Arkadaşlar ilginçtir"herşeye gücü yeten,her şeyi bilen" allah bir şekilde gönderdiği ayetlerden hoşlanmıyor.Ve karar değiştirip yeni ayetler gönderiyor.
Nahl süresi:101. Biz bir âyetin yerine baska bir âyeti getirdigimiz zaman -ki Allah, neyi indirecegini çok iyi bilir- "Sen ancak bir iftiracisin" dediler. Hayir; onlarin çogu bilmezler.
Neden bu böyle olmakta .Bu ayetlerlerin biçim ve özelliği neye ve kime göre değişmekte.
allah(yada muhammed) neden böyle bir şey yapma gereği duyuyor.
İşte kuran bazı durumlar yayımlanma aşamsında değimiş, değişmemiş diyenler iyi okuyun.
ellerin kabesi var
benim kabem insandir
kuranda kurtaranda
insanoglu insandir!!!
Sn. Ravendi;
Pedagojik formasyon derslerinin başlarında uygulanan kurallar silsilesi içerisinde dahi bulunabilen bir yöntem dersem çok mu ileri giderim bilmem. Kişisel eğitimin yanında toplumsal eğitim denen bir olgu yüzyılımızın başında batı toplumlarında akademik olarak irdelenmeye başlanmış. Çok sayıda kollara ayrılan bu sosyal bilimin bizi ilgilendirdiği kolu kolektif akıl yönlendirmesidir. Kişisel eğitimde görülmeyen yöntemler toplumsal eğitimde görülebilmekte ve bu (biz ister pozitif diyelim ister negatif) uygulanmakta.
Toparlarsam; toplum eğitimi aynen kişisel eğitimi gibi basamak basamak oluşur. Yalnız bazı basamaklar; kişisel eğitimdeki gibi tüme varım ilkesi ve daima +1 diye oluşmaz. Bu tip basamaklara gelince; (nadiren) bazen bir önceki veya daha önceki eğitimden kalan öğretiler ortadan kaldırılır ve yenisi eklenir veya tamamen çıkarılır yeri doldurulmaz. Aynısı olmasa da bir fikir için George ORWELL' ın Hayvan Çiftliği (Domuzlar Diktatoryası) romanını, *zevkle önerebilirim.
Konuyu hiç bu boyuttan düşündük mü acaba diyorum.
Hatalarımı cehaletime bağışlayın