Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-09-2011, 01:41
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Kuran okuyana bomba para ve silah hediyesi..

Kuranı Kerim yaşrışması birincilerine silah ve bomba hediyesi

"Somali'de aşırı dinci Eşşebab örgütüne ait bir radyo, Kuran-ı Kerim okuma yarışmasını kazanan üç çocuğa silah, bomba ve kitap hediye etti.

El Kaide ile bağlantılı Eşşebab örgütünün Endülüs radyosu, birinci olan çocuğun bir tüfek ve 700 dolar, ikinci olanın bir tüfek ve 500 dolar, üçüncü olan çocuğun ise iki bomba kazandığını duyurdu.

Endülüs radyosu, yarışmayı kazanan çocuklara dini kitaplar da hediye edildiğini kaydetti.

Somali'de BM'nin desteklediği zayıf hükümete karşı silahlı mücadele veren Eşşebab örgütünün, ülkedeki açlık nedeniyle, son zamanlarda kontrol ettiği bölgelerdeki etkinliğinin azaldığı bildiriliyor.

AA"

kaynak

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
Alt 20-09-2011, 01:54
istatistik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
istatistik istatistik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Devam niteliğinde; bu silah ve bombalar ile cepheye koşan çocuklar şehit olabilmek için birbirleriyle yarıştı, şeklinde bir haber bekliyorum. Bakalım.

Dinler çoğunluğun korkusu ve azınlığın kurnazlığı üzerine kuruludur. (Stendhal)

SERBEST KALEM
Alt 20-09-2011, 02:22
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Öyle deme canııım, islam; güzellik ve hoşgörü dinidir..kesinlikle şiddet yoook

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
Alt 20-09-2011, 09:16
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Elbette ki yoktur, içine sokmaya çalışanlar ve buna inananlar ise her daim olacaktır.

Ülkemizde verdiğimiz vergilerle silahlar, uçaklar vs. alınıyor. Bunu kötüleyen, yanlış görenler yok mu? Var.

Bizde mi kötü oluyoruz şimdi?

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 20-09-2011, 09:56
milomanara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
milomanara milomanara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Yergin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bizde mi kötü oluyoruz şimdi?
Sen çok büyük ihtimalle bizimle beraber cehenneme geliyorsun müdür. Doğru olan onlar. Sen Dar-ül Harb/Dar-ül İslam kafasında değilsin. Onlar tüm Dünya Dar-ül İslam(Afganistan gibi bir şey) olana kadar savaşmaya devam edecek.

İfadeleri mümkün olduğunca yumuşatılmış bir kaç cihat hadisi de böylelikle kayıtlarımıza geçsin:

Fasıl: İMAN VE İSLAM HAKKINDA
Konu: Mecaz Hakkında
Kaynak: Ebu Davud, Cihad 35, (2532)
Ravi (r.a.): Enes
Hadis: Resulullah (sav) dedi ki: "Üç şey vardır ki imanın aslındandır: 1. Lailahe illallah diyene saldırmamak: İşlediği herhangi bir günahı sebebiyle bu kimseyi tekfir etme, herhangi bir ameli sebebiyle de İslam'dan dışarı atma. 2. Cihad, bu Allah'ın beni peygamber olarak gönderdiği günden, bu ümmetin Deccal'e karşı savaşacak en son ferdine kadar cereyan edecektir, onu, ne imamın zalim olması, ne de adil olması ortadan kaldıramayacaktır. 3. "Kadere iman".
Kayıt No.: 35

Fasıl: CİHAD BÖLÜMÜ
Konu: Cihad Ve Mücahidlerin Faziletleri
Kaynak: Buhari, Cihad 5, 6, 73, Rikak 2, 51; Müslim, İmaret 112-115, (1880); Tirmizi, Fedailu'l-Cihad 17, (1648, 1649, 1651); Nesai, Cihad 11, 12, (6,15); İbnu Mace, Cihad 2, (2755-2757)
Hadis: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Öğleden evvel veya öğleden sonra bir kerecik Allah yolunda yola çıkış
(cihada/savaşa gidiş kastediliyor -milo), dünya ve içindeki her şeyden daha hayırlıdır."
Kayıt No.: 989

Konu: Şehadet Ve Şehidin Fazileti
Kaynak: Buhari, Cihad 5, 21; Müslim, İmaret 108, 109, (1877); Tirmizi, Fedailu'l-Cihad 13, (1643); Nesai, Cihad 30, 6, 32)
Hadis: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Cennete giren hiç kimse dünyaya geri dönmek istemez, yeryüzünde olan her şey orada vardır. Ancak şehid böyle değil. O, mazhar olduğu ikramlar sebebiyle yeryüzüne dönüp on kere şehit olmayı temenni eder" Bir rivayette şu ziyade mevcut: "... Şehid hariç, o, şehidlik sebebiyle mazhar olduğu üstünlükler ve kerametler sebebiyle... (dönmek ister)"
Kayıt No.: 1010

Konu: Cihadın Vacip Oluşu Ve Cihada Teşvik Edici Hadisler
Kaynak: Buhari, Cihad 156, 22, 32, 112, Temenni 8; Müslim, Cihad 20, (1742); Ebu Davud, Cihad 98, (2631)
Ravi (r.a.): Ebu'n-Nadr
Hadis: Ebu'n-Nadr merhum Abdullah İbnu Ebi Evfa (ra)'dan naklen anlatıyor: "Resulullah (sav) düşmanla karşılaştığı günlerden birinde, güneşin meyletmesini bekledi. Sonra kalkıp yanındakilere şöyle dedi: "Ey insanlar, düşmanla karşılaşmayı temenni etmeyin, Allah'tan afiyet dileyin. Ancak karşılaşacak olursanız sabredin, bilin ki cennet kılıçların gölgesindedir." En sonda Resulullah (sav) sözlerini şöyle tamamladı: "Ey Kitab'ı indiren, bulutları yürüten, (Hendek Savaşanda düşman müttefikler olan) Ahzab'ı hezimete uğratan Rabbimiz, bunları da hezimete uğrat ve onlar karşısında bize yardım et!"
Kayıt No.: 1031
Alt 20-09-2011, 10:25
Kıdemli Üye

milomanara´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sen çok büyük ihtimalle bizimle beraber cehenneme geliyorsun müdür. Doğru olan onlar. Sen Dar-ül Harb/Dar-ül İslam kafasında değilsin. Onlar tüm Dünya Dar-ül İslam(Afganistan gibi bir şey) olana kadar savaşmaya devam edecek.
Verdiğin hadislere girmiyorum kardeşim, sadece şunu söylemek istiyorum.

Kendisine tehdit olarak gören Afganistan'a giren, Irak'a sözde demokrasi getirmek için giren Amerika ve Libya, Somali taraflarına sözde yardım için müdahele eden Nato, istese bu konudaki ve benzer örgütleri orada tamami ile yok edebilir mi? Edemez mi? İslam'ın bu konudaki örgütler gibi şiddet içerdiğini söyleyen ve düşünen size tek sorum bu.

Bir yerlerde kaos olmazsa, gerilim olmazsa, şiddet olmazsa kim nasıl para kazanıcak? Nasıl güç ve gövde gösterisi yapacak?

70 küsür milyon vatandaşa sahip Türkiye'de hemen hemen her ilinde olmasına rağmen neden sadece güneydoğu da kürt sorunu varmış gibi gösteriliyor?

Ana ülkesi Yunanistan batar iken, Kıbrıs Rum Kesimi batmıyor? ve gövde gösterisi yapıyor?

İnsanlara televizyonda, haberlerde, internette, radyolarda neyi izletirseniz, söylerseniz ona inanıyorlar. Burada zaten ip kopuyor, herşeye şüphe ile yaklaştığını söyleyenler bu insanların arasında nasıl olabilir?

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 20-09-2011, 10:48
Kıdemli Üye

Kendisine tehdit olarak gören Afganistan'a giren, Irak'a sözde demokrasi getirmek için giren Amerika ve Libya, Somali taraflarına sözde yardım için müdahele eden Nato, istese bu konudaki ve benzer örgütleri orada tamami ile yok edebilir mi? Edemez mi? İslam'ın bu konudaki örgütler gibi şiddet içerdiğini söyleyen ve düşünen size tek sorum bu.
Türkiye Dünya'nın en büyük ordularından biriyken PKK denen cibiliyetsiz örgütle baş edebildi mi? Arkasında halk desteği olan hiç bir hareket bitirilemez. Burada terör terör dedikleri bildiğin İslamdır. O yüzden de, İslam(kendi doğasına aykırı olarak) bizdeki gibi toplumsal hayatın dışına atılarak(laiklik) kişisel bir tercih boyutuna indirgenemediği sürece(ki bu o sistemde yaşayan inananların ahiretini tehlikeye atar, faiz var, alkol var, zina var, aleni şirk(kafirler) var, daha ne olsun?) bu kavga bitmez. Ve dostum, bu yüzyılda ya insanlık kendini yok edecektir(İran/Pakistan/diğer şizo-devletler nükleer ittifakının cihadı) ya da İslam denen melanet devlet yönetim biçimi olarak def olunacaktır(bizdeki gibi). Bu yukarıdaki imalı paragrafına cevabın bir boyutu.

Diğeri ise, sence Afgan Halkını kafir/şerefsiz/emperyalist/deccal batı mı aşağılıyor? Yoksa kadını ayak bileği göründü diye döven, kendi insanı Taliban mı? Zamanında bir arkadaş vardı, "gerçeğe sadakat şart" derdi(her ne kadar kendisi dogmanın doğurduğu çileyi meştulaştırmak için kullansa ve ifadeyle çelişse de). Ben severdim bu lafı çünkü bence de görüşün ne olursa olsun entellektüel samimiyet sahibi olmalısın. Doğruya doğru, yanlışa yanlış, hayvana hayvan, kediye kedi diyebilmelisin. Haydi bakalım Yergin, kim Afganların gerçek düşmanı?

Alt 20-09-2011, 11:24
ereninthenature - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ereninthenature ereninthenature isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ben musluman olsam Allah niye izliyor bu vahsetle karisik komediyi diye sorardim kendime?Ama musluman olmanin birinci sarti fazla soru sormamak.

Science is not only compatible with spirituality; it is a profound source of spirituality.
-Carl Sagan

All ideology is toxic because ideology is a kind of insult to the gift of human free thinking.
-Terence McKenna
Alt 20-09-2011, 12:57
Kıdemli Üye

Türkiye Dünya'nın en büyük ordularından biriyken PKK denen cibiliyetsiz örgütle baş edebildi mi? Arkasında halk desteği olan hiç bir hareket bitirilemez. Burada terör terör dedikleri bildiğin İslamdır. O yüzden de, İslam(kendi doğasına aykırı olarak) bizdeki gibi toplumsal hayatın dışına atılarak(laiklik) kişisel bir tercih boyutuna indirgenemediği sürece(ki bu o sistemde yaşayan inananların ahiretini tehlikeye atar, faiz var, alkol var, zina var, aleni şirk(kafirler) var, daha ne olsun?) bu kavga bitmez. Ve dostum, bu yüzyılda ya insanlık kendini yok edecektir(İran/Pakistan/diğer şizo-devletler nükleer ittifakının cihadı) ya da İslam denen melanet devlet yönetim biçimi olarak def olunacaktır(bizdeki gibi). Bu yukarıdaki imalı paragrafına cevabın bir boyutu.

Diğeri ise, sence Afgan Halkını kafir/şerefsiz/emperyalist/deccal batı mı aşağılıyor? Yoksa kadını ayak bileği göründü diye döven, kendi insanı Taliban mı? Zamanında bir arkadaş vardı, "gerçeğe sadakat şart" derdi(her ne kadar kendisi dogmanın doğurduğu çileyi meştulaştırmak için kullansa ve ifadeyle çelişse de). Ben severdim bu lafı çünkü bence de görüşün ne olursa olsun entellektüel samimiyet sahibi olmalısın. Doğruya doğru, yanlışa yanlış, hayvana hayvan, kediye kedi diyebilmelisin. Haydi bakalım Yergin, kim Afganların gerçek düşmanı?
Soruma cevap alamadım?

Diyorsunuz ki, halkın desteklediğini alan hareket bitirilemez. Bu halkta müslüman, o zaman İslam suçlu. Ama iş Türkiye'ye gelince, Türkiye için toplumsal hayatın dışına atılmış diyorsunuz. Daha düne kadar insanlar, şeriat geliyor diye gösteriler düzenlemiyor muydu? Ne çabuk unuttuk bunları?

Afgan insanının, kadının ayak bileği göründü diye dövmesinin sebebi cahillik, benim sorduğum ise bu değil, buralara müdahele eden sizin laik, demokratik, bilime açık, ateistlere iyi davranan dediğiniz ülkeler neden bu haksızlığa müdahele ediyoruz demelerine rağmen etmiyorlar?

Avrupa insanı, yüksek standartlarda çalışıyor iken, yüksek standartlarda haklara sahip iken neden firmaları hala büyük firmalar? Bizden veya bir çok uzakdoğu ülkelerinden daha az çalışmalarına rağmen nasıl ayakta duruyorlar? Birilerinin sırtına bastıkları için mi acaba? Eğer bu birileri olmasa kime ne satacaklar?

Yaklaşık 1 ay önce, Umre ibadetim için Suudi Arabistan'daydım. Beni az çok tanıyan bir insan olarak size şunu söyleyebilirim ki, eğer o topraklar Türkiye'li müslümanların elinde olsa idi, bugün dünya çok daha farklı bir konumda olurdu. Bu yüzden lütfen İslam'ı değerlendirir iken Türkiye'yi es geçmeyin. Çünkü şu an dünyada, İslam en güzel ve en doğru şekilde Türkiye'de uygulanıyor.

darkmasturbater Diyor ki
Ben musluman olsam Allah niye izliyor bu vahsetle karisik komediyi diye sorardim kendime?Ama musluman olmanin birinci sarti fazla soru sormamak.
Sorucak zaten, size de sorucak, bize de sorucak.

Alt 20-09-2011, 15:26
Kıdemli Üye

Soruma cevap alamadım?
Türkiye Dünya'nın en büyük ordularından biriyken PKK denen cibiliyetsiz örgütle baş edebildi mi? Arkasında halk desteği olan hiç bir hareket bitirilemez.
Yorumsuz...
Diyorsunuz ki, halkın desteklediğini alan hareket bitirilemez. Bu halkta müslüman, o zaman İslam suçlu. Ama iş Türkiye'ye gelince, Türkiye için toplumsal hayatın dışına atılmış diyorsunuz. Daha düne kadar insanlar, şeriat geliyor diye gösteriler düzenlemiyor muydu? Ne çabuk unuttuk bunları?
Kusura bakma da muhterem kardeşim, ne diyorsun sen? Laik ve Şer-i sistemlerin ayrı olduğunun neresini anlayamıyorsun? Bu halk Müslüman da, bu halk açık giyindi diye -ceza almadan- kadın dövebiliyor mu?
Afgan insanının, kadının ayak bileği göründü diye dövmesinin sebebi cahillik, benim sorduğum ise bu değil, buralara müdahele eden sizin laik, demokratik, bilime açık, ateistlere iyi davranan dediğiniz ülkeler neden bu haksızlığa müdahele ediyoruz demelerine rağmen etmiyorlar?
Evet, bu Müslümanlarının alayının cahil olup da, bir kafir Türkiye'nin(devlet olarak) birazcık insana benzemesi sana garip gelmiyor değil mi?

Nasıl müdahale etmiyorlar yahu? Adam Taliban'ı kovup yerine kötünün iyisi Afgan Hükümetini koydu işte. Görüntüde izlediğin Taliban'dır, Afgan polisi değil!

Avrupa insanı, yüksek standartlarda çalışıyor iken, yüksek standartlarda haklara sahip iken neden firmaları hala büyük firmalar? Bizden veya bir çok uzakdoğu ülkelerinden daha az çalışmalarına rağmen nasıl ayakta duruyorlar? Birilerinin sırtına bastıkları için mi acaba? Eğer bu birileri olmasa kime ne satacaklar?
Maymuna döndürüyorsun insanı. Daldan dala... Kapitalizmin tarihine mi geçmek istiyorsun konu olarak? Bireysel olarak hiç bir "Batı" icadı kullanmadığına eminim(!).
Yaklaşık 1 ay önce, Umre ibadetim için Suudi Arabistan'daydım. Beni az çok tanıyan bir insan olarak size şunu söyleyebilirim ki, eğer o topraklar Türkiye'li müslümanların elinde olsa idi, bugün dünya çok daha farklı bir konumda olurdu. Bu yüzden lütfen İslam'ı değerlendirir iken Türkiye'yi es geçmeyin. Çünkü şu an dünyada, İslam en güzel ve en doğru şekilde Türkiye'de uygulanıyor.
Türkiye'de laik bir medeni kanun, laik bir ceza yasası ve laik bir anayasa var. Bunlar olmasın güzel Müslümanlığın nedeni? Nedense bir kafirler düzgün anlıyor bu İslamı da be!

Önerilen Siteler