Freddie´isimli üyeden Alıntı
İnanmasak Allah'a, dünyadaki milyarlarca insan inanmayı bıraksak aynı anda; ne olur? Allah yakamıza mı yapışır?
Hayır! Acizce tarihin çöplüğüne atılmış diğer sahte ilahların, Zeus'ların, Apollon'ların yanına uzanır.
Allah yok, sadece kullar var. Kimse kulluk etmezse, kimse ilahlık yapamaz.
Başımızdaki şu köhnemiş ilahı tahtından indirmenin vakti gelmedi mi? 1400 yıl geride kalan bu yobaz, bu bilim dışı, bu gerici, bu kadın düşmanı, her daim egemenlerin ve iktidarların dostu, ezilenlere hep tepeden bakan, günde beş vakit övgü duymak isteyen, duymadığında cehennem işkenceleriyle tehdit eden, dünyaya savaştan başka birşey vermemiş bu 'kurusıkı' ilahı tarihin çöplüğüne atma vakti gelmedi mi çoktan? Başka ülkeler Ay'ı bitirdi Mars'a uydu gönderirken, biz hala eldeki yarım yamalak laikliği bile koruma mücadelesi verip türbandır, kıldır, tüydür tartışıyorsak, başımızdaki bu modası çoktan geçmiş Allah bozuntusu yüzünden değil mi? O halde vicdanınızdan defedin onu artık!
Evet, mümin arkadaşım düşün bir kere... Korkmadan düşün...
Hep birlikte reddetsek onu, defetsek içimizden, inanmasak artık ne olur? Gelip yakamıza yapışacak hali yok ya? Koyduğumuz yerde, tarihin çöplüğünde durur çaresizce. Oyma puttan farkı yok. Bir kez atınca kenara, çaresizce durur. Yeter ki artık atabilin...
|
Ben de hepberaber forumu siz gelene kadar bıraksak ne olur diyeceksiniz sanmıştım
Malum gidiyorsunuz ya.
Aynen böyle olur işte hepberaber bir şeyleri bırakmak
Freddie ben sizin özünüzde çok iyi, çok duyarlı bir insan olduğunuzu düşünüyorum. O yüzden bu kadar sorgulamanız, bu kadar düşünmeniz. Ben de çok düşündüm, çok travmalarını yaşadım, çok kıvrandım tüm varolan düşüncelerimle.
Siz insanı tanımıyorsunuz. Tanısaydınız bu kadar cesaretle bunu söyleyemezdiniz. İnsanların hepsinin aynı olmadığını bilmiyorsunuz. Bu ayrı kaldığınız zaman içinde belki daha çok şey öğreneceksiniz insana dair.
İnsanlar hepsi sizin gibi değil; kimilerini tutan yalnızca ya bir yaratıcı korkusu ya da kanunlar. Gerçekten insan olduğu, insan olmak istediği için insana, dünyaya sevgiyle bakanların sayısı kaçtır sizce? (Benim gördüğüm kadarı ile çok az o ayrı)
Ve tüm öğretilerimizin kaynağı ne?
Bunları geldiğinizde konuşuruz umarım (olur da hala sağsak)
İnsanların ne kadar farklı olduklarını anlamanız için size ''Highly Sensitive Person'' üzerine yazılmış kitapları ya da düşünceleri okumanızı öneririm. O bile size bir bakış açısı getirecektir tüm bu olayları anlamanıza karşı ki siz dünyayı okumayı seviyorsunuz.
Doğru anlayabilmekte gerek okuduğunu o ayrı
Siz de tümden olmasa da kısmen bu gruba giriyorsunuz; duyarlı insan grubuna. Kimisi o duyarlılığı daha fazla kimisi daha az, farklı farklı yaşıyorlar.
Altı ay sonra görüşmek üzere.
Sevgiler.