Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-09-2011, 21:47
Firestorm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Firestorm Firestorm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart “Aleviliğe tarif vermeyi bırakıp zorunlu din dersini kaldırın”

AKP’nin yapmış olduğu Alevi çalıştayları sonucunda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitaplarına Alevilik de girdi. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Önder Aydın, karara tepki gösterdi.

2011-2012 Eğitim Öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala Aleviliğinde Din dersi kapsamında müfredata girdiği haberi dün basına yanmıştı. PSAKD Yönetim Kurulu üyesi Önder Aydın konuya ilişkin, dernek olarak din derslerinin kaldırılmasını savunduklarını ve bu adımın Aleviliği bir kalıba sokmak anlamına geldiğini söyledi.
Kimseye danışılmadan oluşturuldu
Kitaplar konusunda henüz bir fikirleri olmadığını belirten Aydın, henüz ders yılı başlamadığı için ne tür bir içerik olduğu konusunda bir bilgileri olmadığını söyledi. Bu adımın yapılan Alevi Çalıştaylarının bir sonucu olduğunu belirten Aydın, Aleviliğin tarifi konusunda kimseye danışmadan bir şablon çizilmek istendiğini dile getirdi.
Bu adım ayrımlara yol açar
Atılan adımın okullarda öğrenciler arasında bir ayrıma yol açma tehlikesi barındırdığını belirten Aydın, “Örneğin 30 öğrencili bir sınıfta 20 Sünni 10 Alevi öğrenci arasında ayrım tohumu da bu içerikle atılabilir” dedi. Öğrencilerin kendi inançlarını karşı karşıya getirmesini sağlayacak bu adıma karşı olduklarını belirten Aydın, Aleviliğe bir tarif verme uğraşından vazgeçilmesini istedi.
Zorunlu din dersleri kaldırılmalıdır
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği olarak kuruluşlarından beri zorunlu din derslerine karşı olduklarını belirten Aydın, inançlara şekil ve verme inanç dayatma girişimlerinden uzak durulması için bunu yıllardır savunduklarını söyledi. Alevilerin kendi inançlarını kendilerinin öğrenmesinin yeterli olduğunu vurgulayan Aydın, okullarda hükümetin şekil verdiği Aleviliğin anlatılmasına karşı olduklarını ifade etti.
(soL – Haber Merkezi)

Sürekli olan din derslerinin kaldırılması isteği her fırsatta tekrarlanıyor ve tekrarlanmaya devam edicektir, ta ki zorunlu din dersleri kaldırılcaya kadar!
Alt 11-09-2011, 22:18
DEMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
DEMAN DEMAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Firestorm´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
AKP'nin yapmış olduğu Alevi çalıştayları sonucunda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitaplarına Alevilik de girdi. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Önder Aydın, karara tepki gösterdi.

2011-2012 Eğitim Öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala Aleviliğinde Din dersi kapsamında müfredata girdiği haberi dün basına yanmıştı. PSAKD Yönetim Kurulu üyesi Önder Aydın konuya ilişkin, dernek olarak din derslerinin kaldırılmasını savunduklarını ve bu adımın Aleviliği bir kalıba sokmak anlamına geldiğini söyledi.
Kimseye danışılmadan oluşturuldu
Kitaplar konusunda henüz bir fikirleri olmadığını belirten Aydın, henüz ders yılı başlamadığı için ne tür bir içerik olduğu konusunda bir bilgileri olmadığını söyledi. Bu adımın yapılan Alevi Çalıştaylarının bir sonucu olduğunu belirten Aydın, Aleviliğin tarifi konusunda kimseye danışmadan bir şablon çizilmek istendiğini dile getirdi.
Bu adım ayrımlara yol açar
Atılan adımın okullarda öğrenciler arasında bir ayrıma yol açma tehlikesi barındırdığını belirten Aydın, "Örneğin 30 öğrencili bir sınıfta 20 Sünni 10 Alevi öğrenci arasında ayrım tohumu da bu içerikle atılabilir" dedi. Öğrencilerin kendi inançlarını karşı karşıya getirmesini sağlayacak bu adıma karşı olduklarını belirten Aydın, Aleviliğe bir tarif verme uğraşından vazgeçilmesini istedi.
Zorunlu din dersleri kaldırılmalıdır
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği olarak kuruluşlarından beri zorunlu din derslerine karşı olduklarını belirten Aydın, inançlara şekil ve verme inanç dayatma girişimlerinden uzak durulması için bunu yıllardır savunduklarını söyledi. Alevilerin kendi inançlarını kendilerinin öğrenmesinin yeterli olduğunu vurgulayan Aydın, okullarda hükümetin şekil verdiği Aleviliğin anlatılmasına karşı olduklarını ifade etti.
(soL – Haber Merkezi)

Sürekli olan din derslerinin kaldırılması isteği her fırsatta tekrarlanıyor ve tekrarlanmaya devam edicektir, ta ki zorunlu din dersleri kaldırılcaya kadar!
Aleviler kendilerini müslümandan saymayip, gayrimüslim olarak tanimlamadikca, bu zorunlu din dersi iskencesine asla son verilmeyecektir!

AABK genel baskani, sn. Turgut Öker, her firsatta sn. Hasan Zengin in AiHM de actigi davayla, zorunlu din dersleri AiHM tarafindan kaldirildigini ve hükümetin bu karari uygulamadigini söylüyordu. Böyle bir karar varsa, hani nerede ve nicin uygulanmiyor??
Koskoca bir Alevi Kurumunun baskani, nasil böyle bir hata!? yapar???
Böyle bir hata!? yapacagina, sn. Sinan ISIK IN, 2 Subat 2010 tarihinde AiHM den cikarttigi kararla ilgilenseydi ve bu kararin uygulanmamasini sorgulasaydi, belkide akepenin kendi Aleviligini müfredeta koydurmasini engellemis olacakti. Din ibaresinin kimliklerden yer almayisi, devletinde bunu dayanak olarak göstermesini engelleyecekti ve kimseye zorunlu din dersi dayatma olanagi saglamayacakti. Bu ders ister istemez istege bagli, yani secmeli olacakti...
Tüm Alevi Kurumlarini sn. Sinan ISIK IN, KIMLIKLERDEN DIN HANESI KALDIRILSIN DAVASINI sahiplenmeye ve bu kararin uygulanmasi icin gerekli mercilere baski yapmalari icin göreve davet ediyorum...

Bu zorunlu din dersi iskencesi sanirim birtek Alevilerin sorunu degildir, ayni zamanda Ateist ve Deistlerinde sorunlaridir. Onlarinda bu zorunlu din dersi iskencesine karsi cikmalari gerekir...

Saygilarimla

DEMAN

"Ben senin yalanlarınla ve hilelerinle baş edemedim, bu bana dert oldu. Ama bende senin önünde diz çökmedim, bu da sana dert olsun"...Pir Sêy Rıza

4 MAYIS: DÉSIM JENOSİDİNİ ANMA GÜNÜ

https://www.facebook.com/Alevism

https://www.facebook.com/BirAlevininKimlikMucadelesi
Alt 11-09-2011, 22:28
taylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
taylan taylan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Kesinlikle katılıyorum. Din dersleri liselerde iki saate yükseltildi. Resim ve müzik gibi önemli dersler ise tek saate düşürüldü. Ayrıca Din derslerinde yoğun şekilde risale propagandası da yapıldığı bir gerçek. Din dersleri tamamen kaldırılmalı ya da Dinler tarihi veya din felsefesi şeklinde dersler seçmeli olarak konulmalı.

Ben bir resim öğretmeni olarak bu yıl sanat tarihi dersimi de veremeyeceğim. Çünkü onu da iptal etmişler. Resim dersi tek saate düşünce 10 saat kaybımız oldu. Bazı öğretmenleri zorla din dersine sokuyorlar. Bunu da bilmenizi isterim. MEB gayet örgütlü çalışıyor bu sene bir çok sürprizle karşılaşabiliriz. Toplu nur konferanslarına zorunlu katılım gibi.

http://evrimteorisi.org
Hayat Değişimdir...
Alt 11-09-2011, 22:39
redyellow redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Zorunlu Din Dersi devam etmelidir. Matematik gibi, ingilizce gibi diğer dersler gibi bir dersdir din dersi. Dİn dersine giren herkes müslüman olmak zorunda değil, nasıl ki ingilizce dersine giren herkes sokakta,çarşıda, pazarda ingilizce konuşmuyorsa din dersine girende müslüman olmak zorunda değildir.

İngilizceye, matematiğe nasıl giriyor, çalışıyor notunu alıyorsa din dersine de girecek, çalışacak, notunu alacak, olay budur.
Alt 11-09-2011, 22:45
AlbatrosS AlbatrosS isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

redyellow´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Zorunlu Din Dersi devam etmelidir. Matematik gibi, ingilizce gibi diğer dersler gibi bir dersdir din dersi. Dİn dersine giren herkes müslüman olmak zorunda değil, nasıl ki ingilizce dersine giren herkes sokakta,çarşıda, pazarda ingilizce konuşmuyorsa din dersine girende müslüman olmak zorunda değildir.

İngilizceye, matematiğe nasıl giriyor, çalışıyor notunu alıyorsa din dersine de girecek, çalışacak, notunu alacak, olay budur.
Matematikle dini kıyaslamak nasıl bir ulvi zekaya delalet ediyor? Ahanda demokratlığınızın gelip dayandığı sınır da bu işte!

Zorunlu din dersi insanlık dışı bir asimilasyon uygulamasıdır. Barbarlıktır. Tıpkı sabahın 7'sinde kar-çamur demeden ilkokul bebelerini hazrola dikmek gibi. Hiçbir farkı yoktur.

Peki şunu sorsam ne halt yiyeceksin: Din derslerinde zorunlu olarak SATANİZM öğretilsin! AHANDA BENİM TALEBİM BU!
Alt 11-09-2011, 22:46
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator

Analoji özürlü olmak siz müslümanların genel özelliği mi?

Resim dersine girenler de ressam mı oluyor değil mi hatta?
Nalbantlık dersi de koyalım, herkes nalbant olmak zorunda mı?
Astroloji dersi koyalım, herkes inanmak zorunda değil nasılsa. Uyar mı?

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!
Alt 11-09-2011, 22:50
DEMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
DEMAN DEMAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Tabii canim, olay budur, git gel kudur

Sn. redyellow, bildigim kadariyla ingilizce, matematik ve diger dersler islam dinine göre verilmiyor, veriliyorduyda bizmi farkina varamamisiz yoksa

"Ben senin yalanlarınla ve hilelerinle baş edemedim, bu bana dert oldu. Ama bende senin önünde diz çökmedim, bu da sana dert olsun"...Pir Sêy Rıza

4 MAYIS: DÉSIM JENOSİDİNİ ANMA GÜNÜ

https://www.facebook.com/Alevism

https://www.facebook.com/BirAlevininKimlikMucadelesi
Alt 11-09-2011, 22:56
redyellow redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

AlbatrosS´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Matematikle dini kıyaslamak nasıl bir ulvi zekaya delalet ediyor? Ahanda demokratlığınızın gelip dayandığı sınır da bu işte!

Zorunlu din dersi insanlık dışı bir asimilasyon uygulamasıdır. Barbarlıktır. Tıpkı sabahın 7'sinde kar-çamur demeden ilkokul bebelerini hazrola dikmek gibi. Hiçbir farkı yoktur.

Peki şunu sorsam ne halt yiyeceksin: Din derslerinde zorunlu olarak SATANİZM öğretilsin! AHANDA BENİM TALEBİM BU!

matematikle dini kıyaslayan yok, tam tersi sizin yazılanları anlama sorununuz var, zeka sorununuz var!

Siz böyle yazarsanız bende öyle yazarım, adam gibi fikir yazmak yerine ne diye hemen zeka vs. işine dalıyorsunuz?

Dİn dersi insanlık dışı değildir, tam tersi din dersine karşı çıkmak insanlık dışıdır, barbarlıktır, yobazlıktır, faşistliktir.

din dersinde satanizm öğretilsinmiş talebi buymuş, zekadan bahsedene bak!

Ama madem o kadar meraklıysan olur, koyamı o dersi, ilk kediyi de sen kes ve kanını da iç!

murteddd´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Analoji özürlü olmak siz müslümanların genel özelliği mi?

Resim dersine girenler de ressam mı oluyor değil mi hatta?
Nalbantlık dersi de koyalım, herkes nalbant olmak zorunda mı?
Astroloji dersi koyalım, herkes inanmak zorunda değil nasılsa. Uyar mı?
çok ihtiyacınız varsa olur nalbantlık dersi de koyabiliriz!

DEMAN´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tabii canim, olay budur, git gel kudur

Sn. redyellow, bildigim kadariyla ingilizce, matematik ve diger dersler islam dinine göre verilmiyor, veriliyorduyda bizmi farkina varamamisiz yoksa
niye kuduruyorsunuz ki... kesinlikle kudurmanızı istemem!

dam üstünden inin, aşağıda yazın yazılarınızı!!!

size ingilizce,matematik vs. islam dinine göre veriliyor diyen mi var?

Hey Allahım ya

Benim yazıma fikir ve düşünce üreterek cevap verme yerine güya dalga geçen, güya aşağılayan zeka vs. den bahsedenlere ancak yukardaki uslupla cevap verilebilirdi, ben de öyle yaptım.

konuya dönelim:

Din dersi olmalıdır, diğer dersler gibi devam etmelidir.

Diğer derslere nasıl giriyor notunu alıyorsa din dersine de girecek notunu alacak, bunu başka yerlere çekmenin bir anlamı yoktur.
Alt 11-09-2011, 23:02
jadi jadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Aslinda Alevilik islamdan ayri bir mezhep degildir. Ama belli ki Aleviler yeniceri ocaginin lagvedilmesinden sonra yasanan sancili gecis sureci ve ozellikle cumhuriyet sonrasi maruz kaldiklari fasizan dislanma sonrasinda tepkilerini islami redderek disa vuruyorlar. Elbette kimseye zorla din dayatilamaz. Onlarin inancini diledikleri sekilde yasamalarina izin verilmelidir, illede siz islamsiniz diye kavga etmenin alemi yok bence
Alt 11-09-2011, 23:05
kharon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kharon kharon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

taylan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kesinlikle katılıyorum. Din dersleri liselerde iki saate yükseltildi. Resim ve müzik gibi önemli dersler ise tek saate düşürüldü. Ayrıca Din derslerinde yoğun şekilde risale propagandası da yapıldığı bir gerçek. Din dersleri tamamen kaldırılmalı ya da Dinler tarihi veya din felsefesi şeklinde dersler seçmeli olarak konulmalı.

Ben bir resim öğretmeni olarak bu yıl sanat tarihi dersimi de veremeyeceğim. Çünkü onu da iptal etmişler. Resim dersi tek saate düşünce 10 saat kaybımız oldu. Bazı öğretmenleri zorla din dersine sokuyorlar. Bunu da bilmenizi isterim. MEB gayet örgütlü çalışıyor bu sene bir çok sürprizle karşılaşabiliriz. Toplu nur konferanslarına zorunlu katılım gibi.
sn.taylan

Seçmeli dinler tarihi dersi bence de olabilir, konularıda güzel anlatıyor.

Lisedeyken din hocamızın tertip ettiği toplantılara giderdik, biraz din eğitimi, daha çok siyasi sohbet ve okuldaki diğer hocaların dine bakışı ve yapılması gerekenlerden sonra evlere dağılırdık.

Saygılar

Ne kadar az bilirseniz, onu o kadar şiddetle savunursunuz. B.Russell

Önerilen Siteler