Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-08-2011, 13:47
Estiva Estiva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Allah kalbimi neden mühürledi, neden?

Dün eski bir tanıdık denk geldi, zoraki bir sohbet etmek zorunda kaldım. Dinle ilgi alakası olmayan, hatta haberi bile olmayan eleman oruç tutmuştu. İslama aykırı her türlü aktivitenin içinde olan, ortamların adamı şahıs, oruç tutmadığım için beni fena haşlamış, kendisi, kırk yılda bir tuttuğu orucun etkisiyle Cübbeli moduna girmişti ve bana vaaz verdi. Kur'an'ı defalarca okuduğumdan, ilahiyatçılarla, bilgili birçok ateist arkadaşla konuştuğumdan, tartıştığımdan, aylarca tüm işlerimi! kenara atıp, bu konular üstünde düşündüğümden habersiz, dedesinden duyduğu 3-5 bilgiyle fena halde haşladı beni. "Cehennemde yancan sen yaa, hiç mi korkmuyorsun? abovv"...

Pek sallamadım tabii ki ama yine de o gittikten sonra oturup, islam ile uyumlu olan geçmişimi ve özellikle dini anlamda doruğa çıktığım, günün yarısını namazla geçirdiğim, geçen yılımı düşündüm. Ne olmuştu da doruğa çıkıp da yere çakılmıştım ve beş para etmez adam bile bana vaaz vermeye kalkıyordu? Baya satanist muamelesi yapmıştı bana. Ben aynı kişiydim ama benimle arkadaşlığını gözden geçirecekmiş falan

Belki kendi salaklığım, belki gayretsizliğim (ki bu hiç doğru değil), belki ailemin ya da içinde yaşadığım toplumun yanlışları yüzünden, başarıya ulaşamamış, hayatından tad almayan, dünyaya hiç gelmeseydim daha iyi olurdu diyen, herşeyi Allah'a havale etmiş, milyonlarca kişiden biriyim. Bu dünyada birşey olacağımız yok ama neyseki ahiret var derdim. Bildiğim islama zaten uygun yaşayan, suça/günaha en küçük eğilim göstermeyen, içi (enayilik derecesinde) merhametle dolu bir insanım. Az bir gayret daha gösterirsem, ahirette başarı (gördüğüm kadarıyla) kaçınılmazdı. Hem Allah'ın rızasını kazanacak, hem cehennemden kurtulacaktım, hem de dünyada yanıma bile uğramayan mutluluk ve huzuru yakalayacaktım.

Bu düşüncelerle, geçen yıl, namazı düzenli kılmaya başladım. Geçmiş yıllarda bazı vakitleri kılmamıştım. Günde 4-5 saat aralıksız kılarak bir süre sonra tüm kazalarımı kılmış olacaktım. Ramazan yaklaşıyordu. Ben zaten oruca başlamıştım, o ayda oruçların tamamını tutacak, kış aylarını da oruçla geçirerek oruç borçlarını da kapatacak, arta kalan zamanlarda da geçmişte kaçırdığım namaz ve oruçlar için bolca tövbe edecektim. Formül bu kadar basitti. Tabii kesinlikle kendimi düşündüğüm kadar, tüm dindar arkadaşlar gibi, bunları yaparken Allah rızasını da gözetecektim. Kesinlikle samimiydim.

Ama hiç istemediğim bir ışık çakmıştı kafamda. Hem de oruçlu olduğum bir günde ve namaz kıldıktan sonra. Kaza namazları da kılıyordum ve kesinlikle ağır gelmiyordu. Allah rızası ve ahiret mükafatını düşününce nasıl ağır gelebilirdi ki. Tamamen odaklanmış ve inanmıştım/kendimi inandırmıştım. Ancak kafamda aniden oluşan küçük bir şüpheyi gidermek, hem de adam gibi yaşamaya başladığım islamı daha iyi anlamak için, Kur'an'ı baştan sona okuma kararı aldım ve belki de hayatımın en büyük hatasını yaptım. Okudukça birçok ayetinde problemler ve mantık hataları gördüm (kendimce) Bu kesinlikle isteyeceğim, tercih edeceğim birşey değildi. Keşke hiç okumasaydım diyorum her defasında. Çünkü ahiret, onca şeyden sonra, sığınabileceğim tek yerdi. Ve benim gibiler için ahirette başarı çok kolaydı, zaten b*ktan bir hayat yaşıyordum, hem maddi sıkıntılar boyumu aşmıştı, hem de elimde olmayan ailevi ve sosyal tonla problem vardı. Yani sıkıntının alası vardı, günah olarak gösterilen şeylere en küçük eğilim yoktu, üstüne hiç de ağır gelmeyen 3-5 ibadet, hepsi buydu. Her ne sebeple ve ne şekilde var olduysam, ilk defa mutlu ve huzurlu olmanın formülünü bulmuştum. Evet bunun için ölmeyi beklemem gerekecekti ve bu mutluluk farklı, garip bir boyutta gelecekti ama olsun. Umut işte. Ama bu umudum elimden alındı. Ben bu konularda kimseyle konuşmadım, herhangi bir yazı okumadım, bu forumdan çok sonraları haberim oldu. Kendi kendime bir ayetten şüphelendim ve okumaya başladım. Okudukça birçok şey saçma geldi. Kur'anı bırakıp, ilk defa, objektif birşekilde, herhangi birşeyden korkmadan, etmeden, olası yaratıcıyı, insanları, yaşamı düşündüm uzun uzun. İşin mantığının, matematiğinin oturtulmadığını hissettim. Bir süre yanlış anlıyor olabilirim, çeviriler hatalı olabilir gibi bahaneler üretsem de, bu şüpheleri kafamdan kesinlikle atamadım. Bu saatten sonra hiçbirşey beni döndüremez. İstiyorum, Allah'ım ne olur bir mucize gönder, ya da yanıldığımı göster, ahireti alma elimden diyorum. Ama nafile... Tekrar tekrar okuyorum olmuyor, 3 kuruş para kazandığım işimi bu yüzden kenara atıp, saatlerce düşünüyorum. Ama kesinlikle yazılanlar, anlatılanlar palavra gibi geliyor... Hiçbirşey beni döndüremiyor. İnanmak istiyorum ama olmuyor. Benim basbaya kalbim mühürlendi o gece. Hayatımda ilk defa Allah'a isyan ediyorum. Sığınabileceğim tek yerdi ahiret... Başarılı olmamsa kaçınılmazdı. Ama olmadı. Şimdi düşünüyorum, kalp neden mühürlenir, kardeşim. Ne suçum vardı?

Birçok kişiye saçma gelecek bu yazımda demek istediğim, dinden soğumamın elimde olmayan, hatta anlam veremediğim sebeplerden olduğu, hatta bunun bana yarar değil, "ahirette mutlu olabileceğime dair inancımı" elimden alarak zarar verdiği ve umutlarımı yok ettiğidir. Ayrıca ben kedi kesen, çevresine, toplumuna zarar veren, her türlü günahı işleyen satanist vs. değilim. İstemeden şüphe duymaya başladım, ne yaptıysam bu şüpheleri içimden atamadım. Kur'an da anlatılanlar inandırıcı gelmiyor/gelemiyor diye bizi satanist vs. gibi garip insanlarla aynı kefeye koyanları görmek beni deli ediyor. Ben neydiysem, oyum, birşey ya da birilerinden korktuğumdan değil, vicdanımı dinleyip, günah denilen şeylerden hep uzak durdum, hala da aynı şekilde devam ediyorum. Zaten hayat b*ktan, ahiret gözümde yalan olmuş/elimden kayıp gitmiş, bir de satanist muamelesi görmemek için, sanırım en iyisi susmak. Şüphelerimi gidermek için bile kimseyle konuşmayacağım. Zaten artık gerek de kalmadı.

P.S. En azından bu forumdaki bazı arkadaşlara seslenmek istiyorum, rica ediyorum. 3 kuruşluk dini bilginizle gelip bana vaaz vermeyiniz, ben satanist değilim, gavuristandan da gelmedim. Derdim nedir anlattım. "Cehennemde yanarsın haberin yok mu aaa!!!" diyenlere ve din kültürü ve ahlak bilgisi dersi vermeye kalkanlara artık dalma kararı aldım, bilginize Bu alanda, bir yıl içinde okuduğum yazıları, burdaki birçok dindar arkadaş, bütün tahsil hayatı boyunca okumamış, üstünde düşünmemiştir...
Alt 06-08-2011, 19:13
düşünsel düşünsel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

güzel kardeşim,

trajikomik bir yazı olmuş öncelikle dinlerin ortaya çıkışı zaten buna benzer duygulardır:

-dünyada bulamadığı adaleti bulma isteği.
-ölümü ve yok oluşu kabul edememe
-sevdiklerimizi öbür dünyada bulma arzusu.

daha çoğaltılabilir evet dinlerin çoğu bunları vaat eder. tabii ki bunlar güzel şeyler ama dikkat edersen dinler sürekli senden birşeyler istiyor ve bunun tesadüf olması biraz fazla. dinler insana çok şey vaat eder ama çok şey alıp götürür aslında.buna karşılık ateizm insana vaatte bulunmaz,boş inançlarla vakit kaybetmez,sorumluluğun yalnız kendin de olduğunu söyler. hiç kimseden yardım dilemez ne allah ne yehova ne isa ne de buda çünkü insanın en büyük destekçisinin kendisi olduğu ve kendi ayakları üzerinde durabileceğini söyler.bununla ilgili bir yazı var okumanı tavsiye ederim:

http://probablynogod.wordpress.com/2011/04/15/ateizm-bana-ne-kazandiriyor/

zaten ateizm ve kendini gerçekleştirme kavramları birbirine çok yakındır tarihte kendini gerçekleştirmiş kişilerin çoğunun ateist olması da tesadüf değildir:

http://www.bilgeinal.com/?p=402

Konu düşünsel tarafından (06-08-2011 Saat 19:19 ) değiştirilmiştir.
Alt 06-08-2011, 21:03
barristor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
barristor barristor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Ictenlikle yapmis oldugun ozeline ait paylasim icin eline yuregine saglik.

Ayrica satanist olmak,islamist olmaktan cok daha insanidir....Kendileri insan keserler,kedi kesene b.k atarlar.
Alt 06-08-2011, 21:47
ereninthenature - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ereninthenature ereninthenature isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kalp vucuda oksijenli kan pompalar baska birsey yapmaz.Muhurlense filan ölürsun direk.Beyinle alakali birsey de demedigine gore din cokta takacak birsey yok diyorum ben

Ahireti kaybettin ama yasami kazandin.Dolu dolu yasa.Neyin ne oldugundan haberi olamayan zombiler bile huzuru mutlulugu bulabiliyorsa sende bulabilirsin sana guveniyorum

Hayata atanan butun anlamlarin insan yapimi oldugunu anladiysan ata kendi anlamini dolu dolu yasa.Bende boslukta kalmistim ahiretin filan olmadigini anlayinca.Hayatimi belki Don Kisot gibi olsada bilime atadim.

Cok guzel, icten bir yazi olmus tebrik ederim.

Science is not only compatible with spirituality; it is a profound source of spirituality.
-Carl Sagan

All ideology is toxic because ideology is a kind of insult to the gift of human free thinking.
-Terence McKenna
Alt 06-08-2011, 22:57
Estiva Estiva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yorumlar için teşekkürler. Sayın düşünsel'in verdiği linklerde de biraz bahsedildiği gibi, dinlerden kurtulmanın bazı artıları da mevcut, bunları da düşünmek lazım tabii. Gerçi müslüman bir ülkede islamdan özgürleşmek ne kadar faydalı olabilir kestiremiyorum yine de. Bu konularda sohbet ettiğim kişilerin tamamının kara listesine girdim. Fazla konuşmama kararı aldım o yüzden Zor bir ülkede yaşıyoruz. Beni kara listesine alanlar, adam gibi inandıkları şeyin gereğini yapan insanlar olsa içim yanmayacak. Bu forumda da denk gelebilirsiniz, doğru düzgün namaz kılmayan adamlar, iş dine gelince büyük şevkle hemen gelip vaaz veriyorlar. Sanırsınız, adamın başı secdeden kalkmıyor. Hem Allah'a ve cehennemine inanıp, hem gereğini yapmamak ne büyük cesaret.

Toplumun büyük kısmı uyansa, daha iyi bir ülkede yaşayabilirdik. Dini kullanarak insanları sömüren insanlardan kurtulmak bile büyük bir adım olurdu. İdealist arkadaşların işi çok zor. İnsanlar konuşularak zor uyandırılır. Bunu kendimden biliyorum. Şu anki halimle bir iki yıl önce karşılaşsam, kendimi asla ikna edemezdim, kendimle arkadaşlık etmeyi bırakırdım O yüzden ben idealist olamıyorum, bu alanda geleceğe umutla bakamıyorum. İnsanlar birgün dinlerden olmasa da, dinlerden beslenen kenelerden kurtulmayı başaracaklar, bu doğal ve kaçınılmaz bir süreç, ama bu çok yavaş birşekilde olacak. Ateşi tanrı sanıp ölen insanlar gibi, daha milyarlarca kişi dinlere inanarak ölecek. Birileri de insanları cennetlerle kandırarak, kendilerine bu dünyada cennetler oluşturmaya devam edecek.

Neyse, en azından bunları farketmiş olmak da birşey.
Alt 06-08-2011, 23:15
ereninthenature - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ereninthenature ereninthenature isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ben dusuncemde israrciyim.Teist olarak olen birini yasadi saymam, teist olarak olsem yasadim demezdim

Ahireti verdin yasami kazandin.Muthis bir alis-veris.

Birde insanlarin dindar olmesi konusunda haklisinda bizim su an su konumda olmamiz gecmisteki bilim adamlarinin emekleriyle oldu.Onlarin zamaninda yok muydu delilik?Vardi.Ama adamlar yilmadan ne pahasina olursa olsun arastirdilar.Ozellikle evrimci bilim adamlarinin uzerine cok gidildi ama savasi bilim kazandi.Baskiyla sus-pus edemediler onlari.

Hypetia; Iskendireyede ateist bilim kadiniydi.Dunya merkezli evrene karsi cikip, yorungelerin elips oldugunu buldugunda(kutsal olan cemberdir cunku sekli kusursuzdur.tanrinin urunu kusurlu bir sekil olamaz) once taslayip oldurduler, sonra tecavuz ettiler, sonra kolunu-basini-bacaklarini kesip sehirde ibret olsun diye gezdirdiler sonra o parcalarida yaktilar.

Hypetia ornegi cogaltilir.Bizim toplumdan cektigimiz aci, dislanma mizmizlanya deyecek birsey degil aslinda.Normal seyler bunlar.Bilim yavas yavas herkesi aydinlatacak.Kacinilmaz olan bu.

Science is not only compatible with spirituality; it is a profound source of spirituality.
-Carl Sagan

All ideology is toxic because ideology is a kind of insult to the gift of human free thinking.
-Terence McKenna
Alt 06-08-2011, 23:29
reis reis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Içtenlikle yazdığın bu yazı için öncelikle teşekkür ederim kardeşim. Bende senin gibi namazında niyazında biriydim. Hatta biraz abartıp olayı sarık bile takardım camiden başka yerde huzur bulamazdım. Sonra birgün aynen seninki gibi kuranı mealinden okuma kararı aldım. Sonra hikaye kitabı okur gibi hissettim kendimi hiçte "KUTSAL" birşeye rastlayamadım. Sonra böyle düşünürken internetten tevrat'ın bazı bölümlerini okudum. Kuran'nın tevrattan birçok alıntı yaptığını farkettim. Nuh tufanının bir sümer miti olduğunu öğrendim. Bende bir ara gittim geldim bir arkadaşın iknasıyla ama örümcek ağları çoktan yırtılmıştı artık eser kalmadı. O kaptan kendini kurtarabilmek çok rahatlatıcı aslında bunu önce içindeki "şok"u atlattıktan sonra farkedebilirsin. Hemen değil zamanla.

Sonuç olarak din törpüsünden kurtulman sevindirici bir olay. Ne kadar umutlarını götürsede gerçek herzaman gerçektir,

sevgiler.
Alt 07-08-2011, 06:33
hidayet571 hidayet571 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

arkadaşım neyi inandırıcı bulmadın bizede sölede bizde bilelim yada çelişiyor diyenler için neresi çelişiyor bide kurban bayramına katliyam diyen herkes vejeteryanmı diyelim ki vejeteryan bitkilerin canı yokmu tek suçları yürüyememek mi
Alt 07-08-2011, 06:45
YasasinBilim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
YasasinBilim YasasinBilim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hidayet571´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşım neyi inandırıcı bulmadın bizede sölede bizde bilelim yada çelişiyor diyenler için neresi çelişiyor bide kurban bayramına katliyam diyen herkes vejeteryanmı diyelim ki vejeteryan bitkilerin canı yokmu tek suçları yürüyememek mi
sayın hidayet571;

sitemize hoş geldin.
bu site islam konusunda hiç bir yerde bulamayacağın bilgilerle dolu bir sitedir.
bir süre sonra inancında bir değişiklik olup olmayacağını bilemem.
ama çok bilgileneceğinden eminim.

şurdan başla istersen:

http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=24867

saygılar...
Alt 07-08-2011, 06:57
hidayet571 hidayet571 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

ben okuyan araştıran insanlar var die düşünmüştüm burada yanılmışım biri yazıyor ötekiler iman ediyor arkadaşım o linki inceledim her konu hakkında sana kıvırmadan direk cevap verebilirim biraz araştır kendinde bulursun çelişki falan yok zaman Allah ın yarattığı izafi bir kavramdır.bizim güneş sitemimizde gün 24 saattir ancak bırak cennet cehennemi mars için bile gün yıl farklı hesaplanacak sürelerdir o x 1000 hesabıda tamamen sallama bi durum ya hiç dikkatinizi çekmiyormu herkonuda ayet direk yapıştırılırken asıl püf noktada şöyle yazılmıştır diyor hangi ayette yazıyomuş o cennet hesabıyla 1000 gündür die yada bir sonraki durum yaratılmış ilk insan Hz. Muhammed dir Cennette yaratılmış ilk ruhtur araştır bunuda sen şurası çelişki de ben yazayım yazdıklarımıda araştır

Önerilen Siteler