Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-08-2006, 01:54
Materyalist Materyalist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Şeyh-ül İslâm Fetvaları

Şeyh-ül İslâm nedir? Pek anlamam ama (aslında anlarım da önemli değil). O zatı muhteremlerin vetva baz olmalarına bir türlü anlam veremem. Konu nerden buraya geldi???? Şuradan geldi.
Bugün, her zaman okumaktan hoşlandığım kitabın sayfalarını tekrar karıştırıyordum. Kitabın adı "Gökyüzünü tanıyalım". Yazarları M. Emin ÖZEL, Talat SAYGAÇ. Yayımcısı, TÜBİTAK. ( Mayıs 2000 deki 10. basım) Bu kitapta, nedense daha önce dikkatimi çekmeyen ama bu gece dikkatimi çeken bir paragraf oldu. Sayfa 133. Paragraf 2 "Batı'daki ilk gözlem evlerinden Tycho Brahe'nin rasathanesi de 1575'te Danimarka'da Hveen adasında kurulmuştu. Bu çalışmalar Kepler, Galileo,
Kopernikus, Newton çizgisiyle giderek Batı'da bilimin gelişmesine kaynaklık edecek, ülkemizde ise Rasathane birkaç yıl sonra, "Yıldızları incelemek Tanrı'nın işine karışmak olur" yolunda Şeyh-ül İslâm feyvaları ve diğer iç politik çekişmeler nedeniyle topa tutularak iz kalmamacasına yıkılacaktır.
Şimdi soruyorum. Bu idiot Şeyh-ül İslâm embesilleri kimdir? Gerçekten böyle bir şey var mıdır? Tabi ki vardır ama bunlar kimdir? Bu fetva veren insanlar ve kurumlar kendini ne zannediyor? Bunlara o saçmalama hakkını kim verdi? Üç beş moron'un bir masa etrafında toplanıp, kendini bir şey zannedip manyakça kararlar vermesi ve bunaların adına "fetve" demesi ne demek oluyor? Kendi pisliğini ve sokağa attığı balgamını temizlemekten aciz bir kaç kişi bize akıl mı vermeye çalışıyor? Pislikten "moğuş moğuş" kokan insanlar fetva mı veriyor?
Madde size akıl versin

Uygunsuz sözcükler tarafımdan silinmiştir. Ezkamo

Tek Gerçek Maddedir
Alt 15-08-2006, 02:04
Üye Değil

Standart Re: Şeyh-ül İslâm Fetvaları

Sevgili materyalist,
Lütfen yazınızdaki uygunsuz sözcükleri isterseniz kendiniz silin. Düzeyli bir site oluşturma çabamızda desteklerinizi bekliyoruz. Sevgiyle kalın...
Alt 15-08-2006, 02:19
Üye

Tamam ezkamo kardeş.

Tek Gerçek Maddedir
Alt 15-08-2006, 02:49
Üye

Çok değerli site arkadaşlarım. Yukarıda yazdığım kötü ve fena kelimelerden dolayı çok özür diler, saygılarımı sunarken, aşağıda yukarıdaki hatalı yazılarımın doğru şeklini göstermekten onur ve şeref duyarım efendim.
Bizim her türlü gündelik hayata ait dini yorumları yapan o akıl ve ilim sahibi, iyilikte eşi bulunmaz, alçak gönüllü İlim ve din adamlarımız kimdir acaba? Kültürümüzün o çok naçizane şeyh-ül islam beyefendileri, Acaba büyük uğraşalar sonucu incelenerek verilmesi gereken o derin anlamlı ve içerikli fetvalarını verirken çok yorulmuşlar mıdır efendim? Gerçekten bu zor ve ulvi görevi başardıkları için kendilerine "Allah razı olsun" diyor, saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz efendim. Allah onları bizim başımızdan eksik etmesin. Onlar Allah'ın bize bahşettiği ulvi insanlardır efendim. Yoksa onlar kendilerini normal ve vasat insanlardan mı sayıyorlar? Kesinlikle olamaz. Biz kim, onlar kim? Biaizm için gece ve gündüz masa başında uykusuz kalarak, yorgunluktan bitab düşmüş bu insanlar, ayrıca sabahları çevre temizliği ile de uğraşarak, doğasal ve toplumsal temizliği sağlamaya çalışıyorlar. Allah hepsinden razı olsun.
*Bu bölümdeki yazımdan önce yazdığım o ahlaksız ve kaka yazıyı, bu satırlarla düzeltmeye çalıştım. İnşallah başarıya muvaffak olmuşumdur efendim. İyi geceler diliyorum efendim. İnşallah sitemiz hep böyle düzeyli olur efendim. Sağolun efendim.

Tek Gerçek Maddedir

Önerilen Siteler