÜLER!! Çoğunlukla anne ve babaları, kendi çocukları adına karar alıp, onların yaşama hakkını ellerinden alıyorlar
ÇARPICI BİR ALINTI: KENDİ ÇOCUKLARINI öLDÜREN BİR zİHNİYET; Yehova Şahitliği
Yehova şahitlerinin kan naklini kabul etmediğini aranızda bilmeyen yoktur herhalde....Youtube'da bir video izledim...
Olay Kanada'da geçiyor.Jehova sahidi olan bir bayan erken doğum yaparak üçüzler dünyaya getiriyor.Tabii ki erken doğumdan dolayı bebeklerin kana ihtiyaçları oluyor.Annesinden kan vermesini istiyorlar.Ama kadın geri çeviriyor isteği ve kan vermelerini istemiyor ne ondan ne de başkasından.Bu kesinlikle çok saçma.Kadının başına gelse zerre kadar umrumda olmaz çünki kendisi artık bir yetişkindir ve kararını kendisi verir sonuçlarına ise kendisi katlanır.Ama konu küçük çocuklar olunca, bu olaya çok kızdım.
Kadının isteği üzerine çocuklara kan verilmiyor ve çocuklardan iki tanesi ölüyor...Sonuncusuna ise yardım son anda geliyor.Kasaba şerifi resmi bir kağıt ile isteselerde istemeselerde çocuklara kan verileceğini gösteriyor onlara. Çocuk kurtulmuştu galiba, tam hatırlamıyorum, bunun üzerine yüzsüzlükleri ve fanatizmleri yetmiyormuş gibi devlete dava açıyorlar!!!!Dava açtığın o devlet seni çocuğunu kurtardı ama senin vicdanında iki tane çocuk var.
Ve sen bunu Tanrının adına yaptığını mı zannediyorsun?
Buna diyecek başka bir şey bulamıyorum.Yani arkadaşlar bence bu çok yerinde bir karar olmuş.Watchtower websitesine kaç kere mail attım bu olayları durdurmaları için,
ama hala devam ediyor bu tür olaylar.Böyle bir dini inanç olmaz.
HUNT ME DOWN
Konu Natan tarafından (04-08-2011 Saat 21:45 ) değiştirilmiştir.
|

04-08-2011, 21:36
|
 |
Üye
|
|
|
|
Merhaba,
Yehova Şahitleri " kan almıyor ve vermiyorlar "...Bunu neye dayanarak söylüyorum " Vaiz " pozisyonuna yükselmiş bir yakınım var...Aile olarak " Hükümet Tabipliği Onaylı " belgeleri var...
Açıklamaları ben de merak ediyorum...
Sağlıcakla kalınız...
" Kötülüğün galip gelmesi için iyi insanların hiç bir şey yapmaması kafi " Edmund Burke
|

07-08-2011, 23:49
|
 |
Üye
|
|
|
|
bursali68´isimli üyeden Alıntı
Merhaba,
Yehova Şahitleri " kan almıyor ve vermiyorlar "...Bunu neye dayanarak söylüyorum " Vaiz " pozisyonuna yükselmiş bir yakınım var...Aile olarak " Hükümet Tabipliği Onaylı " belgeleri var...
Açıklamaları ben de merak ediyorum...
Sağlıcakla kalınız...
|
Sayın bursalı,
Konu hakkında yakınınıza soru sorma fırsatı bulamadınız mı?
Saygılar
Jesus Christ
www.jw.org
|

08-08-2011, 00:06
|
 |
Üye
|
|
|
|
hur-kus´isimli üyeden Alıntı
Sayın bursalı,
Konu hakkında yakınınıza soru sorma fırsatı bulamadınız mı?
Saygılar
|
Merhaba,
Sn.hur-kus, ben 2.derece olan yakınımla sürekli sohbet ederim,hem de 20 yıldan fazladır ,en ince ayrıntılara kadar...Ancak konu benim yakınımın ne dediği değil , sizin ne diyeceğinizdir...Sn.Natan'ın Kan alma var mı - yok mu gibi bir ikilemi yansıtmasından veya en azından ben öyle algıladığımdan dolayı bunu yazdım...Yoksa bu konuyu eleştirip eleştirmemem çok bir şey ifade etmez sonuçta bir inançtır...Saygı duymaktan başka yapabileceğim bir şey var mıdır...
Sağlıcakla kalınız...
" Kötülüğün galip gelmesi için iyi insanların hiç bir şey yapmaması kafi " Edmund Burke
|

08-08-2011, 00:50
|
 |
Üye
|
|
|
|
Merhaba,
Sn.hur-kus , size kısa bir anımı anlatayım ve o anıma bağlı olarak size de sormuş olayım,yanıtlayıp yanıtlamamak size kalmış...
Yıl 1992 , ay olarak tam anımsamıyorum...Özellikle o yakınım çağırdı,TV de bir program varmış...Aile olarak gittik...O gece TV de " Rüstem BATUM SHOW" var ve konuk , o dönemki Türkiye Yehova Şahitleri sözcüsü METE SÜER...Anlattı , anlattı...Anlatımının içerisinde bir cümlesi dikkatimi çekti....;
" Biz Mukaddes Kitabı yorumlamıyoruz DOĞRU anlıyoruz " dedi....
Bu söz üzerine yakınımdan Kitab-ı Mukaddes'i getirmesini rica ettim ve aşağıdaki ayeti doğru olarak nasıl anladıklarını sordum...;
|
MATTA 15.BAB
23. İsa kadına hiçbir karşılık vermedi. Öğrencileri yaklaşıp, «Sal şunu, gitsin!» diye rica ettiler. «Arkamızdan bağırıp duruyor.»
24.İsa, «Ben yalnız İsrail halkının kaybolmuş koyunlarına gönderildim» diye cevap verdi.
|
Siz bunu doğru olarak nasıl anlıyorsunuz...Dinlemek isterim...
Sağlıcakla kalınız...
|

08-08-2011, 00:59
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
[QUOTE=hur-kus;400938]
1. Kutsal Kitap
Yehova’nın Şahitleri ‘Kutsal Yazıların tümünün Tanrı ilhamı’ olduğuna inanırlar (2. Timoteos 3:16). Bir üniversitenin ilahiyat bölümünde doçent olan Jason D. BeDuhn, Yehova’nın Şahitleri hakkında şöyle yazdı: “Kutsal Kitabın içeriğiyle ilgili önceden herhangi bir varsayımda bulunmadan inanç ve ibadetlerini tamamen Kutsal Kitaba [dayandırırlar].” Onlar Kutsal Kitabı inançlarına uydurmaya çalışmazlar, bunun yerine inançlarını Kutsal Kitapla uyumlu hale getirirler. Aynı zamanda Kutsal Kitaptaki her şeyin sözcük anlamıyla anlaşılmaması gerektiğinin farkındalar. Örneğin yedi yaratılış “günü” aslında semboliktir ve çok uzun dönemlere işaret eder (Başlangıç 1:31; 2:4).
2. Yaratıcı
Gerçek Tanrı Kendine, O’nu sahte tanrılardan ayıran özel bir isim seçmiştir: Yehova (Mezmur 83:18). (Bazı bilginler ve çeviriler bu ismi Yahve olarak yazmayı tercih eder.) Tanrı’nın isminin İbranicesi, Kutsal Yazıların orijinal metninde yaklaşık 7.000 kez geçer. İsa örnek duasında bu ismin önemine dikkat çekerek şöyle dedi: “İsmin kutsal kılınsın” (Matta 6:9). Tanrı haklı olarak, yalnızca O’na tapınmamızı ister. Bu nedenle Şahitler Tanrı’ya tapınırken dinsel resim, heykel ya da başka bir nesne kullanmaz (1. Yuhanna 5:21).
3. İsa Mesih
İsa “Kurtarıcı”dır ve “tüm yaratılanların ilki” olduğundan “Tanrı’nın Oğlu” olarak adlandırılır (Elçiler 5:31; Koloseliler 1:15; Yuhanna 1:34). O, Tanrı’nın yarattığı bir varlıktır, Hıristiyan Âleminin öğrettiği gibi Tanrı değildir. İsa “Baba benden büyüktür” demişti (Yuhanna 14:28). O, yeryüzüne gelmeden önce gökte yaşıyordu, yaşamını kurban olarak verdikten ve diriltildikten sonra da göğe geri döndü. ‘Onun aracılığı olmadan Babaya kimse gelemez’ (Yuhanna 14:6).
4. Tanrı’nın Krallığı
Bu, gökte bulunan gerçek bir yönetimdir. Kralı İsa Mesih’tir ve “yeryüzünden satın alınmış” 144.000 kişi onunla birlikte yeryüzü üzerinde hüküm sürecektir (Vahiy 5:9, 10; 14:1, 3, 4; Daniel 2:44; 7:13, 14). O zaman dünya tüm kötülerden temizlenecek ve Tanrı’ya sadık milyonlarca kişi orada yaşayacak (Özdeyişler 2:21, 22).
5. Dünya
Vaiz 1:4 şöyle der: “Yeryüzü . . . . sonsuza dek duruyor.” Kötüler yok edildikten sonra yeryüzü cennete dönüştürülecek ve doğru kişiler orada sonsuza dek yaşayacak (Mezmur 37:10, 11, 29). Böylece İsa’nın duasında söylediği “yerde de Senin isteğin gerçekleşsin” sözleri gerçekleşmiş olacak (Matta 6:10).
6. Tanrı’nın gelecekle ilgili söyledikleri
‘Tanrı yalan söyleyemez’ (Titus 1:2). Dolayısıyla Tanrı’nın Kutsal Kitapta bu kötü ortamın sonuyla ilgili bildirdikleri de dahil söylediği her şey mutlaka yerine gelir (İşaya 55:11; Matta 24:3-14). Peki bu ortamın sonu geldiğinde kimler hayatta kalacak? 1. Yuhanna 2:17 “Tanrı’nın isteğini yerine getiren sonsuza dek kalacaktır” der.
7. Yönetimler
İsa, “Sezar’a ait olanı Sezar’a, Tanrı’ya ait olanı Tanrı’ya ödeyin” dedi (Markos 12:17). Yehova’nın Şahitleri buna uygun olarak, yaşadıkları ülkenin kanunlarına Tanrı’nın kanunlarıyla çelişmediği sürece uyarlar (Elçiler 5:29; Romalılar 13:1-3).
8. Duyuru işi
İsa, bu ortamın sonu gelmeden önce ‘Krallığın iyi haberinin’ dünya çapında duyurulacağını söyledi (Matta 24:14). Yehova’nın Şahitleri hayat kurtaran bu işe katılmaktan onur duyarlar. Elbette dinleyip dinlememek herkesin kendi seçimidir. Kutsal Kitap şöyle der: “Dileyen ücretsiz olarak hayat suyu alsın” (Vahiy 22:17).
9. Vaftiz
Yehova’nın Şahitleri sadece, Kutsal Kitabı ayrıntılı olarak inceleyip Tanrı’ya O’nun bir Şahidi olarak hizmet etmek isteyen kişileri vaftiz ederler (İbraniler 12:1). Bu kişiler, kendilerini Tanrı’ya adamanın sembolü olarak suya daldırılarak vaftiz edilirler (Matta 3:13, 16; 28:19).
10. Ruhban sınıfı
İsa, takipçilerine “hepiniz kardeşsiniz” dedi (Matta 23:8). İsa’nın ilk takipçileri arasında ruhban sınıfı yoktu; Kutsal Kitabın kısımlarını kaleme alanlar bile bir üstünlüğe sahip değildi. Kutsal Kitaptaki bu örneği izleyen Yehova’nın Şahitleri arasında da kimse diğerinden üstün değildir.
Sayin hürkus ,Tanriniz kendini sahte tanrilardan ayirmak icin kendine özel isim secmisdir,yehova,,,muhammedin tanrisida kendini sahte tanrilardan ayirmak icin kendine özel bir isim secmisdir,allah.
Bu durumda birinizden biri yalanci yada en az iki tane gercek tanri var,iki tane gercek tanrinin olmasi beni fazlaca ilgilendirmiyor,beni burada ilgilendiren yan,hem yehovadan gayrisi sahte tanridir diyorsunuz hemde müslüman bölgelerde propagandalarda allah ismini kullaniyorsunuz,bu bana göre sahtecilikdir ahlaksizlikdir.
"Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır." - Lucius Annaeus Seneca
|

08-08-2011, 23:54
|
 |
Üye
|
|
|
|
Hokitoki´isimli üyeden Alıntı
Sayin hürkus ,Tanriniz kendini sahte tanrilardan ayirmak icin kendine özel isim secmisdir,yehova,,,muhammedin tanrisida kendini sahte tanrilardan ayirmak icin kendine özel bir isim secmisdir,allah.
Bu durumda birinizden biri yalanci yada en az iki tane gercek tanri var,iki tane gercek tanrinin olmasi beni fazlaca ilgilendirmiyor,beni burada ilgilendiren yan,hem yehovadan gayrisi sahte tanridir diyorsunuz hemde müslüman bölgelerde propagandalarda allah ismini kullaniyorsunuz,bu bana göre sahtecilikdir ahlaksizlikdir.
|
Sayın Hokitoki,
Konu hakkında fazla bilginiz olmadığı anlaşılıyor.
ALLAH adı özel bir isim değildir. Araplar müslümanlaığı kabul etmeden öncede putlara tapınıyorken bile ALLAH ismini kullanıyorlardı. İçinde Allah adı geçen ABDULLAH isminin islamdan önce de araplarca kullanıldığını biliyor olmalısınız.
ALLAH Türkçede kullandığımız TANRI gibi bir sözcüktür.
Yahudiler ise ELOHİM derler ve bu isimler aynı kökten gelmektedir.
Bazıları “Tanrı’nın ismi nedir?” sorusuna “Allah’tır” diye yanıt verebilir. Fakat bu cevap, “Ülkeyi kim yönetiyor?” sorusuna “Başbakan” diye yanıt vermekten daha bilgilendirici değildir. Bu, soruyu soran kişi için net bir cevap da olmaz.
Tanrı bize ismini neden özel bildirdi?
O’nu daha yakından tanımamız için. Örneklemek gerekirse bir kimseye duruma göre beyefendi, patron, baba ya da dede diye hitap ediliyor olabilir. Bu unvanların hepsi onun bir yönünü ortaya koyar. Fakat kişinin ismi, onun hakkında bildiklerimizin tümünü aklımıza getirir. Benzer şekilde Rab, Her Şeye Kadir, Baba ve Yaratıcı gibi unvanlar da Tanrı’nın yaptıklarının farklı yönlerine dikkat çeker.
Fakat sadece Tanrı’nın özel ismi olan Yehova, O’nun hakkında bildiklerimizin tümünü aklımıza getirir. Tanrı’nın ismini bilmeden O’nu nasıl tam anlamıyla tanıyabilirsiniz?
Bu ismi sadece bilmek değil kullanmak da önemlidir. Neden? Çünkü Kutsal Kitap şöyle der: “Yehova’ya adıyla yakaran herkes kurtulacaktır” (Romalılar 10:13; Yoel 2:32).
Sayın Hokitoki, bize "sahteci ve ahlaksız" dediğiniz için bir özür borçlusunuz sanırım.
Konu hakkında daha ayrıntılı bilgiyi isterseniz gönderirim.
Saygılarımla
Jesus Christ
www.jw.org
|

09-08-2011, 00:27
|
 |
Üye
|
|
|
|
bursali68´isimli üyeden Alıntı
Merhaba,
Sn.hur-kus, ben 2.derece olan yakınımla sürekli sohbet ederim,hem de 20 yıldan fazladır ,en ince ayrıntılara kadar...Ancak konu benim yakınımın ne dediği değil , sizin ne diyeceğinizdir...Sn.Natan'ın Kan alma var mı - yok mu gibi bir ikilemi yansıtmasından veya en azından ben öyle algıladığımdan dolayı bunu yazdım...Yoksa bu konuyu eleştirip eleştirmemem çok bir şey ifade etmez sonuçta bir inançtır...Saygı duymaktan başka yapabileceğim bir şey var mıdır...
Sağlıcakla kalınız...
|
Sayın bursalı cevabınız için teşekkür ederim.
Kanla ilgili inancımız konusunda bu forumda çok şey yazdık.
Natan beyin bu konuyu tekrar takrar gündeme getirdiğine bakmayın. Kendisi eski bir Y.Şahidi ve cevapları aslında çok iyi biliyor..... dahası eski bir Protestan, eski bir Katolik.... Şimdi ise Ateist olduğunu söylüyor....
NOT: www.hristiyanforum.com da yazdığı yazılarında açıkça bu bilgiler mevcuttur.
Bu forumda Mod mertebesine yükseldiğinden burada biraz kalıcı olacak gibi görünüyor.
Demem şu ki, cevaplanmış soruları tekrar tekrar sorması anlamadığından veya öğrenmek istemesinden değil, ne yazık ki bizi kötülemek istemesinden kaynaklanıyor.
Saygılarımla
Jesus Christ
www.jw.org
|

09-08-2011, 00:42
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sayin hürkus sahteci ahlaksiz derken ,bagli bulungugunuz örgütün cizgisini kastedmisdim,sahsinizi deyil.
Cemaatinizin türkce yayin organlari bazen elime gecer(posta kutusuna atarlar)bazende carsiya indigimde bir köseyi tutmus yehova sahitlerinden alir kücük bir göz gezdiririm,türkce yayinlarinizda özellikle yehovayi deyilde allah ismini bilincli kullaniyorsunuz,bunu insanlari daha cabuk etkleyebilmek icin yapdiginizi biliyorum,cünkü o insanlarin kafasinda zaten hazir bir tanri var,birde yehovayi kabul etdirmek icin ugrasmaya gerek yok,onu ikinci asamada zaten yapiyorsunuz.
Yehovayla allahin ayni tanrilar olduguna gelince,ne müslümanlar ezanda yehova birdir muhammed onun elcisidir der ,nede siz yehovayi birakip bundan sonra allah ismini kullanirsiniz,allahin yehova yehovaninda allah olmadigini cok iyi biliyorsunuz,bunu tartismaya bile gerek yok,ayrica efendiniz isa incilde,uyanik olun benden sonra sizi ayartmaya kuzu postunda kurtlar gelicek ,demiyormu?bu söz islam icinde ,muhammed icinde, allah icinde gecerli,cünkü bunlar isadan sonra yedinci yüzyilda gelmisdir.
Ayrica belirteyimki insanlari robotlastiriyorsunuz,duyarsiz duygusuz yapiyorsunuz,oysa biz insanlarin sorumluluklari var herseye karsi ,gücsüz olana ,cevreye sayamiyacagim cok seye karsi sorumluluklarimiz var,bizler duyarsiz robotlar olmamaliyiz,sizler insanlari ,ebedi hayat hayal eden duyarsiz robotlara ceviriyorsunuz ama diyer tarafdan mücadele eden insanlarin kazandigi haklarida utanmadan cekinmeden kullaniyorsunuz,haklar dua y la kazanilmiyor,mücadeleyle uyanik olmayla kazaniliyor,hangi dua hangi köleliyin zincirlerini kirmis?.sevgiler saygilar
"Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır." - Lucius Annaeus Seneca
|