Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-08-2011, 15:48
art_kitekt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
art_kitekt art_kitekt isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Hakkari'de yaşayan var mı?

Merhaba arkadaşlar, aranızda hakkaride yaşayan var mı? orası hakkında bilgi verebilecek?

"Bir çağın dini bir sonrakinin edebi eğlencesidir" Ralph Waldo Emerson
Alt 27-08-2011, 02:29
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Hakkarili forumdaşlar, öne çıkın lütfen. Hakkarili olmayıp da Hakkari'de bulunanlar var mı peki? Biraz anlatın bu şehri, nasıl bir yerdir, neleri ünlüdür?

Bu ara Hakkari hakkında neleri bilmek istiyorsunuz sayın art_kitekt? Belki Hakkari'yi görmeyipğ de Hakkari'yi Hakkarililerden bilen veya duyan kişiler de olabilir.
Alt 27-08-2011, 11:20
Üye

Eşimin tayini Hakkari Merkez 'e çıktı, bir süre orada kalması gerekicek. Dolayısıyla her türlü bilgi bilgidir... genelde bunu duyan insanlar tahmin edeceğiniz gibi gibi "aman gitme" terör yuvası gibi söylemlerde bulunarak korkutuyorlar, ancak ben Diyarbakıra daha önce gittiğimde de aynı tepkileri duymuş, gittiğimde bambaşka bir manzara ile karşılaşmıştım. Dolayısıyla gitmeyip oturduğu yerden ahkam kesenler yerine, orada yaşayan, yaşamış veya oralı kişilerin anlatımlarını dinlemek isterim.

Hakkari'yi görmeyip konuşanlarda genelde büyük bir önyargı olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla çok rasyonel gelmiyor, gitmeyip bilenlerin söyledikleri..

Alt 27-08-2011, 21:20
Firestorm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Firestorm Firestorm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

art_kitekt´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Eşimin tayini Hakkari Merkez 'e çıktı, bir süre orada kalması gerekicek. Dolayısıyla her türlü bilgi bilgidir... genelde bunu duyan insanlar tahmin edeceğiniz gibi gibi "aman gitme" terör yuvası gibi söylemlerde bulunarak korkutuyorlar, ancak ben Diyarbakıra daha önce gittiğimde de aynı tepkileri duymuş, gittiğimde bambaşka bir manzara ile karşılaşmıştım. Dolayısıyla gitmeyip oturduğu yerden ahkam kesenler yerine, orada yaşayan, yaşamış veya oralı kişilerin anlatımlarını dinlemek isterim.

Hakkari'yi görmeyip konuşanlarda genelde büyük bir önyargı olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla çok rasyonel gelmiyor, gitmeyip bilenlerin söyledikleri..

Kimsenin ne dediğini boşverin bence gidin kendiniz görün. Ben hayatım boyunca hiç orada bulunmadım ama açıkcası kendi memleketime de gitme şansı hiç bulamadım. Eğer kültürel farklılıklardan falan filan soruyorsan sevgili art_kitekt bence fazla takılma arada belki yanlış bir şey diyiceksin ama de ve öyle öğren daha güzel bir deneyim olur Sonuçta ne kadar büyük bir gaf olabilir ki yapa biliceğiniz
Alt 28-08-2011, 15:34
Uykusuzluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uykusuzluk Uykusuzluk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ben Van ve Diyarbakır'a gittim. Hakkari her ne kadar demografik olarak bu bölgelerden daha farklı olsa da* yine de Doğulu dostlarımdan duyduklarımı aktarmak isterim.

Öncelikle bu bölgelerde halk, bölgeye hizmet getiren devlet memurlarına gayet iyi davranıyor. Çünkü bölge halkı hizmete aç. Öğretmen geldiğinde seviliyor, iyi ağırlanıyor. Doktor olsa yine aynı, çünkü bölgede doktor sayısı çok az ve insanlar nitelikli sağlık hizmetine muhtaçlar. Orda tanıştığımız insanlar hep "Buraya Türkiye'den gelenleri çok iyi ağırlarız, bizde misafir kültürü önemlidir. Hiç öyle televizyonlarda izlediğiniz gibi değildir. Bak siz de misafirimizsiniz, rahat ettirmek için elimizden geleni yaparız" diyordu. (Orası gerçekten başka bir ülke gibi; insanlar Batı'dan biri geldiğinde gerçekten de "Türkiye'den gelenler..." diye bahsediyorlar. Yani kendilerini farklı biçimde konumlandırıyorlar.) Ve gerçekten de Batı illerinin hiçbirinde görmediğim misafirperverliği Doğu'da gördüm. Üstelik oraya sadece akademik bir toplantıya katılmak için gitmiştim.

* Şehrin (Hakkari'nin) devlet memurları hariç geri kalan neredeyse tamamı Kürt yurttaşlarımızdan oluşuyor. Van ve Diyarbakır'da nüfus bu kadar homojen değildir ama çok fark olacağını sanmıyorum.
Alt 28-08-2011, 16:04
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Memurlar Formunda Hakkari'ye atanan memurların bu şehir hakkında ilginç tartışmaları var. Bana çok gerçekçi ve tarafsız geldi. Link belki ilginizi çekebilir.

http://forum.memurlar.net/topic.aspx?id=635380
Alt 28-08-2011, 17:15
xzed xzed isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Doğudaki vatandaşlarımızın en çok seveceğiniz özellikleri misafirperverlikleridir. Onlarla konuşmaktan çekinmeyin, muhabbet edin. Özellikle batıdan gelenlere normalden daha fazla saygı gösteriliyor. Hele ki öğretmen, doktor iseniz içiniz rahat olsun.

Terör meselelerinde konuşurken hassas olmak gerekir tabi. Kimseye hemen terörist yakıştırması yapılmaması çok önemlidir. Size yapılan haksızlıkları vs. anlattıklarında biraz empati kurmanızı tavsiye ederim.

Ben halkına saygı duyduğum halde, şehir olarakbana uygun olduğunu söyleyemem. Genç olduğumdan dolayıdır belki ama , bazı konularda maalesef geri kafalı olabiliyorlar özellikle yaşlı amcaları. Bu da beni geriyor. Özellikle dinlerine çok körü körüne bağlılar. Ve bu kültürlerine işlemiş. Örneğin yolda kız arkadaşınızla el ele tutuşmanız bile biraz dikkat çekebilir(evli gibi görünüyorsanız ayrı ) , alkol almanız hoş karşılanmaz. Açık yerlerde içmemeye dikkat gösterin, zaten öyle bir mekanın olduğunu da sanmıyorum.

Her şeye rağmen çok dürüst ve sıcakkanlılar . Rahat olun...

Saygılar

İnanmak hırs meselesidir. Hırslandıkça neye inandığının önemi kalmaz ve inancın güçlenir.
Alt 28-08-2011, 18:42
Uykusuzluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uykusuzluk Uykusuzluk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

xzed´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Doğudaki vatandaşlarımızın en çok seveceğiniz özellikleri misafirperverlikleridir. Onlarla konuşmaktan çekinmeyin, muhabbet edin. Özellikle batıdan gelenlere normalden daha fazla saygı gösteriliyor. Hele ki öğretmen, doktor iseniz içiniz rahat olsun.

Terör meselelerinde konuşurken hassas olmak gerekir tabi. Kimseye hemen terörist yakıştırması yapılmaması çok önemlidir. Size yapılan haksızlıkları vs. anlattıklarında biraz empati kurmanızı tavsiye ederim.

Ben halkına saygı duyduğum halde, şehir olarakbana uygun olduğunu söyleyemem. Genç olduğumdan dolayıdır belki ama , bazı konularda maalesef geri kafalı olabiliyorlar özellikle yaşlı amcaları. Bu da beni geriyor. Özellikle dinlerine çok körü körüne bağlılar. Ve bu kültürlerine işlemiş. Örneğin yolda kız arkadaşınızla el ele tutuşmanız bile biraz dikkat çekebilir(evli gibi görünüyorsanız ayrı ) , alkol almanız hoş karşılanmaz. Açık yerlerde içmemeye dikkat gösterin, zaten öyle bir mekanın olduğunu da sanmıyorum.

Her şeye rağmen çok dürüst ve sıcakkanlılar . Rahat olun...

Saygılar
Sayın xzed,

Çok güzel noktalara değinmişsiniz. Bölge oldukça tutucu, bu doğru. Ancak alkol konusunda size tam olarak katılamayacağım. Dediğim gibi, ben Van ve Diyarbakır'ı gördüm. Bu iki şehirde de, şehir merkezlerinde içki içilebilecek birkaç bar vardı. Neticede bu iki şehirde de büyük üniversiteler var (Van Yüzüncü Yıl ve Dicle Üniversiteleri).. Gençler için yaşam alanları yaratılmalı.

Kısıtlı da olsa bu iki şehirde (kısıtlı olmakla beraber) gece hayatı vardı. Ancak Hakkari'de var mıdır, hiç sanmam

Saygılarımla.
Alt 30-08-2011, 00:26
Üye

Çok teşekkürler arkadaşlar, gidiyoruz bakalım görerek en iyi öğreneceğiz tabi ki, ancak genel olarak sizin yazdıklarınız olsun, diğer okuduklarımız olsun epey moral verdi... sağolun

Alt 30-08-2011, 02:27
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

art_kitekt´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Bu soylenenlere teror vs. fazlaca kulak asmayin bence..

Hakkari'ye degil ama, Bingol'un sutluce isimli bir dag koyune gitmistim. O zaman da boyle soylentiler vardi. Hatta geri donemessin olursun dediler.

Fakat harika insanlarla karsilastim. Onlarin dini degerlerine bagliliklari olsa da, oranin yabancisi olan insanlara sunduklari esneklik gercekten kayda deger.

Butun bildiklerinizi bir tarafa koyup, anlamaya calisma azmiyle yaklasirsaniz, cok iyi iliskiler kurabileceginizi dusunuyorum.

Zaman zaman onlarin yasadiklari sartlara iliskin insanlik adina utanip, gozlerinizin yasaracaginizi da unutmayin.

Bir de tavsiye edebilecegim, geceleri gokyuzunde yildizlari izleyin. Ben omrumde orada gordugum guzellikte yildiz kaymasini, bir daha hic gormedim.

Önerilen Siteler