Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 31-07-2011, 18:49
the supernova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
the supernova the supernova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Zor iş ateist olmak

"Siz ateistler sorumluluktan kaçıyorsunuz ehe ehe" diyen dindar arkadaşlar ,
sizce bu aşağıda saydığım gerçekleri kabul etmek daha mı kolay ?

Öldükten sonra yok olup gideceğini bilmek.
Bize kötülük yapan birinin cezalandırılmayacağını bilmek.
Bizden önce ölen sevdiklerimizi bir daha göremeyeceğimizi bilmek.
Çocukları ölen ateist bir anne baba çocuklarının cennette olduğuna inanmak varken , onun sonsuza kadar yokolduğunu bilmesi.
Evladı şehid olan bir anne babayı düşünün aynı şekilde.
Ve daha bir sürü şey eklenebilir..

Sizin kaçtığınız gerçekler daha acı değil mi ?
Alt 31-07-2011, 19:24
kadirtimucin kadirtimucin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Almış olduğunuz sorumluluklar gerçekten büyük ölçüde sorumluluklar [ Demogojik sorumluluklar ]

Ah keşke bende bu özgürlüğün tadına bakabilseydim fakat içimde ki yaradan korkusu beni

engelliyor.Yapıcağın suçların cezası olmuyan bir sonsuzluk İnanmama İnancınıza saygım

sonsuz

gerçekten sizler bana göre dünyanın evrenin galaxinin en cesur insanlarısınız insanlarla

değil yaratıcıyla savaş halindesiniz Benim en büyük merağım arkadaşım , ateistlerin ya

doğruysa ya bir yaradan varsa ve yaratıcının gönderdiği elçiler haklıymışsa diye

düşünmüyormusunuz ? Sizin içinizi ferah tutan şey ne açıkcası çok merak ediyorum ?
Alt 31-07-2011, 19:57
Üye

Suç işlememesi için sebebi din olan kişi insanlıktan nasibini almamıştır.

Olmayan bir varlıkla savaşta olmak zaten mümkün değil.

"Ya varsa" "ya haklıysa" vs. sorularınız için :
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=25410
Alt 31-07-2011, 19:58
SHADOWofGODonEARTH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SHADOWofGODonEARTH SHADOWofGODonEARTH isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kadirtimucin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Almış olduğunuz sorumluluklar gerçekten büyük ölçüde sorumluluklar [ Demogojik sorumluluklar ]

Ah keşke bende bu özgürlüğün tadına bakabilseydim fakat içimde ki yaradan korkusu beni

engelliyor.Yapıcağın suçların cezası olmuyan bir sonsuzluk İnanmama İnancınıza saygım

sonsuz

gerçekten sizler bana göre dünyanın evrenin galaxinin en cesur insanlarısınız insanlarla

değil yaratıcıyla savaş halindesiniz Benim en büyük merağım arkadaşım , ateistlerin ya

doğruysa ya bir yaradan varsa ve yaratıcının gönderdiği elçiler haklıymışsa diye

düşünmüyormusunuz ? Sizin içinizi ferah tutan şey ne açıkcası çok merak ediyorum ?
Yaratıcıyı bilmem ama Allah denen yahudi semitik arap Zeus'u yok..
Onun koyduğu kurallar da muz kuralları oluyor..
İnsan doğruyu aklını kullanarak buluyor,
ama bazıları kendilerinin zekası yetmediğini düşündükleri için,
1400 sene önce yazılan arap çöl bedevi anayasası kuranın kurallarına uyuyor..
insan işte, elalem gider aya, bizimkiler yaya,
ya ama saç beni tahrik ediyor ya, kuduruyorum kapayın saçlarınızı, kapa kız saçını, o..... mu olucaksın.. mantığıyla yaşar...

Kim bunlar?

350 milyon arap, 150 milyon hint müslümanı, 200 milyon pakistanlı, 200 milyon bangladeşli, 250 milyon zenci, 250 milyon endonezyalı, 80 milyon iranlı vs..

Anadan doğma müslümanım;
o vakit anadan doğma budistler kesin cehennemliktir.
Alt 31-07-2011, 19:58
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Bizler olmayan, kendimizin yarattigi bir yaraticiya siginmanin sacmaliginin farkina varmis olanlariz; Sizlerin, kandirilmaya ve kanmaya devam etmeniz, bu gercegi degistirmez.
Yuzlerce inanc sistemindeki insanlarin her biri, kendi inandigini en dogrusu saniyor. Binlerce tanri tarih boyunca yaratildi ve yok edildi. Insanlarin Zeus'a inanmis olmalari size ne kadar sacma geliyorsa, allah, god, yehova gibi, insan uydurmalarina inanmak da, benim gozumde o derece sacmadir. Hele benimki dogru, digerlerininki yanlis felsefesi, basini kuma sokmaktan da beter, bir beyin yikanmasinin sonucudur.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 31-07-2011, 20:16
Üye

the supernova´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Suç işlememesi için sebebi din olan kişi insanlıktan nasibini almamıştır.

Olmayan bir varlıkla savaşta olmak zaten mümkün değil.
Bu platformun en sevdiğim yanı kişilerin en özgürce fikirlerini beyan etmesidir her sitede buna rastlamak mümkün değil bu site lütuf gibi bişey her neyse konuya dönelim..

Eğer bir insan suç işliyorsa inandığı değerler uğruna işliyordur suç işlemiyorsa yine aynı şekilde inançları doğrultusunda yapmıyordur yani demek istediğim insanların insanlığını inançlar şekillendirir..

Sen bir ateistsin ve inan seni ne hor görüyorum nede nefret ediyorum aksine saygı duyuyorum

Senin inançsızlık inancına göre tanrı yoktur sende buna inanıyorsun sonuç itibariyle olmadığına inanıyorsun Savaşa gelirsek forumu 2 gündür severek dolaşıyorum genel itibariyle ateistlerle müslüman konu başlıkları için bunu söylüyorum ateistlerle müslümanlar arasında hep bir tartışma geçiyor..

Eğer birşey yoksa yoktur ! Varsa'da vardır.. Sonuç itibariyle herkes kendi tabularına göre burada paylaşım yapıyor..Eğer Tanrı yoksa ki siz bunu savunuyorsunuz Arkadaşım niye bu kadar çok kendini yoruyorsun ki yoksa yoktur öyle tartışmalar görüyorum ki iki tarafda artık gelebilicekleri son noktaya kadar geliyorlar..Ben kendi şahsım adına bunu söylemek zorundayım ateistlere satanistlere diğer dinlere dinsizlere herkese saygım sonsuz fakat aynı saygıyı bende beklerim karşı tarafdan ki ateistler bildiğim kadar zeki saygılı insanlardır Linke gelirsek

Sevgili arkadaşım vermiş olduğun link'e baktım açıkcası biraz komik geldi biraz daha yaratıcı olmanı beklerdim..
Alt 31-07-2011, 20:30
Üye

vartor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bizler olmayan, kendimizin yarattigi bir yaraticiya siginmanin sacmaliginin farkina varmis olanlariz; Sizlerin, kandirilmaya ve kanmaya devam etmeniz, bu gercegi degistirmez.
Neyin gerçekliğinin farkına varmışsınız söylermisin ?

Yuzlerce inanc sistemindeki insanlarin her biri, kendi inandigini en dogrusu saniyor.
Sende inandığının en doğrusu olduğunu sanıyorsun ne farkın var ozaman ?

Sonuç olarak dinsizliğe inanmıyormusun ve en doğru en mantıklı senin inancın değilmi FARKIN NE ? Sende aynı şeyleri sanıyorsun ? Bir hristiyanın veyahut müslümanın hissettiklerini sende hissediyrsun tek fark sizin değiminizle cennet cehennem pufff olup gitceksinizz
Alt 31-07-2011, 20:31
Üye

Anlayışlı mesajın için teşekkürler.Konumuza dönelim.

Varlığı kanıtlanamayan bir şey yoktur.
Yani bu , yokluğuna inanmak değil olmadığını bilmektir.

Sen nasıl ki kendi inancını kabul etmeyenler cehenneme gidecek diye üzülüyorsan , biz de insanlar bu tür inançlarla kandırılıyor diye üzülüyoruz.

Bana kendini niye yoruyosun demişsin , madem tanrı var niye bu kadar mucizeler bulmaya uğraşıyorsunuz ?

Linkteki mesaj komik olduğu için komik geldi , yani garip bir durum yok.

Karşınızdaki kişi bir şeyin olmadığına eminse işte "ya varsa" dediğinizde bu duruma düşüyosunuz , anladığını umarım.
Alt 31-07-2011, 20:55
Üye

Pek değil çok yakın bi zaman önce bir sosyal paylaşım sitesinde einstein'nın lisede ateist bir hocasıyla konuşmasını hatırladım acıyı hissedersin fakat kanıtlayamazsın bunu gibi bişi

İşin açıkcası inancım doğrultusunda bugüne kadar hiç birşey yapmadım inşallah bir gün iyi bir kul olurum

Ateistlik kusura bakmayın ama mantıken uyuşamıyorum yani demek istediğim bir yaratıcının

olmayışı herşeyin tesadüflerden meydana gelişi biraz saçma geliyor biliyorum sizde bizim

inancımız için aynı şeyler düşünüyorsunuz fakat günümüzde milyarlarca insan belirli bir

inanca sahip sizde aynı şekilde ben müslümanlık adına çok ama çok az şey biliyorum Allah

affeder inşallah fakat ateistlikle müslümanlığı karşılaştırdığımda [ FİKİRLERİ ] ateistliğin

bana uzak olan bir kavramdan ibaret olduğunu görüyorum..Yani nedensiz hiç bir şey

meydana gelmez sen bu dünyaya geliyorsan eğer bir nedeni vardır .. Vücudun suya

ihtiyacının nasıl bir nedeni varsa bu dünyada nefes almamızında bir nedeni var tabi ki bu

benim şahsi fikrim ne kadar hak verirsiniz bilemem fakat sizlerden tek bir ricam olucak

dinlere dinsizlere herkese biraz saygı lütfen konun başında birşey söylemiştiniz " insanlıktan

nasip " sizler gördüğüm kadarıyla eğitimli insanlarsınız inanmaya olabilirsiniz dinlere

inançlara fakat aşağılayıcı sözler vs gibi şeyler kullanmasanız sevinirim sözüm genel

itibariyle herkes içindir sadece bir ricaydı..

Mucizelere gelirsek inanın denizin ikiye ayrılması asanın yılana dönmesi ağacın yanıp

tanrının sesinin duyulması gibi vb mucizelere ihtiyacım yok basit bir örnekleme olucak

biliyorum fakat şuan insan vücudu ben şuanda tıp hazırlık öğrencisiyim ve daha

gördüğümüz konular hocalarımızın dediğine göre devede hücre kadar bunlar bir

tesadüfün eseri olamaz bu mükemmelliyet ne bir insan tarafından ne de bir başka canlı

tarafından yapılabilirdi bu mükemmeliyet br kusursuz varlık tarafından yapılabilir buda benim

şahsi fikrim tabi

Linkteki mesaj =

Çekmecede bir fili hayal edebiliyorsa bir zihin ve inanmakla inanmamak arasında kalabiliyorsa Tanrının var olduğuna o zihin neden hayır kesinlikle yok olamaz varsa yok edilmeli diyebiliyor neden kesin bir tavırla yok diyebiliyor

Kıytırık bir çekmece biz evrenden kahinattan bahsediyoruz ! Sen ki o düşünceyle o fili oraya koydun biz evreni yaratan o dediğimizde neden tartışmalar doğuyor...
Alt 31-07-2011, 21:05
Üye

Nedensiz hiçbirşey meydana gelmez diyen biri "tanrı" için neden aynı şeyi düşünemiyor çok garip.

Çekmecede fili hayal eden zihin inanmakla inanmamak arasında kalmıyor.
Olmadığını biliyor.

Linkteki mesajı nasıl anlayamıyorsun.Yani anlatılan şey çok basit.

Karşındaki kişi bir şeyin olmadığını biliyorsa "ya varsa" sorusu çok saçma oluyor , hepsi bu.

Önerilen Siteler