Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-08-2011, 14:57
Jolly Jocker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Jolly Jocker Jolly Jocker isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Hep Beraber Bıraksak Ne Olur?

İnanmasak Allah'a, dünyadaki milyarlarca insan inanmayı bıraksak aynı anda; ne olur? Allah yakamıza mı yapışır?

Hayır! Acizce tarihin çöplüğüne atılmış diğer sahte ilahların, Zeus'ların, Apollon'ların yanına uzanır.

Allah yok, sadece kullar var. Kimse kulluk etmezse, kimse ilahlık yapamaz.

Başımızdaki şu köhnemiş ilahı tahtından indirmenin vakti gelmedi mi? 1400 yıl geride kalan bu yobaz, bu bilim dışı, bu gerici, bu kadın düşmanı, her daim egemenlerin ve iktidarların dostu, ezilenlere hep tepeden bakan, günde beş vakit övgü duymak isteyen, duymadığında cehennem işkenceleriyle tehdit eden, dünyaya savaştan başka birşey vermemiş bu 'kurusıkı' ilahı tarihin çöplüğüne atma vakti gelmedi mi çoktan? Başka ülkeler Ay'ı bitirdi Mars'a uydu gönderirken, biz hala eldeki yarım yamalak laikliği bile koruma mücadelesi verip türbandır, kıldır, tüydür tartışıyorsak, başımızdaki bu modası çoktan geçmiş Allah bozuntusu yüzünden değil mi? O halde vicdanınızdan defedin onu artık!

Evet, mümin arkadaşım düşün bir kere... Korkmadan düşün...

Hep birlikte reddetsek onu, defetsek içimizden, inanmasak artık ne olur? Gelip yakamıza yapışacak hali yok ya? Koyduğumuz yerde, tarihin çöplüğünde durur çaresizce. Oyma puttan farkı yok. Bir kez atınca kenara, çaresizce durur. Yeter ki artık atabilin...
Alt 11-08-2011, 15:02
yalnizs yalnizs isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bu kadar fanatik dinci varken bu ütopya olur ancak.

"dünya federasyonuna" giden yol açılır
insanlık için yücelme dönemi başlar
insanlık için düşünme dönemi başlar
insanlar ahiret için çalışmaya ayırdıkları vakitlerini dünya için ayırmaya başlar
gereksiz mevzularda tartışmalar biter gerçek sorunlar tartışılır
Alt 11-08-2011, 15:03
Olimpiyat Olimpiyat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

dindar birisi şunu demişti:
eğer bir gün tanrı nın olmadığı ispatlansa ve tüm dinlerin boş olduğu kanıtlansa bile, inanmayı sürdürürüm..

yani, genlerine işlemiş ölüm ötesi fantezisi ve korkusundan sıyrılmaları çok kolay değil..insan inançlı olunca akıl bloke oluyor..

önyargısız yaklaşanlar muhakkak olacaktır bizim gibi...onlar akılları ile gerçeği bulacaklardır
Alt 11-08-2011, 15:04
Kıdemli Üye

Tüm insanlığın aynı anda inancı bırakmasını düşündüğüm yok sevgili Yalnızs, böyle bir durum olsa Allah'ın çaresizliğini müminlere düşündürterek Allah'ın aslında oyma puttan farksız birşey olduğunu anlamalarını sağlamaya çabalıyorum.
Alt 11-08-2011, 15:12
düşünsel düşünsel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

geçende beim de aklımdan böyle bir şey geçmedi değil.benim büyük bir fikrim var fakat iki ucu keskin bıçak: kabe allah tarafından korunduğunu biliyoruz din hocamın anlattığına göre öyleymiş. sonra ebabil kuşları gelmiş kabeyi yıkmaya çalışanları üzrine isimlerinin yazıldığı taşlar varmış o taşlarla öldürmüşler ben diyorum ki. müslümanlar aradan çekilsin bizde kabeyi yıkmaya çalışalım eğer ebabil kuşları gelip bizi vurursa islam tüm dünyaya kanıtlanır ve kameralardan tüm dünya bu mucizeye şahit olur ve tüm dünya müslüman olur ne dersiniz müslüman dostlarım.

öbür türlü kabe yıkılır ve fredinin yukarda yazdıkları aynen gerçek olur müslüman arkadaşlarda namaz oruç gibi külfetlerle uğraşmaz artık yani onlar içinde iyi bir şey.

büyük kabe deneyini şiddetle tavsiye ediyorum
Alt 11-08-2011, 15:20
Olimpiyat Olimpiyat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

herkes izin verse araplar izin vermez..onlarda bilir yıkılacağını..
bu işten iyi para kazanıyorlar
Alt 11-08-2011, 15:22
düşünsel düşünsel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Olimpiyat´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
herkes izin verse araplar izin vermez..onlarda bilir yıkılacağını..
bu işten iyi para kazanıyorlar
hac turizminden iyi para geliyor tabi. bırakırlar mı hiç
Alt 11-08-2011, 15:26
Selalim Selalim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Freddie´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İnanmasak Allah'a, dünyadaki milyarlarca insan inanmayı bıraksak aynı anda; ne olur? Allah yakamıza mı yapışır?

Hayır! Acizce tarihin çöplüğüne atılmış diğer sahte ilahların, Zeus'ların, Apollon'ların yanına uzanır.

Allah yok, sadece kullar var. Kimse kulluk etmezse, kimse ilahlık yapamaz.

Başımızdaki şu köhnemiş ilahı tahtından indirmenin vakti gelmedi mi? 1400 yıl geride kalan bu yobaz, bu bilim dışı, bu gerici, bu kadın düşmanı, her daim egemenlerin ve iktidarların dostu, ezilenlere hep tepeden bakan, günde beş vakit övgü duymak isteyen, duymadığında cehennem işkenceleriyle tehdit eden, dünyaya savaştan başka birşey vermemiş bu 'kurusıkı' ilahı tarihin çöplüğüne atma vakti gelmedi mi çoktan? Başka ülkeler Ay'ı bitirdi Mars'a uydu gönderirken, biz hala eldeki yarım yamalak laikliği bile koruma mücadelesi verip türbandır, kıldır, tüydür tartışıyorsak, başımızdaki bu modası çoktan geçmiş Allah bozuntusu yüzünden değil mi? O halde vicdanınızdan defedin onu artık!

Evet, mümin arkadaşım düşün bir kere... Korkmadan düşün...

Hep birlikte reddetsek onu, defetsek içimizden, inanmasak artık ne olur? Gelip yakamıza yapışacak hali yok ya? Koyduğumuz yerde, tarihin çöplüğünde durur çaresizce. Oyma puttan farkı yok. Bir kez atınca kenara, çaresizce durur. Yeter ki artık atabilin...
Ben de hepberaber forumu siz gelene kadar bıraksak ne olur diyeceksiniz sanmıştım

Malum gidiyorsunuz ya.

Aynen böyle olur işte hepberaber bir şeyleri bırakmak

Freddie ben sizin özünüzde çok iyi, çok duyarlı bir insan olduğunuzu düşünüyorum. O yüzden bu kadar sorgulamanız, bu kadar düşünmeniz. Ben de çok düşündüm, çok travmalarını yaşadım, çok kıvrandım tüm varolan düşüncelerimle.

Siz insanı tanımıyorsunuz. Tanısaydınız bu kadar cesaretle bunu söyleyemezdiniz. İnsanların hepsinin aynı olmadığını bilmiyorsunuz. Bu ayrı kaldığınız zaman içinde belki daha çok şey öğreneceksiniz insana dair.

İnsanlar hepsi sizin gibi değil; kimilerini tutan yalnızca ya bir yaratıcı korkusu ya da kanunlar. Gerçekten insan olduğu, insan olmak istediği için insana, dünyaya sevgiyle bakanların sayısı kaçtır sizce? (Benim gördüğüm kadarı ile çok az o ayrı)

Ve tüm öğretilerimizin kaynağı ne?

Bunları geldiğinizde konuşuruz umarım (olur da hala sağsak)

İnsanların ne kadar farklı olduklarını anlamanız için size ''Highly Sensitive Person'' üzerine yazılmış kitapları ya da düşünceleri okumanızı öneririm. O bile size bir bakış açısı getirecektir tüm bu olayları anlamanıza karşı ki siz dünyayı okumayı seviyorsunuz.

Doğru anlayabilmekte gerek okuduğunu o ayrı

Siz de tümden olmasa da kısmen bu gruba giriyorsunuz; duyarlı insan grubuna. Kimisi o duyarlılığı daha fazla kimisi daha az, farklı farklı yaşıyorlar.

Altı ay sonra görüşmek üzere.

Sevgiler.
Alt 11-08-2011, 15:27
jadi jadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Eger islam olmazsa muslumanlarin kukusal namusu bir sure sonra tehlikeye girer. Islam onlarin namus bekciligini de yapiyor. Bakin musluman olmayan ulkelere, hic namsuslarina duskunler mi? Yaaa
Alt 11-08-2011, 16:20
Kıdemli Üye

düşünsel´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
büyük kabe deneyini şiddetle tavsiye ediyorum
Sevgili Düşünsel, Kabe zaten şimdiye dek yağmur ve sel basması sonucu defalarca yerle bir oldu. Ona rağmen müslümanlar umursamadı. Çoğunun haberi yoktu gerçi.

Önerilen Siteler