Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-08-2006, 01:23
catdog4 catdog4 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart ateistten ateistlere birkaç soru...

merhaba arkadaşlar.bu siteyi henüz yeni keşfettim.fikirlerime yakınlığı dolayısıylada ilgimi çekti.ve burada karşılıklı ve objektif bir şekilde fikir alışverişimde bulunabileceğimi düşünüyorum.
ben tamamıyla ateistim diyemem.ancak mantığım ateizme daha yakın.
neyse lafı fazla uzatmadan birkaç soruyla forumunuza katılmaya bir yerden başlayayım...

kuranda geçen "2 denizin birbirine karışmaması allah tarafından sağlanmıştır" yada tam hatırlamıyorum ,okyanusta olabilir,gibi birşey var.buna ancak yakın bir tarihte bilimsel bir açıklama getirilebildi.ama çok daha önceden kuranda yazıyordu.buna ne gibi bir yorum getireceksiniz...benim kısaca fikrime göre şöyleki:bilimsel gerçekler ortaya çıktıkça bunları dinciler kurana uyarlıyorlar.kuranın yorumu yada çevirisinden bahsediyorum.

diğer bir konu,belki okuyanınız vardır,ömer çelakıl adlı bi kişinin kuranın şifresi adlı bir kitap çıkardı. ve en kayda değer bulgusu birçok elementin olasılık ihtimalinin çok düşük olmasına rağmen bir şekilde kuranda ispatlanması..buna bir yorum getiremiyorum..sizler ne diyorsunuz?

diğer bir sorum ise:muhammedin 6 yaşında bir kızla evlenip 9 yaşında hamile bırakmış olması gibi çeşitli bilgileri nereden almışlar..tarihi bir kaynaktanmı?

daha birçok sorum var..şimdilik bu kadarıyla forumunuza katılıyorum..

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Alt 23-08-2006, 01:55
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Re: ateistten ateistlere birkaç soru...

catdog4,
öncelikle hoşgeldiniz diyeyim.

Sorduğunuz soruların açıklamaları ve yapılan tartışmalar için eski topikleri incelemenizi önerebilirim.

son sorunuza ise kısa bir cevap vereyim. Muhmmet'in 6 yaşındaki bir kızla evlendiği doğrudur. Kendisinin 3. karısı olup adı Aişe'dir. Onun 9 yaşında hamile kaldığına hiçbir kaynakta rastlamadım. Ancak Aişe 9 yaşındayken Muhammet'le (ki o tarihte 52 yaşında olduğu rivayet olunur) gerdeğe girmiştir. Çocukları da olmamıştır.
Bu bilginin kaynağı tarihi mi? Sayılır. En güvenilir hadis kitaplarında bu konuda birkaç uzun hadis bulabilirsiniz. Eski topiklerimizde bu hadise bolca rastalayacağınıza garanti veririm.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 23-08-2006, 01:58
catdog4 catdog4 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

iki denizin birbirine karışmaması konusu hakkında açıkamayı sitede henüz buldum..

sizlerinde varsa başka bir açıklaması yinede okumak isterim.
Alt 23-08-2006, 06:48
Aqura Aqura isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Denizin ortasında farklı iki akıntının karışmamasını görüp "ahada Allah yaptı" diyebilirler Kurandada demişlerdir zaten O Kuran'ı Kerim'in şifresi dediğimiz kitap akıllı bir adamın para ve ün yapmak için insanların en hassas noktası olan dini çok güzel kullanmasından başka birşey değildir. Kitaptaki matematik işlemleri özellikle kastırılmış sayılara verilen değerler için özel anlamlar çıkartılmıştır(kitap yanımda duruyor okudumda yani sadece bir yerde okuyup kötülemek amaçlı yazılmış sözler değildir bunlar) Ve sana şunu garanti edebilirim ki gelecekteki her teknoloji Kuran'ın bir yerlerinde bulabilirsin, nasıl CocaCola'yı ters yazınca Allah yok yazısnı buluyorsan, nasıl domatesin ortasında avcumuzun içinde bir balığın bilmem neresinde Allah yazısını ve alametlerini buluyorsan, Kuran'dada aradığın herşeyi bulursun biraz kassan yemek tarifi bile çıkar ordan emin ol
Alt 23-08-2006, 10:06
jayjay jayjay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

catdog4 arkadaşım hoşgelmişsin.
Ayrıca www.islamiyetgercekleri.org sitesinde müslümanların başka iddialarına da yer veriyor.

Turan Dursun'un din bu serisindeki kitapları okuduysan sana arif tekin'in "Kuran'ın Kökeni" kitabını bulup okumanı isterim. Sana verdiğim site linkinde zaten "kuran nasıl hazırlandı" gibi başlıklar var. Biraz uzun ama onları okursan fikirlerin biraz daha gelişir.

Önerilen Siteler