Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-08-2006, 20:56
goodmen goodmen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart olmayan allaha sorular ..

sellam arkadaşlar yeni üye oldum sitenize biraz konulara göz attım ve bazı yazılara gülesim geldi kendimden dolayı .

bir duvar yaptım ve karşısına geçtim :
*bu *duvara karşı konuştuğum zamanlar oldu bütün hırsımı ona anlattım ve ona içimi döktüm boşalttım yüzlerce soru sordum ama birtürlü cevap gelmedi duvardan !

ona isyan ettim ve hırsımdan tekmeledim !

sonra kendime bir soru sordum bu duvarı yapan benim kendi sine bile faydası dokunmayan bu duvara ben hırsımı derdimi döktüm sonuç ?

o duvarı yıktım baktım sonra duvar denen birşey yok !

güldüm kendi kendime hem olan birşey idi şimdik yok ozamanda derdime çare olamadı şimdide !

bazı arkadaşlar da allahı inkar edişini ve ona inanmadıklarını gördüm yazılarından ve hatta inanmadıkları allaha sorular sorduklarını gördüm .

sonra sordukları sorulara da cevap versene ey allah diye sitem ettiklerini gördüm .

inanmadığınız bir allaha olmadığını kesin gözüyle inandığınız bir yaratıcıya hangi akılla soru sorup cevap beklediğini anlamış değilim .

olmayan birine soru sorup cevap istemek isyan etmek veya isyanını dile getirmeye çalışmak nedir ?

ben anlam veremedim buna . herkezin görüşüne saygılıyım dileyen dilediğine inansın ama bazende böyle yazılar görünce acaba ben mi yanlış düşünüyorum *diye kendi kendime soru soruyorum .
Alt 14-08-2006, 21:40
hazretikömürcü hazretikömürcü isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hazretikömürcü - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Re: olmayan allaha sorular ..

Sayın goodmen

"bazı arkadaşlar da allahı inkar edişini ve ona inanmadıklarını gördüm yazılarından ve hatta inanmadıkları allaha sorular sorduklarını gördüm .

sonra sordukları sorulara da cevap versene ey allah diye sitem ettiklerini gördüm .

inanmadığınız bir allaha olmadığını kesin gözüyle inandığınız bir yaratıcıya hangi akılla soru sorup cevap beklediğini anlamış değilim . "

derken haklısınız.
Ancak bizim sitemizde inanç (inansızlık) dereceleri farklı arkadaşlarımız da var. Bunlardan bazıları daha çelişkilerinden tamamen kurtulmuş değillerdir. Bu nedenle; Allah'a diye sordukları sorularını aslında inanç sistemine sormaktadırlar. *Soruyu soranlar da bunu biliyor.
Hangi durumda veya derecede olurlarsa olsunlar, bütün üyelerimiz bizim insanlarımızdır. Bizler, onların anlattıkları şekliyle değil, anlatmak istedikleri şekliyle anlatmalıyız.
Çok güzel bir tespit yakalamışsınız. Sizi kutlarken, saygılarımı da ekliyorum.
hazretikömürcü

SİLAHIMIZ ELİMİZDE DEĞİL, BEYNİMİZDEDİR
Alt 14-08-2006, 23:03
Üye Değil

Sayın goodmen,
Önce aramıza hoş geldiniz. Umarım düzeyli yazılarınızla sitemize katkıda bulunursunuz.
Aslında tespitinize katılıyorum. Onu yapanlardan biri de benim. Olmayan bir şeye elbette soru sorulmaz. Ama söz konusu olan bir tanrı. Var mı yok mu tartışması yapılıyor. Böyle olunca da bence soru sorulması da doğal. Amaç çelişkisi olanlara yardımcı olmak. Sevgiyle kalınız...
Alt 15-08-2006, 00:54
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sonra kendime bir soru sordum bu duvarı yapan benim kendi sine bile faydası dokunmayan bu duvara ben hırsımı derdimi döktüm sonuç ?

Duvara derdini döküpte sonuç alamayan arkadaş acaba Allah'a derdini döktüğünde sonuç alıyor mu ?

Kendisine bile faydası dokunmayan...

bunlar pek fazla Kurani cümleler

"Allah" yalnızca bir sözcüktür ve onun hakkında hiç bir zaman ne bir "düşünce" oluşturabilirsin ne "inanç" ne de "kabul" ne de "anlayış". İşte böyle kendinizi avutur durursunuz bir sözcüğün peşiden giderek ve sağa sola havanızı atarsınız büyük bir iş yapıyormuşsunuz gibi çünkü "duvara" tapmak ile "sözcüğe" tapmak arasında bir fark yoktur ve eğer bir fark var ise o da "duvar" lehinedir.

Her gün yüzmilyonlarca Müslüman sadece dua etmekle kalmıyor, namaz kılıyor, hacca gidip paralarını harcıyor, cami yaptırıyor, zikr meclislerine giriyor "hu" bile çekiyor da ne oluyor ? Şu Müslüman dünyanın içine düştüğü per perişan hal de neyin nesi ?

Allah Allah diyorsun ama senin bir "sözcük" olmasından başka bir bilgin yok onun hakkında. Atesitler hiç olmazsa "bilmediğim bir şeye inanmam da arkadaş" diyip net bir tavır takınıyorlar ama ya sen ? Sanki dün onun yanındaymışsında bugün dönmüşsün gibi bol keseden Allah vaazları veriyorsun. Şimdi soruyorum sana :

Allah hakkında ateistlerden daha fazla hangi bilgiye sahipsin ?

Onların görmediği , deneyimlemediği, hissetmediği Allah'ı sen görüyor, deneyimliyor veya hissediyor musun ? Eğer bir bağlantın var ise söyle ona da şu Dünyada ki acılara bir son versin eğer vicdan var ise onda...

Bir de Ezkamo'nun açtığı o "Allah'a mektuplar" oldukça insanca bir düşüncenin ürünüydü, orada ki inceliği bile anlamamışsın.

Bence en iyisi git duvara karşı dua et yinede. O duvarın bile dile geleceğine inanırım da senin "Allah" dediğinin dile geleceğine inanmam.
Alt 15-08-2006, 12:57
Üye

sodomo kardeş senin görüşlerine de saygılıyım . sizler allah dua edip cevap alıyormusunuz dedin ya ben alıyorum ...

bugüne kadar allahu tealaya dua edip de olmayan birşey olmadı !

maddi manevi birçok dualarda bulundum ve gerekden de ben sahip olamıyacağım aklımdan geçiermiyeceğim maddi manevi değerler kavuşdum !

ama bu duaları ederken samimi davrandım başkasının inancına veya malına veya düşüncesine saygılı oldum .

haliyle ben inancım gerği dua ederken olmuyacak dualarda bulunmuyorum.

olabilecek dualarda bulunuyorum .

her edilen dua kabu edilecek diye bir kural da yok .

sonra ban hitap tarzın ve uslup tarzına da değinirsem senin için de allaha dua edicem belki sen de düzelirsin bana karşı daha bana ilk yazında bukadar hırçın söz kullanman bir olgun ateist kardeşe yakışmaz değilmi güzel kardeşim ?

Bence en iyisi git duvara karşı dua et yinede. O duvarın bile dile geleceğine inanırım da senin "Allah" dediğinin dile geleceğine inanmam.

e kardeş sizler de olmayan allaha cevap yazarken cevap gelmiyeceğini bildiğin halde gelip soru sorman da benim duvarla konuşmam arasında hiçbir fark yok sanırım ..

sevgiyle ve barışla kal ..
Alt 15-08-2006, 13:23
turok turok isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"sonra ban hitap tarzın ve uslup tarzına da değinirsem senin için de allaha dua edicem belki sen de düzelirsin"

* Sadomo sansli adamsin goodmenin duasi kabul *olursa yirtin demektir !

Bana gore duanin psikolojik ve motivasyon disinda bir faydasi yoktur.
Alt 15-08-2006, 13:35
Üye

turok";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
"sonra ban hitap tarzın ve uslup tarzına da değinirsem senin için de allaha dua edicem belki sen de düzelirsin"

Sadomo sansli adamsin goodmenin duasi kabul olursa yirtin demektir !

Bana gore duanin psikolojik ve motivasyon disinda bir faydasi yoktur.
*
hz ömerde asi idi allaha sonunda onada hidayet nasib oldu !

kalplere allah hükmeder bizler sadece vesileden öteye gidemeyiz .

*sevgiyi eksik etmeyin üzerinizden .
Alt 15-08-2006, 13:51
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yahu sizler gerçekten birer psikolojik vakaasınız. Allah bana hidayet nasip eyleyecek öyle mi ? Peki niye ? Ben Ömer gibi hayatımı kılıçla kelle keserek geçirmedim ki... Kimseye de bir zararım olmadı.

Daha ne hidayeti *?

Fazladan ne verecek "hidayet" bana ?

Ama bu kendini havalara sokan tarafınız yok mu, tek kelime ile sinir adamlarsınız.

İnsanlara tepeden bakmamayı öğrenin önce siz.

Karşısındaki insana "hidayete ermemiş", "kalpsiz" , "imansız" vb. sıfatlar yakıştırarak bakanlar olsa olsa *karşısındaki insanı aşağılıyor, onu hakir görüyor demektir. Bütün bunlar sizin kem gözünüz kem bakışınızdır.

Eğer bir şeyler öğrenmek istiyorsanız (olgunlaşma anlamında) önce bu kem bakışınızı yok edin, sonra da insanların hassasiyetlerini istismar etmemeyi öğrenin ve çoluk çocuğun beynini yıkamayın ve kendinize de öyle mehdi, peygamber, eren vb. büyük misyonlar biçmeyin,

biraz ağırdan alın ki size "adam" desinler.
Alt 15-08-2006, 14:05
istavrit istavrit isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sayin goodman

bir duvar yaptım ve karşısına geçtim : birtürlü cevap gelmedi duvardan !

yahudiler binlerce yildir aglama duvarinin onunde aglayip dua ediyorlar..daha duvarin cevap verdigini goren duyan yok..muslumanlar 1400 yildir seytan tasliyorlar, cani yanan, kafasi yarilan bir seytan gorulmemistir..ossurarak kacan seytan olduguda rivayet edilmez..seytanda cevap vermiyor ama muslumanlar kendi kafa ve gozlerini yarmaya devam ediyorlar..

ona isyan ettim ve hırsımdan tekmeledim !

duvardan reaksiyon bekleyen birinin normal olmadigini soylemek icin psikolog veya psikiyatrist olmaya gerek yok..tedavisi varmidir bilmiyorum..bir doktora gorunun!
duvarla allah arasinda bir fark yok bana gore...

o duvarı yıktım baktım sonra duvar denen birşey yok !

senin bir sey yiktigin yok..farkinda degilsin ama duvarin onunde durmaya devam ediyorsun..duvardan ses gelme ihtimali ile tanrinin size seslenme ihtimali bence ayni..ben sizin, ya varsa deyip sabirla duvarlarin arkasindan ses verecegi gunu bekleme ihtimalini seviyorum

inanmadıkları allaha sorular sorduklarını gördüm .

burada kara mizah vardir..ironi vardir..bunu izah etmeye gerek varmidir?

tabuyu yikmak duvari yikmaktan zordur..sizi anliyorum..

umarim bir gun sizde kendi duvarinizi yikarsiniz

yalancılar,maymunlar,domuzlar,eşekler,pislikler!aş ağılıklar!canı çıkacasılar,Köpekler,Alçaklar,yabani eşekler,merkepler,susamış develer,geberesiciler,reziller,sapik Kişiler,beyinsizler,kofkütükler,zorbalar,soysuzlar ,Kahrolasılar,yalancılar,
HZ.ALLAH
Alt 15-08-2006, 14:43
imported_ozer imported_ozer isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Merhaba goodmen Nickinin anlamı iyi adamlar mı demek.
Saygıyla, hakir görme karışmış sanırım biraz.
Kendini kaf dağının ardında görüp, küçük dağları ben yarattım edaları ile bu işler olmaz, olamaz, olmamalı.
Hiç bir şeye ihtiyacı olmaması gereken yaratıcının kendisi için ibadet edilmesini istemesi anlayışla karşılanabilir. Ama kendisine yönelmeleri için akıl oyunlarına başvurması saçmadır. İnsanları savaşa zorlaması abestir. Yarattığı şeytanla sidik yarıştırması ise komiktir.

Sevgiyle bilgiyle hoşkalın hoşça kalın.

Önerilen Siteler