jadi´isimli üyeden Alıntı
Kurani degistirmeye seyleri yemiyor su anda. O yuzden Arapcayi degistirmeye calisanlar var
|
Yok yok basladilar
O parantez icindeki "De ki" ler, dovun yazan Nisa 34 ayetinde oldugu gibi, gene parantez icinde (hafifce) yazmalar,bu ise basladiklarinin gostergesidir.
Gecenlerde (epey oldu) TV de Fatih Altayli ile Yasar Nurinin bir soylesisini dinliyordum.
Buyuk dusunur ,islami yumusatma uzmani Yumos Yasar'a bu "baskaldirma ithimalindeki kadini dovun " ayeti soruldu.
Bende icimden dedim ki,"hah Yasar simdi sictin"..Cunku karsisinda,lafini esirgemeyen,aklili bir adam oldugunu sandigim Fatih vardi.Ben ne bileyim onunda aydin bir kozalak oldugunu.
Nasil bir aciklama getirdi biliyormusunuz?
Dedi ki " Efendim o DOVUN kelimesi,arapcada 5 degisik manaya gelir,evet haklisiniz dovun manasinada gelir ama onun disinda 5 degisik manada da kullanilir.Mesela "zipla"," atla" ,"kos" ,"kapi tokmagi" ,"at nali" manalarina da gelir.Fakat bu ceviri yapanlar bunu sadece dovun olarak algiliyor ve insanlarin kafasini karistiriyor,dedi.
Ben de 'Ulan bu sefer tam sictin ,uzerinede tuy diktin" derken,Fatih ne dedi biliyormusunuz?
Yaaaa gordun mu Murat (bardakciya donup),biz bunu hep dovun olarak biliyorduk ,bak kac manaya geliyormus.
O kozalkalardan biride cikip "ya yumos Yasar,senin dediklerin dogru olsa bile,cumlenin gelisinden dolayi senin manalarinin hangisi oraya konabilir" demedi.
Yani
"baskaldirma ihtimalinde once kadini uyarin,sonra yataklarinizi ayiri,sonra kapi tokmagi yapin" olur mu lan hic?
Yada ziplayin veya at nali yapin gibi sacma anlamlari buraya koyabilirmiyiz?Inanin sinirimden Tv den iceri girecektim,iste boyle aydinlarin karsina gecip ahkam kesiyorlarya geberiyorum sinirimden.
Sizi temin ederim su forumdan en bilgisiz arkadasi bu Yasarlarin,Cubbelilerin karsisina gecirsinler eger onlari otturmezlerse bende birsey bilmiyorum.