Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Fizik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 25-08-2011, 16:35
yalnizs yalnizs isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Güneşin sesini dinleyin şahane bişey :)

http://nsfgov.http.internapcdn.net/n...und_of_sun.mp3

Güneş nasıl bu sesleri çıkartıyor? Gazlardan oluşan güneşin çekirdeği, hidrojen’i 15 milyon derece sıcaklıkta Helyum’a dönüştüren dev bir nükleer füzyon fabrikası. Nükleer füzyonun enerjisi bir ısı yayımı yaratarak tüm yüzeyine ulaşıyor.
Isı yayımı üst katmanlara gazların yardımı ile tıpkı bir tencerede suyun kaynaması gibi ulaşıyor. Gazın hareketi sırasında da güneşin yaydığı ışıkta değişimler oluyor.
Bilimadamları SOHO (Solar and Heliospheric Observatory) uzay aracına monte edilmiş dopplergraph denen cihaz ile ışık dalgalarında meydena gelen değişimleri ölçebiliyorlar. Ölçülen ışık değişiklikleri de ses ve ışık dalgaları arasında modelleme yapabilen bir bilgisayar vasıtası ile ses dalgalarına dönüştürülüyor.
Oluşan ses dalgalarının insan kulağının duyabileceği ses frekansından çok daha düşük olduğundan duyulabilir olması için hızlandırılıyorlar. Sonuç olarak her türlü ses frekansaları içeren güneş ses dalgaları oluşturuluyor.
Güneşin müziği ancak bu şekilde oluşturalarak dinlenebiliyor çünkü dünya ile güneş arasında bulunan 150 milyon kilometrelik uzay boşluğunda hava olmadığından ses dalgalarının dünyamızdan direk olarak dinlenmesi mümkün değil.
Bilimadamı McIntosh çok frekanslı güneş şarkılarını katedral çan sesleri ile karşılaştırıyor, tıpkı çanlar sürekli aynı anda çalarken bazı çan seslerinin diğerlerini perdelemesi gibi güneşten gelen bazı ritmik bas gümlemelerinin frekanları üst üste gelince arka planda sürekli gelen vınlamaları örtüyor.
Bu oldukça yeni keşifle, güneş dalgalarını anlamak ilk defa bilimadamlarına güneşin iç yapısı görme imkanını veriyor. Dünyamızda sismografların yardımı ile depremlerin enerji dalgalarının ölçülerek bilgi edinilmesi gibi dopplergraph ile güneşin yaydığı dalgalar ölçülüyor.
Dopplergraph ölçümleri ile bilimadamları güneşin yüzeyindeki ve çekirdeğindeki gazların hareketi, kimyasal yapısı ve sıcaklığı konusunda sonuca varıyorlar.

Kaynak: Lily Whiteman, National Science Foundation (nsf.gov)

Brahma kendini feda ederek zerreciklere bölündü ve evreni oluşturdu; her varlık özünde Tanrı Brahma'nın zerreciklerini taşır.
Alt 29-08-2011, 02:42
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

ilgincmis de bildik bir melodi ardina niye atmislar?
Alt 29-08-2011, 14:42
Üye

bildik melodi? dinlerken ben melodi duymadım, vızıldama benzeri sesler var

Brahma kendini feda ederek zerreciklere bölündü ve evreni oluşturdu; her varlık özünde Tanrı Brahma'nın zerreciklerini taşır.
Alt 29-08-2011, 21:36
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Ben de bayagi bildik tanidik bir melodi caldi dun, arada sesler geliyordu.. Anlamadim niye!!!!?

Simdi denedim yine, dediginiz gibi sesler geldi.
Alt 29-08-2011, 21:44
Dark_Prince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dark_Prince Dark_Prince isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu aynı kafa yapan müziklerin sesine benziyor!İtiraf et konu sahibi!Adminlerin beynini ele geçirerek siteyi ele geçirme peşindesin değil mi!!!Dark Prince yer mi,yer mi Anadolu çocuğu!

NOT:Kesinlikle dinlemeyiniz-bebelere dinletmeyiniz!!!

Tanrı'nın Adımlarını İzle Ama Asla Takip Etme!

Blog Facebook
Alt 29-08-2011, 22:06
Üye

ah dostum sen ne cinsin valla pes anladın niyetimi burayı h.y. ve amerikalı zata ait bir site yapacaktım bak şimdi

Alt 29-08-2011, 22:18
Dark_Prince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dark_Prince Dark_Prince isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

yalnizs´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ah dostum sen ne cinsin valla pes anladın niyetimi burayı h.y. ve amerikalı zata ait bir site yapacaktım bak şimdi
Look my Ram!I'm Anatolian child!Everyone eat but i dont!İf you continue to lies i put you sit! .P

Tanrı'nın Adımlarını İzle Ama Asla Takip Etme!

Blog Facebook
Alt 09-09-2011, 09:12
corleone corleone isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

yapma lütfen ses oluşması için hava lazım sen güneş sesi olduğunu nerden kanıtlıyorsun
Alt 10-09-2011, 13:07
Üye

güneş gazlardan oluşuyor ve hidrojeni helyuma dönüştüren bir reaksiyonu mevcut yani neden sesi olmasın ki? bakın arkadaşım okuyun sesler nasıl kaydedilmiş yazıyor

Alt 13-09-2011, 00:05
necip12 necip12 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Allah diyiyor bence

Önerilen Siteler