Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-09-2011, 15:33
Jolly Jocker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Jolly Jocker Jolly Jocker isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Askerlik Kısalıyor Mu? (Yardım Gerekiyor)

Arkadaşlar bu başlığı, hem pek çok erkek vatandaşı ilgilendirdiği ve ziyadesiyle politik bir mevzu olduğu hem de beni fazlasıyla ilgilendirdiği için açıyorum. Yani fazlasıyla özel bir ihtiyaçtan da kaynaklanıyor.

12 Ağustos'ta acemiliğim başladı. Bayram nedeniyle iki haftada tamamlandı. Bir haftalık bir izin kullandım ve o arada forumda da yazdım. Sanırım aranızdan benim askerden firar ettiğimi düşünenler olmuştur. Her neyse, iznim bitince usta askerlik maceram başladı ve iki haftadır da usta askerim. Mutsuzum, açım. Askerliğe dair neredeyse hiçbir şey yapmıyoruz, sürekli olarak gereksiz temizlik yaptırılıyor bize. Kozalak ve izmarit toplamak, çöp dökmek, yemekhane ve aşhane temizliği, koridor ve merdiven temizliği, tuvalet ve 'er banyosu' temizliği, 'er gazinosu'(aman ne gazino!) temizliği, kazan temizleme v.s... Bildiğiniz amelelik. Askerden ziyade, çalışma kampındaki bir mahkum gibiyim. Ve zaman geçmek bilmiyor. Daha önümde dört ay var. Ocak'ın sonunda bitecek bu işkence. Ama bize umut veren birşey var: Askerliğin kısalacağına dair haberler.

CHP bu yönde bir tasarısı olduğunu ve meclise sunacağını söylüyordu son takip edebildiğim kadarıyla(takdir edersiniz ki, televizyon izleme ve gazete okuma olanaklarımız burada çok sınırlı olduğu için dünyadan pek haberimiz yok). Fakat CHP'nin sunduğu nanede yalnızca uzun dönemler için bir kısalma(15 aydan 9 aya) öngörülüyor, kısa dönemler için ise hiç kısalma yok, hatta artış var(6 aydan 9 aya). Ben kısa dönem olduğum için(burada 'poşet' diyorlar) CHP'ye sövmekle geçiriyorum günlerimi. Sanırım AKP'nin de kısaltma planları var ve kısa dönemleri de kapsıyor. Takip edebildiğim haberleri didiklediğimde 6 ayı 4 aya indirmeyi planladıklarına dair bir izlenim edindim. Muhtemelen CHP'nin teklifini kabul etmeyip kendi istedikleri gibi kısaltacaklar.

Bu başlığı açma amacım, bu konudaki bilgilerinizi paylaşmanız. Çünkü benim tv ve gazeteye erişme olanaklarım çok sınırlı. Telefonla ailemle konuşabildiğim kadarıyla haberim oluyor. Askerlik kısalıyor mu? Ne kadar kısalıyor? Ben dahil tüm er ve erbaşların bir an evvel özgürleşmesi ve daha kolay gün geçirmesi, hiç değilse boş yere umutlanmamamız için bu konuda duyduğunuz haberleri bu başlıkta paylaşırsanız, ben de çarşı izinlerimde bir int. cafe bulup okuyabilirim bugünkü gibi.

Askerlik süresini düşürüyorlar mı? Ne kadar düşürüyorlar? Kısa dönemleri ne kadar, uzun dönemleri ne kadar?
Okuduğunuz haberleri burada paylaşırsanız çok sevinirim.
Alt 13-09-2011, 15:37
Olimpiyat Olimpiyat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Her şey bir anda oluyor Ben askerde iken kısa dönemi 8 aydı sonra 5 aya mı 6 aya ne düşürülmüştü ama hiç ilgilenmedim(aslında ilgilendim ama umursamamaya çalışmıştım, hayal kırklığı yaşamayayım diye)

Sonra daha askerliğimin bitmesine 1,5 ay varken yüzbaşı dedi ki, hazırlan tezkereni veriyoruz.

İnanılmaz sevinmiştim. Yani kendini dışarıdaki haberlere göre ayarlama, hiç kısalmayacakmış gibi davran. Zaten kısaldığında haberinde olur, ayrıca orda tutmazlar da.
Alt 13-09-2011, 15:40
Kıdemli Üye

Olimpiyat´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İnanılmaz sevinmiştim. Yani kendini dışarıdaki haberlere göre ayarlama, hiç kısalmayacakmış gibi davran. Zaten kısaldığında haberinde olur, ayrıca orda tutmazlar da.
Kısalmayacak gibi ayarlayınca daha 4 ayım var ve bu süre gözümde fazlasıyla büyüyor. Kısalacağını umut etmeye fazlasıyla ihtiyacım var. Kısalırsa Öğretmenler Gününde tezkeremi alırım. Şafak 71

Ama kısalmazsa şafak 131! Yo, buna dayanamam.
Kısalacağını söyleyin, bu yönde haberler bulup bana umut verin arkadaşlar.
Lütfen.
Alt 13-09-2011, 16:05
Sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sangre Sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Benim bildiğim kadarıyla TSK'nın teklifi, hem uzun hem kısa dönem yapanları bir noktada buluşturarak askerliği 9 ay olarak belirlemek.

CHP de bunu istiyor ama bunun yanında bedelli askerlik için de bastırıyor.

Ama AKP, TSK'nın bu tekifine sıcak bakmıyor.. Uzun dönem yapanların önce 12 aya, 3-4 yıl sonra ise 9 aya düşürmek istiyor.. Kısa dönem yapanlar ise 6 aydan, 4 aya düşürülecek.

Bedelli konusunun gündemlerinde olmadığını söylüyorlar ama hükümetin sağı solu belli olmaz.

Tüm bunlar dikkate alındığında, AKP'nin kendi başına hareket etmesi ilk defa seni memnun edecek gibi görünüyor

Zaten AKP pek uzlaşı yanlısı bir parti değil.. Büyük ihtimalle yakın zamanda onların dediği gibi bir değişiklik olacak.
Alt 13-09-2011, 16:11
Kıdemli Üye

Sangre´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tüm bunlar dikkate alındığında, AKP'nin kendi başına hareket etmesi ilk defa seni memnun edecek gibi görünüyor
Evet, hayatımda ilk defa Tayyip'ten medet umuyorum. 6 aydan 4'e düşürürse ve erken tezkere alırsam, oy verme olmasa da, boşluğa dönüp ''Teşekkürler Tayyip'' diye bağıracağım.

Umarım düşer 4 aya.
24 Kasım Öğretmenler Gününde tezkereyi alıyorum o zaman.
Buraya geldim geleli, sivil hayatın kıymetini bir kez daha anladım valla.
Beni hastaneye sevk etmişlerdi. Sivilleri giydim, hastaneye gittim bugün. İlk defa dışarı çıkıyorum. İşim kısa sürdü. Ama ben akşama kadar sürüyormuş gibi, 7'ye kadar takılacağım dışarıda. Bunun için seviniyorum sabahtan beri. Ne hallere düştük be.
Alt 13-09-2011, 16:30
kharon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kharon kharon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Freddie´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Mutsuzum, açım. Askerliğe dair neredeyse hiçbir şey yapmıyoruz, sürekli olarak gereksiz temizlik yaptırılıyor bize. Kozalak ve izmarit toplamak, çöp dökmek, yemekhane ve aşhane temizliği, koridor ve merdiven temizliği, tuvalet ve 'er banyosu' temizliği, 'er gazinosu'(aman ne gazino!) temizliği, kazan temizleme v.s... Bildiğiniz amelelik. Askerden ziyade, çalışma kampındaki bir mahkum gibiyim. Ve zaman geçmek bilmiyor. Daha önümde dört ay var. Ocak'ın sonunda bitecek bu işkence. Ama bize umut veren birşey var: Askerliğin kısalacağına dair haberler.
sn.freddie,

Sen aslında temizlik filan yapmıyorsun, sabah kalkıp eğitim alanına gidiyosun, yön bulma, pus kurma, nbc taarruzundan korunma, yakın dövüş vb. bir çok şey yapıyorsun ama haberin yok, kağıt üstünde senin haberin olmadan veriliyor bu eğitimler, ben çok gönderdim harekat kısmına yapılacak eğitimin raporlarını ama hiçbirini yapmadık desem yeridir, hatta bana da istihbarata karşı koyma eğitimi verilmiş benim haberim yok, güvenlik brifingi imzalatılmış o derece yani

Kısalma meselesine gelince, her devre böyle söylentiler çıkar, biz askerdeyken 15 aya düşecek dendi çok bekledik bize vurmadı, askerliğim bitti 3-5 ay sonra 15 e düştü, bize fazladan 3 ay taktılar umraım Akp sana bir kıyak geçer, istersen baskı yapalım bizde maillerle

saygılar

Ne kadar az bilirseniz, onu o kadar şiddetle savunursunuz. B.Russell
Alt 13-09-2011, 16:47
jadi jadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

offf fredie yaaa
Alt 13-09-2011, 17:40
Kıdemli Üye

Ne ya?

Sen kadın olduğundan rahatsın tabi. Buraya iki gün koyalım, kafayı yersin. Tümüyle lüzumsuz ve zaman öldürmeye yönelik bir süreç bu askerlik. Hayatımın 6 ayı gasp edildi resmen. Bu gaspın hiç değilse 4 aya düşürülmesini istiyorum. Hakkım yok mu buna? Yardım, daha doğrusu sabretmek için birazcık umut bulmaya çalışıyorum yalnızca.
Alt 13-09-2011, 20:59
Firestorm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Firestorm Firestorm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Kısaltılmasın tamamen zorunluluk kaldırılsın
Alt 13-09-2011, 22:25
AlbatrosS AlbatrosS isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Freddie´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kısalmayacak gibi ayarlayınca daha 4 ayım var ve bu süre gözümde fazlasıyla büyüyor. Kısalacağını umut etmeye fazlasıyla ihtiyacım var. Kısalırsa Öğretmenler Gününde tezkeremi alırım. Şafak 71

Ama kısalmazsa şafak 131! Yo, buna dayanamam.
Kısalacağını söyleyin, bu yönde haberler bulup bana umut verin arkadaşlar.
Lütfen.
Ohooo, dostum adam mı öldürdün sen, neyin şafağı bu: ÖLÜLERİN

Kendini hiç kandırma bence, AKP kesin bir dille buna karşı. Şu süreçte öyle bir adım asla atmaz. CHP'nin böyle bir tasarısı var; ama geniş kapsamlı. 10 bin liranın altında olanlara ''ücretsiz'', 10-20 bin arası 7500 , 20bin üstü de 15 lira ücretle bedelli yapacak gibi bir tasarı.

Mhp'yse ''şehitlerimiz ve gazilerimiz incitilmeden ara yol bulunsun'' dedi.

Daha da ötesi, bedelli askerlik uzunca bir plan-bütçe dönemi ve programlamayı kapsar. Bir sürü bakanlık vs'den tasarılar alınacak, bütçe komisyonlarından geçecek vs. Çıkması en erken şubat-mart'ı bulur(2012)

Bu işi AKP kabul ederse dahi yeni bütçe dönemine kalır ancak.

Önerilen Siteler