Maide 95.Ey iman edenler! İhramlı iken avı öldürmeyin. İçinizden kim onu kasten öldürürse öldürdüğü hayvanın dengi (ona) cezadır. (Buna) Kâbe'ye varacak bir kurban olmak üzere içinizden adalet sahibi iki kişi hükmeder (öldürülen avın dengini takdir eder). Yahut (avlanmanın cezası), fakirleri doyurmaktan ibaret bir keffârettir, yahut onun dengi oruç tutmaktır. Ta ki (yasak av yapan) işinin cezasını tatmış olsun. Allah geçmişi affetmiştir. Kim bu suçu tekrar işlerse Allah da ondan karşılığını alır. Allah daima galiptir, öç alandır.
İhramlı iken av hayvanı öldürmenin cezai hükümleri olarak fakirleri doyurmak ve oruç tutmak bir nebze mantıklı fakat öldürülen hayvanın dengi bir evcil hayvan daha öldürmekteki mantık nedir?Üstelik bu birinci seçenek olarak ayette verilmiş. Burada öldürülen av hayvanın zerre kadar değeri olmadığı gibi ceza olarakta olan bitenden haberi olmayan başka bir evcil hayvanın canından olması durumu söz konusu.Bunun yerine kabeye bağışlanmak üzere şu kadar para yada şu kadar kilo yiyecek daha mantıklı bir cezai yaptırım olmazmıydı.Benim kalbim mühürlü olduğundan ben bu ayetteki inceliği anlayamadım biri bana anlatabilirmi.
kuran mantigina gore gayet normal.demiyormu koleye karsi kole kadina karsi kadin hure hur kisas edilir.ben senin koleni oldurdugumde sende benim kolemi olduruyorsun odesiyoruz)iste kuran adaleti.