Arkadaşlar bu başlığı, hem pek çok erkek vatandaşı ilgilendirdiği ve ziyadesiyle politik bir mevzu olduğu hem de beni fazlasıyla ilgilendirdiği için açıyorum. Yani fazlasıyla özel bir ihtiyaçtan da kaynaklanıyor.
12 Ağustos'ta acemiliğim başladı. Bayram nedeniyle iki haftada tamamlandı. Bir haftalık bir izin kullandım ve o arada forumda da yazdım. Sanırım aranızdan benim askerden firar ettiğimi düşünenler olmuştur. Her neyse, iznim bitince usta askerlik maceram başladı ve iki haftadır da usta askerim. Mutsuzum, açım. Askerliğe dair neredeyse hiçbir şey yapmıyoruz, sürekli olarak gereksiz temizlik yaptırılıyor bize. Kozalak ve izmarit toplamak, çöp dökmek, yemekhane ve aşhane temizliği, koridor ve merdiven temizliği, tuvalet ve 'er banyosu' temizliği, 'er gazinosu'(aman ne gazino!) temizliği, kazan temizleme v.s... Bildiğiniz amelelik. Askerden ziyade, çalışma kampındaki bir mahkum gibiyim. Ve zaman geçmek bilmiyor. Daha önümde dört ay var. Ocak'ın sonunda bitecek bu işkence. Ama bize umut veren birşey var: Askerliğin kısalacağına dair haberler.
CHP bu yönde bir tasarısı olduğunu ve meclise sunacağını söylüyordu son takip edebildiğim kadarıyla(takdir edersiniz ki, televizyon izleme ve gazete okuma olanaklarımız burada çok sınırlı olduğu için dünyadan pek haberimiz yok). Fakat CHP'nin sunduğu nanede yalnızca uzun dönemler için bir kısalma(15 aydan 9 aya) öngörülüyor, kısa dönemler için ise hiç kısalma yok, hatta artış var(6 aydan 9 aya). Ben kısa dönem olduğum için(burada 'poşet' diyorlar) CHP'ye sövmekle geçiriyorum günlerimi. Sanırım AKP'nin de kısaltma planları var ve kısa dönemleri de kapsıyor. Takip edebildiğim haberleri didiklediğimde 6 ayı 4 aya indirmeyi planladıklarına dair bir izlenim edindim. Muhtemelen CHP'nin teklifini kabul etmeyip kendi istedikleri gibi kısaltacaklar.
Bu başlığı açma amacım, bu konudaki bilgilerinizi paylaşmanız. Çünkü benim tv ve gazeteye erişme olanaklarım çok sınırlı. Telefonla ailemle konuşabildiğim kadarıyla haberim oluyor. Askerlik kısalıyor mu? Ne kadar kısalıyor? Ben dahil tüm er ve erbaşların bir an evvel özgürleşmesi ve daha kolay gün geçirmesi, hiç değilse boş yere umutlanmamamız için bu konuda duyduğunuz haberleri bu başlıkta paylaşırsanız, ben de çarşı izinlerimde bir int. cafe bulup okuyabilirim bugünkü gibi.
Askerlik süresini düşürüyorlar mı? Ne kadar düşürüyorlar? Kısa dönemleri ne kadar, uzun dönemleri ne kadar?
Okuduğunuz haberleri burada paylaşırsanız çok sevinirim.